Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بولتن نیوز، زندگی مدرن و کم تحرکی ایرانی‌ها افزایش چربی خون و کبد چرب به میزان زیادی شیوع پیدا کرده و در این میان برخی افراد علت بسیاری بیماری‌ها را روغن های صنعتی موجود در بازار معرفی می کنند و شاید شما نیز این جمله را از مردم عوام شنیده باشد که "این همه گرفتگی عروق، سکته و کبد چرب که در بین مردم زیاد شده همه به خاطر روغن‌هایی است می خوریم".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به دنبال این حرف‌ها و باور‌ها بین مردم و توصیه پزشکان به مصرف روغن کنجد و زیتون برخی افراد به دنبال سوء استفاده برآمده و روغن کشی در مغازه یا عطاری به تدریج در گوشه گوشه شهر به چشم می خورد و مردم نیز به باور این که این روغن‌ها طبیعی است از آن استقبال زیادی کرده و روز به روز شاهد افزایش این مغازه‌ها هستیم.


پیرو این موضوع سراغ رئیس سازمان غذا و دارو رفتیم تا از سلامت بودن یا نبودن این روغن‌ها مطلع شده و مردم را نسبت به این موضوع آگاه کنیم.


رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سوال که آیا روغن کشی در عطاری‌ها یا مغازه های و روغن‌ها گرفته شده سالم است یا خیر؟ گفت: روغن کشی و روغن های گرفته شده از این طریق در عطاری‌ها و فروشگاه‌ها به هیچ وجه مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست.


وی ادامه داد: افرادی که این کار را انجام می دهند با این عنوان که این روغن‌ها طبیعی است و جلوی چشم شما روغن کشی انجام می شود مردم را ترغیب به خرید این روغن‌ها می کنند.


رئیس سازمان غذا و دارو با مواد اولیه مورد استفاده در این روغن‌ها گفت: چند مشکل جدی در این روغن‌ها وجود دارد، یکی از موارد مهم این است که مواد اولیه مانند زیتون و کنجدی که این روغن‌ها از آن گرفته می شوند کنترل نشده بوده و سلامت و بهداشت آن‌ها جایی تایید نشده است.


روغن های روغن کشی به سرعت فاسد می شوند


دیناروند با اشاره به فسادپذیری سریع روغن عنوان کرد: روغن کشی به این سادگی که در مغازه‌ها و عطاری‌ها انجام می شود نیست زیرا برخی مواد روغن فسادپذیر بوده وباید از روغن‌ها حذف شود، موادی که در روغن فسادپذیر هستند گاهی اوقات باید به پایدارکننده طبیعی به روغن اضافه کنیم تا روغن اکسید نشود.


رئیس سازمان غذا و دارو اظهار کرد: این روغن‌ها در زمان کوتاهی فاسد و اکسید می شوند و پراکسید آن‌ها به شدت افزایش پیدا می کند و به میزان زیادی برای سلامتی خطرناک هستند و به همین دلیل مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست.


سمی خطرناک در روغن‌ها


وی تصریح کرد: این روغن‌ها می تواند سم آفلاتوکسین بالایی داشته باشد که این سم قارچی طبیعی هستند. این سموم اگر از راه مواد غذایی وارد بدن شوند می‌توانند سرطانزا باشند که بر وجود این ماده مضر در این روغن‌ها کنترلی صورت نمی گیرد.


دیناروند با بیان اینکه در تولید صنعتی نظارت‌ها و کنترل به دقت صورت می گیرد، افزود: در تولید صنعتی روغن مواد اولیه و خروجی کارخانه مورد بروسی قرار می گیرد علاوه بر این سازمان غذا و دارو در سطح عرضه بازار روغن‌ها را چک و بررسی می کند تا از سلامت آن‌ها اطمینان حاصل شود.


با خرید این روغن‌ها خطر را به جانتان می خرید


رئیس سازمان غذا و دارو گفت: روغن کشی در عطاری‌ها به دلیل آنکه روغن در لحظه گرفته شده و بلافاصله به مشتری تحویل می شود امکان نظارت و کنترل بر سلامت آن از سوی سازمان غذا و دارو وجود ندارد و خطرات مصرف این روغن‌ها به عهده مصرف کننده است.


وی تاکید کرد: مردم از خرید روغن‌ها روغن کشی در محل به دلیل وجود ماده سمی آفلاتوکسین و آلاینده‌ها اجتناب کنند زیرا سلامت آن‌ها به هیچ وجه مورد تایید نیست.


تعطیلی مغازه های روغن کشی ممکن نیست


وی در پاسخ به آنکه با وجود مضر بودن این روغن‌ها آیا امکان جلوگیری از انجام روغن کشی در عطاری‌ها وجود ندارد، عنوان کرد: بار‌ها گفته ام که برخی کار‌ها را دولت‌ها نمی توانند مداخله شدید آن طور که شما انتظار دارید انجام دهند و به عنوان مثال با عطاری‌ها یا مغازه هایی که این روغن‌ها را عرضه می کنندبرخورد جدی شده و جلوی کار آن‌ها گرفته شود.


دیناروند با بیان اینکه برای جلوگیری از آسیب به سلامت مردم ناشی از مصرف روغن های روغن کشی‌ها نیاز به آگاهی رسانی است، افزود: مردم باید در مورد این موضوع مطلع باشند البته ممکن است که عطاری یا مغازه روغن کشی بهترین ماده اولیه مانند کنجد را استفاده کند و روغن کشی در زمان کوتاهی انجام شود که مردم با مصرف آن ضرری به سلامتی آنها وارد نمی شود.


رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: یک درصد واحدهای روغن کشی ممکن است روغن سالم تحویل مشتری دهند، اما در کل ما آن را تایید نمی کنیم او این موضوع مشابه شیر سنتی است که با وجود هشدار‌ها مردم آن را تهیه می کنند که سلامت آن مورد تایید ما نیست.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۳۴۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت

آفتاب‌‌نیوز :

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، با اشاره به موضوع مطالبات داروخانه‌ها از بیمه‌ها، گفت: پرداخت یارانه دارو ربطی به ما ندارد.

محمدمهدی ناصحی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران افزود: پرداخت بدهی بیمه سلامت به داروخانه‌ها به ویژه داروخانه‌های خصوصی، در اولویت سازمان بیمه سلامت است؛ مطالبات اسفند داروخانه‌ها امروز پرداخت شد و مطالبات فروردین ۱۴۰۳ نیز ظرف ۱۰ روز آینده پرداخت می‌شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: رسیدگی اسناد به سرعت انجام می‌شود و در کل هزینه قابل پرداخت در داروخانه‌های خصوصی ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیارد تومان است.

ناصحی با بیان اینکه سهم ارز ترجیحی طرح دارویار از اختیارات ما خارج است، افزود: پرداخت سهم ارز ترجیحی داروخانه‌ها بر عهده سازمان هدفمندی یارانه‌ها است و از عهده ما خارج است و آخرین پرداخت در این بخش مربوط به دی سال قبل است و منابع این بخش را باید سازمان هدفمندی یارانه‌ها تأمین کند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: تامین منابع و واریز نهایی بر عهده سازمان هدفمندی یارانه‌ها است و ما در این خصوص نقشی نداریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • تنها «حمل» دارو از طریق سکوی اینترنتی است/ به هیچ وجه «فروش» دارو مطرح نیست
  • آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو ابلاغ شد/اجرای آزمایشی در ۶ ماه
  • فرآورده‌های گیاهی غیر مجاز اعلام شد
  • این فرآورده‌های گیاهی غیرمجاز هستند
  • اعلام اسامی چند فرآورده سلامت فاقد مجوز از سوی سازمان غذا و دارو
  • اسامی فرآورده‌های گیاهی درمانی غیرمجاز اعلام شد
  • اعلام فرآورده‌های گیاهی درمانی غیر مجاز
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش