Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مازند مجلس»
2024-05-07@00:10:52 GMT

انتخابات، مظهر جمهوریت و دموکراسی

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۴۱۱۱۱

مازندمجلس: انتخابات مظهر جمهوریت و دموکراسی در کشور است، نظام جمهوری اسلامی با کلمه جمهوریت و اسلامیت عجین شده، ما دموکراسی مطلق نداریم هر مردمی و هر ملتی یک ایدئولوژی، مکتب، فرهنگ و آداب و رسوم خاص دارد و مکتب کشور ایران اسلامی است و دموکراسی نیز مقید به اسلام می باشد.

اهمیت انتخابات در کشور بسیار بالاست و باید توجه کردبا انتخابات حافظ جمهوریت می شویم واصل ولایت فقیه و شورای نگهبان حافظ اسلامیت نظام ما هستند و از این فرصت باید استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



راهی جز انتخابات برای تغییر و اصلاحات نیست و باید از این مجال بهره مند شویم البته در روند رقابت های انتخاباتی اتفاقاتی رخ داده است که باید آسیب شناسی شود.

مسئله دخالت در سرنوشت خود و پیوند دین و سیاست موتور محرکه نهضت اسلامی ماست، زمانی نهضت اسلامی ایران در 1356 اوج گرفت که امام راحل گفتند دخالت در سرنوشت را یک تکلیف برای همه مردم مطرح کرد و حتی زنان نیز برای حضور در تظاهرات نیاز به اجازه شوهران نداشتند و این مسئله باعث حضور گسترده ای در این نهضت شد و تظاهرات بزرگی شکل گرفت و با این حکم امام راحل نهضت اسلامی را به پیروزی رساند.

مشارکت در انتخابات امری حائز اهمیت است، اینکه عنوان شود 80 درصد واجدان شرایط رای در انتخابات شرکت کردند قطع نظر از انتخاب فردی خاص افتخار بزرگی برای کشور رقم می زند و این حضور برای آینده سیاسی و امنیتی کشور با اهمیت است.

بدون هر گونه تعصب باید شخصیت کاندیدا های را بررسی کرد، احساس می شود برخی افراد شخصیت یک رئیس جمهوری را ندارند کسی که به هر وسیله ای خواهان این مقام است تنها شخصیت خود را خراب می کند و اگر به این مقام نیز برسد همچنان از همین جنس کارها را انجام خواهد داد.

شرایط امروز کشور با دنیا نیز یکی از دلایل برای انتخاب روحانی است، مسئله برجام تحولات منطقه و دولت فعلی آمریکا نشان می دهد که ما در نیمه راه هستیم و ادامه این راه با دولت فعلی به مصلحت است. بالا بردن آستانه تحمل در مقابل مخالفان و منتقدان و استقبال از آنان با روی گشاده بخشی از تفکر آگاهانه مشارکت در سرنوشت است.

حضرت علی(ع) به عنوان حاکم مسلمانان که بخشی از این حکومت، ایران و بخش دیگر آن مصر بود در بالای منبر در مقابل شعارهای خوارج علیه خود هیچ گاه اجازه تعرض نداد.

مخالفانی که حضرت علی(ع) را به دلیل پذیرفتن ماجرای حکمیت کافر می دانستند پشت سر ایشان نماز نمی خواندند در میان نماز ایشان اخلال می کردند اما امام علی (ع) هیچ گاه متعرض آنان نشد و مخالفش را محکوم به شلاق و زندان نکرد، حقوق بیت المال برای مخالفان جاری بود و تنها زمانی که آنان دست به سلاح شدند به دلیل برهم خوردن امنیت جامعه با این قشر وارد جنگ نهروان شد.

باید در مواجهه با مخالفان خو شرو بود،دموکراسی که بر آن بسیار تاکید می شود در دل اسلام و سیره ائمه وجود دارد و باید پیرو راستین آن باشیم.

اسلام با این شیوه پیشرفت کرده و اگر مزاحم نظر مخالفان می شدند امروز اثری از اسلامی باقی نبود. شهید مطهری همواره بر آزادی تفکر و بیان تاکید داشت و هشدار می داد که مبادا جوانان انقلابی ما برای دفاع از انقلاب از اظهار نظر مخالفان جلوگیری کنند بلکه باید راه دفاع از اسلام و انقلاب را در آزادی دادن به مخالفان و منتقدان پی بگیرند و نقدها بشنوند و پاسخ دهند.

شهید مطهری قبل از انقلاب در دانشکده الهیات پیشنهاد داد که یک استاد مارکسیست در دانشکده تدریس کند و ما نیز در کنار او حرف های دین خود را بزنیم و این چنین دانشجویان مکتب های مختلف را شناختند و این شهید تا این مرز قائل به آزادی بیان بودند.

حتی احزاب غیر اسلامی در جمهوری اسلامی دایره آزادی دارند البته در قانون اساسی چنین چیزی نداریم اما نظر شهید مطهری این بود که احزاب غیراسلامی مانند حزب کمونیست نیز می توانند در جمهوری اسلامی جای داشته باشند مشروط بر اینکه با تابلو خود به میدان بیایند و این چنین نباشد که عکس امام به دست گیرند و با آیات قرآن و نهج البلاغه بیایند و مردم را فریب دهند.

در دانشگاه های ما این مسائل و انتقادات نباید مشکلی داشته باشند و باید اجازه داد که افراد آزادانه حرف های خود بزنند، ترس از اجازه سخن گفتن به مخالف بی جهت است، باید حرف ها را زد و در این شرایط به این امر می رسیم که اختلاف اساسی در بین نیست.

خود مقام معظم رهبری نیز چندین بار گفته اند و اجازه بیان نظرات مخالف را داده اند البته در مباحثی همچون صدور حکم حکومتی و حکم جهاد از سوی معظم له جای بحث وجود ندارد، در مباحث تخصصی افراد می توانند با اصول و ضوابط مسائل را مطرح کنند.

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۴۱۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی در دوم انتخابات مجلس می‌توانند شرکت کنند؟/ اعتبارنامه منتخبان مجلس و خبرگان رهبری با طراحی جدید ارائه خواهد شد/ همه شعب اخذ رای امکان برخط بودن را دارند و استعلام‌ها به صورت برخط انجام می شود/ از بین ۹۰ نامزد در دور دوم انتخابات مجلس، ۲۵ نفر هم ا

دکتر محسن اسلامی گفت، در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲۱ اردیبهشت ۴۵ منتخب از بین ۹۰ نامزد تایید صلاحیت شده در دور دوم معرفی شوند.

سرویس سیاست مشرق - سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور در مصاحبه با مشرق گفت، در یازدهم اسفند (۱۴۰۲) انتخابات دوازدهم مجلس شورای اسلامی و ششم مجلس خبرگان رهبری برگزار شد. در مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی ۲۴۵ منتخب معرفی شدند و قرار است در مرحله دوم انتخابات، در ۲۱ اردیبهشت امسال ۴۵ منتخب از بین ۹۰ نامزد تایید صلاحیت شده دور دوم معرفی شوند.

دکتر اسلامی افزود، در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در چهار حوزه انتخابیه قم، رشت، آبادان و ملایر انتخابات به طور تمام مکانیزه برگزار شد. روند موفقیت آمیز برگزاری انتخابات الکترونیک دور اول، موجب شد ستاد انتخابات وزارت کشور به شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات الکترونیک در دور دوم در حوزه های بیشتر پیشنهاد بدهد. این شورا موافقت کرد، و مقرر شد در هشت حوزه از ۲۲ حوزه انتخابیه به صورت الکترونیک برگزار شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه، در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری حدود ۵۹ هزار شعبه اخذ رای در سراسر کشور دایر شد، گفت: مشارکت ۲۵ میلیون و بیست هزار و ۹۶۲ نفر با ۴۱ درصد مشارکت بوده است. ترکیب جنسیتی ۴۸ درصد زن و ۵۲ درصد مرد بود. یازده درصد با شناسنامه و ۸۵ درصد با کارت ملی، سه درصد با گواهینامه، یک درصد با کارت پایان خدمت و حدود ۴۵ هزار و ۲۶۱ نفر با گذرنامه رای دادند.

دکتر اسلامی افزود، در دور دوم انتخابات ۲۲ حوزه انتخابیه به دور دوم کشیده شده است. حوزه های تبریز، آذر، اسکو، شبستر و میانه از استان آذربایجان شرقی. در استان اردبیل پارس آباد، بیله سوار، اصلاندوز. در استان اصفهان حوزه انتخابیه سمیرم و لنجان و در استان البرز حوزه انتخابیه کرج، اشتهارد و فردیس. در استان تهران، حوزه انتخابیه تهران، ری ، شمیرانات، اسلامشهر، پردیس، ورامین، پیشوا و قرچک. در استان خراسان جنوبی در حوزه های انتخابیه بیرجند، درمیان و خوس. در استان خراسان رضوی حوزه های مشهد و کلات. در استان خوزستان در حوزه انتخابیه آبادان، رامهرمز و رامشیر. در استان زنجان حوزه های طارم، خدابنده و زنجان. در استان فارس حوزه‌های شیراز و زرقان، مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد. در استان لرستان حوزه های خرم آباد و چگینی. در استان مازنداران در حوزه های انتخابیه قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی. ملایر در استان همدان. کرمانشاه در استان کرمانشاه. گنبدکاووس در استان گلستان.

سخنگوی ستاد انتخابات وزارت کشور گفت، در ۲۲ حوزه انتخابیه دور دوم انتخابات، هشت حوزه شامل تبریز، تهران، آبادان، شیراز، زرقان، خرم آباد، چگینی، قائمشهر، ملایر و کرمانشاه، رای گیری به صورت الکترونیک انجام می شود.

دکتر محسن اسلامی گفت، افرادی که از ۲۲ فروردین ۱۳۸۵ به قبل به جهت شرایط سنی هجده سال آنها تکمیل می شود، در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی می توانند رای بدهند. ستاد انتخابات موشن‌های برای توضیح فرایند رای گیری الکترونیکی طراحی کرده که در رسانه ملی و خبرگزاری‌ها منتشر خواهد شد. در حوزه‌هایی که رای گیری به صورت الکترونیک برگزار می شود، حدود یک ساعت جمع‌بندی نتایج صورت خواهد گرفت، شمارش، تجمیع آرا و اعلام نتایج آرا با تایید شورای نگهبان مشخص خواهد شد. حوزه های دیگر که تک کرسی و یک منتخب معرفی خواهد شد، سعی می شود تا فردای روز انتخابات نتایج اعلام شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد، همه فرایندهای مرحله دوم انتخابات باید تا هفتم خردادماه پایان یابد، تا نشست مجلس دوازدهم برگزار شود. البته نامزدهای معترض به نتایج ۲ روز بعد از اعلام نتایج می توانند طی هفت روز اعتراض خود را اعلام کنند و هیئت نظارت و هیئت اجرایی به اعتراض آنها رسیدگی کنند و شورای نگهبان هم نتایج را تایید صحت می کند.

دکتر اسلامی گفت، از بین ۹۰ نامزد حاضر در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، ۲۵ نفر از آنها هم اکنون نماینده مجلس شورای اسلامی هستند.

سخنگوی ستادا انتخابات افزود، عوامل اجرایی برگزاری انتخابات مشخص شده و ارسال تجهیزات صورت گرفته. تعرفه دور دوم انتخابات با طراحی و قطع جدید چاپ شده و در اختیار استانها قرار گرفته است. بر اساس قانون شعب در مرحله دوم نسبت به مرحله اول کاهش پیدا می کند، کمتر از دو هزار شعبه نسبت به مرحله اول در ۲۲ حوزه انتخابیه کاهش پیدا کرده است. با هماهنگی با وزارت ارتباطات همه شعب اخذ رای امکان برخط بودن را دارند و دستگاه های احراز و همه استعلامات در پانزده استان که شاهد برگزاری انتخابات هستیم، به صورت برخط انجام می شود و از رای تکراری جلوگیری می شود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت، مجلس شورای اسلامی قانونی را برای انتخابات تصویب کرده تحت عنوان ماده ۷۴ که تصریح می‌کند؛ دستگاه‌های اجرایی ذیل ماده ۵ مدیریت خدمات کشوری، باید خدماتی را مانند صالون‌های و امکانات و تسهیلات را برای نامزدها ارائه بدهند. ستاد انتخابات در این باره گزارشی تهیه کرده که همکاری دستگاه های اجرایی با ستاد انتخابات استان‌ها همکاری را نشان می‌دهد.

دکتر اسلامی افزود، بیشترین امکانات و همکاری را استان اصفهان را داشتیم با هزار و ۳۸۹ امکان تبلیغی، در استان هرمزگان ۷۵۸ و استان چهارمحال و بختیاری ۷۴۰، در استان البرز ۶۰ ، در استان قم با ۹ امکان تبلیغی و کمترین امکانات،‌ مربوط به استان کهگیوله و بویراحمد با چهار امکان تبلیغی است.

۱۰ هزار و ۳۶۴ امکان تبلیغی دولتی و دستگاه های اجرایی در کل کشور در اختیار نامزدهای قرار گرفته است. استقبال نامزدها برای استفاده از امکانات دولتی خوب بوده و همین مسئله موجب کاهش چشمگیر هزینه‌های تبلیغاتی در دور اول انتخابات شد و دور دوم هم کاهش خواهد یافت و حرکت در جهت عدالت در انتخابات با توجه به بند سه سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره امکانات تبلیغاتی دیگر گفت،‌ اقدام صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برای راه اندازی شبکه‌های محلی با هزینه بسیار کم، بستری را برای شنیده شدن دیدگاه های نامزدهای فراهم کرد.

دکتر محسن اسلامی در پایان گفت، برای نخستین بار اعتبارنامه منتخبان مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری با طراحی جدید ارائه خواهد شد، اعتبار نامه‌ها در جمهوری اسلامی ایران در همه انتخابات پس از پیروزی انقلاب اسلامی به صورت دستی روی کاغذ عادی در اختیار منتخبان قرار می گرفت. اعتبار نامه جدید ثبت شده

و هم اکنون در اختیار شورای نگهبان و فرمانداری قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • معلم؛ روایتگر تاریخ و مظهر فرهنگ
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • حضور تشکل‌ها با عقاید مختلف در دانشگاه نشان از دموکراسی دارد
  • فیلم| مخالفان سیاست‌های نتانیاهو خیابان‌ها را بستند
  • فیلم/ مخالفان نتانیاهو خیابان‌ها را بستند
  • مخالفان سیاست‌های نتانیاهو خیابان‌ها را بستند + فیلم
  • ببینید | مخالفان سیاست‌های نتانیاهو خیابان‌ها را بستند
  • طالبان: بازداشت دانشجویان در آمریکا سرکوب دموکراسی است
  • چه کسانی در دوم انتخابات مجلس می‌توانند شرکت کنند؟/ اعتبارنامه منتخبان مجلس و خبرگان رهبری با طراحی جدید ارائه خواهد شد/ همه شعب اخذ رای امکان برخط بودن را دارند و استعلام‌ها به صورت برخط انجام می شود/ از بین ۹۰ نامزد در دور دوم انتخابات مجلس، ۲۵ نفر هم ا
  • حضور چشمگیر در مرحله دوم انتخابات پشتوانه‌ای برای نماینده است