Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرامرز ابوالحسنی ، عضو شورای شهر بابل ، در گفتگو با ایلنا با بیان اینکه امروزه در تمام دنیا و خصوصاً در کشور های توسعه یافته یکی از عوامل تأثیر گذار در رشد و توسعه توجه جدی به مباحث زیست محیطی است،با اشاره به نقش شوراها در حفظ محیط زیست ،گفت: شوراها یکی از مهم ترین ارکان حفظ محیط زیست هستند که با ایفای درست نقش خود می توانند نوید بخش روندی نو در مسئولیت پذیری تصمیم گیران و تصمیم سازان کشور برای دستیابی به این هدف والا باشند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابوالحسنی ادامه داد :شورا‌ها بعنوان بزرگ‌ترین تشکل و نهاد مردمی می‌توانند در جهت حفظ محیط‌زیست با همکاری همه شهروندان نقش موثری داشته باشند. اگر همکاری شورا‌ها و ارگان‌های دولتی و گروه‌های مردمی نباشد، به نظرم دچار یک فاجعه زیست‌محیطی خواهیم شد.

عضو شورای شهر بابل با تأکید بر اینکه حفظ محیط زیست به عنوان میراث گرانبها وظیفه یکایک مردم و مسئولین است، گفت: شوراها اگر اراده جدی داشته باشند و از اختیارات قانونی و جایگاه رفیعی که در قانون اساسی برای آنها تعریف شده است استفاده کنند، می توانند در زمینه حفاظت از محیط زیست در بخش مدیریت شهری بسیار مهم واقع شوند و در راستای حل مشکلات مردم برنامه ریزی های صحیح داشته باشند.

ابوالحسنی با بیان اینکه برنامه های شهری باید منطبق با نیازهای توسعه پایدار شهرها باشند ، افزود: شوراها می توانند با جذب مشارکت مردم در اجرای برنامه های محیط زیستی، گام موثری در حل معضلات محیط زیستی شهرها و روستاها بردارند.

وی با تاکید بر نقش مردم برای مشارکت در حل مشکلات محیط زیستی شهرها و روستاها گفت: متاسفانه در حل مشکلات محیط زیستی عموما مردم را فراموش می‌کنیم در حالی که مردم می‌توانند نقش تاثیرگذاری در حل معضلات محیط زیستی داشته باشند.

وی ادامه داد: امروز مدیریت پسماندهای خانگی، بیمارستانی، صنعتی و در برخی روستاها پسماندهای کشاورزی، نیازمند استفاده از فناوری های نوین و سیاستگذاری درست است تا از این طریق بتوان بر مشکلات و معضلات ناشی از پسماندها بر شهرها و روستاها فائق آمد.

ابوالحسنی با اشاره به اینکه انتخابات شوراها انتخابات بسیار مهمی است تصریح کرد: 70 درصد جمعیت ایران در شهرها زندگی می‌کنند و وضعیت شهرها یکی از معیارهای مهم برای رصد کیفیت زندگی در ایران است؛ اگر وضعیت شهرها خوب باشد یعنی حقوق شهروندی بهبود پیدا کرده، اشتغال افزایش یافته، آلودگی ها کاهش یافته و به طور کلی سطح زندگی ارتقاء پیدا کرده است.

وی آموزش و فرهنگ سازی به مردم را امری مهم در حوزه مدیریت پسماند دانست و تصریح کرد: مدیریت جامع و کامل در حوزه پسماندها و بازیافت زباله می تواند در توسعه پایدار شهرها نقش کلیدی داشته باشد که در این زمینه آموزش و فرهنگ سازی در جامعه ضروری است.

به اعتقاد ابوالحسنی آموزشهای عمومی برای افزایش آگاهی و دانش شهروندان و تغییر نگرش و ارتقای فرهنگ مردم باعث برخورد صحیح آنها با پسماندها و کاهش تولید پسماند، تفکیک و دفع صحیح آنها و در نهایت بهبود محیط زیست شهری و بهداشت عمومی می‌گردد.

عضو شورای شهر بابل ادامه داد: ارائه آموزشهای عمومی و افزایش سطح فرهنگ و آگاهی شهروندان به تدریج باعث کاهش میزان تولید پسماند و صرفه جویی در مصرف منابع شده و از طرفی میزان تفکیک پسماندها در مبادی تولید افزایش خواهد یافت که این امر به نوبه خود باعث کاهش هزینه‌ها، از جمله حمل و نقل پسماندها، خواهد شد.

به گفته رئیس شورای شهر بابل، توسعه پایدار بدون حفاظت از سرمایه های طبیعی و زیست محیطی امکانپذیر نیست و لازم است از مشارکت های مردمی و بخش خصوصی برای تحقق این مهم استفاده کرد.

ابوالحسنی تأکید کرد: امروز به دلیل افزایش جمعیت و تولید محصولات شیمیایی گوناگون و نیاز روز افزون انسان ها در مصرف این مواد، حجم زیادی از زباله و پسماند تولید می شود که برای محیط زیست یک تهدید جدی به شمار می رود.

وی صنعت بازیافت را یکی از فرصت های ارزشمند در حوزه حفاظت از محیط زیست و ایجاد درآمد اقتصادی برشمرد و گفت: توسعه بازیافت تاحد زیادی به حفظ منابع اولیه و کاهش فضای مورد نیاز به دفن پسماندها کمک می کند.

عضو شورای شهر بابل تصریح کرد: زباله های تولیدی یا خطرناک هستند که باید بصورت کاملا بهداشتی و بی خطر منهدم و دفن شوند و یا غیر خطرناک که بایستی باشیوه های علمی آن را بازیافت و دوباره به چرخه تولید برگرداند ضمن اینکه با انجام این امر می توان از اتلاف انرژی و سرمایه جلوگیری نمود.

وی گفت :آرزوی داشتن محیط زیستی سالم و عاری از هرگونه آلودگی و تخریب و طبیعت مناسب برای انسان ها و دیگر موجودات ، عزمی جدی در جهت حفظ ، نگهداری و بهره‌ برداری صحیح از مواهب و منابع زیبای زمین را می طلبد که این مهم با همکاری و مشارکت فعالانه تمامی مردم و سازمان ها و تشکل های مردم نهاد با دستگاه های اجرایی مرتبط میسر می شود.

ابوالحسنی در پایان تأکید کرد: برای جلوگیری از اثرات تخریبی زباله ها بر محیط زیست، چاره ای جز مدیریت پسماند و تفکیک زباله نیست، اما لازمه اجرایی کردن نظرات کارشناسان، استفاده از راهکارهای علمی و فنی و آموزش شهروندان است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۲۰۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه شهرسازی و توسعه شهر باید عدالت محور باشد گفت: در این سال ها که خادم و امانت دار آراء شما عزیزان هستیم سعی کرده ایم اگر درآمدی کسب می‌شود، توسعه شهر براساس عدالت باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مصطفی نباتی‌نژاد ظهر امروز _جمعه هفتم اردیبهشت_ در نماز جمعه خوراسگان با اشاره به روز شوراها اظهار کرد: در سوره شوری به صفاتی از مؤمنین اشاره و گفته شده که از صفات اصلی و ذاتی مؤمنین این است که در امور اصلی خودشان شور و مشورت داشته باشند.

وی با بیان اینکه یکی از اولین مسئولیت‌های ما در شورای شهر انتخاب شهردار اصفهان است که شهردار نیز در سلسله مراتب بعدی، شهرداران مناطق و مدیران خود را می‌چیند، افزود: نظارت بر کار شهرداری برعهده شورای اسلامی شهر است و وظیفه شهرداری، اداره امور شهر در کنار مردم است، در غم و شادی مردم از زمان طفولیت تا زمان فوت، یعنی از زمان نوزادی آن پسماندی که در بیمارستان تولید می‌شود وظیفه قانونی شهرداری است که آن را دفع کند تا آن زمانی که تک تک ما فوت می‌کنیم باز وظیفه شهرداری ایجاد و اداره آرامستان‌ها است.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: اگر مکانی آتش بگیرد، آتش نشانی در کنار شماست، در حوزه شادی نیز اماکن و رویدادهای تفریحی و فرهنگی همگی جزو مأموریت‌های شهرداری است که شهرداری در این سال‌ها تلاش کرده است آنطور که شایسته و بایسته است آن را انجام دهد.

نباتی‌نژاد با بیان اینکه شهرسازی و توسعه شهر باید عدالت‌محور باشد، گفت: در این سال‌ها که خادم و امانت‌دار آرا شما عزیزان هستیم سعی کرده‌ایم اگر درآمدی کسب می‌شود، توسعه شهر بر اساس عدالت باشد و امروز در کمیته نظارتی شرق شهر به همراه از دو تن از همکاران ۶ ماه اول سال را مستقر هستیم که وظیفه داریم مسائل را به‌صورت دقیق ببینیم تا با مشورت شهرداری اعتباراتی را تخصیص دهیم و بر تأمین و هزینه کرد آن‌ها نظارت کنیم.

وی تصریح کرد: چند روز قبل استاندار اصفهان بازدیدی از پروژه رینگ چهارم داشت؛ آزادسازی‌های پروژه رینگ چهارم شهر اصفهان که در کاهش آلودگی و حل مسائل ترافیکی شهر یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های عمرانی این دهه اصفهان بوده که تمام شده امسال همه ما در کنار هم بهره‌برداری از این منطقه و پروژه رینگ چهارم را جشن می‌گیریم.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: کمربندی شمالی و احداث خیابان شهید باقری از دیگر پروژه‌های در دست انجام است که آزادسازی‌های آن در دست پیگیری است و کارهای زمین مانده دیگری نیز وجود دارد که بسیاری از آن‌ها در توان ما نیست اما سعی کرده‌ایم امروز صدای مردم اصفهان باشیم‌.

نباتی نژاد تاکید کرد: ما تعهد کرده‌ایم به‌عنوان منتخبین مردم در شورا و مجلس در کنار هم باشیم زیرا بسیاری از اوقات نرخ بانک و گرانی‌ها از من مطالبه می‌شود و نظافت شهر و کرایه اتوبوس از نمایندگان مجلس، و به همین دلیل ما باید در جلسات کنار یکدیگر باشیم.

وی ادامه داد: امروز در محضر نمایندگان مطالبه پیگیری متروی شرق اصفهان را مطرح کردم و عزم ما این است که مطالعات آن کامل شود، این پروژه مصوبه کشوری دارد و امیدواریم که بتوانیم در توان خودمان تصویب، طراحی و آغاز پروژه مترو را در این دوره داشته باشیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان یادآور شد: البته این مسئله به یک دوره و دو دوره نمی‌کشد اما دنبال هستیم تا حداقل پیگیری اجرای مترو از سمت شرق را در جهت تقویت حمل و نقل عمومی داشته باشیم‌.

نباتی‌نژاد خاطرنشان کرد: هرچقدر پیشنهاد بدهید، انتقاد کنید و توقع خود را به ما منتقل کنید قطع به یقین ما در تصمیم گیری‌ها آگاهانه‌تر و دقیق‌تر عمل می‌کنیم، در طول این ۶ ماه جلساتی را در خدمت شهرداری منطقه ۱۵ بوده‌ایم و اگر مشکلاتی باشد که بتوانیم پیگیری کنیم حتماً این کار را انجام خواهیم داد.

وی در انتها گفت: جمله‌ای از حضرت امام خمینی (ره) در خصوص وظیفه مردم در قبال ما وجود دارد که فرمودند: «مملکت باید به دست خود مردم و با دست خود اشخاص اداره شود و شهرها باید به توسط خودتان اداره شود، آباد شود، ننشینید کنار و نگویید شورای شهر درست شد برویم کنار، شورای شهر خودش کاری نمی‌تواند، چند نفر آدمی هستند که مثل دیگران ضعیف هستند و نمی‌توانند کاری بکنند، تا همه باهم نباشند و دست به هم ندهند نمی‌شود این کارها انجام بگیرد و این وظیفه انسانی است که کمک کنیم همه به هم، معاونت کنیم تا بلکه انشاالله کارها اصلاح شود.»

کد خبر 748094

دیگر خبرها

  • تغییر زیاد در مدیریت شهری آسیب‌ جدی به شهر وارد می‌کند
  • شورای شهر تأثیر مثبتی بر توسعه حقوق شهروندی دارد
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است
  • اجرای برنامه ملی بازآفرینی/ مردم مشارکت کنند