Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای به دست آوردن این شاخص، ابتدا باید تعریف روشنی از انتخابات داشت. انتخابات رایج‌ترین شیوه برای کسب قدرت است و از آنجا که قدرت جزو منابع کمیاب است و تقاضا برای آن بالاست، در نتیجه دستیابی به قدرت و اداره امور می‌تواند منشا اختلاف و تنش باشد. همچنین جامعه انسانی نمی‌تواند درباره این اختلاف به تفاهم برسد، مگر آنکه یک شیوه برای حل اختلاف و مورد قبول همه اطراف دعوا وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثل نهاد داوری که بسیاری از افراد می‌پذیرند در صورت بروز اختلاف، حکم داوری که مورد قبول طرفین است را بپذیرند، زیرا بدون وجود داوری، ستیز بر روابط حاکم خواهد شد. انتخابات نیز همین طور است. انتخابات یعنی شیوه مسالمت‌آمیز حل اختلافات سیاسی در دسترسی به قدرت که مورد قبول همه مردم و ذی‌نفعان‌ باشد.

با این ملاحظات، ویژگی کارایی و خوب بودن نهاد حل اختلاف چیست؟ هرچند نهادهای حل اختلاف در نهایت حکمی را علیه یک طرف دعوا و به نفع طرف دیگر صادر می‌کنند، ولی ویژگی نهاد خوب برای حل اختلاف این است که؛ یکم، در حل اختلاف قاطع باشد و آن را نهایی کند. دوم، نیز آتش اختلافات با صدور حکم نهایی خاموش شود و طرفین دعوا پس از دریافت حکم داوری، زندگی عادی خود را آغاز کنند و اختلاف و ادعاها به فراموشی سپرده شود.

اگر قرار باشد که حتی پس از صدور رای داوری، همچنان طرفین دعوا ناراضی و مدعی باشند، یا از مرحله حل اختلاف مسالمت‌آمیز عبور کرده و وارد ستیزه‌جویی شوند، آن نهاد حل اختلاف کارکرد درستی نداشته یا آنکه مراجعین به آن نهاد از منطق درستی تبعیت نکرده‌اند و الزامات داوری را نپذیرفته‌اند. چنین اشکالی می‌تواند ناشی از هر دو طرف ماجرا باشد، یا از مراجعین است یا از عملکرد ضعیف و نادرست نهاد حل اختلاف. البته می‌تواند از هر دو طرف نیز باشد.
با این ملاحظه انتخابات خوب، انتخابی است که روز بعد از رای‌گیری مثل روزی باشد که هیچ شکایتی درباره موضوع اختلاف وجود ندارد و طرفین ماجرا به داوری و حکمیت نهاد انتخابات تن می‌دهند و اختلاف فیصله یافته تلقی می‌شود. بنابراین انتخابات وقتی یک نهاد کارآمد و خوب است که بتواند به‌گونه‌ای اجرا و برگزار شود که عدالت و برابری را میان دو طرف دعوا رعایت کند و منصفانه و عادلانه حکم دهد. طرفین این رقابت وقتی شایسته هستند که به حکم و داوری نهایی تن دهند. اگر با این معیار به انتخابات‌ چند دهه اخیر ایران نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که در کدام موارد نتوانسته‌ایم تعامل درستی با این نهاد داشته باشیم؟ اینکه تقصیر کدام طرف ماجرا بوده فعلا مورد بحث ما نیست و رقابت‌کنندگان یا برگزارکنندگان یا هر دو به اندازه‌ای مسوولیت داشته‌اند. سال ١٣٨٨ از این نظر بدترین تجربه را داشتیم. همه باید به قاعده بازی تن دهیم و قاعده بازی نیز به صورت منصفانه رعایت شود. در انتخابات رقابت‌ها تا اندازه‌ای حاد و حتی اعصاب خردکن می‌شود و در مواردی یکی از طرفین یا هر دو طرف پا را از گلیم فراتر می‌نهند، ولی آنچه که اهمیت دارد این است که روز پس از انتخابات چون آبی که بر آتش ریخته می‌شود، باشد و همه‌چیز به جای اول خود برگردد.

اگر قرار باشد که مجادلات پس از انتخابات همچنان ادامه پیدا کند یا حتی تشدید شود، معلوم می‌شود که برخی از ستون‌های آن انتخابات ایراد داشته است. در این انتخابات نیز سطح تنش در مواردی بالا رفت و این از طبیعت رقابت است.
هرچند بهتر بود برخی از این موارد پیش نمی‌آمد، ولی در هر حال هرچه بود، گذشت. مردم ایران نیز فردا پای صندوق رای خواهند رفت و پس‌فردا نتیجه نهایی اعلام خواهد شد. امیدواریم که شاخص مذکور درباره این انتخابات به بهترین شکل متجلی شود و نه تنها نتیجه حاصل از آن مورد احترام و قبول همه اطراف باشد، بلکه زندگی سیاسی به روزهای پیش از انتخابات برگردد و نامزدهای شکست خورده به حمایت نامزد پیروز در آیند و تجربه‌ای خوب را در تاریخ سیاسی کشور رقم بزنیم.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۴۰۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهیابی کاندیداها از یک لیست به مجلس بعید است

قائم‌مقام جامعه اسلامی مهندسین با تاکید بر اینکه جامعه اسلامی مهندسان از یک لیست حمایت نمی‌کند، گفت: راهیابی کاندیداها از یک لیست واحد به مجلس بعید به نظر می‌رسد.

علیرضا خجسته‌پور در گفت‌گو با خبرنگار ایمنا با اشاره به مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: جامعه اسلامی مهندسان در مرحله دوم انتخابات در تهران و سایر حوزه‌هایی که به دور دوم کشیده شده‌اند، به بررسی نفرات پرداخته است و بنا دارد نفرات مورد حمایت خود را از بین چند لیست انتخاب کند.

وی افزود: این افراد از بین لیست‌هایی انتخاب خواهند شد که نفرات آن‌ها به دور دوم رقابت‌ها راه پیدا کرده‌اند؛ بر همین اساس طی سه روز آینده اسامی قطعی را که به هیئت اجرایی و شورای مرکزی ارسال شده است، به اطلاع رسانه‌ها خواهیم رسانید.

قائم‌مقام جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به لیست‌های راه‌یافته به مرحله بعدی انتخابات تصریح کرد: جامعه اسلامی مهندسین در دور قبل فقط از لیست شورای ائتلاف و شورای وحدت حمایت کرد اما این بار لیست‌ها تغییر کرده‌اند و بنا داریم ترکیبی ۱۶ نفره از لیست شانا، امنا، جبهه صبح ایران و شورای ائتلاف را ارائه دهیم و تنهانفرات یک لیست را معرفی نخواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: هنوز برای پیش‌بینی انتخابات زود است، چرا که رقابت تنگاتنگ و سختی بین شورای ائتلاف، شانا، جبهه صبح ایران و امنا در پیشاست، بنابراین تحلیل می‌شود که ترکیبی از انتخاب نفرات این لیست‌ها را شاهد باشیم و به نظر می‌رسد نفرات یک لیست واحد به مجلس راه پیدا نکنند.

کد خبر 747174

دیگر خبرها

  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • کرسی جامعه اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری افزایش پیدا کرد
  • رها کردن فضای عفاف و حجاب به ضرر همه جامعه است
  • برپایی ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در مشهد و کلات برای دور دوم انتخابات
  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است
  • ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!
  • راهیابی کاندیداها از یک لیست به مجلس بعید است
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • دانش آموز لرستانی قهرمان فردای ایران شد
  • لزوم فرهنگ سازی مراجعه به مشاوره، ضرورت جامعه مدرن