Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس:


معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس  امروز در مراسم رونمایی از سند ملی اشتغال سبز که در محل سازمان حفاظت محیط زیست که با حضور علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد با اشاره به اینکه مدارس طبیعت به عنوان یکی از پتانسیل‌های ایجاد مشاغل سبز است، گفت: اگر تا پایان برنامه ششم توسعه طبق روند کنونی در این مسیر گام برداریم، بیش از ۱۰۰۰ مدرسه طبیعت در کشور تاسیس خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مدارس طبیعت با سرمایه گذاری بخش خصوصی و رویکرد فرهنگی و اشتغال در کشور ایجاد شده است و در این زمینه، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و وزارت آموزش و پرورش همکاری خوبی دارند.

 معاون رئیسی جمهور با بیان اینکه سند ملی اشتغال سبز با همکاری وزارت کار و اتاق بازرگانی ایران تهیه شده است، اظهار کرد: این سند به دنبال تاکید رئیس جمهور بر محیط زیستی بودن دولت تدوین شده است.

 ابتکار اشاره ای هم به موضوع قرق های اختصاصی به عنوان یکی دیگر از زمینه های اقتصاد سبز داشت و افزود: سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این زمینه در حال رشد است و ما تنها دستورالعمل آن را تدوین کردیم.

 وی ضمن اشاره به فعالیت کنونی چند قرق اختصاصی موفق در کشور با سرمایه گذاری کامل بخش خصوصی، خاطرنشان کرد: تاکید سازمان حفاظت محیط زیست در موضوع قرق اختصاصی، ایجاد و توسعه اشتغال برای جوامع محلی است و اصرار داریم که در چارچوب ضوابط سازمان حفاظت محیط زیست، این قرق‌ها منافعی برای جوامع محلی داشته باشند که البته در حال حاضر پیشنهادات متعددی برای ایجاد قرق‌های جدید داریم.

 ابتکار ادامه داد: در بحث حمایت از پرورش حیات وحش هم تقاضا زیاد داشتیم که در نظر داریم بر اساس ضوابط محیط زیستی سازمان این بخش نیز فعال شود.

 وی تاکید کرد: ایران کشوری است که شکار غیرقانونی دارد، نابودی گونه های حیات وحش مانند شیر ایرانی را داشته از این رو برای تمام استان ها برنامه حفاظت حیات وحش تهیه شد که یکی از مولفه های مهم این برنامه مشارکت جوامع محلی، اهالی بومی و سازمان های مردم نهاد است.

 ابتکار با اشاره به تاکید رئیس جمهور بر استفاده از پتانسیل بخش خصوصی گفت: بر این اساس در به روی بخش خصوصی برای ورود به مقوله محیط زیست باز شده است؛ همچنین شرکت های بیمه ای نیز وارد میدان شده اند و اکنون پلنگ و یوزپلنگ را بیمه کرده اند.

 رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه طبیعت و محیط زیست ایران با وجود همه اقدامات صورت گرفته شرایط شکننده‌ای دارد، گفت: هر تالابی که خشک شده مشاغلی از بین رفته است و هر تالابی که در این دوره احیاء شده امید و کشاورزی سازگار با محیط زیست را زنده کرده است. هورالعظیم که زمانی خشک بود و تبدیل به تهدیدی برای استان خوزستان شده بود  اما امروز احیاء شده است و صیادها، گاومیش داری‌ها، نی‌داری‌ها به منطقه برگشته‌اند.

 ابتکار اضافه کرد: سند ملی اشتغال سبز با برنامه‌ ششم توسعه سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط زیست و سایر اسناد بالادستی همچنین با برنامه‌های بین‌المللی همگرایی دارد.

 رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در زمینه استارت آپ‌های سبز نیز فعالیت‌هایی داشته‌ایم، گفت: در شرایط حاضر زیرساخت‌ها برای مشاغل سبز ایجاد شده است. فارغ‌التحصیلان محیط زیست بسیاری در کشور داریم که آمادگی فعالیت در این زمینه را دارند همچنین فارغ التحصیلان مرتبط با محیط زیست نیز می‌توانند در این حوزه‌ها فعالیت داشته کنند.

 ابتکار اضافه کرد: وزارت تعاون و اتاق بازرگانی همکاری خوبی با سازمان حفاظت محیط زیست دارند و تشکل‌های مردم نهاد فعالی داریم که در حوزه کارآفرینی و اشتغال سبز کار می‌کنند.

 وی با تاکید بر اینکه در این دوره سعی کردیم مباحث محیط زیست را به گفتمان بین دستگاه‌های مختلف تبدیل کنیم، گفت: تلاش کرده‌ایم این گفتمان در حد صحبت و سند باقی نماند و تبدیل به عمل شود.

 رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه مشاغل سبز یک رویکرد برد_برد است چون هم محیط زیست حفظ می شود و هم اشتغال ایجاد می شود، گفت: به همین دلیل در این دوره به‌طور جدی در حوزه مشاغل سبز فعالیت کردیم.در واقع مشاغل سبز در کنار بهبود شرایط موجود و حل مشکلات زیست‌محیطی باعث ایجاد فرصت‌های شغلی جدید می‌شود.

 ابتکار با بیان اینکه وقتی بحث منابع در ایجاد اشتغال سبز مطرح می شود، برخی حرف از تسهیلات بانکی می‌زنند،‌ گفت: در بحث مشاغل سبز سرمایه و منابع کافی داریم. برای مثال الگوی مصرف انرژی در کشور ما سه برابر الگوی مصرف جهانی است که می‌توانیم با کاهش دو برابری مصرف انرژی، از این محل یک ارزش افزوده جدید ایجاد کنیم که توجیه اقتصادی بالایی نیز دارد.

 رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در این شرایط احتیاج به ضوابط، زیرساخت‌ها و آموزش داریم، اظهار کرد:‌ گام‌های خوبی در این زمینه برداشته شده است. برای مثال در زمینه کاهش مصرف انرژی و آلودگی، لایحه هوای پاک از سوی دولت به مجلس ارسال شد و در روزهای گذشته به تصویب رسید. در این لایحه اشتغال کارشناسان محیط زیست و HSE مد نظر قرار گرفته است.

 وی افزود: در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، برنامه ششم توسعه، سند کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و سند اقتصاد کم‌کربن به کاهش مصرف انرژی اشاره شده است. یکی از بحث‌های جدید رئیس جمهور در بودجه ۹۶ به کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی و کاهش هدر رفت انرژی اشاره دارد.

 رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه این شرایط را در حوزه منابع آب کشور نیز داریم،اظهار کرد: در زمینه اصلاح الگوی کشاورزی و ایجاد مشاغل فعالیت کرده‌ایم. برای مثال در منطقه زاگرس در ۵۰ روستا و در حوزه دریاچه ارومیه در ۱۰۰ روستا برای اصلاح الگوهای کشاورزی برنامه داریم. کشاورزی پایدار، موضوع مهمی است که در نتیجه آن صرفه‌جویی منابع آب را خواهیم داشت همچنین منابع جدیدی از این طریق ایجاد می‌شود.

 ابتکار با بیان اینکه اشتغال سبز حوزه‌های متنوعی دارد، گفت: در شرایط حاضر الگوهای موفقی برای اشتغال سبز داریم که طرح‌های کارورزی این الگوها را عملیاتی می‌کند بنابراین نباید اعتبارات و تسهیلات بدون پشتوانه آموزشی در اختیار افراد قرار گیرد.

 رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: اگر بتوانیم ساز و کارهای مالی و حمایتی را به طور دقیق تعریف کنیم می‌توان از پتانسیل خوب اشتغال سبز در کشور بهره برد. کارانه، ابزاری است که می‌تواند در این زمینه موثر واقع شود.

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۲۱۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: پارسال با مشارکت بیش از پنج هزار نفر در قالب بیش از ۵۰ گروه متشکل از سازمان های مردم نهاد و گروه های خودجوش مردمی، از این سطح اراضی استان حدود ۶۱۳ تن زباله جمع آوری و به محل دفن بهداشتی و مجاز منتقل شد.

  مهدی اله پور افزود: با توجه به همه‌ گیری و فراگیر بودن مسائل محیط زیستی و طبق اصل ۵۰ قانون اساسی، مردم در حفظ محیط زیست نقش پر رنگی دارند، چرا که محیط زیست میراث آیندگان است و همه مردم متعهد به حفظ آن هستند.   وی با اشاره به فرهنگ سازی و مشارکت آگاهانه مردم در حفظ محیط زیست بیان کرد: در همین راستا پویش « مسیر سبز- ایران پاک» با اجرای ۱۴ محور کاری در استان پیگیری و اجرا شد که این اداره کل با مشارکت شهرداریها، دهیاری‌ ها، بخشداری‌ ها، هلال احمر، بسیج، سازمانهای مردم نهاد و غیره نسبت به اجرای این طرح در استان اقدام کرد.   اله پور گفت: استقرار مخازن جمع‌آوری پسماند در مناطق تفرجگاهی و توزیع پلاستیک های زیست تخریب پذیر پسماند میان گردشگران از جمله اقدامات در این زمینه است.   وی ادامه داد: نصب پارچه نوشته آموزشی و بروشور اطلاع رسانی در جهت فرهنگ‌ سازی و تنویر افکار عمومی گردشگران با محور حفاظت از محیط زیست و طرح جمع‌ آوری سبزه هفت سین و رهاسازی ماهی‌ های قرمز در استخر پارک های شهری از دیگر اقدامات در قالب پویش مسیر سبز - ایران پاک است.     اجرای طرح ملی مسیر سبز- ایران پاک در ۳۱ استان کشور   این مسئول اظهار کرد: سازمان محیط زیست کشور به عنوان متولی حفاظت از طبیعت، امسال اجرای طرح ملی "مسیر سبز - ایران پاک " را با هدف اجرای طرحهای پاکسازی طبیعت، به ویژه حاشیه محورهای مواصلاتی شهری، روستایی و تفرجگاهها راه‌ اندازی و اجرای آن را به تمام استانداران ۳۱ استان کشور ابلاغ کرد.   اله پور گفت: ابلاغ این طرح راهکاری برای کاهش پخش و پراکنش انواع پسماندها از جمله پلاستیک، کاغذ، ضایعات و نخاله های ساختمانی و تخلیه غیرمجاز پسماندهای صنعتی و ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی، مناطق ساحلی، دریایی و سایر زیستگاه های طبیعی کشور است تا علاوه بر کاهش آلودگی های بهداشتی و تخریب محیط زیست، گستره وسیعی از طبیعت از وجود زباله در امان بماند.   وی تاکید کرد: طبق ماده ۷ قانون مدیریت پسماندها، مدیریت اجرایی کلیه پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آنها به عهده شهرداریها و دهیاریها، و در خارج از حوزه دهیاریها و شهرداریها بر عهده بخشداری‌ ها است.   مساحت زیستگاههای طبیعی و وحوش در خراسان رضوی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است.   خراسان رضوی دارای ۴۱ منطقه چهارگانه و شکار ممنوع شامل ۲۸ اثر ملی طبیعی، پارک ملی، پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکار ممنوع است.   حدود ۸۰ گونه پستاندار، ۲۸۵ گونه پرنده، ۲ گونه دوزیست، ۶۸ گونه خزنده و ۲۴ گونه ماهی در طبیعت خراسان رضوی زیست می‌کنند.   بز وحشی، قوچ، گوسفند وحشی، آهو، پلنگ، یوزپلنگ، گرگ، کفتار و انواع پرندگان از قبیل پرندگان شکاری، هوبره و کبک گونه‌های شاخص حیات وحش این استان را تشکیل می دهند.

دیگر خبرها

  • پویش بزمان زیبا با طبیعت بدون زباله اجرا شد
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد/ حال رودخانه خوب نیست
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • لطفا طبیعت را جارو نکنید!
  • پاکسازی ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • ٢۵ خودروی عملیاتی محیط‌بانی رونمایی شد
  • مراسم روز جهانی زمین پاک در چالدران