Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشخبرنگارحوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛در کنفرانس خبری بیماری‌های التهابی روده (IBD) پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد بیمارستان شریعتی که صبح امروز برگزار شد، رضا ملک‌زاده رییس هفته سلامت گوارش و معاون تحقیقات فناوری وزارت بهداشت بیان کرد: به طور کلی افراد مبتلا به اسهال خونی بلغمی همراه با دردهای شکمی، به احتمال زیاد دچار بیماری‌های مزمن التهابی روده بوده که باید برای تشخیص و درمان به موقع به پزشک مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: ۳۵ سال گذشته بیماری‌های مزمن التهابی روده در ایران شیوع نسبتاً پایینی داشته در حالی که طی ۴۰ سال اخیر شیوع این اختلالات ۱۵ برابر شده به طوری که امروزه حدود ۲۰ درصد از مراجعان ما را مبتلایان به این بیماری تشکیل می‌دهند.
رییس هفته سلامت گوارش با اشاره به قابل درمان بودن بیماری‌های مزمن التهابی روده عنوان کرد: مبتلایان به این اختلالات با تشخیص و درمان به موقع بیماری خود می‌توانند عمر طبیعی داشته باشند. ۵۰ درصد از بیماران دچار بیماری مزمن التهابی روده را زنان تشکیل می‌دهند و اکثر آن‌ها در سن جوانی به این بیماری مبتلا می‌شوند.
***شیوع بیماری‌های مزمن التهابی روده در ایران و اقدامات درمانیملک‌زاده افزود: زنان جوانی که به بیماری‌های مزمن التهابی روده مبتلا هستند می‌توانند بدون هیچ نگرانی در دوران بارداری و شیردهی مصرف داروهای خود را ادامه دهند. متأسفانه این بیماری در دنیا در حال افزایش است به طوری که با گسترش بهداشت و صنعتی شدن جوامع شیوع این بیماری افزایش پیدا کرده است.
وی تأکید کرد: ما باید مبتلایان به این عارضه را به موقع شناسایی کرده و سعی کنیم که آن‌ها بتوانند به زندگی عادی خود ادامه دهند. مبتلایان به بیماری‌های مزمن التهابی روده می‌توانند به صورت الکترونیکی در سایت پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد ثبت‌نام کرده و از آخرین درمان‌های این بیماری آگاهی پیدا کنند.
وی اضافه کرد:خوشبختانه در ایران ما به پیشرفته‌ترین امکانات درمانی برای معالجه بیماری‌های مزمن التهابی روده مجهز هستیم و تمام داروهایی که برای مداوای این عارضه لازم است در ایران موجود بوده است.
معاون تحقیقات فناوری وزارت بهداشت داروی سینورا تهیه شده در شرکت سینا‌ژن را پرفروش‌ترین دارو برای مداوای این بیماری عنوان کرد و گفت: این دارو آمپولی است که باید به صورت زیرجلدی هر ۲ هفته یک بار تزریق شود. این آمپول مشابه نوع خارجی آن بوده و در گذشته قیمت این دارو حدود ۲ میلیون تومان بوده، ولی اکنون هر آمپول تحت پوشش بیمه‌ای قرار داشته و قیمت آن حدود ۲۰۰ هزار تومان است.
ملک‌زاده یادآور شد: بیماری‌های مزمن التهابی روده می‌توانند عوارض خارج روده‌ای مانند یرقان، بیماری کبدی، دردهای مفصلی و بثورات پوستی بر جا بگذارند. طبق آمار ثبت شده حدود ۱۴ تا ۱۵ هزار نفر در ایران به بیماری‌های مزمن التهابی روده دچار بوده که البته برآورد می‌شود این رقم به حدود ۵۰ هزار نفر برسد.
***تاریخچه بیماری‌های التهابی رودهدر ادامه این مراسم، همایون واحدی دبیر هفته سلامت گوارش در خصوص تاریخچه بیماری‌های مزمن التهابی روده بیان کرد: این عارضه از سال ۱۸۰۰ میلادی همزمان با انقلاب صنعتی و عواملی همچون کاهش تحرّک افراد و افزایش چاقی و مصرف مواد غذایی پرچر‌ب بروز پیدا کرد که در ایران در سال ۱۹۶۹ میلادی اولین نمونه‌های این بیماری گزارش شده است.
وی اظهار داشت: گسترش بهداشت، واکسیناسیون، استعمال سیگار و حتی مصرف مواد‌غذایی موجود در یخچال به دلیل اینکه برخی از میکروب‌ها در محیط یخچال زنده می‌مانند از عوامل مؤثر در بروز این بیماری محسوب می‌شوند، تا سال ۲۰۱۳ میزان شیوع این بیماری حدود ۱۵ برابر افزایش پیدا کرده است. مبتلایان به این عارضه باید توجه داشته باشند که هر چه زودتر تحت درمان مؤثر قرار گیرند عوارض بیماری آن‌ها (اعم از روده‌ای و غیر روده‌ای) کاهش پیدا می‌کند.
***مواد غذایی یخچالی عامل پنهان بیماری‌زادر ادامه این مراسم، رضا ملک‌زاده رییس هفته سلامت گوارش با بیان اینکه در گذشته به وسیله نمک‌سود یا دودی کردن مواد غذایی ضد‌عفونی می‌شدند، اظهار داشت: در گذشته بیماری‌هایی مانند سرطان معده به خاطر مصرف غذاهای نمک‌سود و دودی شده شیوع داشت، ولی امروزه بیماری‌های مزمن التهابی روده به خاطر مصرف بیشتر موادغذایی یخچالی گسترش پیدا کرده است.
وی افزود: نظام ثبت بیماری‌ها در کشور خیلی اهمیت دارد، در وزارت بهداشت در کل ۱۰۰ بیماری قرار است که در کشور ثبت شوند که از این تعداد ۷۰ بیماری تاکنون ثبت شده است که بیماری‌هایی مانند MS و IBD از جمله بیماری‌های ثبت شده در نظام سلامت کشور محسوب می‌شوند. بیماری‌های مزمن التهابی روده جزو بیماری‌های خود‌ایمن به شمار می‌آیند که در آن، گلبول‌های سفید بدن و سیستم ایمنی بدن به سلول‌های روده حمله می‌کنند.
***کدام شهرها و استان‌ها بیشترین بیماران را از آن خود کرده‌اند؟در ادامه این مراسم، همایون واحدی دبیر هفته سلامت گوارش در خصوص میزان شیوع بیماری‌های مزمن التهابی روده در شهرهای مختلف ایران عنوان کرد: این بیماری در شهرهایی مانند تهران، گیلان، مازندران (استان‌های شمالی) و شیراز از شیوع بالایی برخوردار بوده و در استان‌هایی مانند خراسان و سیستان و بلوچستان کمتر گزارش شده‌اند.
در ادامه این مراسم، رضا ملک‌زاده رییس هفته سلامت گوارش عنوان کرد: تنها درصد کمی از مبتلایان به بیماری‌های مزمن التها‌بی روده پس از گذشت چند سال بهبود پیدا کرده و دیگر نیاز به مصرف دارو ندارند. در حالی که اغلب مبتلایان به این عارضه باید تا پایان عمر مصرف داروهای خود را ادامه دهند. میزان شیوع بیماری‌های مزمن التها‌بی روده در آمریکا طی سال‌های اخیر حدود ۵ تا ۷ برابر بیشتر شده است.
***علائم بیماری‌های روده‌ایدر ادامه این مراسم شهرام آگاه رییس مرکز تحقیقات کولور‌کتال دانشگاه علوم‌پزشکی ایران بیان کرد: بیماری‌های کولیت اولسروز و کورو‌ن جزو بیماری‌های مزمن التها‌بی روده محسوب می‌شوند.
وی ادامه داد: بیماری کولیت‌اولسروز به طور عمده روده بزرگ را درگیر می‌کند و با علائمی مانند اسهال، خونریزی یا اسهال خونی بروز پیدا می‌کنند. مبتلایان به این عارضه معمولا تکرّر دفع مدفوع دارند.
آگاه افزود: در ایران از هر ۵ نفر مبتلا به بیماری‌های مزمن التهابی روده ۴ نفر به بیماری کولیت‌اولسروز و یک نفر به بیماری کورون مبتلا است. بیماری کولیت‌اولسروز عوارض خارج روده‌ای واضحی دارد که التهاب مفاصل شایع‌ترین عارضه این بیماری در دنیا است، ولی در ایران زردی و تنگی مجاری صفراوی از عوارض رایج این بیماری محسوب می‌شوند.
وی تأکید کرد: برخی از مبتلایان به کولیت‌اولسروز قبل از اینکه علائم روده‌ای داشته باشند، دچار علائم غیر روده‌ای می‌شوند. بیماری کورون روده باریک را درگیر می‌کند و با سوء جذب همراه است. مبتلایان به بیماری کورون دچار کاهش وزن و دل‌درد‌های شدید هستند.
رییس مرکز تحقیقات کولور‌کتال دانشگاه علوم‌پزشکی ایران اضافه کرد: همچنین ممکن است در افرادی که دچار این عارضه هستند، ترشحات روده‌ای از پوست خارج شود. بیماری کورون در مقایسه با کولیت‌اولسروز شیوع کمتر، عوارض شدیدتر و درمان سخت‌تری دارد. دانه‌های قرمز رنگ روی پا و راش می‌تواند از نشانه‌های بیماری‌های مزمن التهابی روده و یا از عوارض ناشی از مصرف داروها باشد.
آگاه بیماری کو‌رون را در زنان شایع‌تر دانست و یادآور شد: بیماری‌های مزمن التهابی روده در دهه‌های ۲ و ۳ یا دهه‌های ۶ و ۷ زندگی بیشتر بروز پیدا می‌کند و هر چه سن پایین‌تر باشد شدت بیماری پایین‌تر است.
***تاثیر ژن در بروز بیماری‌های رودهدر ادامه این مراسم رضا انصاری عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: در بیماری‌های مزمن التهابی روده عفونت باکتری یا ویروسی به صورت مزمن است و سیستم دفاعی در روده باریک باید به صورت عادی دچار چالش باشد، ولی در بیماری‌های مزمن التهابی روده سیستم دفاعی بیش از حد دچار چالش می‌شود. ژنتیک در بروز بیماری کورون در مقایسه با کولیت‌اولسروز سهم بیشتری داشته بطوری که از هر ۵ نفر مبتلا به بیماری کورون یک نفر در خانواده به این عارضه دچار بوده است.
***مصرف خودسرانه داروهای گیاهی ممنوع!وی افزود: متأسفانه مشاهده می‌شود که در برخی از مواقع بیمار از طب شیمیایی ناامید شده و به صورت خودسرانه به مصرف داروهای گیاهی روی می‌آورد یا مصرف داروهای شیمیایی خود را به صورت نیمه کاره ر‌ها می‌کند که هر دو‌ی این موارد موجب عود مجدد بیماری و بروز عوارض هر چه بیشتر می‌شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: بدن نه تنها در مقابل مصرف داروهای تجویز شده برای بیماری‌های مزمن التها‌بی روده مقاومت نمی‌کند بلکه استفاده از این دارو‌ها مانع از پیدایش سرطان نیز می‌شود.
انصاری در خصوص راه‌های تشخیص بیماری‌های مزمن التهابی روده بیان کرد: آزمایش خونی، کلونوسکوپی و نمونه‌برداری از روش‌های شایع تشخیص بیماری‌های مزمن التهابی روده است. افرادی که به التهاب مزمن روده باریک دچار بوده ۳ برابر بیشتر در معرض ابتلا به IBS قرار دارند.
***دوره‌های پس از درمان بیماری‌های مزمن التهابی به چه صورت است؟در ادامه این مراسم مهدی صابرفیروزی بیان کرد: به طور کلی درمان بیماری‌های مزمن التهابی روده به صورت خوراکی بوده و تنها در ۱۰ درصد موارد نیاز به تزریق وجود دارد. در صورتی که این بیماری بیش از ۱۰ سال طول بکشد، افراد در معرض ابتلا به سرطان کولون قرار می‌گیرند و اگر در خانواده نیز سابقه این سرطان وجود داشته باشد، امکان ابتلا به سرطان کولون افزایش پیدا می‌کند.
صابرفیروزی در پایان یادآور شد: در صورتی که با مصرف دارو علائم بیماری‌های مزمن التهابی روده کنترل شده باشد تا ۷ سال اول افراد دچار این عارضه نیاز به کلونوسکوپی نداشته، ولی پس از گذشت ۱۰ سال این گروه از اشخاص باید هر سال کلونوسکوپی شوند. همچنین داروهای کورتون دار برای درمان این عارضه به صورت کوتاه مدت به بیماران تجویز می‌شود و در موارد شدید مبتلایان به بیماری مزمن التهابی روده باید تحت عمل جراحی قرار گیرند.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۱۹۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور

عطاالله هاشمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به بارش‌های اخیر و پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر شرایط مساعد بارش در اردیبهشت انتظار می‌رود که حداقل میزان خرید تضمینی گندم ۱۲ میلیون تن باشد.

به گفته او، برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال میزان تولید گندم به بالای ۱۴ میلیون تن برسد که براین اساس نیازی به واردات گندم حتی برای صنف و صنعت هم نخواهیم داشت.

هاشمی ادامه داد: تسریع در پرداخت مطالبات گندمکاران و اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم در قالب جایزه تحویل راهکار تحقق خودکفایی گندم و بی نیازی از واردات محسوب می‌شود، در غیر این صورت به سبب ورود دلالان و واسطه‌ها در امر خرید، گندم تولیدی به سمت جایگزینی خوراک دام و طیور یا قاچاق به آن سوی مرز‌ها هدر می‌رود.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه پیگیری جایزه تحویل گندمکاران به جایی نرسیده است، افزود: علی رغم پیگیری‌های مکرر برای اصلاح نرخ، هنوز به جایی نرسیده ایم که به نظر می‌رسد عده‌ای برای بحث خودکفایی کارشکنی می‌کنند.

به گفته او، بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت گندم در بازار‌های جهانی و کشور‌های اطراف با احتساب دلار آزاد ۲۰ درصد بالاتر از تولید داخل است که متاسفانه واردکنندگان با کارشکنی در امر تولید بدنبال واردات هستند، درحالیکه کیفیت گندم خارجی و داخلی با یکدیگر قابل قیاس نیست چراکه آنها گندم‌های درجه یک را به ما نمی‌فروشند و گندم‌های درجه ۲ و ۳ بالاتر از قیمت تولید داخل به ما می‌دهند.

هاشمی گفت: بنابر سیاست برنامه هفتم مبنی بر خودکفایی گندم به عنوان مهم‌ترین محصول استراتژیک انتظار می‌رود که طبق قانون ۲۴ ساعت پس از تحویل مطالبات گندمکاران واریز شود و هرچه سریع ترجایزه تحویل به منظور ایجاد ترغیب کشاورزان اعلام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • خودکفایی در تولید برخی از ملزومات خودرو‌های سنگین در جنوبشرق کشور
  • باکتری روده گروه‌های خونی را حذف می‌کند/ تولید خون اهدایی جهانی
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار