Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به رونمایی از سند ملی اشتغال سبز با همکاری وزارت کار و اتاق بازرگانی گفت: این سند به دنبال تاکید رئیس جمهور بر محیط زیستی بودن دولت تدوین شده است. معصومه ابتکار در مراسم رونمایی از سند ملی اشتغال سبز که با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد اتاق بازرگانی برگزار شد، با اشاره به قرق اختصاصی به عنوان یکی از زمینه‌های اشتغال سبز گفت: سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این زمینه در حال رشد است و ما تنها دستورالعمل قرق اختصاصی را تدوین کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر چندین قرق اختصاصی موفق در کشور داریم که با سرمایه گذاری صد درصدی بخش خصوصی کار می‌کنند. در قرق اختصاصی تاکید ما بر اشتغال جوامع محلی است و اصرار داریم که در چارچوب ضوابط سازمان محیط زیست این قرق‌ها منافعی برای جوامع محلی داشته باشند. در حال حاضر پیشنهادات متعددی برای ایجاد قرق‌های جدید داریم.

به گزارش نامه نیوز ، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه درزمینه پرورش حیات وحش درخواست‌هایی صورت گرفته است،گفت: ضوابط سازمان حفاظت محیط زیست برای این کار روشن است. متاسفانه در کشور شکار غیرمجاز داریم. برنامه حفاظتی حیات وحش را برای مقابله با این وضعیت به همه استان‌ها ابلاغ کرده‌ایم . یکی از بحث‌های آن مشارکت جوامع محلی است بنابراین راه مشارکت جوامع محلی، بخش خصوصی و سازمان‌های مردم نهاد را باز گذاشته‌ایم.

وی در ادامه با اشاره به «بیمه پلنگ و یوزپلنگ» به عنوان دو گونه در معرض تهدید کشور اظهارکرد: این اقدام توسط بخش‌های خصوصی برای حفاظت از حیات وحش و حمایت از محیط زیست کشور انجام شده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه طبیعت و محیط زیست ایران با وجود همه اقدامات صورت گرفته شرایط شکننده‌ای دارد، گفت: هر تالابی که خشک شده مشاغلی از بین رفته است و هر تالابی که در این دوره احیاء شده امید و کشاورزی سازگار با محیط زیست را زنده کرده است. هورالعظیم که زمانی خشک بود و تبدیل به تهدیدی برای استان خوزستان شده بود اما امروز احیاء شده است و صیادها، گاومیش داری‌ها، نیداری‌ها به منطقه برگشته‌اند.

ابتکار اضافه کرد: سند ملی اشتغال سبز با برنامه‌ ششم توسعه سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط زیست و سایر اسناد بالادستی همچنین با برنامه‌های بین‌المللی همگرایی دارد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در زمینه استارت آپ‌های سبز نیز فعالیت‌هایی داشته‌ایم، گفت: در شرایط حاضر زیرساخت‌ها برای مشاغل سبز ایجاد شده است. فارغ‌التحصیلان محیط زیست بسیاری در کشور داریم که آمادگی فعالیت در این زمینه را دارند همچنین فارغ التحصیلان مرتبط با محیط زیست نیز می‌توانند در این حوزه‌ها فعالیت داشته کنند.

ابتکار اضافه کرد: وزارت تعاون و اتاق بازرگانی همکاری خوبی با سازمان حفاظت محیط زیست دارند و تشکل‌های مردم نهاد فعالی داریم که در حوزه کارآفرینی و اشتغال سبز کار می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه در این دوره سعی کردیم مباحث محیط زیست را به گفتمان بین دستگاه‌های مختلف تبدیل کنیم، گفت: تلاش کرده‌ایم این گفتمان در حد صحبت و سند باقی نماند و تبدیل به عمل شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مشاغل سبز یک رویکرد برد-برد است، گفت: به همین دلیل در این دوره به‌طور جدی در حوزه مشاغل سبز فعالیت کردیم.در واقع مشاغل سبز در کنار بهبود شرایط موجود و حل مشکلات زیست‌محیطی باعث ایجاد فرصت‌های شغلی جدید می‌شود.

ابتکار با بیان اینکه وقتی بحث منابع در ایجاد اشتغال سبز مطرح می شود، برخی حرف از تسهیلات بانکی می‌زنند،‌ گفت: در بحث مشاغل سبز سرمایه و منابع کافی داریم. برای مثال الگوی مصرف انرژی در کشور ما سه برابر الگوی مصرف جهانی است که می‌توانیم با کاهش دو برابری مصرف انرژی، از این محل یک ارزش افزوده جدید ایجاد کنیم که توجیه اقتصادی بالایی نیز دارد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در این شرایط احتیاج به ضوابط، زیرساخت‌ها و آموزش داریم، اظهار کرد:‌ گام‌های خوبی در این زمینه برداشته شده است. برای مثال در زمینه کاهش مصرف انرژی و آلودگی، لایحه هوای پاک از سوی دولت به مجلس ارسال شد و در روزهای گذشته به تصویب رسید. در این لایحه اشتغال کارشناسان محیط زیست و HSE مد نظر قرار گرفته است.

وی افزود: در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، برنامه ششم توسعه، سند کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و سند اقتصاد کم‌کربن به کاهش مصرف انرژی اشاره شده است. یکی از بحث‌های جدید رئیس جمهور در بودجه ۹۶ به کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی و کاهش هدر رفت انرژی اشاره دارد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه این شرایط را در حوزه منابع آب کشور نیز داریم،اظهار کرد: در زمینه اصلاح الگوی کشاورزی و ایجاد مشاغل فعالیت کرده‌ایم. برای مثال در منطقه زاگرس در ۵۰ روستا و در حوزه دریاچه ارومیه در ۱۰۰ روستا برای اصلاح الگوهای کشاورزی برنامه داریم. کشاورزی پایدار، موضوع مهمی است که در نتیجه آن صرفه‌جویی منابع آب را خواهیم داشت همچنین منابع جدیدی از این طریق ایجاد می‌شود.

ابتکار با بیان اینکه اشتغال سبز حوزه‌های متنوعی دارد، گفت: در شرایط حاضر الگوهای موفقی برای اشتغال سبز داریم که طرح‌های کارورزی این الگوها را عملیاتی می‌کند بنابراین نباید اعتبارات و تسهیلات بدون پشتوانه آموزشی در اختیار افراد قرار گیرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: اگر بتوانیم ساز و کارهای مالی و حمایتی را به طور دقیق تعریف کنیم می‌توان از پتانسیل خوب اشتغال سبز در کشور بهره برد. کارانه، ابزاری است که می‌تواند در این زمینه موثر واقع شود.

تاسیس ۱۰۰۰ مدرسه طبیعت تا پایان برنامه ششم توسعه

ابتکار در پایان با اشاره به مدارس طبیعت به عنوان یکی از پتانسیل‌های ایجاد مشاغل سبز اظهار کرد: اگر تا پایان برنامه ششم توسعه طبق همین روند ادامه یابد می‌توانیم بیش از ۱۰۰۰ مدرسه طبیعت تاسیس کنیم. این مدارس در کنار مدارس رسمی فعال هستند که پتانسیل خوبی برای اشتغال سبز دارند.

منبع: نامه نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namehnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نامه نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۱۶۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از سامانه ساربانیار در غرفه استان یزد نمایشگاه ایران اکسپو

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، رونمایی از سامانه ساربانیار (سامانه مدیریت پرورش شتر) با حضور رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در غرفه استان یزد برگزار شد.   رئیس سازمان جهاد کشاورزی ضمن تحسین اقدامات استان یزد در پروژه‌های یزدبهره‌ور و سند تحولی یزد نوین، به تشریح وضعیت پروژه‌های بخش کشاورزی استان پرداخت.   حاتمی زاده: ساربانیار را برنامه‌ای کاربردی برای مدیریت پرورش شتر دانست و قابلیت‌هایی از قبیل رصد برخط گله شتر، پنل پیامکی و صدور هشدار، ثبت مشخصات و هویت شتر، شبیه‌سازی حرکت و مدل چرای شتر و صدور شناسنامه ژنتیکی را از ویژگی‌های ان عنوان کرد.

دیگر خبرها

  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: حل مسئله گرد و غبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌هاست / باید از ظرفیت رسانه‌ها استفاده کنیم
  • رونمایی از سامانه ساربانیار در غرفه استان یزد نمایشگاه ایران اکسپو
  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • تولید اثر فاخر سینمایی از زندگی محیط بان شهید «هوشنگ نصیری»
  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز