Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، معصومه ابتکار در مراسم رونمایی از برنامه راهبرد ملی تغییر اقلیم کشور که امروز در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد با اشاره به اینکه این برنامه حاصل تلاش چندین ساله دستگاه‌های مختلف اجرایی اعم از وزارتخانه‌های کشور، نیرو، نفت، راه و شهرسازی، بهداشت، جهاد کشاورزی همچنین دانشگاهیان و مراکز تحقیقاتی است، اظهار کرد: برنامه راهبرد ملی تغییر اقلیم نتیجه یک کار جمعی است که همکاری سازمان ملل را نیز در این زمینه داشتیم بنابراین این برنامه راهبردی یک برنامه ملی و فرابخشی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه از قبل برای تدوین برنامه راهبرد ملی تغییر اقلیم قدم‌هایی برداشته شده بود،گفت: مقام معظم رهبری در سال ۸۹ سند سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف را ابلاغ کردند که به کاهش شدت انرژی، اشاره مستقیم دارد بنابراین اصلاح الگوی مصرف موضوعی است که از سال‌ها پیش مطرح بوده است چون مصرف بی‌رویه انرژی هم منابع ملی را هدر می‌دهد و هم باعث افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای و تولید آلودگی می‌شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه بخش‌های مختلف از جمله حمل و نقل، کشاورزی، نفت و ... در اصلاح الگوی مصرف سهیم هستند،اظهارکرد: در دولت یازدهم سند ملی تغییر اقلیم و مصوبه دولت برای رونق اقتصاد کم کربن را داشتیم. این اسناد زمینه ساز مشارکت ما در توافق تغییرات اقلیمی پاریس شد.

ابتکار با اشاره به اینکه دستگاه‌ها برنامه ۱۵ ساله کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را آماده کردند، گفت: براساس جمع‌بندی دولت 4 درصد کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای به طور غیرمشروط و 8 درصد دیگر مشروط به حذف تحریم‌ها و رونق تجارت فناوری داشته باشیم که وزارت امور خارجه نیز در این زمینه همکاری خوبی با ما داشت.

وی افزود: این سند در دولت و مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و در شرایط حاضر شورای‌نگهبان در حال بررسی آن است. به‌طور کلی رویکرد ما در دولت یازدهم در زمینه سازگاری و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و افزایش تاب‌آوری، جدی است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه منابع آب، خاک و بخش کشاورزی دچار آسیب‌های جدی شده‌اند، گفت: توسعه کشاورزی سازگار با اقلیم، اصلاح الگوی کشت، توجه به محصولات کم آب‌بر، آبیاری مکانیزه و ارتقای بهره‌وری در کشاورزی مورد توجه دولت یازدهم بوده است.

ابتکار با بیان اینکه سند اقتصاد کم‌کربن پشتیبان برنامه ششم توسعه است، گفت: برای همه بخش‌ها از جمله مراتع، خاک و تالاب‌ها برنامه ریزی‌های لازم صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه در دولت یازدهم دستاوردهای آشکاری در احیای تالاب‌ها داشته‌ایم، گفت: این دستاوردها حاصل فعالیت فرابخشی دستگاه‌ها به ویژه وزارت نیرو است. احیای تالاب هورالعظیم از جمله این دستاوردهاست که در سال ۹۲ تبدیل به یک بیابان شده بود. شرکت‌های نفتی تالاب‌ را به منظور استخراج نفت خشک کرده بودند که توانستیم با همکاری وزارتخانه‌های نیرو و نفت، دریچه‌های روی تالاب را باز کنیم. تاکنون ۴.۵ میلیارد متر مکعب آب وارد هورالعظیم و بیش از ۸۰ درصد این تالاب آبگیری شده، طوری‌که مولفه‌های یک اکوسیستم زنده به هورالعظیم بازگشته و دیگر کانون گرد و غبار خوزستان نیست.

ابتکار با تاکید بر اینکه ۷۵ درصد وقایع گرد و غبار ایران منشأ خارجی دارد، گفت: سال ۹۵ در استان خوزستان ۲۷ مورد واقعه گرد و غبار داشتیم که چهار مورد آن منشأ داخلی و بقیه منشأ خارجی داشت و عمدتا از عراق و در مرحله بعد از عربستان سرچشمه می‌گرفت.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اثرات مخرب گرد و غبار در حوزه بهداشت و سلامت اظهار کرد: این پدیده عواقب منفی برای اقتصاد، منابع طبیعی و محیط زیست دارد. به‌همین دلیل در دولت یازدهم به منظور مقابله با کانون‌های گرد و غبار در بعد ملی رویکرد جدی داشتیم که در استان‌خوزستان با احیای تالاب‌های هورالعظیم و شادگان همچنین اجرای طرح‌های تثبیت خاک و نهال کاری محقق شد. سال ۹۴ به همت وزارت جهاد کشاورزی در استان‌خوزستان ۸۰۰۰ هکتار و در نیمه دوم سال ۹۵، ۳۵۰۰ هکتار نهال‌کاری انجام شد.

ابتکار با بیان اینکه یکی از عوامل خشکی منطقه، تغییر اقلیم است، گفت: در برنامه ششم توسعه به توسعه پایدار توجه شده، همچنین باید در برنامه‌ریزی‌های خود به تجربه‌های بین‌المللی بحث توسعه پایدار در بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست توجه کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تصویب لایحه هوای پاک در مجلس اظهار کرد: در شرایط حاضر یک قانون علمی و کامل برای کاهش آلودگی داریم که به تغییر اقلیم و بهینه‌سازی مصرف انرژی نیز می‌پردازد.

ابتکار با بیان اینکه رویکرد مقابله با تغییر اقلیم و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای مشاغل زیادی برای ما ایجاد می‌کند، گفت: یکی از زمینه‌های مهم اشتغال در آینده به‌ویژه اشتغال سبز حوزه کاهش مصرف انرژی در منابع خانگی و صنعتی است. در بودجه سال ۹۶ و سند اقتصاد مقاومتی نیز به موضوع تغییر اقلیم و بهینه‌سازی مصرف انرژی پرداخته شده که منبع ایجاد اشتغال سبز محسوب می‌شوند.

وی تأکید کرد: رونمایی این سند نشان دهنده اراده و سیاست قوی ایران برای تحقق اهداف توسعه پایدار است و حاصل یک کار جمعی و مشارکت مردم و جامعه دانشگاهی و رسانه‌ها در آن بسیار کلیدی است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۲۱۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم نامه همکاری علمی بین المللی مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت و موسسه بهداشت عمومی ادواردو سنتیای هند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاهم نامه همکاری بین مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران و موسسه بهداشت عمومی ادوارد و سینتیای هند منعقد شد.

به گفته عباس استاد تقی زاده رئیس مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت، از آنجایی که موضوع تغییر اقلیم یک موضوع جهانی است و در راستای توسعه همکاری‌های بین المللی و بین المللی سازی دانشگااه، این تفاهم نامه امضا گردید. دکتر استاد تقی زاده اضافه کرد: این تفاهم نامه به منظور تبادل تسهیلات، دانشجویان و محققان، تدوین و اجرای تحقیقات مشترک، برگزاری برنامه‌های آموزشی مشترک، و توسعه شبکه‌های علمی در منطقه منعقد گردیده است.

وی افزود: مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت یکی از مراکز تحقیقاتی زیرمجموعه پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران است که در سال ۱۴۰۲ با هدف مقابله با یکی از مهم‌ترین چالش‌های قرن حاضر – تأثیرات تغییرات اقلیمی بر سلامت انسان – تأسیس شده است. مأموریت اصلی این مرکز شناسایی، تحلیل و ارائه راهکار‌هایی برای مقابله با این تأثیرات است. با توجه به گستردگی و پیچیدگی موضوع، مرکز تلاش می‌کند تا با استفاده از داده‌های علمی و رویکرد‌های نوآورانه، به بهبود شرایط زیست‌محیطی و بهداشتی جوامع محلی، ملّی و جهانی کمک کند. این مرکز از متخصص‌ترین و خبره‌ترین اساتید و محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران برای انجام ماموریت‌های خود بهره می‌گیرد.

رئیس این مرکز تاکید کرد: مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت بر این باور است که همکاری و مشارکت عمیق میان افراد، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، سازمان‌ها و سیاست‌گذاران می‌توان به راه‌حل‌های نوآورانه و پایدار برای مقابله با تغییرات اقلیمی دست یافت.

تقی زاده گفت: موسسه بهداشت عمومی ادوارد - سینتیا موسسه علمی در هند است که در حوزه‌های دانش و تحقیقات علمی در حوزه‌های سلامت جهانی، تغییر اقلیم و دیگر زمینه‌های مشترک فعال بوده و به واسطه شبکه دانشگاهی خود در کشور هند و دیگر کشور‌های جهان می‌تواند همکار مناسبی برای مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت باشد.

لازم بذکر است که متن کامل تفاهم نامه همکاری در اینجا قابل مشاهده می‌باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • گلایه از عدم حضور هیئت دولت در بخش بسطام/برنامه ریزی سفر خوب نبود
  • تحقق توسعه پایدار با همدلی و انسجام مجلس و دولت
  • ماجرای تصمیم دولت برای تغییر در نرخ پایه رقابت میلگرد
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • امضای تفاهم نامه همکاری علمی بین المللی مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت و موسسه بهداشت عمومی ادواردو سنتیای هند
  • بی‌سابقه، تحقیرکننده و تغییر دهنده محاسبات
  • ضرغامی: هر دولتی بتواند مردم را بیشتر شاد کند موفق‌تر است / آمار‌ها نشان دهنده افزایش گردشگری است + فیلم
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • عملیات وعده صادق؛ بی‌سابقه، تحقیرکننده و تغییر‌دهنده محاسبات