Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-05-05@20:42:39 GMT

از خوردن این داروها در یک زمان، خودداری کنید!

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۴۷۵۳۲

سرویس سلامت و پزشکی بی باک؛ بخش مهمترین عناوین:

 وقتی بیمار می شویم و به پزشک مراجعه می کنیم، ممکن است چند دارو به ما بدهند که البته به دلیل اینکه خودسرانه به مصرف دارو برای بیماری خود نپرداخته اید، پزشک متخصص به شما توضیح می دهند که کدام داروها را با هم مصرف نکنید که برای شما ضرر دارد ولی اگر وقتی برای بماری جدیدی به پزشک مراجعه می کنید و یک بیماری مهم دیگری مثل بیماری قلب یا … دارید که داروهای آن هم هست حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون بعضی از دارو ها را نباید با هم مصرف کنید.

طبق مطالعات اخیر منتشر شده در مجله ی سیاست عمومی و تجارت، حتی افرادی که برچسب این داروها را به دقت مطالعه می کنند، در اغلب مواقع قادر به تشخیص خطرات احتمالی آنها از قبیل ترکیبات فعال مشابه داروهای بدون تجویز پزشک نیستند. در روند بهبودی از خود بهتر و سالم تر مراقبت کنید. با پیروی نکات زیر از ترکیبات مخاطره آمیز و احتمالی این داروها اجتناب نمائید.

 

۱-جفت خطرناک: تایلنول و داروهای سرماخوردگی چندمنظوره
اغلب مواقع برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلونزا استامینوفن استفاده می شود تاعوارض ناشی از آنها یعنی گلودردهای دردناک، سردرد و تب بهبود یابد. دکتر جس کالتین از دانشگاه ملی کالیفرنیا، ساکرامنتو معتقد است با مصرف تایلنول که حاوی استامینوفن است در کنار خود استامینوفن، با افزایش جذب داروی روزانه مواجه می شوید و از حد مجاز ۴ گرم داروی روزانه تجاوز می نمائید. خطر آن چیست؟ آسیب کبدی که در نهایت منجر به پیوند کبد یا حتی مرگ می گردد.( مصرف زیاد این دارو یعنی بیش از ۷ گرم در روز تهدیدی جدی محسوب می شود و حتی چنانچه فقط یک روز بیش از۴ گرم از آنها را با یکدیگر مصرف نمائید، می تواند بسیار خطرناک باشد.

جایگزین کنید: بر نام دارو تمرکز کنید. دکتر نیکول گتس، از اساتید دانشگاه داروسازی لوئیس می گوید که گاهی استامینوفن در طبقه ی مسکن ها طبقه بندی و بسته بندی می شود و گاهی در طبقه ی تب برها بسته بندی می گردد، حال آنکه ترکیبات آن یکسان است. همچنین، به علائم اختصاری بر گرفته ازاستامینوفن همانند “استام” و یا نام پاراستامول که نام شناخته شده ایی برای استامینوفن در کشورهای دیگر است، نیز توجه نمائید.

۲-جفت خطرناک: هر نوع ترکیبی از ایبوپروفن، ناپروکسن و آسپرین
کالتین می گوید، داروهای که حاوی نام های تجاری از قبیل Advil Aleve,و Bayer هستند در طبقه ایی ازداروها موسوم به ضدالتهابی غیراستروئیدی جای می گیرند. از آنجایی که عملکرد همه ی آنها به نوعی مشابه است، مصرف بیش از یک مورد از آنها خطر عوارض جانبی ناشی از آنها را بسیار افزایش می دهد. دکتر تیم دیویس از اعضای انجمن داروسازان ملی معتقد است، این عوارض از حالت تهوع خفیف تا خونریزیمعده و روده متغییر است.

جایگزین کنید: هر مرتبه فقط یکی از داروها را مصرف کنید، دستورالعمل روی بطری را به دقت مطالعه و از آن پیروی کنید تا دریابید کدام یک از آنها برای درمان شما موثرتر است. دیوید می گوید: به عنوان مثال، ممکن است برای رفع سردرد ایبوپروفن موثرتر باشد، حال آنکه ناپروکسن دردهای عضلانی را تسکین می دهد. اما چنانچه با مصرف این داروها همچنان درد بر شما غالب بود، زمان آن فرارسیده تا با پزشک خود مشورت نمائید.

۳-جفت خطرناک: آنتی هیستامین و داروهای ضدتهوع ناشی از حرکت وسایل نقلیه
هنگامی که داروهای آلرژی حاوی آنتی هیستامین مانند Benadryl را با داروهای درمان تهوع ناشی از حرکت وسایل نقلیه همانند Dramamine مصرف می کنید باید بسیار محتاط باشید. دیفن هیدرامین ها برای درمانزکام، قرمزی چشم و آب ریزش بینی؛ دیمن هیدرینیت ها در تخفیف تهوع موثرند؛ که ترکیبات فعال و مشابهی دارند و کسالت و خواب آلودگی را افزیش می دهند. گتس می گوید که اغلب در مورد افرادی که به دلیل مصرف بیش از حد آنتی هیستامین ها در طول پرواز می خوابند، بسیار شنیده ام.

جایگزین کنید: چنانچه تحت درمان با آنتی هیستامین هستید، برای درمان تهوع ناشی از حرکات وسایل نقلیه از داروهای غیر خواب آور استفاده کنید که حاوی ترکیبات فعال مکل زین باشند.

 

۴-جفت خطرناک: داروهای ضد اسهال و مکمل های کلسیم
محصولات حاوی لوپرامید ازقبیل ،Imodium درمان کننده ی اسهال هستند. اما اگر آنها را در کنار مکمل های کلسیم مصرف کنید، مشکل شما معکوس خواهد شد. دیوس می گوید کلسیم موجب سفت شدن مدفوع می گردد، بنابراین مصرف کلسیم همراه با محصولات ضداسهال، سیستم گوارشی شما را مختل خواهد کرد.

جایگزین کنید: دیوید در ادامه می گوید که کپسول های کلسیم خود را مادامی که مشکل روده ی شما برطرف نشده، کنار بگذارید. حتی اگر پزشکتان تاکید قاطعی در مصرف کپسول های کلیسم دارد، باز هم آنها را کنار بگذارید زیرا اجتناب از مصرف آنها برای چند روز مشکل حادی را برای استخوان های شما پدید نخواهد آورد.

۵-جفت خطرناک: علف چایی و داروی سرفه

مکمل های گیاهی علف چای برای کاهش اضطراب و افسردگی مصرف می شوند. دکستروامفتامین، داروی ضدسرفه ایست که سرفه های خشک را متوقف می کند. دیوید معتقد است، اما مصرف هر دوی آنها در کنار هم موجب بروز شرایط خطرناکی موسوم به سندرم سرتونین می گردد. ترشح بیش از حد انتقال دهنده های عصبی سرتونین در سیستم مغزی شما می تواند منجر به تعریق بیش از حد، اختلال حواس و نگرانی، عدم توانایی در کنترل حرکات و در برخی موارد نادر منجر به مرگ گردد.

جایگزین کنید: ابتدا، بررسی نمائید تا دریابید که آیا حقیقتا به دکستروامفتامین نیاز دارید یا خیر. چنانچه سرفه های مکرر و آزار دهنده ندارید پس نیازی به آن ندارید و از مصرف آن جدا خودداری کنید. دارویی را بیابید که تنها علائم شما را برطرف سازد. گتس خاطر نشان می سازد که اگر درباره ی ترکیبات داروهایسرماخوردگی، سرفه و آنفولانزا با دیگر داروها و بروز نتایج ناگوار تردید دارید، با پزشک خود یا داروساز، حتی به صورت تلفنی مشورت کنید.

گتس می گوید که شما همچنین می توانید برای سرفه های خشک خود از بخور سرد استفاده نمائید، مقدار فراوانی آب بنوشید و در بینی خود قطره ی مخصوص سرفه بچکانید و یا حتی آبنبات تسکین سرفه میل کنید. مصرف ۱.۲ تا ۲ قاشق چایخوری عسلپیش از خواب سرفه های شبانه را تسکین داده و کیفیت خواب را بهبود می بخشد.

آکا ایران

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۴۷۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است

به گزارش همشهری آنلاین، سازمان غذا و دارو در پاسخ به برخی گلایه‌ها در فضای مجازی مبنی بر دسترسی نداشتن به تعدادی از داروها، به تک نسخه‌ای یا مسافرتی بودن آنها اشاره و تاکید کرد: سازمان غذا و دارو صرفاً مکلف به تأمین داروهای موجود در فهرست رسمی کشور است.

وی افزود: بر اساس بند پ ماده ۷۲ قانون برنامه ششم توسعه، تجویز داروی خارج از فهرست دارویی توسط پزشکان ممنوع است.

سازمان غذا و دارو درخصوص علت تمایل برخی بیماران برای مصرف داروهای خارجی در حالی که که نمونه داخلی آن با قیمت مناسب‌تر وجود دارد،یادآور شد: این موضوعی فرهنگی است که بخشی از آن به پزشکان هنگام گفت‌وگو با بیماران مرتبط می‌شود که بعضاً بر کیفیت نمونه خارجی تاکید بیشتری دارند و بخشی دیگر به خاطر تصورات غلطی است که در جامعه نسبت به محصول داخلی وجود دارد.

بر اساس این گزارش، سازمان غذا و دارو از برخی چهره‌های شناخته شده در فضای مجازی که دلسوزانه ممکن است پیگیر تهیه داروهای خارج از فهرست رسمی باشند که تجویز آنها وجاهت قانونی هم ندارد؛ خواست قبل از جمع آوری اطلاعات کامل و جامع از منابع موثق اطلاع رسانی اشتباه و گمراه کننده نداشته باشند.

کد خبر 849018 منبع: ایسنا برچسب‌ها وزارت بهداشت و درمان خبر مهم دارو پزشکی

دیگر خبرها

  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟ | آب زرشک را چه زمانی بخوریم بهتر است؟
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • قطعی برق در شادگان خوزستان؛ مردم از مصرف بی‌رویه خودداری کنند
  • بهترین زمان برای مسواک زدن / چند بار در روز مسواک بزنیم؟
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • خودداری از مصرف خودسرانه هرگونه قارچ خود رو در طبیعت
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است