Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-27@15:59:13 GMT

پایگاه جهانی کاخ گلستان دارای کارگاه مرمت شد

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۱۸۶۰۳

پایگاه جهانی کاخ گلستان دارای کارگاه مرمت شد

پایگاه میراث جهانی کاخ گلستان با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دارای کارگاه مرمت شد تا اشیای تاریخی کاخ و پایگاه‌های دیگر به ویژه ۹۰ تابلوی کاخ در آن مرمت شوند.

به گزارش «قدس آنلاین»، کارگاه مرمت کاخ گلستان در ضلع جنوبی کاخ پیش از ظهر روز بیست و ششم اردیبهشت‌ماه با حضور فرهاد عزیزی مدیر پایگاه‌های میراث فرهنگی طالبیان معاون میراث فرهنگی سجادی نیری دبیر ستاد توسعه فن آوری های نرم و هویت‌ساز معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری، مسعود نصرتی مدیر کاخ گلستان و جبرئیل نوکنده مدیر موزه ملی ایران افتتاح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این برنامه مسعود نصرتی مدیر کاخ گلستان گفت: راه اندازی کارگاه مرمت برای پایگاه میراث جهانی کاخ گلستان ضروری است. این کارگاه برای مرمت اشیا و اموال فرهنگی که در داخل موزه‌ها قرار دارد راه‌اندازی شده است به ویژه ۹۰ تابلویی که در کاخ بود نیاز به مرمت اضطراری داشته اند به همین دلیل نیازمند یک آزمایشگاه تخصصی بودیم.

مدیر کاخ گلستان گفت: مراحل راه اندازی این کارگاه از ۶ ماه قبل آغاز و در ۲ فاز شامل احیاء و بهینه سازی فضای کارگاهی شامل سیستم تهویه، نصب کابینت و تجهیزات اداری، حفاظ فلزی برای در و پنجره، خرید ۲۹ دستگاه مانند انواع میکروسکوپ، اتوکلاو، تجهیزات کشت قارچ و... برای انجام فعالیت های تخصصی مرمت آثار نقاشی، کتب و اسناد با ارزش مجموعه کاخ گلستان اجرا شده است.

وی افزود: این مجموعه دارای ۲ فضای کارگاهی مواد آلی و معدنی و یک فضای آزمایشگاهی بیولوژی و شیمی برای انجام مطالعات، تحقیقات فنی و آسیب شناسی بر روی مجموعه آثار کاخ گلستان است. این کارگاه برای ایجاد زیرساخت‌های پژوهشی و اتصال آزمایشگاه مرمت کاخ گلستان به سیستم شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری از طریق اینترنت راه اندازی شده است. همچنین می تواند مورد استفاده برای پژوهشگران، دانشجویان در زمینه مطالعات فنی، تاریخی و تکنیکی آثار در سطح کارشناسی ارشد و دکتری قرار بگیرد و امکان دسترسی به این اطلاعات از طریق نرم افزار کامپیوتری در خارج از مجموعه کاخ برای علاقه مندان امکان پذیر است.

سجاد نیری دبیر ستاد توسعه فن آوری های نرم و هویت ساز معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری نیز در این برنامه گفت: این کارگاه با همکاوری معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری راه اندازی شده و امیدواریم که برای سایر نهادها الگویی باشد که در یک کار فناورانه به موفقیت های مختلفی دست یابند. کارگاه مرمت کاخ، شروع حرکت فناورانه در این مجموعه است. ایران مهد خلاقیت و نوآوری است و در سالهای اخیر تلاش شده تا به این نوآوری ها اهمیت داده شود و عامل انگیزشی برای تمام فعالیت های فناورانه باشد. ضروری است در قرن جدید با تلاش فناورانه و خلاقیت عصر جدیدی را در اقتصاد کشور رقم بزنیم و اقتصاد دانش بنیان مورد توجه قرار گیرد.

محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور نیز گفت: راه اندازی این کارگاه باعث می‌شود تا به شکل علمی در این پایگاه کار کنیم همه پایگاه‌های میراث فرهنگی نیازمند آزمایشگاه هستند تا مجموعه آثار تاریخی در آنها مرمت شده و حتی از مجموعه های دیگر نیز، آثارشان را برای مرمت به این مکان بیاورند.

وی افزود: در کاخ گلستان ظرفیت علمی خوبی وجود دارد با توجه به این که مکان آن به پژوهشگاه میراث فرهنگی نزدیک است و می تواند از پشتوانه علمی آن بهره بگیرد. همه پایگاهها علاوه بر آزمایشگاه باید کتابخانه تخصصی نیز داشته باشند کاخ گلستان الگوی خوبی برای سایر اماکن و پایگاهها می تواند باشد که در آن کارهای ویژه اتفاق بیفتد. در سال ۹۶ قصد داریم از حضور فارغ التحصیلان مختلف دانشگاهی برای کارهای مطالعاتی و مستندنگاری استفاده کنیم و اعتباراتی نیز برای آن در نظر بگیریم.

پس از مراسم افتتاح کارگاه مرمت، مسئولان حاضر در این مراسم، از ضلع شرقی کاخ گلستان بازدید کرده و اعلام کردند که به زودی این بخش از درهای ورودی کاخ باز می شود. همچنین به مناسبت بزرگداشت فردوسی، شاهنامه بایسنقری در تالار سرسرا کاخ گلستان به نمایش گذاشته شده بود و مسئولان سازمان میراث فرهنگی که در امروز در کاخ حضور داشتند از این شاهنامه نیز دیدن کردند.

این اثر ثبت جهانی شده در سال ۸۳۳ هجری قمری، ۶۰۵ سال پیش توسط جعفر بایسنقری در قطع رحلی در ۷۰۰ صفحه به خط نستعلیق کتابت شده و شهرتش نیز به همین دلیل است. هر صفحه ۳۱ سطر و هر سطر ۳ بیت دارد.

شاهنامه بایسنقری دارای ۲۲ تصویر مینیاتور آبرنگی با موضوعاتی مانند «گفتگو رستم و اسفندیار پیش از جنگـ»، «آموزش پیشه ها و هنرها به مردم»، «کشته شدن دیو سپید به دست رستم در هفت خوان»، «جنگ سپاهیان کیخسرو و افراسیاب»، «جنگ بهرام چوبین با ساوه شاه» و «به تخت نشستن جمشید» بوده و جلد آن چرمی ضربی طلا پوش است. صفحه دوم و سوم کتاب به تصویر شکارگاه اختصاص دارد و تمام آن به شکل تذهیب است. شاهنامه بایسنقری» نسخه‌ای کامل و دست نخورده بوده و در میان شاهنامه‌های نامی در رده نخست قرار دارد. همچنین این کتاب از نظر نگارگری، تذهیب، جلدسازی و آرایه های خطی شاخص است.

منبع: خبرگزاری مهر

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۱۸۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در ۴۵ کشور

دبیر مجمع جهانی علی اصغر گفت: در مجموع بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در ایران و ۴۵ کشور جهان در اولین جمعه ماه محرم به همت مجمع جهانی علی اصغر(ع) برپا خواهد شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، داود منافی پور در حاشیه افتتاح کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در باب الهادی(ع)حرم مطهر رضوی گفت: همزمان با افتتاح این کارگاه 72 کارگاه دوخت لباس در ایران اسلامی و 4 کشور بحرین، عراق، هندوستان و ترکیه کار خود را آغاز خواهند کرد.

وی افزود: بزرگ‌ترین محفل شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی و در نخستین جمعه ماه محرم برپا خواهد شد.

منافی پور بیان کرد: مجمع جهانی علی اصغر(ع) به عنوان قطب هماهنگ کننده همایش‌ها در ایران و 45 کشور جهان با افتتاح 72 کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی که در آن تعداد زیادی از بانوان به صورت داوطلبانه فعالیت می‌کنند، اقدام به تهیه، توزیع و اهدای این لباس‌ها به برخی از نقاط ایران و جهان کرده و درنهایت در صبح نخستین جمعه ماه محرم این لباس‌ها به صورت رایگان در اختیار مادران و شیرخوارگان قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: دوخت لباس شیرخوارگان حسینی از سال 1386 به طور رسمی و با هزینه های مردمی آغاز شد و داوطلبان هر ساله از ولادت حضرت علی اصغر(ع) تا اولین جمعه ماه محرم در این کارگاه گرد هم می آیند و شروع به دوخت لباسهای سبز علوی برای این مراسم می کنند.

دوخت 500 هزار دست لباس و توزیع در سطح کشور و بین الملل

دبیر مجمع جهانی علی اصغر(ع) ضمن تقدیر از همت و تلاش این بانوان داوطلب گفت: هر ساله حدود 500 هزار دست لباس دوخته و در سطح کشور توزیع می‌شود؛ کارگاه دوخت لباس مرکزی که در تهران برپا می‌شود علاوه بر دوخت لباس‌های استان تهران، لباسهای شیرخوارگان حسینی را در سطح بین المللی نیز تامین می‌کند.

وی گفت: هزینه‌های این کارگاه کاملا مردمی است و خرید پارچه، نخ و مابقی مایحتاج از نذورات مردمی تهیه می‌شود.این لباسها پس از دوخت توسط بانوان به صورت شکیل بسته بندی شده و مزین به سربند یا صاحب‌الزمان(عج) می‌شود همچنین در هر بسته بندی نذر نامه ای با این مضمون قرار می‌گیرد.

ترجمه نذر نامه به 12 زبان زنده دنیا

منافی پور خاطرنشان کرد:" یا صاحب الزمان(عج) فرزندم را نذر یاری قیام تو می‌کنم او را برای ظهور نزدیک برگزین و حفظ کن" این نذر نامه به 12 زبان عربی، انگلیسی، آذری، اردو، سواحیلی، روسی، اسپانیولی، آلمانی، ایتالیایی، فرانسه، ترکی و هوسایی ترجمه شده است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • برپایی بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در ۴۵ کشور
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی