Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@19:55:09 GMT

«ارثیه شوم» ۷۰۰ هزار میلیاردی روحانی برای دولت بعدی

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۳۳۶۲۲

حسن روحانی ۶ آذر ۹۲ در تنها گزارش ۱۰۰روزه، دولت قبل را با بیش از ۲۰۰هزار میلیارد تومان بدهی بدهکارترین دولت نامید، حال بعد از حدود ۴ سال بدهی دولت بیش از ۷۰۰هزار میلیارد تومان شده که روحانی برای رئیس‌جمهور دوازدهم به ارث گذاشت.

خبرگزاری تسنیم: حسن روحانی بعد از انتخابات خرداد ۹۲، قدرت اجرایی کشور را به‌دست گرفت، حامیان دولت تبلیغات رسانه‌ای سنگینی ایجاد کردند که دولت گذشته در عین بهره‌مندی از منابع، مشکلاتی را برای ساختار اقتصادی کشور ایجاد کرده است، به‌عنوان مثال رئیس جمهور در گزارش ۱۰۰ روزه عملکرد خود که ۶ آذر ۹۲ ارائه کرده، به موضوع بدهی‌های دولت گذشته پرداخته و گفته بود: "کشور از لحاظ درآمدهای ارزی حدود ۷۵۰ میلیارد دلار درآمد داشته در طول ۸ سال، دولتی که پولدارترین دولت بوده، ولی متأسفانه بدهکارترین دولت بود، یعنی دولتی که به ما به ارث رسید".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روحانی در گفتگوی تلویزیونی خود به رقم دقیق‌تری هم در خصوص بدهیهای دولتی اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: "بدهی دولت به سیستم بانکی در روزی که ما دولت را در مرداد ماه تحویل گرفتیم، بیش از ۷۴ هزار میلیارد تومان بوده است. بدهی دولت به صندوق تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی ۶۰ هزار میلیارد تومان بوده است. آمار و ارقامی که بخش‌های مختلف دولت به من دادند، بدهی دولت به پیمانکاران و بخش‌های مختلف و بخش خصوصی، حدود ۵۵ هزار میلیارد تومان است، یعنی شما همین ۳ رقم را کنار هم قرار دهید، ۷۴ هزار، ۶۰ هزار و ۵۵ هزار میلیارد تومان که ارقام دیگری هم هست، بدهی صندوق‌های بازنشستگی نیروهای مسلح، رقم‌های عجیب و غریبی گزارش دادند که خودشان بعداً برای مردم توضیح می‌دهند، رقم خیلی بالاتر از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است".

حالا در بهار ۹۶ حدود ۴ سال از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید گذشته است، دولتی که برای نجات اقتصاد کشور قدرت را به‌دست گرفته بود کارنامه‌ای را از عملکرد خود ارائه کرده که بررسی آن می‌تواند زوایای پنهان‌مانده عملکرد دولت را برای مردم روشن کند. بدهی دولت به بخشهای مختلف اقتصادی از جمله بانکهای تجاری، بانک مرکزی، سازمان تأمین اجتماعی و... از جمله شاخصهایی است که همان‌طور که روحانی در گزارش ۱۰۰ روزه خود به آن پرداخت می‌تواند ماحصل عملکرد دولتمردان در حوزه اقتصادی را به مردم بدون رتوش نشان دهد.

جزئیات بدهی دولت محرمانه شد

در زمان آغاز به کار دولت، به‌غیر از رئیس جمهور افراد دیگری مانند وزیر اقتصاد و معاون اول رئیس جمهور نیز به ارائه آماری در خصوص بدهیهای دولت پرداختند، به‌عنوان مثال طیب‌نیا همان زمان به عدد ۱۵۰ هزار میلیارد تومان اشاره کرد، البته بعداً او اذعان کرد که برآوردش از این رقم دقیق نبوده است.

اما حالا بر اساس "آمار کلی" که از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی منتشر شده است، بدهی‌های دولتی آن هم تا پایان دی ماه سال ۹۵ بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است. هرچند وزارت اقتصاد با محرمانه دانستن جزییات بدهی‌های دولتی اقدام به انتشار این اطلاعات نکرده است، اما یافته‌های خبرنگاران نشان می‌دهد تا خرداد ماه سال گذشته وضعیت بدهی‌های دولتی به‌شکل زیر بوده است.ردیفعنوانجمع بدهی دولت و شرکتهای دولتی1مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی65.273هزار میلیارد تومان2بانکها و مؤسسات مالی دولتی96.847هزار میلیارد تومان3پیمانکاران و مشاوران خصوصی12.536هزار میلیارد تومان4بانکهای خصوصی71.193هزار میلیارد تومان5سازمان تأمین اجتماعی80.000هزار میلیارد تومان6بانک مرکزی59.460هزار میلیارد توماندولت بدهکار یا دولت ابربدهکار
تا اینجا دولت یک‌تنه و با اختلاف ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی لقب بدهکارترین دولت تاریخ را به خود اختصاص داده است. اما ذکر چند نکته در ادامه می‌تواند به آشکار شدن وجوه بیشتری از عملکرد دولت در خصوص انباشت و ایجاد بدهی دولتی مؤثر باشد.

رقمی به‌بزرگی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولتی طی ۴ سال مدیریت حسن روحانی بر اقتصاد کشور تحمیل شده است، در واقع دولت بدهکار، به دولت "ابربدهکار" تبدیل شده است، اما هنوز هیچ یک از مقامات دولتی در خصوص چگونگی ایجاد این مگابدهی دولتی توضیحی ارائه نکرده‌اند.

ویرانیهای جبران‌ناپذیر با سیاست غلط اوراق‌فروشی

همچنین یکی از سیاستهای غلط تیم اقتصادی دولت، گسترش بازار بدهی بوده است. دولت تن‌ها در بودجه ۹۶ حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان و به‌عبارتی ۲۰ درصد کل بودجه را از طریق اوراق تأمین کرده است. به‌عقیده بسیاری از مسئولان و حتی مقامات نزدیک به دولت این سیاست نه‌تن‌ها نفعی برای اقتصاد ندارد بلکه چالشهای جدی را نیز برای دولت آینده ایجاد می‌کند. لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در این خصوص گفته بود: با انتشار ۶۰ هزار میلیارد اوراق مشارکت در لایحه بودجه سال آینده دولت بعد را بدهکار می‌کنیم. اوراق مشارکت به چه‌معناست؟ یعنی منابع نداریم، اوراق می‌فروشیم و بنابراین دولت آینده بدهکار خواهد شد.

حالا بدهکارترین دولت تاریخ، مشکلات جدی را برای دولت بعد به ارمغان آورده است، جدای از بدهی ۷۰۰ هزار میلیارد تومان به پیمانکاران و تأمین اجتماعی، بانک‌ها و... که این موضوع یکی از دلایل عمده رکود اقتصادی تلقی می‌شود، دولت با اوراق‌فروشی تعهداتی را برای آیندگان ایجاد می‌کند که تبعات آن ممکن است ویرانیهای جبران ناپذیری را برای کشور به‌همراه بیاورد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۳۳۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاداش یک میلیاردی برای تیم ملی والیبال در صورت صعود به المپیک/ گلایه‌های عبادی‌پور در مورد پروازها+ فیلم

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، میلاد تقوی رئیس فدراسیون والیبال در حضور سیدمحمد حسینی معاون رئیس جمهور به بازیکنان تیم ملی اعلام کرد در صورت صعود به المپیک نفری یک میلیارد تومان پاداش می دهد.

وی گفت: از شما بازیکنان ممنون هستم که در این روزهای سخت کنار ما ایستادید.می دانم که رویداد سختی درانتظار ماست اما من به این تیم خیلی امیدوار هستم. من کاری به کارشناس ها ندارم و برای خودم رسیدن به المپیک همه آروزیم نیست. عبادی پور تو فرمانده داخل زمین هستی و دوست دارم پسرت در آینده بگوید پدرم تاریخ ساز بود.ناراحتی و شادی مردم برایتان مهم باشد.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کد ویدیو


پائز سرمربی تیم ملی نیز گفت: قول می دهیم به هدفی که مشخص کردیم برسیم. با همکاران برزیلی هم صحبت کردم، برای ما افتخار است که برای ملت ایران کار کنیم.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

میلاد عبادی‌پور به نمایندگی از بازیکنان هم اظهار کرد: بعد از نسل قدیمی که در تیم ملی بودند احساسم این است که توجه مسئولان به والیبال کم شده است. ما سرباز کشور هستیم و چشمداشتی نداریم.برای پرچم روی سینه مان می جنگیم. یکسری مشکلات داریم که امیدواریم مدنظر داشته باشید.آقای تقوی یکسری هزینه ها را از جیب خودش می دهد.کمترین پرواز ما 30 ساعت است و باید با پرواز اکونومی برویم. اگر به المپیک صعود کنیم فکر کنم آقای تقوی دیگر برای اعزام به المپیک بودجه نداشته باشد.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

در ادامه سیدمحمد حسینی معاون رئیس جمهور برای بازیکنان صحبت کرد و گفت: من در دولت های قبلی هم بودم اما در دولت فعلی حتما یکی از مباحث ورزشی است.می دانیم رنج سفر تحمل می کنید اما ورزش امری هست که با ایرانیان پیوند خورده است. با عزم و اراده کار کنید حتما موفق می شوید.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کد ویدیو



در پایان نیز محمد حسینی و میلاد تقوی مقابل خبرنگاران قرار گرفتند و معاون رئیس جمهوری تاکید کرد: امیدواری فراوان داریم که والیبال ما پیروز باشند. یکی از اولویت های دولت تقویت ورزش است و بودجه خوبی هم برای ورزش در نظر گرفته شده است. در مورد والیبال حتما با رئیس جمهور صحبت می کنم که این تیم دغدغه کمتری داشته باشد.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پاداش یک میلیاردی برای تیم ملی والیبال در صورت صعود به المپیک/ گلایه‌های عبادی‌پور در مورد پروازها+ فیلم
  • دهقان کیا: دولت و مجلس به دنبال حال خوب برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیستند/ حال خوب با پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی
  • جریمه میلیاردی یک واحد صنعتی متخلف در بروجرد
  • دولت به فروشندگان کالابرگ چقدر بدهی دارد؟ | اعلام زمان تسویه نهایی با فروشندگان
  • ماسک: تا زمانی که مشکل بدهی آمریکا حل نشود، دلار ارزشی ندارد
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • قتل دایی و خاله به‌خاطر تقسیم ارثیه میلیاردی با ضربات سنگ
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟