Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@22:08:12 GMT

۴ عادت خطرناک که نابود کننده‌ مغزند

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۲۰۰۱۴

۴ عادت خطرناک که نابود کننده‌ مغزند

فقدان برخوردهای اجتماعی می‌تواند به افسردگی و احساس تنهایی منجر شود و حتی بر توانایی یادآوری‌مان نیز تاثیر بگذارد. کودکانی که با پدرومادر و هم‌سالان‌شان به اندازه‌ی کافی برخورد اجتماعی ندارند بیش از دیگران در معرض ابتلا به مشکلات روانی-اجتماعی قرار دارند.

سرویس سبک زندگی:هر چه سن مان بالا می رود، به طور طبیعی کمی از عملکرد مغزمان را از دست می دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
با وجود این، برخی عادت های زیان آور می توانند واقعا به فرآیند زوال مغز سرعت بدهند. برای مثال، بی بی سی گزارشی از یک پژوهش تهیه کرده است که در آن در زمینه عادت های ناسالم و ارتباط آنها با عملکرد مغز مطالعه می کردند. به گفته دکتر هانِک جوستون، پژوهش گر این مطالعه، عادت هایی که برای قلب مضر هستند، بر مغز نیز تاثیر مشابه ای می گذارند. در ادامه این مطلب را به نقل از تسنیممی‌خوانیم.

فقدان ارتباط اجتماعیروان شناسان به طور کلی با این نظریه موافق هستند که هنگامی که بتوانیم با دیگران معاشرت داشته باشیم، عملکرد مغزمان به بهترین حالت خود می‌رسد. به اعتقاد وب گاه سایکولوژی تودی فقدان برخوردهای اجتماعی می‌تواند به افسردگی و احساس تنهایی منجر شود و حتی بر توانایی یادآوری‌مان نیز تاثیر بگذارد. کودکانی که با پدرومادر و هم‌سالان‌شان به اندازه‌ی کافی برخورد اجتماعی ندارند بیش از دیگران در معرض ابتلا به مشکلات روانی-اجتماعی قرار دارند. فقدان ارتباط اجتماعی در بزرگسالی نیز می‌تواند به عادت‌های بدی هم چون نوشیدن زیاد الکل و سوءمصرف مواد منجر شود.برای جلوگیری از فقدان ارتباط اجتماعی، جست وجو برای یافتن راه‌های معاشرت با دیگران بسیار مهم است. برای مثال، پژوهشی در دانشگاه میشیگان در مورد این که چگونه ارتباط اجتماعی می‌تواند به افزایش توانایی مغز کمک کند، به مطالعه پرداخت. به گزارش این پژوهش گران حتی روزانه ۱۰ دقیقه حرف زدن با دیگران می‌تواند عملکرد ذهنی و حافظه را ارتقا دهد.مشاوران دانشگاه فلوریدا توصیه می‌کنند برای جلوگیری از این مسئله در باشگاه ورزشی ثبت نام، و در یک انجمن یا فعالیت اجتماعی شرکت کنید. انجام فعالیت بدنی احساس خوبی به شما می‌دهد و این فرصت را در اختیارتان می گذارد که با دیگران ملاقات کنید.
امواج گوشی های همراه ممکن است باعث سرطان مغز شوندمدت‌ها است بحث و جدل های زیادی در مورد احتمال سرطان زا بودن امواج گوشی‌های همراه در جریان است. یک کارآزمایی بالینی که در ۲۰۱۶ به عمل آمد، ارتباطی میان امواج گوشی‌های همراه و سرطان را در موش‌ها کشف کرد. این کارآزمایی موش‌ها را به مدت ۲ سال، روزی ۹ ساعت در معرض امواج مشابه امواج گوشی های همراه قرار داد. این پژوهش به افزایش خطر ایجاد تومور در مغز و قلب موش‌ها پی برد. مجله کانسومر ریپورتس نیز همین شواهد را به عنوان گواهی برای ارتباط میان استفاده از گوشی‌های همراه و خطر ابتلا به سرطان در درازمدت کافی دانست.البته این مسائل به این معنی نیستند که باید گوشی‌های همراه مان را دور بیندازیم. آنتن بسیاری از گوشی‌های همراه و گوشی‌های هوشمند داخل آنها تعبیه شده است، یعنی این که تا حدودی دور از سرتان قرار دارد. با این حال، کانسومر ریپورتس توصیه می‌کند برای دوری از خطر سرطان زایی امواج گوشی‌های همراه برخی اقدامات احتیاطی خردمندانه را رعایت کنید. برخی از این اقدامات عبارت هستند از:سعی کنید از بلندگو یا هندزفری برای صحبت کردن استفاده کنید.اگر آنتن ضعیف است، سعی کنید گوشی را دور از بدن‌تان نگه دارید.حتی الامکان از پیامک یا تماس تصویری استفاده کنید.گوشی‌تان را در جیب پیراهن یا شلوارتان نگذارید.
حذف صبحانهعادتِ حذف صبحانه – یا بهتر بگوییم، عادت به صبحانه نخوردن – می‌تواند تاثیر منفی بر سلامت مغزتان داشته باشد. همه‌ی ما این جمله معروف را شنیده‌ایم که «صبحانه مهم‌ترین وعده‌ی غذایی روز است». بر اساس نتایج پژوهش‌ها، حذف صبحانه برای سلامت مغز بسیار مضر است.برای مثال، پژوهشی در ژاپن که روی بیش از ۸۰۰۰۰ نفر به عمل آمد، دریافت حذف صبحانه خطر سکته‌ی مغزی و ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می‌دهد. این پژوهش که در یک دوره ی ۱۵ ساله به طول انجامید، وضعیت آدم‌هایی را بررسی کرد که هیچ گونه سابقه بیماری قلبی یا سرطان نداشتند، و در نتیجه این بررسی دریافت خوردن صبحانه در هر روز می‌تواند به جلوگیری از سکته مغزی کمک کند. هم چنین پژوهشگران به این نکته اشاره کردند که فشار خون بعد از خوردن صبحانه کاهش می‌یابد و بنابراین، خوردن صبحانه می‌تواند خطر خون ریزی مغزی را کاهش دهد.خوردن صبحانه به صورت منظم و همیشگی تاثیرات مثبتی بر قدرت تمرکز و توانایی‌های ذهنی دارد. این مسئله از جانب پژوهشی در زمینه‌ی تاثیرات صبحانه و عملکرد تحصیلی در کودکان مورد تایید قرار گرفت. مجله ی پیشگامان علوم اعصاب انسان شواهدی را منتشر کرد که نشان می‌دهند کودکانی که عادت به خوردن صبحانه دارند از لحاظ تحصیلی، به ویژه در زمینه ریاضی و حساب، عملکرد بهتری دارند.
مصرف بیش از اندازه چربی به مغز آسیب می‌رساندهمه از خطرات استفاده بیش از اندازه چربی در رژیم غذایی آگاه هستیم، با این حال بدانید مصرف بیش از حد چربی می‌تواند به مغز نیز آسیب برساند. دانشمندان کشف کرده اند غذاهای چرب می‌توانند مغز را به گونه‌ای برنامه ریزی کنند که اشتیاق به خوردن غذاهای چرب را در بدن افزایش دهند.پژوهشی که تحت برنامه علوم اعصاب در سوءمصرف مواد در دانشگاه وندربیلت به عمل آمد، دریافت آدم‌هایی که مرتبا در مصرف غذاهای چرب زیاده روی می‌کنند باعث ایجاد یک مشکل مغزی در خود می‌شوند. این مشکل سبب می‌شود مغز پیام‌هایی ارسال کند که باعث شوند فرد حتی هنگامی که از لحاظ جسمی کاملا سیر است، هم چنان به غذا خوردن ادامه دهد. بنابراین، مغز که وظیفه دارد اشتها را محدود کند، باعث می‌شود اشتیاق فرد به خوردن غذاهای چرب بیشتر شود و در نتیجه، به چاقی مفرط و دیگر بیماری‌ها دچار شود.عادت به خوردن غذاهای سالم می‌تواند به عملکرد مناسب مغز کمک و از ایجاد اشتیاق به مصرف غذاهای چرب جلوگیری کند. برای مثال، به گفته دکتر مارک پی. متسون، پژوهش گر علوم اعصاب، پژوهش ها نشان می‌دهند رژیم روزه متناوب می تواند بروز بیماری‌های آلزایمر، هانتینگتون، و پارکینسون را به تعویق بیندازد.گاهی اوقات به رژیم روزه متناوب، رژیم روزه متناوب ۵: ۲ می‌گویند. روزه متناوب یعنی این که ۵ روز در هفته به صورت معمول و همیشگی غذا بخوریم، و برای ۲ روز غیرمتوالی در هفته میزان کالری مصرفی‌مان را به ۵۰۰ کالری برای خانم‌ها یا ۶۰۰ کالری برای آقایان کاهش دهیم. آیا این نوع از روزه داری توانایی‌های ذهنی مغزمان را افزایش می‌دهد؟ یک پژوهش که در مجله پلاس وان منتشر شد، نشان داد روزه داری متناوب در فضای کارآزمایی بالینی توانست عملکردهای مغز را بهبود ببخشد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۲۰۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی سکوی قهرمانی نابود می شود! / فیلم

دانلود (2.8MB)

دیگر خبرها

  • حرکت باورنکردنی یک گوزن به سبک ژاپنی‌ها
  • این مربا را برای صبحانه نخورید!
  • جسد‌های باستانی سالم در ایران بعد از کشف نابود شدند! | فیلم
  • عامل ۴۶ درصد تصادفات ؛ یک عادت بد در رانندگی!
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • وقتی سکوی قهرمانی نابود می شود! / فیلم
  • اگر می‌خواهید لاغر شوید این ۵ صبحانه کم کالری معجزه می‌کند
  • لورکوزن و عادت به گلزنی در دقیقه ۹۰ به بعد!