Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس رتبه‌بندی یواس نیوز از دانشگاه‌های جهان ۱۱ دانشگاه از ایران، ۲۳ دانشگاه از ترکیه، ۵ دانشگاه از مصر و ۴ دانشگاه از عربستان سعودی در این رتبه‌بندی جای گرفته‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در سال‌های اخیر موضوع رتبه‌بندی دانشگاه‌ها به عنوان یکی از بحث‌انگیزترین موضوعات در حوزه علم سنجی و آموزش عالی در جهان مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال 1983 مجله «اخبار آمریکا و گزارش‌های جهان» شروع به انتشار فهرست بهترین دانشگاه‌های آمریکا به صورت سالیانه کردند و پس از آن بسیاری از کشورها به پیروی از آن‌ها، شروع به سنجش فعالیت‌های دانشگاهی خود با هدف دادن اطلاعات به مشتریان و سنجش عملکردهایشان به عنوان راهبرد بازاریابی آموزشی کردند. در دو دهه گذشته، رتبه بندی‌های دانشگاهی به گونه قابل ملاحظه‌ای، نه تنها در بخش‌های خصوصی، بلکه در بخش‌های دولتی و انجمن‌های حرفه‌ای نیز گسترش یافته است.

نظام‌های رتبه‌بندی دانشگاهی از نظر نوع شاخص‌های مورد استفاده در برگیرنده طیف وسیعی از شاخص‌هاست که بسته به تعریف کیفیت و بر مبنای آن تطبیق داده می‌شوند. رشد سریع دانشجویان متقاضی تحصیل به دلیل گسترش اقتصادی و تکنولوژیکی، منجر به توسعه رویکردهای رتبه‌بندی دانشگاهی از سطح ملی به سطح بین‌المللی شده‌است. همان گونه که دانشگاه‌ها به گونه فزاینده‌ای در سطح جهانی با همدیگر به رقابت می‌پردازند، آن‌ها به مقایسه خود با سایر دانشگاه‌های جهان نیز می‌پردازند. از مهم‌ترین پیشگامان رتبه‌بندی علمی دانشگاه‌های جهان، موسسه آموزش عالی شانگهای جیائو تونگ چین بود. بعد از آن نیز نظام‌های زیادی شروع به رتبه‌بندی دانشگاه‌ها نمودند.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در کشور ایران نیز به دلیل توجه و تاکید مسئولین و سیاستگزاران آموزش عالی مبنی بر لزوم حضور ایران در عرصه‌های رقابت بین‌المللی در آموزش عالی و به دلیل نبود نظام رتبه‌بندی منسجم، نیاز به ارائه رویکرد مناسبی در طراحی شاخص‌های استاندارد و بین‌المللی برای رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسات آموزش عالی بیش از پیش احساس می‌شود. یک نظام رتبه بندی کاربردی که ضمن توجه به معیارها، شاخص‌ها و علوم بومی کشور، بر اساس الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت طراحی گردد. در این زمینه مرکز استناد علوم جهان اسلام در سالهای اخیر رتبه‌بندی‌هایی را برای دانشگاه‌های ایران و جهان اسلام ارائه نموده است.

یکی از نظام‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌ها، رتبه‌بندی دانشگاه‌های یواس‌نیوز می‌باشد، که جدیدترین رتبه‌بندی را در 9 سپتامبر 2015 به صورت آنلاین منتشر کرده است. این رتبه‌بندی انجام شده بر اساس 16 معیار کلیدی می‌باشد. یواس‌نیوز با استفاده این معیارها سعی دارد تا کیفیت آکادمیکی هر دانشگاه را در ابعاد مختلف اندازه‌گیری نماید. در حال حاضر در این رتبه‌بندی فقط 750 دانشگاه برتر رتبه‌بندی می‌شوند.این معیارهای کلیدی از هفت دسته کلی شاخص می‌باشند که عبارتند از:

شهرت در مقطع کارشناسی

ثبت نام دانشجو برای سال مورد نظر

منابع دانشگاه برای سال تحصیلی مورد نظر

نرخ فارغ التحصیلی و ماندگاری دانشجویان

منابع مالی

تعداد فارغ التحصیلان

نرخ فارغ التحصیلی

این شاخص‌ها شامل زیر شاخه‌هایی هستند که منعکس کننده کیفیت دانشجویان، استادان و منابع مورد استفاده در آموزش می‌باشد.

رتبه‌بندی دانشگاه‌های ایران و کشورهای رقیب منطقه

در این رتبه بندی دانشگاه های کشورهای ایران، عربستان، رژیم صهیونیستی، ترکیه، مصر و پاکستان در نظام رتبه بندی یواس‌نیوز مورد مطالعه قرار گرفتند.

بر اساس بررسی‌های به عمل آمده، در بین دانشگاه‌های کشورهای منتخب، 11 دانشگاه از ایران، 23 دانشگاه از ترکیه، 6 دانشگاه از رژیم صهیونیستی، 5 دانشگاه از مصر، 4 دانشگاه از عربستان سعودی و 3 دانشگاه از پاکستان در رتبه‌بندی یواس نیوز جای گرفته‌اند. در بین این دانشگاه‌ها سه دانشگاه از رژیم صهیونیستی در مکان اول تا سوم قرار دارند.

تعداد دانشگاه‌های مورد بررسی در رتبه‌بندی یواس‌نیوز

برترین دانشگاه‌های ایران در این رتبه‌بندی عبارتند از: دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه آزاد واحد کرج، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه تبریز، دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که در این رتبه بندی حضور دارند.

نتیجه‌گیری
با توجه به بررسی‌های صورت گرفته، ایران نسبت به سال قبل از وضعیت بهتری برخوردار شده است. در این رتبه‌بندی در سال 2016 میلادی هفت دانشگاه از ایران حائز شرایط و جای‌گرفتن در این رتبه‌بندی شده بودند که برای سال 2017 به 11 دانشگاه افزایش یافته‌اند. علاوه بر این ممکن است برخی از شاخص‌های مورد استفاده دارای اشکلاتی باشند. با این حال کشورها و دانشگاه‌ها با این رتبه‌بندی نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.
انتهای پیام/ج

R1014132/P34399/S2,22/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۲۱۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون رئیسی: افکار عمومی غربی به این جمع‌بندی رسیدند که آمریکا نماد ظلم و ستم است

آفتاب‌‌نیوز :

سید محمد حسینی در نشست هم‌اندیشی با اساتید دانشگاه شهید باهنر و اعضای بسیج اساتید دانشگاه‌های کرمان درباره ابعاد و پیامد‌های عملیات وعده صادق اظهار داشت: پیش از این عملیات، وقتی پایگاه عین الاسد هدف موشک‌های کشورمان قرار گرفت تحلیلگران جهانی اذعان داشتند که از زمان جنگ جهانی هیچ کشوری بطور مستقیم پایگاه‌های آمریکا را مورد هدف قرار نداده است لذا از این جهت این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. رژیم صهیونیستی و حامیانش قبل از عملیات وعده صادق، مدام رجزخوانی و تهدید می‌کردند تا این عملیات صورت نگیرد، اما پس از انجام موفق عملیات در واکنش به آن نتوانستند کاری انجام دهند لذا این عملیات در کنار عملیات طوفان الاقصی ضربه سنگین و جبران ناپذیری برهیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی بود.

حسینی افزود: عملیات وعده صادق در پی چند تعدی رژیم صهیونیستی در لبنان و سوریه به نیرو‌های ایرانی و به ویژه حمله به کنسولگری کشورمان در دمشق رخ داد و مسئولان نظام از همان ابتدا بر تنبیه متجاوز تاکید کردند و در مقابل حامیان رژیم صهیونیستی به مسئولان وزارت خارجه پیغام می‌دادند که با توجه به پدافند چند لایه‌ای که در حمایت از رژیم صهیونیستی ایجاد کردند، ایران عملیاتی برای تنبیه رژیم صهیونیستی انجام ندهد، چون نتیجه‌ای برایش نخواهد داشت، اما این عملیات به رغم تصور رژیم صهیونیستی و حامیانش با موفقیت انجام و به اهداف مورد نظر رسید.

معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: نظام اسلامی برای تنبیه رژیم صهیونیستی صرفاً دو، سه مرکز نظامی را مدنظر قرار داده بود، ولی بر همگان ثابت شد که اگر ایران اراده کند به ۵۰ نقطه هم می‌تواند حمله و آسیب جدی بزند.

وی در ادامه با بیان اینکه امروز دانشجویان در آمریکا و برخی از کشور‌های غربی در اعتراض به نسل کشی رژیم صهیونیستی به میدان آمده‌اند، اظهار داشت: پاییز سال ۱۴۰۱، سردمداران و رسانه‌های برخی از همین کشور‌های غربی، دانشجویان کشورمان را به هنجارشکنی، مقابله با نیرو‌های انتظامی، تخریب، آتش زدن، ضرب و شتم و حتی قتل و شکنجه نیرو‌های انقلابی دعوت کرده و بعضا آموزش می‌دادند و باخبرسازی‌های جعلی و بزرگنمایی بعضی اتفاقات جزئی، جمهوری اسلامی را در آستانه فروپاشی جلوه می‌دادند، اما امروز حضور مسالمت آمیز دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا و غرب برای پایان یافتن نسل کشی در غزه را به شدت سرکوب می‌کنند و همان کسانی که تمام قد از اغتشاش و آشوب در دانشگاه‌های ایران حمایت می‌کردند و کوچکترین اقدام پلیس را به شدت محکوم می‌کردند و شعار و ادعای اینکه هیچ مقابله‌ای با حرکت‌های براندازانه نباید صورت بگیرد، حال روی سرکوب وحشیانه و بازداشت صد‌ها دانشجو و استاد، سرپوش گذاشته و آن را موضوعی داخلی و پیش پا افتاده قلمداد می‌کنند.

معاون رئیس جمهور تاکید کرد: دنیای غرب و به ویژه آمریکا در حمایت همه جانبه از نسل کشی، سرکوب آزادی بیان و دموکراسی و له کردن حقوق بشر، نقاب نفاق را کنار زده به گونه‌ای که دیگر حتی مزدوران شان هم از بزک کردن چهره کریه تمدن غرب مستأصل شده اند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به نحوه ترسیم و القای سردمداران نظام سلطه از قدرت نظام جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: اخیرا مشاور اوباما گفته همچنان که ایران نیرو‌های نیابتی نظامی مانند حزب الله دارد گروه‌های دانشجویی در آمریکا نیز نیرو‌های نیابتی ایران در حمایت از فلسطین هستند.

حسینی با استقبال از اعلام دانشگاه کرمان و برخی دیگر از دانشگاه‌ها برای پذیرش دانشجویان و اساتید تعلیق شده و اخراجی دانشگاه‌های آمریکا، اظهار داشت: بی تردید این ابتکار، اقدامی پسندیده در راستای ترویج عدالت و مبارزه با نقض آزادی بیان محسوب می‌شود که بازتاب مثبت و قابل توجهی در جهان اسلام و غرب دارد.

وی با بیان اینکه بزرگان نظام اسلامی از ابتدای نهضت بر حقانیت دفاع از مردم فلسطین تاکید داشتند، گفت: امروز پس از گذشت چندین دهه، افکار عمومی جهان به حقانیت مواضع ملت ایران پی برده است و این موضوع معادلات و نقشه‌های غربگرایان را به هم ریخته است.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه هنوز اندک دانشجویان و جوانانی در ایران هستند که اطلاعات کافی و تحلیل واقع بینانه‌ای از تحولات منطقه از جمله جنگ غزه و پیامد‌های عملیات وعده صادق ندارند، گفت: امروز فرصت و شرایط مناسبی برای تبیین و روشنگری در خصوص مواضع به حق ملت ایران و نظام اسلامی پیرامون رخداد‌ها و تحولات منطقه‌ای و جهانی ایجاد شده است و لازم است در راستای لبیک به تاکید رهبر فرزانه انقلاب، مبنی بر جهاد تبیین، با تلاش و مجاهدت مضاعف وارد صحنه شد و به ابهامات و شبهات جوانان و دانشجویان، پاسخ دهیم و کوتاهی در این رسالت خطیر به هیچ عنوان قابل قبول نیست.

حسینی تاثیر فشار افکار عمومی برای تغییر در سیاست‌های تجاوز طلبانه آمریکا را حائز اهمیت دانست و گفت: نباید اخبار واکنش‌ها و اعتراض وجدان‌های بیداری در دانشگاه‌ها و مجامع غربی به حاشیه رانده شده و کمرنگ گردد و البته خون شهدای مردم مظلوم غزه و جبهه مقاومت، به هدر نرفته و اثر خود را تاکنون گذاشته و بیش از این هم خواهد گذاشت و پیروزی نهایی از آن جبهه حق است و همچنان که امام راحل تاکید داشتند خون بر شمشیر پیروز است.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: فشار افکار عمومی باعث خواهد شد که ادامه حمایت نظام سلطه از رژیم صهیونیستی با مشکلات عدیده مواجه شود و ما اطمینان داریم که با نصرت الهی و وعده رهبر معظم انقلاب قبل از ۲۵ سال محقق شده و این غده سرطانی ریشه کن خواهد شد.

حسینی در ادامه اساتید و دانشگاهیان را به فعالیت اثرگذار رسانه‌ای فراخواند و گفت: امروز فرصت مناسبی فراهم شده تا چهره واقعی و پلشت مدعیان حقوق بشر و آزادی نزد افکار عمومی جهان افشا شود و در این راستا، اساتید دانشگاه که غالبا مسلط به زبان‌های مختلف هستند باید با احساس مسئولیت بیشتری وارد صحنه شده و با انتقال واقعیت‌های موجود به روشنگری بپردازند.

وی موفقیت‌ها و دستاورد‌های امروز نظام اسلامی را به خاطر هماهنگی میدان و دیپلماسی توصیف کرد و گفت: بخش زیادی از موفقیت‌های امروز به خاطر هماهنگی قوا و نهاد‌های انقلاب و نیرو‌های مسلح است و اینکه این دولت به دوگانه و تقابل میدان و دیپلماسی اعتقادی ندارد و به بهانه دیپلماسی مانع فعالیت در عرصه میدان نمی‌شود. در جمع اعضای این دولت کسی بر این باور نیست که آمریکا با فشردن یک دکمه می‌تواند سیستم دفاعی و نظامی ما را از بین ببرد!

درپایان این مراسم، به مناسبت گرامیداشت روز معلم و استاد از تلاش و مجاهدت خستگی ناپذیر سید محمد حسینی در عرصه علمی، فرهنگی و جهاد تبیین تقدیر شد.

حسینی همچنین به اتفاق رئیس و مدیران دانشگاه شهید باهنر کرمان از ساختمان معاونت آموزشی دانشگاه که به تازگی آماده بهره برداری شده بازدید کرد و یک اصله نهال در محوطه این مجموعه غرس کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاههای ایران
  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت
  • سبقت تاریخی فوتبال ایتالیا از اسپانیا
  • رتبه نهم، پرمشتری‌ترین جایگاه جدول لیگ
  • معاون رئیسی: افکار عمومی غربی به این جمع‌بندی رسیدند که آمریکا نماد ظلم و ستم است