Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا، محسن خدمتگزار دبیر علمی هفتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با بیان این مطلب افزود: برگزاری این همایش از دو جهت اهمیت دارد؛ نخست اینکه مالکیت ادبی و هنری به‌عنوان بخشی از مالکیت فکری نیازمند توجه بیشتر در جامعه است.

وی تاکید کرد: برگزاری همایش مالکیت ادبی و هنری به‌طور سالانه از سوی وزارت فرهنگ ‌و ارشاد اسلامی می‌تواند توجه حقوقدان‌ها و متخصصان سایر رشته‌ها را به اهمیت این موضوع جلب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خدمتگزارادامه داد: اهیمت دیگر آن، به موضوع و رویکرد این دوره یعنی نمودهای فرهنگ عامه بر می‌گردد؛ حمایت از فرهنگ عامه به‌عنوان یکی از عناصر مقوم فرهنگ ملی کشور، از طریق وضع قوانین مناسب، اهمیت زیادی در تقویت پایه های فرهنگ ملی دارد.

وی تصریح کرد: لذا بحث و بررسی راهکارهای حمایت صحیح و مناسب قانونی از نمودهای فرهنگ عامه واجد اهمیت است تا از همان ابتدا که اراده قانونگذاری مستقل درخصوص نمودهای فرهنگ عامه به‌وجود آمده است، به بیراهه نرویم و چارچوب صحیح و منطقی حقوقی را برای حمایت از فولکلور پیدا کنیم و بنای کار را از ابتدا به‌درستی انجام دهیم تا ناچار نشویم که بعدها برای اصلاح آن به مشکلی برنخوریم.

خدمتگزار با اشاره به هدف تدوین پیش‌نویس لایحهحمایت از نمودهای فرهنگ عامه،اظهار کرد: هدفِ حمایت از نمودهای فرهنگ عامه باهدف ِحمایت در بخش مالکیت ادبی و هنری کاملاً متفاوت است؛ که در این پیش نویس باید به آن توجه داشت.

وی ادامه داد: در نمودهای فرهنگ عامه در واقع می‌خواهیم از خودِ نمودها و فرهنگ عامه حمایت و آن را تقویت کنیم و حمایت از ذینفعان این نمودها در وهله دومِ اهمیت قرار دارد. در حالی که در مالکیت ادبی و هنری اصولاً حمایت متوجه مالکان و دارندگان آثار ادبی و هنری است.

دبیر علمی همایش مالکیت معنوی گفت: در مالکیت ادبی و هنری هدف اصلی حمایت از مالکان اثر (مؤلفان و هنرمندان) است و به ‌تبع آن، از آثار اعم از ادبی و هنری حمایت خواهد شد و بدون تردید این حمایت از مالکان در توسعه و پیشرفت ادبیات و هنر نیز مؤثر است. اما در مورد فولکلو،هدف اصلی حمایت از خود آن فرهنگ بومی و اصالت ان است.

وی درباره اهمیت پیوستن ایران به کنوانسیون برن نیز بیان کرد: برای پیوستن به کنوانسیون برن باید شرایط جامعه و تبعات مثبت و منفی پیوستن به آن را در نظر بگیریم.

خدمتگزار در عین حال تصریح کرد:البته در این باره لازم است که جامعه‌شناسان و اقتصاددانان در کنار حقوقدان‌ها به‌طور دقیق تبعات پیوستن به این کنوانسیون را به صورت بی‌طرفانه و جامعبررسی کنند و هرگونه تصمیمی در این‌خصوص باید با توجه به نتایج چنین بررسی‌هایی اتخاذ شود.

هفتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط دوم خرداد ماه سال جاری از ساعت ٨ تا ١٧ در مرکز همایش های کتابخانه ملی برگزار می شود و شرکت برای عموم آزاد است.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۱۷۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، فرماندار بیجار پیش از ظهر جمعه در اولین جشنواره خوشنویسی امیر نظام گروسی که در مجتمع فرهنگی و هنری امیرنظام گروسی برگزار شد اظهار کرد: خوشحالیم که برنامه‌ای در شأن این شخصیت بزرگ و چند بعدی با حضور مهمانان برجسته کشوری در شهر بیجار در حال برگزاری است.

وی افزود: امیرنظام گروسی فردی است که دارای مناصب و موقعیت‌های زیادی را داشت و در کنار این وظایف و مناصب تالیفات بی‌شماری داشته است.

محبیان اضافه کرد: تلاش می‌شود تا آثار این شخصیت بزرگ کردستانی مجدد چاپ شود تا مورد استفاده عموم مردم قرار بگیرد.

وی به اهمیت برگزاری این جشنواره اشاره کرد و ابراز داشت: این جشنواره برای پرداختن به یکی از ابعاد این بزرگ مرد است و امیدواریم با اختتامیه این جشنواره و خروجی آن با ابعاد شخصیتی این فرد و ابر مرد بیش از پیش آشنا شویم.

محبیان ادامه داد: اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری اهمیت بسیار زیادی دارد و لازم است تا چنین برنامه‌هایی در سطح شهرستان افزایش پیدا کند.

وی گفت: هرگونه برنامه‌ای که در راستای شناسایی و معرفی شخصیت‌های بزرگ گروسی در بیجار برگزار شود مورد حمایت قرار خواهد گرفت و از ادارات فرهنگی خواستار اجرای برنامه‌های بیشتر و بهتری در این حوزه هستیم.

گفتنی است؛ دکتر قلیچ خانی و شهیدانی از مهمانان کشوری و از خوشنویسان برتر کشور هستند.

کد خبر 6095624

دیگر خبرها

  • حفظ حقوق عمومی با سلام و صلوات نمی‌شود/ دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند
  • وزیر ارشاددرگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی خراسان را تسلیت گفت
  • دادستان‌ها نباید در امور اجرایی مداخله کنند
  • تجلیل از مشاهیر، موجب اعتلای فرهنگی و هنری می شود
  • جشنواره‌های امام رضا (ع) سبب‌ساز توسعه فرهنگ رضوی است
  • اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار برگزار شد
  • حضور ۱۵۰۰ نفر در جشنواره قرآنی، فرهنگی، هنری و ادبی شهید آوینی
  • تعامل هنرمندان استان یزد با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر
  • جلوگیری از رها شدگی پایه و اساس بسیج هنرمندان باشد
  • بی‌هویتی اراضی به یک ابرچالش تبدیل شده است