Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@22:10:17 GMT

بداخلاقی های انتخاباتی رو به افزایش است

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۲۱۶۹۸

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، سیدامیر مرتضوی، معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی، ظهر امروز، 26 اردیبهشت ماه در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار کرد: تعداد نامزدهای انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا در حوزه شهری دو هزار و 819 نفر در سطح استان خراسان رضوی هستند ضمن اینکه تاکنون 426 نفر انصراف داده اند و 174 نفر هم رد صلاحیت شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در مشهد نیز در حال حاضر 855 نفر نامزد انتخابات داریم و 76 نفر رد صلاحیت شده و 88 نفر هم انصراف داده اند، همچنین در بخش روستایی، 14 هزار و 979 نفر کاندید حضور دارند و 420 نفر رد صلاحیت شده و 753 نفر انصرافی در این حوزه داشته ایم.
وی افزود: در عرصه انتخابات شهر و روستا، با وجود اینکه تعداد کرسی هایی که قرار است نامزدها کسب کنند، از 25 کرسی به 15 تقلیل یافته است اما تعداد شرکت کنندگان نسبت به دوره قبل، رشد قابل توجهی داشته است.
مرتضوی با بیان اینکه پنج نفر از قضات ما در هر شهرستان درگیر موضوع انتخابات هستند، تصریح کرد: دو نفر در هیئت های اجرایی حضور دارند که رئیس دادگستری و دادستان هستند، یک نفر در هیئت های نظارت در شهرستان ها داریم دو نفر هم قاضی ویژه انتخابات هستند.
جانماهایی تبلیغاتی کافی نیست
رئیس کارگروه پیشگیری و برخورد با جرایم و تخلفات انتخاباتی خراسان رضوی، با اشاره به مدت تبلیغات ریاست جمهوری که از هشتم تا 28 اردیبهشت ماه است و مدت تبلیغات شوراهای اسلامی که از 21 تا 28 اردیبهشت ماه است، اذعان کرد: از 8 تا 20 اردیبهشت ماه، در استان، یک هزار و 196 مورد تبلیغات ریاست جمهوری خارج از مکان ها و فضاهای تعیین شده داشته ایم که جمع آوری شده و از 21 تا 24 اردیبهشت ماه، 33 هزار و 410 مورد جمع آوری تبلیغات برای نامزدهای شورای اسلامی داشته ایم.
مرتضوی ادامه داد: در شهرستان های استان، مشکلی در بخش تبلیغات نداریم ولی در مرکز استان که 855 نامزد شورای اسلامی و 5 نفر نامزد ریاست جمهوری، می خواهند تبلیغات کنند، جانمایی های در نظر گرفته شده کافی نیست و کاندیدها از درخت، پل، دیوار و ... برای تبلیغات خود استفاده کرده اند.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی با اشاره به تخلفات تبلیغاتی که در محافل صورت می گیرد، گفت: 110 مورد تخلف به صورت پیامکی کتبا به خود من اعلام شده که به آن ها رسیدگی شده است.
وی با بیان اینکه ما سه رویکرد رسیدگی به موقع، پیشگیری به هنگام و برخورد قاطع و سریع را مدنظر داریم، اظهار کرد: از ابتدای تشکیل کارگروه پیشگیری و برخورد با جرایم و تخلفات انتخاباتی در استان تاکنون، 97 جلسه برگزار شده و 424 مصوبه داشته ایم، همچنین 20 کانال مسدود شده و در 121 مورد هم تذکر داده شده و از متخلفان تعهد گرفته شده است.
وی ادامه داد: 65 مورد پرونده در دادسرا در حوزه پیشگیری داشته ایم و دو مورد هم پرونده قضایی ایجاد شده است.
حضور یک هزار دیده بان در پارک ها و محافل
رئیس کارگروه پیشگیری و برخورد با جرایم و تخلفات انتخاباتی خراسان رضوی، از حضور یک هزار نفر به عنوان دیده بان در پارک ها و محافل خبر داد و گفت: این دیده بانان تخلفاتی که مشاهده کنند را به ما اطلاع می دهند و تا کنون 110 تخلف از این طریق گزارش شده است.
مرتضوی با بیان اینکه رفتارهای احساسی برخی از ستادها برای امنیت شهر مشکل ایجاد می کند، تصریح کرد: دادگستری بدون طرفداری از هیچ جناح خاصی به دنبال تامین سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات است.
وی با اشاره به تبلیغات بدون کد بعضی از کاندیدها گفت: اگر تایید صلاحیت و کدهای این کاندیدهای شورای اسلامی زودتر در اختیارشان قرار می گرفت، کار مردم و انتخابات تسهیل می شد و از مسئولان می خواهیم برای انتخابات بعدی تدابیر لازم را بیاندیشند تا کدها و تائید صلاحیت ها زودتر صورت گیرد.
بداخلاقی های انتخاباتی رو به افزایش است
رئیس کارگروه پیشگیری و برخورد با جرایم و تخلفات انتخاباتی خراسان رضوی، اذعان کرد: انتظار ما از کاندیدهای انتخاباتی این است که به دو رویکرد حاکمیت قانون و حاکمیت اخلاق توجه داشته باشند، متاسفانه بداخلاقی های انتخاباتی رو به افزایش است.
معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی افزود: معمولا قبل از اینکه جرمی اتفاق بیافتد ما شاهد بداخلاقی های انتخاباتی نظیر تهمت، دروغ، نشر اکاذیب، تشویش اذهان عمومی و ... هستیم و این خود زمینه جرم های انتخاباتی را فراهم می کند؛ متاسفانه وقتی افراد مافوق این مسائل اخلاقی را رعایت نمی کنند در زیر مجموعه های آن ها نیز شاهد چنین مواردی هستیم.
وی با تاکید بر اینکه انجام تبلیغات، از 24 ساعت مانده به انتخابات، ممنوع است و مدیران ستادها و کانال های مجازی باید مراقب باشند تا هیچ مطلب تبلیغاتی نشر داده نشود، اظهار کرد: ما به کاندیدها توصیه کردیم ترجیحا از کانال ها برای تبلیغات خود استفاده کنند تا قابل کنترل باشد اگر هم مایل هستند گروه های انلاین داشته باشند باید حتما یک نفر به صورت دایم بر مطالب ارسال شده نظارت
داشته باشد چرا که هر مطلبی در هر گروهی منتشر شود مسئولیتش با همان ستاد و ادمین گروه است. وی با اشاره به سفر فردای رئیس جمهور به مشهد و اینکه آیا مسئولان استانی اجازه همراهی او را دارند یا خیر؟ گفت: طبق قانون، هریک از نامزدهایی که به مشهد می آیند، معاون سیاسی استاندار باید آن ها را همراهی کند اما دیگر مدیران استانی، در ساعت اداری، اجازه ندارند به نفع یا برعلیه کاندیدی اقدام کنند.
به همه برگزارکنندگان انتخابات اعتماد داریم
وی با بیان اینکه راه اندازی کاروان تبلیغاتی و استفاده از بلندگو جرم است، گفت: این موارد شامل جرم مشهود می شود و نیروی انتظامی باید با آن ها برخورد کند.
مرتضوی در خصوص پرسش خبرنگاری مبنی بر وجود خودکارهای محو شونده در انتخابات گفت: این خودکارها هست اما ما معتقدیم که در انتخابات از آن ها استفاده نمی شود، ما به همه کسانی که انتخابات را برگزار می کنند و بر آن نظارت دارند، اعتماد داریم و نباید مطالبی که باعث ایجاد شکاف در نظام می شود بیان شود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۲۱۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابات دور دوم مجلس در زنجان چالش بین فضاسازی و حقیقت

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: بی شک آنچه فضای انتخاباتی استان زنجان از دور اول دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تا به امروز خود را نمایان کرده وجود بستر بی قید و بند و افسارگسیخته در روند تبلیغات انتخاباتی چه در فضای حقیقی و چه فضای مجازی بوده است، که مانع از شکل‌گیری فضای عقلانی و منطقی در بستر تبلیغات انتخاباتی شده است.

فرافکنی، توهین، تهمت، بیان الفاظ رکیک و زشت منافی عفت عمومی، بیان مطلب غیرواقع، پول پاشی، خرید رأی و تهدید جامعه رسانه‌ای استان، شاید بخش کوچکی از فضای پرتنش و بی قید رقابت‌های انتخاباتی در زنجان است که برخی کاندیداها خود و یا حامیانشان به عنوان یک بدعت زشت در فضای انتخاباتی استان ایجاد کرده اند. کسانی که قرار است قانونگذار باشند و مدعی هستند برای خدمت آمده‌اند نه کسب قدرت.

این اصل مهم همواره باید در همه رقابت‌های انتخاباتی مورد توجه قرار گیرد که باید بستر مناسب برای بروز و ظهور افکار مختلف البته در چارچوب قانون و در راستای منافع و عفت عمومی در جامعه لحاظ شود تا فارغ از همه تفاوت‌ها در گفتمان‌ها و رویکردها، مردم در فضای بدون چالش و منطقی به جمع بندی درست در انتخاب خود برسند.

برخی مدعیان مسند قانون گذاری حتی برای ستاد خود هم نمی‌توانند قانون داشته باشند

حافظه تاریخی زنجانی‌ها داوطلبانی را به یاد دارد که به هر قیمتی تلاش کردند وارد مجلس شوند، از هزینه کردهای آن‌چنانی تا تهدید منتقدان و رسانه‌ها، کسانی که برای تأمین منافع دیگران وارد صحنه شده بودند و زمانی که وارد مجلس شدند مردم را از یاد بردند و امروز آنچه به عینه نمایان است برخی مدعیان مسند قانون گذاری حتی برای ستاد خود هم نمی‌توانند قانون داشته باشند.

هرچند شهروندان زنجانی بر این باور هستند که نمایندگانی پاک دست، توانمند و متخصص بودند که همواره اعتمادشان و رأی به آنها تکرار کردند.

۲ داوطلب در حوزه انتخابیه زنجان و طارم و ۲ داوطلب از حوزه انتخابیه خدابنده در حالی این روزها در میدان رقابت‌های انتخاباتی وارد صحنه شده‌اند که هر کدام دارای پشتوانه و پایگاه خوب مردمی هستند و هر یک دارای برنامه‌های خوب و منسجم برای توسعه حوزه‌های انتخابیه هستند.

استان زنجان در مجموع چهار حوزه انتخابیه و پنج کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد که سه منتخب به مجلس شورای اسلامی راه یافتند

استان زنجان در مجموع چهار حوزه انتخابیه و پنج کرسی در مجلس شورای اسلامی دارد که در دور اول انتخابات با مشارکت بیش از ۴۸ درصدی مردم استان در ۱۱ اسفند، سه منتخب به خانه ملت راه یافتند.

در حوزه انتخابیه زنجان و طارم با ۲ کرسی، مصطفی طاهری به عنوان نفر اول این حوزه با کسب ۴۶ هزار و ۵۶۸ رأی راهی بهارستان شد و ۲ نفر بعدی یعنی نبی الله محمدی با کسب ۲۶ هزار و ۶۷۰ رأی و محمد اسماعیلی با ۱۹ هزار و ۱۶۶ رأی به دور دوم انتخابات راه یافتند.

در حوزه انتخابیه زنجان و طارم نبی الله محمدی نامزد راه یافته به دور دوم در حوزه انتخابیه زنجان و طارم دارای گرایش اصولگرایی و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد است، محمدی در رقابت‌های انتخاباتی مجلس یازدهم هم توانسته بود به دور دوم انتخابات راه یابد ولی در این مرحله از رسیدن به مجلس ناکام ماند.

محمد اسماعیلی دیگر نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات در این حوزه، گزینه اصلی شانا و شورای وحدت در حوزه انتخابیه زنجان و طارم بود. او سابقه یک دوره نمایندگی در مجلس نهم را در کارنامه دارد و در این مجلس عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بود.

در حوزه انتخابیه خدابنده نیز رقابت تنگاتنگ برای کسب تنها کرسی نمایندگی این حوزه جریان داشت و در نهایت سعید رفیعی با ۱۷ هزار و ۳۶ رأی و احمد بیگدلی با ۱۴ هزار و ۵۳۰ رأی به دور دوم انتخابات راه پیدا کردند

در حوزه انتخابیه خدابنده نیز سعید رفیعی شناسنامه اصولگرایی دارد و در سابقه او معاونت عمرانی و مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری زنجان به چشم می‌خورد.

رفیعی در اکثر لیست‌های متعلق به اردوگاه اصولگرایی از جمله شانا و شورای وحدت قرار گرفته است.

احمد بیگدلی دیگر نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات در این حوزه، دندانپزشک است و سابقه نمایندگی مجلس در دوره دهم را دارد.

رئیس ستاد انتخابات استان زنجان در این باره گفت: تمهیدات لازم برای برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲ حوزه انتخابیه زنجان- طارم و خدابنده برای راهیابی ۲ نماینده دیگر از استان به مجلس پیش بینی شده است.

ابوالفضل رفیعی افزود: بر اساس قانون انتخابات در این مرحله از انتخابات، افراد شرکت کننده در مرحله اول باید در همان حوزه انتخابیه که رأی داده اند، شرکت کنند و رأی دهند و افرادی که در مرحله اول انتخابات شرکت نکرده اند می‌توانند در هر یک از حوزه‌های انتخابیه مورد نظر خود رأی دهند.

برگزاری انتخابات در ۲ حوزه انتخابیه نیمه الکترونیکی است

رئیس ستاد انتخابات استان زنجان با بیان اینکه همه شرایط در این ۲ حوزه برای فرایند رأی گیری مهیا است، تاکید کرد: انتخابات در این ۲ حوزه همانند دور قبل نیمه الکترونیکی است و تعداد و محل شعب هیچ تغییری نمی‌کند.

وی افزود: متولدان ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ و ماقبل آن واجد شرایط سنی برای شرکت در مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی هستند.

رفیعی گفت: هیأت استانی بررسی تبلیغات نیز فعالیت خود را برای رصد فعالیت‌های انتخاباتی و همچنین برنامه‌ریزی لازم برای برخورداری نامزدها از فرصت برابر استفاده از امکانات تبلیغی به ویژه تهیه و پخش فیلمهای تبلیغاتی و برنامه‌های مناظره نامزدها آغاز کرده است.

رئیس ستاد انتخابات استان زنجان گفت: طبق تقویم دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، تبلیغات انتخاباتی نامزدها و طرفداران آنان از ثانیه نخست بامداد روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز شده و تا هشت صبح روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ادامه می‌یابد.

وی با اشاره به کدهای انتخاباتی کاندیداهای راه یافته به مرحله دوم انتخابات، گفت: در حوزه انتخابیه زنجان- طارم کد انتخاباتی محمد اسماعیلی ۱۱ و کد انتخاباتی نبی اله محمدی ۲۲ و در حوزه انتخابیه خدابنده نیز کد انتخاباتی احمد بیگدلی ۱۱ و سعید رفیعی ۲۲ تعیین شد.

زنجانی‌ها بار دیگر در ۲۱ اردیبهشت فارغ از همه حواشی‌ها صحنه‌ای باشکوه از حضور در پای صندوق‌های رأی خلق خواهند کرد و بدون توجه به دروغ پردازی‌ها و عوام فریبی‌ها، به صحنه خواهند آمد تا شعور و فهم بالای سیاسی و اجتماعی خود را به منصه ظهور برسانند.

کد خبر 6097819

دیگر خبرها

  • انتخابات دور دوم مجلس در زنجان چالش بین فضاسازی و حقیقت
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • تبلیغات کاندیداها در رسانه ملی گلستان آغاز شد
  • پخش مناظره انتخاباتی دو کاندیدای دور دوم انتخابات در صدا و سیمای اردبیل
  • انتخابات الکترونیک چه مراحلی دارد؟
  • استفاده از سالن‌های دولتی برای تبلیغات نامزد‌های مجلس
  • نماد‌های عجیب در انتخابات هند
  • جدول پخش برنامه‌های انتخاباتی شبکه تهران 
  • جدول پخش برنامه‌های انتخاباتی شبکه تهران
  • تشریح چگونگی انتخابات الکترونیکی | چه کسانی واجد شرایط رای دادن هستند؟