Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@23:27:22 GMT

بانوان خرم آبادی و ایمان به ارزشمندترین دارایی سیاسی خود

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۱۲۰۱۶

بانوان خرم آبادی و ایمان به ارزشمندترین دارایی سیاسی خود

به گزارش ایرنا، عصر یک روز از اردیبهشت ماه است و گردهمایی بزرگ بانوان حامی یکی از نامزدهای دوازدهمین دور از انتخابات ریاست جمهوری تدارک دیده شده زنان و دختران جوان زیادی آمده اند تا همایشی سیاسی را میزبانی کنند و از یک بانوی نماینده در دهمین مجلس شورای اسلامی دعوت شده است تا زمانی را با محور سیاست در کنار هم گذرانده باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از شور و هیجان و اعتماد بنفس منحصر بفردی که در برگزاری این همایش دارند این نکته برمی آید که همین بانوان دست کم در همین زمان ولو محدود به چند ساعت برگزاری این گردهمایی به ارزش و اهمیت حضور موثر خود در این عرصه پی برده اند و می دانند بین بودن و نبودن، آمدن یا نیامدن حضور یا عدم حضور آنها تفاوت حتما وجود دارد.
پویایی که به این همایش سیاسی خود داده اند حکایت از باور شان به توانایی شان در انجام کارهایی دارد که تا کنون کمتر به آن پرداخته اند.
دختری 22 ساله و دانشجو که در این گردهمایی شرکت کرده است از بانوی دیگری که سرپا ایستاده می خواهد سرجای او بنشیند و می گوید همه ما اینجا میزبان هستیم و از خودمان دعوت کرده ایم تا نقش خود را به شرکت در انتخابات یادآوری و تاکید کنیم.
سمانه که مچ بند و شال گردن بنفش پوشیده است می گوید ؛ من توسط دوستم به این جمع دعوت شده ام و خودم هم به همراهی دوست دیگرم به این جلسه آمده ایم تا اشتیاق خود به انتخاب مسیر درست تر را نشان دهیم.
این دختر جوان ادامه می دهد؛ خواسته و نیاز من اشتغال است اینکه بعد از تمام شدن تحصیل بتوانم بدون دغدغه مشغول به کار شوم که در بین گزینه های انتخابی پیش رو شخصی را انتخاب می کنم که باور و اعتقادش در بازار کار جنسیتی نباشد و این فرصت برابر را برای همه افراد جامعه فراهم کند.
فاطمه قهرمانی دختر جوان دیگری است که در یکی از گردهمایی های انتخاباتی شرکت کرده او نیز به همراهی دوست خود حضور یافته و از حال و هوای حاکم بر فضای جلسه احساس رضایت می کند از اینکه در جمعی که بطور کامل توسط بانوان اداره می شود احساس خوبی دارد و هیجان و خوشحالی خود در استقبال از مهمان جلسه که خانم نماینده مجلس است بخوبی نشان می دهد.
این دختر دانشجو ادامه می دهد، خواسته اصلی من از رئیس جمهور آینده امنیت شغلی است که همین باعث ایجاد انگیزه می شود تا من با اشتیاق بیشتری ادامه تحصیل بدهم.
فاطمه می گوید البته امید به آزادی خواسته دیگر او از رئیس جمهور است پس به امید رسیدن به این خواسته سکوت و خاموشی به هنگام انتخابات را کنار می گذارم و به شخصی رای می دهم که امید رسیدن به این خواسته ام با او بیشتر باشد و دوستانم را هم به رای دادن به همان گزینه تشویق می کنم.
در گوشه ای دیگر از شهر و در یکی از ستادهای انتخاباتی که این روزهای باعث شده است تا شهر در پوست خود نگنجد ، بانوی میانسالی برای شنیدن سخنرانی فعال سیاسی که حامی کاندیدای مورد نظر اوست به ستاد مورد نظر آمده است درپاسخ به این سوال که مطالبه ات از رئیس جمهور آینده چیست؟می گوید؛ امنیت و آرامش در جامعه و به دنبال آن آرامش در خانواده مهمترین خواسته من از رئیس جمهور است.
وی که 45 ساله و شاغل است می گوید؛ علاوه بر شغل که نیاز همه ماست اما فراتر از آن ، نیازهای دیگری هم داریم همچون امنیت و آسایش که تنها با انتخابی صحیح می توانیم به آنها برسیم در غیر اینصورت باید به همان حداقل های معیشتی قانع بود و به بیشتر از آن هم فکر نکرد.
این بانوی میانسال می گوید؛ باید در انتخابات شرکت کنیم حتی اگر نارضایتی هایی هم داشته باشیم باید به تفاوت برنامه ها و رویکردهای افراد نامزد انتخابات ریاست جمهوری در عرصه های مختلف توجه داشت و تمام جوانب را سنجید و در نهایت به یک انتخاب صحیح پرداخت.
وی می گوید؛ اشتباه نکنیم در شرایط امروز ، رفتن پای صندوق های رای و تشویق دوستان خود به این کار، مهمترین وظیفه است برای بهبود وضعیت زنان در جامعه علاوه بر برنامه های اقتصادی که هر کدام از نامزدها بر آن مانور می دهند برنامه های فرهنگی و اجتماعی آنها هم تعیین کننده است.
بانوی میانسال دیگری که در یکی از ستادهای انتخاباتی حاضر شده است معتقد است شرکت در انتخابات یک وظیفه است که همه باید به آن عمل کنند تا در این مسیر بتوانند در مسیری صحیح خواسته ها و نیازهای خود را پیگیری کنند.
وی که از مسافتی خارج از شهر برای شرکت در جلسه انتخاباتی یکی از نامزدهای ریاست جمهوری آمده است می گوید باید برای مشکل اشتغال جوانان فکری اساسی شود و مشکل فقرا و بخصوص روستانشینان نیز رفع شود و برای بهبود اوضاع روستاها وام هایی دراختیار آنها گذاشته شود.
در یکی دیگر از ستادهای انتخاباتی ، بانوی کارمند 35 ساله ای که در یکی از ستادهای انتخاباتی حضور یافته است می گوید زنان توانسته اند با فرصت های تحصیلی که در اختیار گرفته اند به فرصت های شغلی متناسبی دست یابند طی سال های اخیر و از این به بعد هم باید مسیری طی شود که زمینه ساز ارتقای جایگاه بانوان در موقعیت های شغلی و در پست های مدیریتی و کلیدی تر باشد.
وی ادامه می دهد که زمانی بحث سر تبعیض تحصیلی زنان در دانشگاهها بود یعنی زنان چون سهم بیشتری از قبول شدن در دانشگاه را داشتند برخی سهمیه بندی جنسیتی تحصیلی را پیشنهاد کردند که خوشبختانه آن دوران تمام شد و اکنون باید با هوشیاری انتخاب صحیحی داشت که مجدد به آن دوران بازنگردیم.
این بانوی کارمند با تاکید بر اینکه باید در انتخابات شرکت کرد می گوید ؛ باید دیگران را هم برای ضرورت شرکت در انتخابات همراه کنیم تا با رای ندادن عده ای، شرایط به عقب بازگردانده نشود.
آغاسلطان باویسی فعال سیاسی در این زمینه گفت: خطاب به زنان جامعه باید گفت گام های توسعه و پیشرفت سیاسی و اجتماعی بدون شما امکان پذیر نیست و هر کدام از شما خود می تواند مبلغی بزرگ برای رای تک تک آرای خفته جامعه باشد.
رئیس ستاد بانوان اصلاح طلب لرستان اظهار کرد: بی تفاوتی و سکوت وضعیت را تغییر نمی دهد و برای بهبود وضعیت موجود باید با همراهی خود و دیگران راه مطلوب را برگزید و با سکوت خود در انتخابات راه برای آمدن گروه هایی که ما را به عقب بازمی گردانند فراهم نشود.
وی با تاکید بر مسیر انتخاب مبتنی بر عقلانیت و آزادی گفت: راه دموکراسی از مسیر چهار سال گذشته می گذرد .
این فعال سیاسی گفت: بانوان با رای خود به مسیر عقلانیت و توسعه کشور، امید و نشاط را برای خود و فرزندان و آینده سازان جامعه فراهم می کنند.
این روزها با نزدیک شدن به 29 اردیبهشت و برگزاری انتخابات آنهم انتخابی از نوع ریاست جمهوری که نه فقط مسیر چهار سال که به تعبیری هر انتخابی فارغ از خوب یا بد بودن آن می تواند سال های سال کشور را تحت تاثیر خود قرار دهد و پیرو همین رخداد مهم سیاسی ، انتخابات گفتمان غالب مردم در خیابان، تاکسی، مهمانی های خانوادگی و رسمی شده است.
افرادی هستند در همین جمع ها و مهمانی ها که چه بسا تا همان لحظه تصمیمی به شرکت در انتخابات نداشته اند اما با قرار گرفتن در چنین فضاهایی لاجرم به این موضوع اندیشیده اند و نظرشان هم تغییر کرده که اینها همان آرای خاموشی هستند که باید به میدان آیند.
دوازدهمین دور از انتخابات ریاست جمهوری همزمان با پنجمین دوره از انتخابات شوراهای شهر و روستا بطور همزمان 29 اردیبشهت ماه در سراسر کشور برگزار می شود.
1920/6060
خبرنگار:مهری میر دریکوند**انتشار دهنده: محمد علیدوستی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۱۲۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه

ایسنا/لرستان یک پژوهشگر مسائل اجتماعی با اشاره به اینکه انتخابات مهم‌ترین و بارزترین نوع مشارکت افراد در عرصه سیاسی است که از یک سو پایه‌های اجتماعی قدرت سیاسی را نشان می‌دهد و از سوی دیگر مالک خوبی برای ارزیابی توزیع قدرت در جامعه است، بیان کرد: در شرایط حساس فعلی کشور در دومین دوره از انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی رویداد مهم سیاسی پیش روی تمام آحاد جامعه است که همه ما باید با شور و شعور در آن نقش‌آفرینی کنیم.

فرید نصیری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه، گفت: لزوم مشارکت مردم در تمام فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی امروزه در همه جوامع پذیرفته شده و روزبه روز نیز بر اهمیت آن افزوده می‌شود.

وی ادامه داد: انتخابات از ارکان مهم شکل گیری ساختار سیاسی در نظام‌های دموکراتیک به شمار می‌رود و در برگیرنده چرخش مسالمت آمیز قدرت، گسترش نظارت مردم، مشارکت لایه‌های مختلف و رشد نهادهای جامعه مدنی است.

نصیری با اشاره به اینکه انتخابات مهم‌ترین و بارزترین نوع مشارکت افراد در عرصه سیاسی است که از یک سو پایه‌های اجتماعی قدرت سیاسی را نشان می‌دهد و از سوی دیگر مالک خوبی برای ارزیابی توزیع قدرت در جامعه است، بیان کرد: در شرایط حساس فعلی کشور در دومین دوره از انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی رویداد مهم سیاسی پیش روی تمام آحاد جامعه است که همه ما باید با شور و شعور در آن نقش‌آفرینی کنیم.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه عدم مشارکت گستردە مردم به هر دلیلی که باشد، به مفهوم گام نهادن ناخواسته در مسیر دشمنان ایران است، تصریح کرد: آنچه مهم است این است که مردم در انتخاب نمایندگان خود آگاهانه و دلسوزانه مشارکت کنند و این امر را دغدغه خود بدانند و به کسانی رأی دهند که صدای آن‌ها هستند و در جهت سامان بخشیدن به وضعیت کنونی کشور، قادر به ایفای نقش مؤثر هستند.

وی با بیان اینکه همه نظام‌های سیاسی که خواستگاه آن‌ها مردم سالاری است، دغدغه مشارکت شهروندان در فرأیندهای سیاسی بعنوان بازیگران مؤثر این فضا را دارند، اضافه کرد: دموکراسی و مشارکت مردمی نیز رویکردهای متعددی دارد، اما انتخابات بارزترین جلوه آن است و بنا به زمینه‌های سیاسی هر کشور، می‌تواند شاخصی از مشروعیت آن کشور باشد.

نصیری با اشاره به اینکه علاوه‌بر توجه به فزونی نقش شگفتی‌ساز انتخابات در  سرنوشت اکثر کشورهای رو به توسعه، اهمیت بررسی و تحلیل رفتار انتخاباتی در کشور ما نیز مضاعف شده است، بیان کرد: نظر به اینکه رفتار انتخاباتی مردم  تغییر یافته، لذا باید ساز و کارها و شیوه‌های متناسب با آن جهت هدایت و افزایش مشارکت انتخاباتی مردم به کار بسته شود.

این پژوهشگر تصریح کرد: شناخت رفتار انتخاباتی شهروندان و الگوی شرکت در انتخابات آن‌ها برای احزاب، سیاستمداران و دولت‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا مشارکت فعال، گسترده و فراگیر جامعه در انتخابات کشورها به منزله پشتوانه ملی در سطح داخلی و اعتبار و پرستیژ در سطح بین‌المللی و منطقه‌ای است.

رفتار رأی‌دهی شهروندان بیانگر عمق گرایشات نهفته در جامعه است

وی افزود: جامعه‌شناسان سیاسی معتقدند رفتار رأی‌دهی شهروندان بیانگر عمق گرایشات نهفته در جامعه است که به عنوان کنش سیاسی ریشه در فرهنگ و مشخصاً فرهنگ سیاسی دارد و از این رو در تحلیل رفتار انتخاباتی نقش عوامل فرهنگی، ساختار اجتماعی و شکاف‌ها و تعارضات منبعث از آن‌ها اهمیت بسیار دارد.

نصیری با اشاره به اینکه دیدگاه‌های نظری در الگوی رفتاری مردم  در ادبیات علوم سیاسی و جامعه‌شناسی سیاسی، رفتار رأی‌دهی و مشارکت از موضوعات مهم برای بررسی و مطالعه هستند، بیان کرد: به‌طور کلی دیدگاه ‌و نظریه ها مرتبط با رفتار رأی‌دهی را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد، در دسته اول به جستجو آن است که آیا مردم رأی می‌دهند و در انتخابات مشارکت می‌کنند؛ و در دسته دوم صحبت از این است که افراد شرکت کننده در انتخابات به چه گروه‌های سیاسی یا فردی رأی می‌دهند.

این پژوهشگر ادامه داد: دلایل مردم برای شرکت کردن یا نکردن در انتخابات در بسترهای سیاسی متفاوت، با هم فرق می‌کند و انتخاب گروه‌های سیاسی گوناگون نیز بسته به عملکرد آنان انتخاب افراد با رویکرد قومی و قبیله‌ای وابسته به شرایط سیاسی در هر واحد سیاسی است.

وی با اشاره به اینکه دیدگاه دیگر در انتخاب دیدگاه انتخاب عاقلانه اصلاح شده است، بیان کرد: مطابق با این رویکرد آنچه باعث بروز رفتار انتخاباتی و رأی دادن شهروندان می‌شود برداشتی از میزان تحقق منافع و ابراز خود است، به عبارت دقیق‌تر رأی دادن برای تحقق منافع شخصی و بیان خود است. بیان خود میزان تمایل فرد برای ابراز وجود در عرصه اجتماعی را ارائه می‌کند.

نصیری گفت: طبق این دیدگاه اگر رأی دادن منجر به هیچ گونه احساس قدرتمندی در تأثیرگذاری بر سرنوشت فردی و اجتماعی، یا احساس اهمیت داشتن نظر شخصی برای نظام سیاسی نشود، بیان خود یا احساس قدرت محقق نمی‌شود، به این ترتیب هرگونه احساس بی‌قدرتی در عرصه اجتماعی و سیاسی، به عدم تمایل به مشارکتسیاسی منجر می‌شود.

این پژوهشگر با اشاره به ضرورت انتخاب اصلح در اندیشه و کلام امام خمینی(ره) بیان کرد: امام خمینی(ره) در سخنان خود درباره انتخابات، همواره ضرورت انتخاب اصلح را به مردم یادآور می‌شد و از همه رأی دهندگان می‌خواست از میان نامزدهای نمایندگی مجلس، بهترین و شایسته‌ترین افراد را انتخاب کنند، ایشان در بخشی از سخنانشان می‌فرماید: «انتخاب اصلح برای مسلمین، یعنی انتخاب فردی که تعهد به اسلام و حیثیت آن داشته باشد... د. اگر اصلح را انتخاب کردید، کاری اسلامی می‌کنید و این یک محکی است برای خودتان که تشخیص بدهید انتخاب برای اسلام است یا برای صلاح خودتان».

انتخابات مطلوب چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

وی در پاسخ به این پرسش که انتخابات مطلوب چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟ گفت: در این رابطه نکته‌های گوناگونی را می‌توان بیان کرد، مثلاً انتخابات مطلوب انتخاباتی است که در فضایی آرام و به دور از هرگونه تشنج و درگیری انجام شود یا اینکه در آن بهترین نامزدها به نمایندگی برگزیده شوند.

نصیری افزود: مقام معظم رهبری در یکی از سخنان خویش، انتخابات مطلوب را این‌گونه توصیف می‌کند که «انتخابات مطلوب، انتخاباتی است که سالم، آزاد و طبق قانون برگزار شود، انتخاباتی که مردم، با شور و نشاط در آن شرکت کنند. انتخاباتی که به عنوان وظیفه دینی، همه مردم، خود را موظف به برگزاری باشکوه آن بدانند».

این پژوهشگر با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) شرکت در انتخابات را نه تنها وظیفه سیاسی، بلکه تکلیفی دینی و الهی می‌دانست و همیشه تأکید می‌کرد یک فرد مسلمان نباید به آینده خود و جامعه بی‌اعتنا باشد و از مشارکت در این امر مهم خودداری کند، بیان کرد: در واقع، همان‌گونه که نماز خواندن، تکلیفی دینی است و موجب نزدیکی انسان به پروردگار می‌شود، شرکت در انتخابات هم تکلیفی الهی است که زمینه‌های رشد اجتماعی و معنوی انسان را فراهم می‌آورد، بنابراین، در یک جامعه اسلامی، انتخابات را نباید تنها در قالب اصول و برنامه‌های رایج در نظام‌های سیاسی جهان تحلیل کنیم، بلکه باید آن را حرکتی عبادی ـ سیاسی بدانیم که برای کسب رضای پروردگار صورت انجام می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت انتخاب اصلح، افزود: رأی دادن به نمایندگان بهتر و برتر که در ادبیات سیاسی ما از آن به «انتخاب اصلح» یاد می‌شود، ضرورتی عقلی و شرعی است؛ یعنی هم منطق عقل و هم آموزه‌های دین به ما این گونه حکم می‌کند که مسئولان سیاسی و اجتماعی کشور، از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی را از میان بهترین افراد برگزینیم، در این باره حدیثی از پیامبر اعظم(ص) نقل شده است که ضرورت و اهمیت همین موضوع، یعنی واگذاری مسئولیت‌های اجتماعی به افراد شایسته را یادآوری می کند و می‌فرماید: «هر کس شخصی را مأمور رسیدگی به امور مسلمانان کند، در حالی که می‌داند در میان مردم، فرد دیگری بهتر از او و آگاه‌تر از او به کتاب خدا و سنت پیامبرش وجود دارد، همانا به خدا و رسول و همه مسلمانان خیانت کرده است.»

نصیری با اشاره به اینکه انتخابات در کشور ما تنها امری سیاسی نیست، بلکه جنبه عبادی و معنوی نیز دارد، تأکید کرد: اساساً در یک جامعه اسلامی، همه چیز با دین و ایمان ارتباط دارد و رنگ و بوی الهی به خود می گیرد، ازاین رو هرگونه کار و فعالیت یا هر نوع خدمت رسانی و مشارکت اجتماعی می‌تواند نوعی عبادت شمرده شود، براین اساس حضور در انتخابات افزون بر آنکه وظیفه‌ای سیاسی ـ اجتماعی است، تکلیف دینی و شرعی نیز به شمار می‌آید.

دعوت اسلام به مشارکت در فعالیت‌های سیاسی

یک پژوهشگر بیان کرد: بی‌شک، دین اسلام هرگز به ما اجازه نمی‌دهد به آینده خود و کشورمان بی‌اعتنا باشیم و از کنار هر اتفاق مهمی که در جامعه اسلامی روی می‌دهد، به سادگی عبور کنیم، پیشوایان دین همواره کوشیده‌اند مسلمانان در برابر تحولات سیاسی و اجتماعی زمان خود حساس باشند، ازاین رو آنها را به حضور و مشارکت در فعالیت‌ها تشویق کرده‌اند.

وی ادامه داد: نگاه به توسعه و عمران کشور و جامعه اصولاً به ارائه امکانات اقتصادی و خدماتی منحصر بوده، درحالیکه توسعه واقعی فراتر از ارائه خدمات اجتماعی است، تغییری که از یک سو متضمن تغییر در آگاهی، انگیزش و رضایت افراد است و ازسوی دیگر، باید مهیا کننده توان بخشی و قدرت‌دهی در تصمیم‌گیری و اجرا برای مردم باشد.

نصیری تأکید کرد: شهروندان باید این تجربه را داشته باشند که مشارکت آن‌ها در اداره امور جامعه نمادین نبوده و تأثیرگذار است، به تدریج باید حجم دخالت دولت در اداره امور کم شود و این امور به شهروندان واگذار شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر کشور: ادعای حمایت دولت از یک لیست سیاسی در انتخابات بداخلاقی است
  • عکس| ارزشمندترین باشگاه های جهان 2024
  • روز جمعه انتخابـات است؛ سکون سیاسی مطلق در سطح تهران!
  • نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه
  • نمایندگان استان فارس طرح‌های استانی را جدی‌تر پیگیری کنند
  • توقیف ۱۳ میلیون دلار دارایی دو بانک غربی در روسیه
  • رئیس ستاد انتخابات کشور از خبرگزاری تسنیم بازدید کرد
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم/ باید کار نیمه‌تمام انتخابات را تمام کنیم
  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌