Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ زندگی مدرن و کم تحرکى ایرانى‌ها افزایش چربى خون و کبد چرب به میزان زیادى شیوع پیدا کرده و در این میان برخى افراد علت بسیارى بیمارى‌ها را روغن هاى صنعتى موجود در بازار معرفى مى کنند و شاید شما نیز این جمله را از مردم عوام شنیده باشد که "این همه گرفتگى عروق، سکته و کبد چرب که در بین مردم زیاد شده همه به خاطر روغن‌هایى است مى خوریم".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به دنبال این حرف‌ها و باور‌ها بین مردم و توصیه پزشکان به مصرف روغن کنجد و زیتون برخى افراد به دنبال سوء استفاده برآمده و روغن کشى در مغازه یا عطارى به تدریج در گوشه گوشه شهر به چشم مى خورد و مردم نیز به باور این که این روغن‌ها طبیعى است از آن استقبال زیادى کرده و روز به روز شاهد افزایش این مغازه‌ها هستیم.

پیرو این موضوع سراغ رئیس سازمان غذا و دارو رفتیم تا از سلامت بودن یا نبودن این روغن‌ها مطلع شده و مردم را نسبت به این موضوع آگاه کنیم.

رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سوال که آیا روغن کشى در عطارى‌ها یا مغازه هاى و روغن‌ها گرفته شده سالم است یا خیر؟ گفت: روغن کشى و روغن هاى گرفته شده از این طریق در عطارى‌ها و فروشگاه‌ها به هیچ وجه مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست.

وى ادامه داد: افرادى که این کار را انجام مى دهند با این عنوان که این روغن‌ها طبیعى است و جلوى چشم شما روغن کشى انجام مى شود مردم را ترغیب به خرید این روغن‌ها مى کنند.

رئیس سازمان غذا و دارو با مواد اولیه مورد استفاده در این روغن‌ها گفت: چند مشکل جدى در این روغن‌ها وجود دارد، یکى از موارد مهم این است که مواد اولیه مانند زیتون و کنجدى که این روغن‌ها از آن گرفته مى شوند کنترل نشده بوده و سلامت و بهداشت آن‌ها جایى تایید نشده است.

روغن هاى روغن کشى به سرعت فاسد مى شوند
دیناروند با اشاره به فسادپذیرى سریع روغن عنوان کرد: روغن کشى به این سادگى که در مغازه‌ها و عطارى‌ها انجام مى شود نیست زیرا برخى مواد روغن فسادپذیر بوده وباید از روغن‌ها حذف شود، موادى که در روغن فسادپذیر هستند گاهى اوقات باید به پایدارکننده طبیعى به روغن اضافه کنیم تا روغن اکسید نشود.

رئیس سازمان غذا و دارو اظهار کرد: این روغن‌ها در زمان کوتاهى فاسد و اکسید مى شوند و پراکسید آن‌ها به شدت افزایش پیدا مى کند و به میزان زیادى براى سلامتى خطرناک هستند و به همین دلیل مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست.

سمى خطرناک در روغن‌ها
وى تصریح کرد: این روغن‌ها مى تواند سم آفلاتوکسین بالایى داشته باشد که این سم قارچی طبیعی هستند. این سموم اگر از راه مواد غذایی وارد بدن شوند می‌توانند سرطانزا باشند که بر وجود این ماده مضر در این روغن‌ها کنترلى صورت نمى گیرد.

دیناروند با بیان اینکه در تولید صنعتى نظارت‌ها و کنترل به دقت صورت مى گیرد، افزود: در تولید صنعتى روغن مواد اولیه و خروجى کارخانه مورد بروسى قرار مى گیرد علاوه بر این سازمان غذا و دارو در سطح عرضه بازار روغن‌ها را چک و بررسى مى کند تا از سلامت آن‌ها اطمینان حاصل شود.

با خرید این روغن‌ها خطر را به جانتان مى خرید
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: روغن کشى در عطارى‌ها به دلیل آنکه روغن در لحظه گرفته شده و بلافاصله به مشترى تحویل مى شود امکان نظارت و کنترل بر سلامت آن از سوى سازمان غذا و دارو وجود ندارد و خطرات مصرف این روغن‌ها به عهده مصرف کننده است.

وى تاکید کرد: مردم از خرید روغن‌ها روغن کشى در محل به دلیل وجود ماده سمى آفلاتوکسین و آلاینده‌ها اجتناب کنند زیرا سلامت آن‌ها به هیچ وجه مورد تایید نیست.

تعطیلی مغازه های روغن کشى ممکن نیست
وى در پاسخ به آنکه با وجود مضر بودن این روغن‌ها آیا امکان جلوگیرى از انجام روغن کشى در عطارى‌ها وجود ندارد، عنوان کرد: بار‌ها گفته ام که برخى کار‌ها را دولت‌ها نمى توانند مداخله شدید آن طور که شما انتظار دارید انجام دهند و به عنوان مثال با عطارى‌ها یا مغازه هایى که این روغن‌ها را عرضه مى کنندبرخورد جدى شده و جلوى کار آن‌ها گرفته شود.

دیناروند با بیان اینکه براى جلوگیرى از آسیب به سلامت مردم ناشى از مصرف روغن هاى روغن کشى‌ها نیاز به آگاهى رسانى است، افزود: مردم باید در مورد این موضوع مطلع باشند البته ممکن است که عطارى یا مغازه روغن کشى بهترین ماده اولیه مانند کنجد را استفاده کند و روغن کشى در زمان کوتاهى انجام شود که مردم با مصرف آن ضررى به سلامتى آنها وارد نمى شود.

رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: یک درصد واحدهاى روغن کشى ممکن است روغن سالم تحویل مشترى دهند، اما در کل ما آن را تایید نمى کنیم او این موضوع مشابه شیر سنتى است که با وجود هشدار‌ها مردم آن را تهیه مى کنند که سلامت آن مورد تایید ما نیست.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۳۲۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام اسامی چند فرآورده سلامت فاقد مجوز از سوی سازمان غذا و دارو

روابط عمومی سازمان غذا و دارو، اسامی تعدادی از فرآورده‌های سلامت را که فاقد مجوز بهداشتی بوده یا ادعای درمانی داشته‌اند؛ اعلام کرد.

به گزارش ایسنا؛ روابط عمومی سازمان غذا و دارو در اطلاعیه‌ای فرآورده گیاهی قطره تقویت جنسی Desi Mumy، فرآورده‌های گیاهی سیلی بین Silibin، فرآورده گیاهی SATONiNE، فرآورده‌های perfecto و Vitomix و فرآورده تیزن مخلصه سعال حکیم مومن تبریز را به دلیل نداشتن مجوزهای بهداشتی غیرمجاز و تقلبی معرفی کرد.

در این اطلاعیه همچنین محصولاتی چون چای گیاهی لاغری (گیاهان شفا بخش)، فرآورده معجون فاقد مجوز Lukaci Epimediumlu، شربت گیاهی تری تراپیست (مدبرغدیر) و فرآورده پودر گیاهی بهنوشان ۲ از سوی اداره کل فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو غیرمجاز شمرده می شوند.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو در ادامه با اعلام اینکه این معرفی اسامی به قصد مبارزه با ارائه محصولات غیر مجاز در سطح عرضه صورت می گیرد؛ از افرادی که محصولات نامبرده را در مراکز فروش مشاهده می‌کنند خواست که معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و نیروی انتظامی را مطلع سازند تا نسبت به جمع‌آوری آنها اقدام لازم را به عمل آورند.

در پایان، شماره تلفن 66462026روابط عمومی سازمان جهت دریافت مشخصات مکان‌های عرضه فرآورده‌های غیرمجاز اعلام شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه
  • تنها «حمل» دارو از طریق سکوی اینترنتی است/ به هیچ وجه «فروش» دارو مطرح نیست
  • آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو ابلاغ شد/اجرای آزمایشی در ۶ ماه
  • فرآورده‌های گیاهی غیر مجاز اعلام شد
  • این فرآورده‌های گیاهی غیرمجاز هستند
  • مسمومیت ۵۳ نفر با قارچ وحشی/ اورژانس هشدار داد
  • اعلام اسامی چند فرآورده سلامت فاقد مجوز از سوی سازمان غذا و دارو
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش