Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون رئیس جمهور گفت: تاکنون ایران با برزیل روابط گردشگری نداشته است یا یکطرفه بوده و از ایران توریست به دلیل فستیوال های جهانی (المپیک و جام جهانی) به برزیل سفر می کردند. اما در بهار امسال، اصفهان میزبان تعداد زیادی از گردشگران برزیلی بود که هنوز هم در این شهر هستند. آفتاب‌‌نیوز : امید کریمی، زهرا داستانی: توسعه صنعت گردشگری یکی از برنامه های دولت یازدهم بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که پس از روی کار امدن این دولت و همچنین پس از امضای برجام سرعت گرفت و اکنون ایران یکی از ۱۰ مقصد نخست دنیا برای توریست هاست. ایران برای رسیدن به سالانه ۲۰ میلیون گردشگر تلاش می کند، هرچند که در دوره ای، به جای رشد گردشگر خارجی، با افت شدید ورودی گردشگر مواجه شد و حتی برخی از تورهای گردشگری تعطیل شدند.
اما پیش از ظهر امروز دکتر زهرا احمدی پور، معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میهمان خبرآنلاین بود و در کافه خبر با خبرنگاران این رسانه به گفتگو نشست. با او درباره حضور گردشگران خارجی، توسعه زیرساخت‌های گردشگری ایران و حفاظت از ابنیه تاریخی و میراث فرهنگی، توسعه صنایع دستی و... گفتگو کردیم.
مشروح گفت‌‌وگوی خبرآنلاین با زهرا احمدی‌پور، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را در ادامه می‌خوانید:
خیلی خوشحالیم که بعد ۶ ماه حضور در سازمان میراث فرهنگی امروز در کنار ما هستید. امسال شاهد حضور گردشگران خارجی در ایران بودیم، هدفی که دولت از ابتدا به دنبال آن بود. سال ۹۲ که آقای روحانی رئیس جمهور شدند جو مثبتی در گردشگری ایران به وجود آمد که نتایج آن را امروز شاهد هستیم. توضیحی در مورد حضور گردشگران خارجی در ایام نوروز بدهید و بگویید که آیا ما از زیر ساخت‌های مناسب برای این حجم از گردشگر برخوردار هستیم؟
شاید یکی از فرصت‌های خوبی که ما توانستیم در دولت یازدهم به آن دست یابیم این بود که گردشگران خارجی نگران ورود به ایران نیستند و خطراتی که برای آنها ترسیم شده بود که با آمدن به ایران با آن روبه‌رو خواهند شد دچار تغییر شده است. هم از طریق تعاملاتی که در سیاست خارجی ایران ایجاد شد و هم از طریق تلا‌ش‌هایی که خود رئیس جمهور داشتند این اتفاق محقق شد. اینها کمک کرد که تصویر ایران هراسی از بین برود و توریسم جایگزین تروریسم شود. همراه با برجام گردشگران تمایل پیدا کردند که ایران را تجربه کنند و ببینند که آیا ایران همانی است که رسانه‌ها درباره آن می‌گویند یا واقعیت متفاوت است. خروجی آن این شد که به عنوان نمونه در فروردین ماه امسال در استان اصفهان حدود ۸۵هزار گردشگر خارجی داشتیم. این را با تعداد کل گردشگران خارجی سال ۹۱ مقایسه کنید که فقط ۶۵ هزار گردشگر در استان اصفهان داشتیم. به موازات توسعه زیر ساختهایی که صورت گرفته است استان‌ها این آمادگی را پیدا کردند که از گردشگران خارجی میزبانی کنند. گردشگران خارجی ما نیز دچار تغییرات بسیار جدی شده‌اند. ما همیشه گردشگران تاریخی داشتیم که در یک رده سنی متوسط به بالایی بوده‌اند که به ایران می‌آمدند تا بناهای تاریخی ایران را ببینند و در هتل‌های معروف ساکن می‌شدند و بعد از یک هفته از ایران خارج می‌شدند. اتفاقی که افتاده این است که در سال ۹۵ گردشگران ما به جوانان و دانشجویانی تبدیل شدند که به ایران می‌آمدند و مدت اقامتشان در ایران به طور متوسط افزایش پیدا کرده و تعدادی از آنها در هتل‌ها اقامت نداشتند و عمدتا ایران گردی می‌کنند و مقصد گردشگری آنها تنها مثلث طلایی گردشگری یعنی اصفهان، شیراز و یزد نبوده است. امروز گردشگران خارجی ما ۱۸تا ۲۰ شب در ایران اقامت دارد و به جای در هتل‌های مرکز استان در روستاها و بوم گردی‌ها ساکن می‌شوند. این تنها مربوط به یک استان نیست و ما افزایش نرخ گردشگر بین المللی را در تمامی استان‌ها شاهد هستیم.
دولت تمام تلاش خود را برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری به کار گرفته است. تا سال ۹۲ در کل کشور ۱۲۵ هتل ۴ تا ۵ ستاره داشتیم که در طول این ۳ سال دولت یازدهم حدود ۳۰ هتل ۴ و ۵ ستاره به ظرفیت قبلی افزوده شده است و ۲۵ هتل دیگر تا پایان سال ۹۶ به آنها اضافه می‌شود. بحث بازسازی ناوگان هوایی و بوم گردی نیز به کمک توسعه صنعت گردشگری آمده است.
امروز در ایران حدود ۵۳۰ بوم گردی داریم که در از روستاها تا شهرهای بزرگ به گردشگران خارجی سرویس می‌دهند. به موازات ورود گردشگران این زیر ساخت‌ها افزایش پیدا کرده است. اقدامانی که باید با برخی کشورها برای لغو روادید صورت می‌گرفته انجام شده و دولت امروز ظرفیت‌هایی که باید به صورت نرم افزاری ایجاد می‌شده را آماده کرده و امروز گردشگران خارجی می‌توانند در فرودگاه برای مدت ۳ ماه ویزا دریافت کنند.
ظرفیت‌ها هم به لحاظ نهاد و زیر ساختی و قانونی آماده شده و همین طور با کمکی که رسانه‌ها داده‌اند، تصویر معقولی از ایران به دنیا مخابره شده و همه اینها کمک کرده است که ما توانسته‌ایم این ظرفیت را ایجاد کنیم. از همه مهم‌تر این است که ایران میزبانی رویدادهای جهانی را برعهده می‌گیرد که این میزبانی توانسته است در تصویرسازی از ایران موثر باشد. در سال گذشته ما بحث حضور راهنمایان گردشگری دنیا را در ایران داشتیم. هم برداشت‌هایی که از ایران داشتند و هم فیلم‌های کوتاهی که تهیه کرده بودند و تصاویر و اخباری که از اقامت خودشان در ایران به جهان مخابره کردند آنقدر اثر گذار بود که بعد از آن ما با افزایش گردشگران اروپایی روبه‌رو شدیم. این گردشگران تعداد بیشتری رزور هتل انجام می‌دادند که سبب شد نرخ آن به بالای ۱۲۶ درصد افزایش همراه شد.


فکر می‌کنید که سال ۹۶ تعداد گردشگران خارجی در ایران چند درصد افزایش داشته باشد؟
۱۲۶ درصد گردشگر از کشورهای اروپایی به مقصد ایران تور رزرو کرده‌اند. این بسیار متنوع است. ما در حوزه روسیه بسیار فعال شده‌ایم و در تلاشیم که بتوانیم میزبان گردشگران روس را در ایران باشیم. رایزنی‌های خوبی در حال انجام با کشور ژاپن است که سهم بیشتر از بازار این کشور داشته باشیم. در حوزه چین فعالیت‌های از قبل صورت گرفته است و ما در حال تمرکز روی آن هستیم.
تا جایی که به خاطر دارم چینی‌ها تمایلی به سفر به ایران ندارند. درست است؟
چینی‌ها تمایل به گردشگری در ایران دارند اما نوع گردشگری آنها کمی با گردشگری متعارف متفاوت است و ما سعی می‌کنیم آن را به حالت متمایل بازگردانیم. یعنی اقامت آنها در هتل باشد و غذا در رستوران باشند. این که آنها به ایران بیایند و در مکان‌های خاصی اقامت کنند با روش‌های متعارف گردشگری مقایر است. در این زمینه رایزنی‌های صورت گرفته که امیداریم این گردشگری نیز فعال شود.
روابط ایران و ژاپن در حوزه گردشگری چه طور پیگیری می‌شود؟ ما تا پیش از این با ژاپن مراوده‌ کمی داشتیم.
ژاپن متقاضی ورود به بازار گردشگری ایران است. نکته‌ای در اینجا حائز اهمیت است؛ وقتی تصویر مثبتی از ایران در زمینه گردشگری به دنیا مخابره شود بلافاصله کسانی که در حوزه گردشگری فعال هستند مناسبات خود را بعد از این تصویر تعریف می‌کنند. این تصویر مناسب به جهان مخابره شد که حالا ژاپن احساس می‌کند که ایران بازار مناسبی برای گردشگری است. در دو سه هفته گذشته رئیس پژوهشگاه ملاقات‌هایی را با همتایان خود در ژاپن داشته است که ما به دنبال آن مکاتبات خود را در زمینه گردشگری با ژاپن انجام می‌دهیم که ظرفیت‌های گردشگری ایران را به آنها معرفی کنیم. در حال آماده کردن پیش‌نویس تفاهم نامه‌ای هستیم تا از طریق آن گردشگران ژاپنی را به ایران بیاوریم. شاید برای شما جالب باشد که بدانید تمامی گردشگرانی که دیروز از اصفهان بازدید می‌کردند برزیلی بودند. تا پیش از این برزیل در طبقه‌بندی کشورهای جامع هدف گردشگری رتبه بالایی نداشته ولی در هتل و مسجد جامع اصفهان گردشگران برزیلی بودند. ما طی دو تا سه سال به خاطر فستیوال‌هایی گردشگران ایرانی به برزیل می‌رفتند اما امسال گردشگران برزیلی ایران را برای سفر خود انتخاب کرده‌اند. از رسانه‌های تخصصی حوزه گردشگری نباید غافل شد که همه آنها ایران را به عنوان یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری در سال ۲۰۱۷ معرفی کرده بودند. اینها فرصت‌های را فراروی بازار گردشگری ایران قرار می‌دهد که درجامعه هدف ما نگنجیده بودند ولی امروز متقاضی هستند. چند روز پیش از تایلند تقاضا داشتیم که دنبال ایجاد یک تفاهم نامه هستند که گردشگران خود را به ایران بفرستند. این اتفاقات سبب شده که ورود گردشگر به ایران متنوع شود.


بازارهای هدف گردشگری مربوط به کدام یک از کشورها هستند؟
سازمان میراث فرهنگی مطالعه‌ای را در سال ۹۳ انجام داده است و کشورهایی که به لحاظ تاریخی گردشگران بیشتری را به ایران می‌فرستاند مشخص کرده است. آیتم‌هایی از جمله درآمد سرانه و ارتباط آنها از لحاظ فرهنگی با ایران را در نظر گرفته است و آنها را به عنوان کشورهای هدف مشخص کردند. بخشی از کشورهای هدف به خاطر حمله به سفارت دچار محدودیت شدند. به طور مثلا پیش‌بینی شده بود که کشور کویت با توجه به استقبال بالای گردشگران این کشور به خراسان دچار مشکل شد. بسیاری از کشورهای حوزه خلیج فارس و شرق دور پیش بینی کرده بودند محقق نشد اما کشورهای دیگری در حال جایگزین شدن هستند.
عمدتا این کشورهای هدف، چه کشورهایی بودند؟
مالزی برای ما یک کشور هدف بود. در حالی که این کشور در سال گذشته با اکراه به اجلاس‌هایی که دعوت می‌شد حضور پیدا می‌کرد. این نشان می‌دهد تعاملات ما با کشور جهان اسلام می‌تواند در حوزه گردشگری بسیار مهم و تعیین کننده باشد. کویت، عراق، ترکیه و مالزی کشور‌هایی بودند که در رتبه بالایی از بازار هدف قرار گرفته‌ بودند اما امروز با کاهش ورود این گردشگران به ایران روبه‌رو هستیم. حالا اما برزیل و تایلند و ژاپن را که ما در جامعه هدفمان ندیده بودیم در حال تغییر رتبه دادن و ورود به صدر لیست کشورهای جامعه هدف گردشگری هستند.
با حمله به سفارت عربستان بخش زیادی از گردشگران کشورهای عربی که مشهد را برای سفر خود انتخاب می‌کردند، کاهش پیدا کرد اما آیا دولت برنامه‌ای برای اصلاح آن دارد؟
بخش خصوصی را فعال کردیم که در این زمینه تصویرسازی را انجام دهند و با شرکایی و همتایانی که در آژانس‌ها و تورها دارند این هماهنگی را انجام دهند. اما تا زمانی که جریان حج برقرار شود بخشی اصلی این تعاملات برقرار نمی شود که سازمان حج و زیارت به دنبال تسهیل این جریان است. اما سازمان میراث فرهنگی شرکت‌های خود را موظف کرده است که رایزنی‌های خود را انجام دهند و هماهنگی‌های لازم برای ورود گردشگران را انجام دهند. البته ورود این گردشگران به ایران کاهش یافته اما متوقف نشده است. در اصل پیش‌بینی‌هایی که با توجه به ورود این گردشگران انجام شده بود و زیرساخت‌ها به واسطه آن توسعه یافته بود با کاهش روبه‌رو شده که حل این مشکل به واسطه بخش خصوصی انجام شده است.


از آنجایی که بخشی از توریست‌های عراقی جذب بخش خصوصی می‌شوند، آیا برنامه‌ای برای گردشگران عراق دارید؟
گردشگرانی که از عراق به ایران می‌آیند بخش گردشگری سلامت یا زیارتی است که تورهایشان مشخص است. در بخش گردشگری سلامت دنبال درمان هستند. ولی اتفاقی که افتاده این است بنا به مراوداتی که بین ایران و عراق بوده دوستان و آشنایی را دارند در مراکز اقامتی ساکن نمی‌شوند و به همین خاطر است که ما نمی‌دانیم این گردشگران کجا اقامت می‌کنند و این اتفاق سبب شده که اقامت آنها در هتل‌ها کاهش داشته باشد. از این رو هتلداران ما نمی‌توانند روی این ظرفیت حساب کنند.
ترکیه در زمینه گردشگری سلامت بسیار سرمایه گذاری کرده است و نمی‌توان کتمان کنیم که از نظر پزشکی از برخی کشورهای منطقه سرتر است اما ما نتوانسته‌ایم به نتیجه مطلوب در این باره دست پیدا کنیم. برای بهبود آن چه برنامه‌ای دارید؟
توافق‌نامه‌ای در سال ۹۳ بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان میراث فرهنگی منعقد شد که ۱۲ وظیفه را برای بالا بردن ظرفیت‌های گردشگری سلامت معین شده است. از این ۱۲ وظیفه حدود ۲ تا ۳ وظیفه انجام شده ولی به سایر وظایف بنابه دلایلی دست نیافته‌ایم. این تکالیم در دستور کار است تا همگرایی را بین دستگاه‌ها برقرار کنیم. امروز بسیاری از آژانس‌های ما نمی‌دانند که گردشگر سلامت وارد ایران شده است. اگر ما بپذیریم که تاسیسات گردشگری متولی گردشگری این کشور هستند پس باید همه اجزای گردشگری را پوشش دهند. یکی از بخش‌های مغفول ما این است که هتل‌ها، تورها و آژانس‌های ما در جریان ورود گردشگران سلامت نیستند. این بر می‌گردد به این که ما باید زیرساختی را به لحاظ نظری و تئوریک برای گردشگری سلامت در ایران ایجاد می‌کردیم و سیاست‌های کلی گردشگری سلامت را تدوین می‌کردیم. یکی از اقدامات ما این است که هر چه سریع‌تر این سیاست‌های کلی را تنطیم کنیم تا تکالیف دستگاه‌ها مشخص شود و ما بتوانیم از تاسیساتی که مرتبط با گردشگری سلامت است استفاده کنیم.
شما به ورود گردشگران جوان به ایران اشاره کردید. آیا می‌توان گفت که بعد از برجام شکل ورود گردشگر به ایران تغییر کرده است؟
طیف ورود به گردشگر در ایران متنوع‌تر شده است. به غیر از گردشگر تاریخی که همیشه ایران را برای سفر خود انتخاب کرده است، گردشگر جوان به خاطر هراسی که از ایران داشت و نمی‌دانست که با چه چیزهایی در ایران روبه‌رو می‌شود، ایران را برای سفر انتخاب نمی‌کرد. ما پیش از این شاهد ویدیوهای بسیاری در شبکه‌های اجتماعی از گردشگر جوان خارجی بودیم که موقع خروج از مادرش خداحافظی می‌کند چون نمی‌داند که آیا دوباره به کشورش باز خواهد گشت یا نه؟ اما امروز به ایران می‌آیند و تصاویر متفاوتی را از ایران به کشورهای جهان مخابره می‌کنند.
امروز می‌بینیم که زوج چینی مراسم ازدواج خود را کنار مسجد امام برگزار می‌کنند. این نشان می‌دهد که امروز احساس ثبات و امنیت را دارند که می‌خواهند مهم‌ترین اتفاق زندگی خود را در ایران رقم بزنند. این طیف در حال گسترده‌تر شدن است و تنوع بیشتری در گردشگران خارجی ایجاد می‌شود بنابراین ما باید آمادگی لازم را داشته باشیم که به ذائقه آنها پاسخ دهیم.
بسیاری از کشورها که هدف گردشگری هستند زیر ساخت های خود را برای تبلیغات آماده می‌کنند. سازمان چه برنامه‌ای برای تقویت تبلیغات در زمینه گردشگری دارد؟
سازمان میراث فرهنگی بحث دفاتر و نمایندگی‌ها در خارج از کشور را پیگیری کرده است. یکی از تکالیف ما این است که دفاتر و نمایندگی‌های خود را در این کشورها داشته باشیم. نکته دیگر این است که بتوانیم ایران را معرفی کنیم. اصلی‌ترین سامانه‌ای که تا به امروز به معرفی ایران می‌پرداخت به زبان فارسی بود و الان سیستم به سه زبان عربی، انگلیسی و فارسی بالا می‌آید و در حال بروز رسانی داده‌ها است تا سایت میراث فرهنگی به زبان روسی و اسپانیایی بارگذاری شود. در نوروز امسال تجربه خوبی داشتیم که ایران را به زبان انگلیسی در بسیاری از پروازهای بین المللی معرفی کردیم. اکنون در نظر داریم که این برنامه برای گردشگری داخلی در پروازهای داخلی، قطارها و اتوبوس‌ها اجرا کنیم. ما نباید از گردشگری داخلی مغفول بمانیم. سازمان این بازاریابی را برای گردشگری داخلی فعال می‌کند. در بخش بین الملل به خصوص در رویدادها این فعالیت را انجام می‌دهیم. در تبریز رویداد پایتخت گردشگری جهان اسلام را در پیش داریم تا در کنار برگزاری این رویداد ایران را نیز به جهان معرفی کنیم.


در کشورهای مختلف از جمله هند بسیاری از رویدادهای محلی به جاذبه‌ای برای گردشگری تبدیل شده‌اند. به طور مثال جشن رنگ بازی در هند سالانه افراد بسیاری را به این کشور می‌کشاند ما در ایران نیز چنین رویدادهای بومی بسیار داریم و امسال در ارامانه به واسطه آن گردشگران خارجی را جذب کردیم. آیا سازمان برنامه‌ای برای این حوزه گردشگری دارد؟
سازمان میراث فرهنگی بخشی از این رویدادهای فرهنگی را در قالب میراث ناملموس ثبت کرده‌ایم که این رویدادها در حال تبدیل شدن به تقویم هستند. تقویم‌هایی که در استان‌ها با برگزاری جشنواره‌ها به عنوان مناسبت‌های بین امللی نیز معرفی می‌شوند. در موسمی که این رویدادها برگزار می‌شود تورها گردشگران بسیاری را به این مناطق می‌آروند. اما این بومی است چرا که گردشگری به خاطر تنوعش جذابیت و مفهوم پیدا می‌کند و ما رویدادهای بسیار متنوعی داریم. بنابراین برای در حال ثبت یک به یک این رویدادها هستیم. از سوی دیگر دستورالعمل‌ها به این استان‌ها اجازه داده‌اند که این رویدادها را در نمایشگاه‌های بین امللی در ایران و خارج ارائه کنند.
ایران یک کشور موزه است، این جمله را بارها گفته‌اند و همه ما به آن اشراف داشته‌ایم. اگر این میراث را از دست بدهیم سرمایه‌هایمان را از دست داده‌‌ایم. آیا برنامه‌ای برای حفاظت آنها دارید؟
به هر میزان که دولت اعتبار سازمان میراث فرهنگی را افزایش دهد باز هم آن اعتبار کفاف آن را نمی‌دهد که از این میراث حفاظت کنیم. ما به ما به ازای اعتباری که دولت به سازمان میراث فرهنگی می‌دهد تکالیفی را برای دستگاه‌های دیگر در قالب آیین‌نامه‌های حفاظت از بناها که مصوب قبل و بعد از انقلاب است، معین کرده است. مثلا شهرداری‌ها موظفند که به لحاظ ساختاری حفاظت از بناهای تاریخی را در ساختار خود ببیند. متولی بخش میراث باید داشته باشند و برای حفاظت از بناها اعتبار مشخص کنند. در دهیاری هم همین طور. بناهای ما یا در روستا و یا در شهر است. متولی شهر شهرداری و متولی روستا دهیاری است. کار سازمان نظارت است که اعتبار تخصیص پیدا می‌کرده و مراقبت لازم انجام می‌شده است. اگر یک دستگاه به وظیفه خود به درستی عمل نکرده است، پس سازمان میراث نیز نظارت خوبی نداشته است. بسیاری از شهردارانی هستند که کار خود را به درستی انجام داده‌اند اما زمانی هست که شهر می‌خواهد به سمت توسعه برود و معابر خود را توسعه دهد، از این رو به سمت نادیده گرفتن میراث می‌رود. استانی را داشته‌ایم که مسیر رودخانه را عوض کردند و پل‌های تاریخی را به زیر اسوالت برده‌اند چرا که می خواستند این مسیر را خیابان کنند و این فاجعه است چرا که پی ساختمان‌ها دچار مشکل می‌شوند به این خاطر که وقتی مسیر رودخانه را تغییر می‌دهید همه آب به مسیر جدید منتقل نمی‌شوند و ممکن است مسیرهای انحرافی را طی کنند. این به خاطر عدم نظارت ما صورت گرفته است که باید انجمن‌های میراث را فعال می‌کردیم. این انجمن به لحاظ قانونی این حق را دارد که دو بار در سال در سطح استان و شهرستان شورای تامین را بنا به ملاحظات میراث فرهنگی تشکیل دهد. این انجمن‌ها به این خاطر که به ریاست عالی‌ترین مقام دولت تشکیل می‌شود قدرت بسیاری دارد. اگر این کمینه صیانت تشکیل می‌شد و اگر میراث نظارت کافی داشت و شهرداری‌ها بودجه کافی اختصاص می‌دادند و به تکالیف خود عمل می‌کردند میراث ما به این روز نمی‌افتاد.
به صنایع دستی اشاره کردید. همه می‌دانند که صنایع دستی اصفهان در حال از بین رفتن است و چین و هند جای آن را گرفته است. آیا ما باید صنایع دستی را تمام شده بدانیم یا منتظر تغییر و تحولات و احیای آن باشیم؟
به دنبال تعاملات جهانی که دولت یازدهم برقرار کرده است بعد از ۱۰ سال که ایران با شورای صنایع دستی ارتباط برقرار نکرده بودیم، این ارتباه دوباره برقرار شد و ما توانستیم سهم صنایع دستی خود را از جهان پس بگیریم. به لحاظ نهادی این که ما در این شورا وارد شدیم و توانستیم در آن شهرهای خود را به ثبت برسانیم و اصفهان به عنوان شهر صنایع دستی تبدیل شد پس ورود صنایع دستی به این شهرها ممنوع شد. اما اگر در شهرهایی صنایع دستی خارجی پیدا می‌شود به صورت غیر رسمی به کشور وارد شده است. با این حال نظارت سازمان میراث بر روی بازارهای صنایع دستی افزایش یافته است. اگر در فروشگاه صنایع دستی یک قلم صنایع دستی غیر ایرانی داشته باشند پلمپ می‌شود. نظارت ما به صورت ۲۴ ساعته بر روی این بازارها است. سال گذشته در کل مغازه‌های بازار اصفهان ۲۱ مغازه شناسایی شد که صنایع دستی غیر ایرانی داشتند که این مغازه‌ها پلمپ شد. از سوی دیگر

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۰۷۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حالی که نام جزایر قناری از سوی رسانه‌های غربی به عنوان مکانی بی حاشیه و امن برای گردشگران تلقی می‌شود، اما تغییر الگو‌های بومی و سبک زندگی ساکنان این منطقه، منجر به نارضایتی شدید آنها از گردشگران شده است. آنها از یک سو گردشگری را مهم‌ترین منبع درآمد خود قلمداد می‌کنند، اما از سوی دیگر، فراگیر بودن حضور توریست‌ها را منافی اصول و سبک زندگی بومی و محلی خود می‌دانند. همین مسئله، مولد یک تعارض جدی در جزایر قناری بوده که منتج به وقوع اعتراضاتی در این منطقه شده است. اخیرا ده‌ها هزار نفر در جزایر قناری اسپانیا علیه طرح گردشگری گروهی «فراگیر» در مجمع‌الجزایر اقیانوس اطلس، راهپیمایی کردند.

معترضان، رشد کنترل نشده گردشگری را برای محیط زیست و ساکنانش مضر توصیف می‌کنند و خواهان محدودیت در تعداد گردشگران هستند. آنها تاکید می‌کنند که مخالف صنعت گردشگری نیستند که ۳۵ درصد از اقتصاد جزایر قناری را تشکیل می‌دهد.

در سال قبل میلادی، ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر از هفت جزیره اصلی این مجمع‌الجزایر دیدن کردند. آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که این میزان حدود شش برابر بیشتر از جمعیت ۲.۲ میلیون نفری این جزایر است. بدیهی است که این نسبت ریاضی، می‌تواند از عمق فاجعه در جزایر قناری پرده بردارد! جایی که عملا این منطقه تبدیل به مکانی برای تلاقی نامتوازن خرده فرهنگ‌ها و در نتیجه، وقوع بحران‌های تبعی شده است.

صنعت گردشگری ۴۰ درصد از مشاغل این مجمع الجزایر را تشکیل می‌دهد. شهروندان انگلیس و آلمان، ازجمله کشور‌های اصلی هستند که گردشگرانشان به این جزایر سفر می‌کنند، اگرچه خود اسپانیا به‌عنوان سرزمین مادر هم مقصد محبوب آنهاست. در «سانتا کروز د تنریف»، پایتخت تنریف، بزرگترین جزیره، معترضان پلاکارد‌هایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «گردشگر، به سرزمینم احترام بگذار!» و «جزایر قناری محدودیت دارد.»

لیدیا مورالس، یک معترض به بی‌بی‌سی گفت: «مشکل اصلی این است که طرح گردشگری گروهی چندین دهه است که در حال نابودی جزیره و زندگی ساکنانش است. احساس می‌کنیم که ما رانده شده‌ایم، اولویت‌های ما در نظر گرفته نمی‌شوند.»

معترضین در این تجمع پیام‌های واضحی را به سیاستمدارانشان مخابره کردند. آنها قویا معتقدند که سیاستمداران به جای در نظر قرار دادن نیاز‌های ساکنین، بیشتر روی ساخت مجتمع‌های گردشگری و هتل‌ها «متمرکز» هستند. فراتر از آن، تظاهرکنندگان می‌گویند که آنها خواهان یک طرح پایدارند که تأثیرات زیست‌محیطی مانند کمبود آب در آب و هوای گرم را در نظر بگیرد و فشار کمتری بر هزینه‌ها و مسکن وارد کند. بر اساس گزارش موسسه ملی آمار در سال ۲۰۲۳، ۳۴ درصد از ساکنان جزایر قناری در معرض خطر فقر یا محرومیت اجتماعی قرار داشتند که بیشترین تعداد در اسپانیای پس از اندلس است. بنابراین، رمزگشایی از گستردگی تظاهرات اخیر و عصبانیت ساکنین جزایر قناری چندان دشوار نیست! آنها به درستی احساس می‌کنند قربانی سیاستگذاران حوزه گردشگری و مسئولین دولتی خود شده و نیاز‌های روزمره توریست‌ها بر نیاز‌های اساسی زندگی آنها در تصمیم سازی‌های کلان و خرد غلبه پیدا کرده است. هفته گذشته، فعالان در اعتراض به آنچه که رشد مخرب گردشگری در جزایر قناری می‌دانند، اعتصاب غذا را در تنریف آغاز کردند. معترضان خواهان توقف ساخت یک هتل و یک استراحتگاه ساحلی در جنوب جزیره هستند. آنها همچنین خواهان توقف تمام پروژه‌های توسعه گردشگری هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران
  • جذب ۵۰۰ هزار گردشگر به چشمه مرغاب
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبرةالشعرای تبریز
  • دیدار احمدیان با همتایان چینی و برزیلی خود در سن پترزبورگ
  • منتظر ثبت چند اثر جهانی دیگر در قزوین
  • ضرغامی: حال مردم خوب هست که به سفر می‌روند
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود