Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@04:10:01 GMT

توصیه حقوقدانان برای گزینش شایستگان

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۵۳۹۸۵

توصیه حقوقدانان برای گزینش شایستگان

به گزارش گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حالی برگزار می شود که بنابر گزارش رسانه ها، مشارکت مردمی چشمگیر و رو به افزایش است؛ مشارکتی که حق قانونی افراد جامعه بوده و می تواند کشتی نظام را از میان امواج پر تلاطم بحران های بین المللی عبور دهد و عامل تقویت امنیت و تامین منافع ملی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همچنین مشارکت در انتخابات، فضای بهره وری مردم از حقی را که قانون برای آنان در نظر گرفته فراهم می کند. به همین بهانه، گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، در گفت و گو با برخی حقوقدان، نظر آنان را در مورد مشارکت مردم در انتخابات و اهمیت آن جویا شد.
این حقوقدانان در گفت وگو با پژوهشگر ایرنا، مشارکت در انتخابات را حق تک تک افراد جامعه عنوان کردند که احقاق شایسته این حق، تعیین کننده سرنوشت آینده و نسل های آتی خواهند بود.

**خرمشاهی: انتخابات تجلی کامل احساس مسوولیت مدنی
«عبدالصمد خرمشاهی» در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا، ضمن اشاره به تاثیر گذار بودن نتیجه انتخابات بر سرنوشت آیندگان گفت: افرادی که در یک جامعه زندگی می کنند، می دانند سرنوشت آینده آنان و فرزندانشان به نحوه اداره مملکت بستگی دارد و دست اندرکاران اداره کشور را خودشان در انتخابات تعیین می کنند. پس انتخابات تجلی کامل مسوولیت پذیری تک تک افراد جامعه در قبال خود و آیندگان است. ضمن این که تجربه چنین نشان داده که اداره امور مملکت باید بر عهده افرادی متخصص و متعهد باشد. اما متاسفانه در مواردی شاهد بودیم که به دلیل عدم مشارکت مردم در انتخابات، افرادی راس امور را در اختیار گرفتند که از آگاهی و تخصص مدیریت به دور بوده و ضربه های هنگفتی به نظام وارده کرده اند.
به باور خرمشاهی، تشویق کردن مردم به رای ندادن که از سوی افرادی در داخل یا خارج از کشور صورت می گیرد کار درستی نیست چرا که رای دادن حق است و نمی توان کسی را ملزم به رای دادن یا ندادن کرد و در صورت انجام این عمل، حقوق شهروندی تضییع خواهد شد. این شرکت گرچه حق است اما بدانیم که اگر زمامداری مملکت بدست افراد ناکارآمد و نالایق بیافتد مشکلات همان خواهد شد که پیش از این بوده است.

**احمدی: اقتدار رییس جمهوری در جوامع بین المللی با تکیه بر پایگاه گسترده مردمی
«نعمت احمدی» مشارکت در انتخابات را با در نظر گرفتن مسایل داخلی و شرایط خارجی، امری مهم دانست و در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا بیان داشت: اصولا مشارکت در انتخابات، عامل تقویت هیات حاکمه می شود یعنی رییس جمهوری با تکیه بر آرای فراوان مردمی، در مجامع بین المللی قدرتمند شرکت می کند.
احمدی افزود: انتخابات این دوره هم به دلیل مسایل منطقه ای پیرامون کشورمان همانند اوضاع سوریه، عراق و به خصوص سیاست های عربستان که بیشتر از همیشه برای ما مخاطره آمیز است، از اهمیت خاصی برخوردار است. بر همین اساس مشارکت باید به وضعیت حداکثری برسد تا رییس دولت با تکیه بر پایگاه مردمی در داخل، اقتدار بیشتری در خارج داشته باشد.

** باقری: عدم مشارکت در انتخابات ملی مساوی است با متولی شدن افرادی ناشایست
انتخابات و تعیین سرنوشت هر مملکتی، باید مهمترین دغدغه اجتماعی و ملی هر شهروند قرار گیرد؛ این بخشی از سخنان «سعید باقری» در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا بود. به باور این حقوقدان، بی تفاوتی نسبت به مشارکت در انتخابات به منزله محروم کردن هر فرد از حداقل حقوق اجتماعی او است که قانون برایش تعیین کرده است. در نتیجه یک شهروند باید بداند که حقوقی دارد و با استفاده از این حقوق، سرنوشت ملی را تحت تاثیر قرار می دهد. باید یادآور شد که چه بسا فردی بسیار شایسته بخاطر چند هزار رایِ افرادی که شرکت نمی کنند امکان خدمت و اثرگذاری نیابند.
باقری اظهار داشت: به مدت چهارسال، فرایندهای راهبردی مملکت بر عهده رییس قوه مجریه است و اگر این رییس، فرهیخته و شایسته باشد می تواند سنگ بنای توسعه را به گونه ای تنظیم کند که آیندگان هم از ثمرات درخشان آن بهره ببرند. پس همه ما به عنوان فردی که در جامعه زندگی می کنیم باید نسبت به تعیین مدیران مملکتمان احساس مسوولیت کنیم و بی تفاوتی، بی انگیزگی و عدم حضور در این گزینش های ملی، تنها اثرش این است که نخست افرادی که شایسته نیستند امور مملکت را به دست می گیرند و همچنین با این قهر کردن و شرکت نکردن، خود را از حقوقی که قانون به ما اعطا کرده محروم می کنیم و سو مدیریت فرد منتخب، آسیب هایی وارد می کند که نسل های بعد هم از آثار این آسیب متاثر می شوند.

**شاه صاحبی: برآمدن حکومت کارآمد از دل مشارکت مردمی
«سیدعلی شاه صاحبی» در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا، ضمن اشاره به این موضوع که انتخابات بارزترین نوع مشارکت مردم در عرصه سیاسی محسوب می شود، بیان داشت: انتخابات از یک سو پایه‌های اجتماعی قدرت سیاسی را نشان می‌دهد و از سوی دیگر ملاک خوبی برای ارزیابی توزیع قدرت در جامعه است، فرایندی که با حضور شهروندان و استقبال مردم از آن معنا پیدا می‌کند و طی این فرایند انتخاب می‌کنند چه سرنوشتی را برای کشور خود رقم بزنند. بنابراین، مردم با شرکت در انتخابات، نقش اصلی را در تعیین سیاست‌گذاری‌های کشور دارند و افراد با انتخاب مردمی و با برنامه‌های تخصصی، برای مدیریت کشور پا به عرصه رقابت می‌گذارند.
به گفته وی، اگر انتخاب مردم دقیق و عقلانی باشد و فرد یا گروهی را که بتواند پاسخگوی نیازمندی‌های زمانه باشد به قدرت برسانند، دستگاه حاصل از آن کارآمد، پاسخگو و مسئول خواهد بود و اگر انتخاب دقیقی در کار نباشد، ممکن است برآیند آن به بی ثباتی سیاسی و امنیتی و ناکارآمدی، عدم پاسخ ‌گویی و بی اعتمادی به نظام منجر شود.

**خورشید: کشتی بان اصلح می تواند تلاطم بحران ها را پشت سر بگذارد
لازمه اجرایی شدن حقوق شهروندی در جامعه، برنامه های تخصصی رییس قوه مجریه و رفع موانع و محدودیت ها در این زمینه است. «پرویز خورشید» در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا گفت: حقوق شهروندی در قالب شعار باقی خواهد ماند اگر فرد اصلح انتخاب نشود و موانع اجرایی شدن این حقوق باقی بماند. تلاش در رفع این موانع بر عهده مردم است؛ مردمی که با شعور و آگاهی کامل، در انتخابات مشارکت و فرد با صلاحیت را برای قوه مجریه و در نتیجه برقراری حقوق شهروندی انتخاب می کنند.
خورشید افزود: بحران های جهانی به سرکردگی آمریکا که برای ادامه حیات نیاز به ایجاد بحران و تنش دارد، شرایط بغرنجی را برای ما فراهم کرده است. به طور حتم، برای عبور از این بحران ها و مناسب سازی روابط با جهان به فرد ورزیده نیاز داریم و صرفا با شعارهای بومی و پوپولیستی نمی توانیم از این بحران ها عبور کنیم. نیازمند انتخاب فردی هستیم که با تجربه و تدبیر بتواند کشتی کشور را از تلاطم بحران ها به سلامت عبور دهد.


*کشاورز: ارسال پیام های مردمی با کثرت در مشارکت
«بهمن کشاورز» هم در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا اظهار داشت: به موجب قانون اساسی، حکومت حق خداوند است وخدا مردم را بر سرنوشت خود حاکم کرده است، لذا برای اعمال حق خود باید در انتخابات شرکت کرد و تردیدی نیست که شرکت مردم در انتخابات در تعیین وضعیت آینده آنان موثر خواهد بود. این مساله که در مورد مصادیق و جزییات مشکلات و ملاحظاتی وجود دارد نباید باعث نفی اصل قضیه شود.
به گفته وی، کثرت افراد در انتخابات هم در سطح جهانی به دنیا علاماتی می دهد و هم در سطح داخلی به دولتمردان و مسوولان نظام هشدار می دهد که مردم را باید جدی بگیرند زیرا این تعداد کثیر اگر دلگیر و ناراحت و افسرده و بی حوصله شوند نتایج وخیمی به بار خواهد نشست.
پژوهشم**9294** 1601**خبرنگار: فاطمه دهقان نیری**انتشار دهنده: شهناز حسنی
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما همراه شوید.
https://t.me/Irnaresearch

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۵۳۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فهرست نامزدهای مورد حمایت جبهه «ایران قوی» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست خبری جبهه مردمی ایران قوی با محوریت رونمایی از فهرست نهایی نامزدهای مورد حمایت در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی تمامی حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور با حضور سردار افشار، حجت الاسلام تقوی، محمد ناظمی اردکانی و اعضای شورای سیاستگذاری جبهه مردمی ایران قوی با نامزدهای مرحله دوم انتخابات شهر تهران برگزار شد.

در ابتدای این نشست سردار علیرضا افشار با عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت بنیانگذار مکتب تشیع امام صادق (ع) گفت: جبهه مردمی ایران قوی متشکل از شش حزب و ۷۰ تشکل مردمی ستاد حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ می‌باشد که تلاش می‌کند در عرصه سیاسی یک نهاد انقلابی و جهادی با رویکرد خدمت ایثارگرانه بدون سهم خواهی از قدرت را پایه گذاری نماید.

رئیس شورای راهبردی جبهه ایران قوی ادامه داد: جبهه مردمی ایران قوی با تشکیل کمیته‌های تخصصی در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی می‌کوشد تا با بصیرت افزایی در جامعه، نهادینه سازی اخلاق سیاسی، کمک به حل مسائل مختلف نظام و جلب مشارکت مردم، وحدت و همدلی را در عرصه سیاسی به ارمغان بیاورد.

افشار اظهار کرد: تاکید جبهه مردمی ایران قوی به شایسته سالاری است لذا ما افرادی که در فهرست انتخاباتی جبهه پیشنهاد می‌دهیم در سایر ائتلاف‌ها، جبهه‌ها و جمعیت‌ها حضور دارند لذا ما مقید نمی‌دانیم که افراد منتسب به خودمان را معرفی کنیم و از همه گروه‌ها و حزب‌ها در لیست ما افرادی حضور دارند و شایسته‌ترین آنها هستند که به مردم معرفی می‌کنیم.

سردار افشار با بیان اینکه هدف اصلی جبهه مردمی ایران قوی در انتخابات‌ها جلب مشارکت مردم می‌باشد، افزود: باید به گونه‌ای عمل کرد که مردم احساس جدایی از مسئولین نکنند و مردمی زندگی کردن مدیران از شاخصه‌ها و مطالبات اصلی جبهه مردمی ایران قوی می‌باشد.

رئیس شورای راهبردی جبهه مردمی ایران قوی تصریح کرد: ان شاءالله ما بتوانیم با معرفی افراد متخصص، شایسته و انقلابی مجلس دوازدهم را به عنوان یک مجلس الگو و نمونه در مجلس شورای اسلامی داشته باشیم و در همین راستا جبهه مردمی ایران قوی کار خود را توسعه خواهد داد و سعی خواهد کرد فعالیت‌هایش فقط محدود به ایام انتخابات نباشد بلکه در بین انتخابات‌ها به اهدافی که اشاره شد فعالیت مستمر و قدرتمندی داشته باشد.

در ادامه این نشست حجت الاسلام سیدرضا تقوی با بیان اینکه انتخابات پیوند مردم با نظام است، اظهار کرد: انتخابات تعیین سرنوشت است و نمایندگان منتخب مردم باید سنگربان نظام و انقلاب در این مسئولیت خطیر باشند و با پرهیز از دنیاطلبی و رعایت اصول اخلاقی در این آزمایش و امتحان الهی در راستای خدمت به مردم در مسند نمایندگی مجلس سربلند و روسفید باشند.

رئیس مجمع نمایندگان استان تهران بیان کرد: مجلس باید به روز و دشمن شناس باشد تا بتواند به وظایف اصلی خود در کمیسیون‌ها در جهت قانونگذاری صحیح و رفع مشکلات مردم قدم بردارد.

رئیس فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید تطمیع و زد و بندهای سیاسی را کنار گذاشت تا افراد شایسته و متخصص در ریاست کمیسیون‌ها و مجلس قرار بگیرند.

تقوی در پایان سخنان خود هرگونه اختلاف بر سر منافع حزبی و شخصی را سقوط ارزش‌ها قلمداد نموده و تاکید کرد: منتخبین مردم در مسند نمایندگی مجلس باید برای رضای خدا و مردم تمام تلاش خود را به کار ببندد و از نظرات نخبگان و کارشناسان حوزه‌های مختلف نیز استفاده و بهره‌های لازم را در جهت تشکیل مجلسی قوی و انقلابی صورت بدهند.

در پایان این نشست خبری محمد ناظمی اردکانی با ارائه گزارشی از فعالیت کمیته‌های تخصصی جبهه مردمی ایران قوی و ارائه نتایج تحقیقاتی و کارشناسی کمیته‌ها به معاون اول رئیس جمهور و معاون اقتصادی دولت بیان کرد: اولویت مجلس دوازدهم باید معیشت مردم و رفع مشکلات اقتصادی باشد و تلاش در جهت بهبود فضای حکمرانی کشور که از مطالبات اصلی رهبر معظم انقلاب می‌باشد باید به ملثه ظهور و بروز برسد.

دبیر کل جبهه مردمی ایران قوی، عدالت و رعایت قانون را از اصلی ترین وظیفه نمایندگان منتخب مجلس قلمداد کرده و خاطر نشان کرد: نمایندگان با استفاده از ظرفیت مردم و نهادهای مردمی باید مشارکت جدی مردم در اداره کشور را با توجه به شعار سال رقم بزنند و با استفاده از برنامه هفتم توسعه و همگرایی بین ارکان نظام و ایجاد وحدت حقیقی در مجلس دوازدهم کارآمدی خود را ثابت کنند.

ناظمی اردکانی در پایان سخنان خود با اشاره به رونمایی از فهرست نهایی مورد حمایت جبهه مردمی ایران قوی در مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: نامزدهای مورد حمایت جبهه در چند جلسه مستمر با حضور نامزدهای راه یافته به دور دوم و با رأی گیری از میان اعضای شورای سیاستگذاری جبهه مردمی ایران قوی انتخاب شده‌اند که به شرح ذیل اعلام می‌شود:

حوزه انتخابیه تهران، ری و شمیرانات، اسلامشهر و پردیس:

۱_ علیرضا سلیمی

۲_ محمدحسین حسین زاده بحرینی

۳_ عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی

۴_ زهره طبیب زاده نوری

۵_ مجتبی رحماندوست

۶_ ابراهیم عزیزی

۷_ حسین صمصامی

۸_ زهره سادات لاجوردی

۹_ سید نظام الدین موسوی

۱۰_ پیمان فلسفی

۱۱_ ابوالقاسم جراره

۱۲_ فاطمه قاسم پور

۱۳_ سمیه رفیعی

۱۴_ مجتبی زارعی

۱۵_ محمد سراج

۱۶_ سمیه گل پور

حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو:

۱_ علی جعفری آذر

۲_ رضا صدیقی

۳_ محمدحسین فرهنگی

۴_ سید محمدرضا میرتاج الدینی

حوزه انتخابیه شبستر:

محمود طاهری

حوزه انتخابیه میانه:

سید مرتضی حسینی

حوزه انتخابیه پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز:

امید علی رعنایی بیله سوار

حوزه انتخابیه سمیرم:

رحیم کریمی

حوزه انتخابیه لنجان:

حسین رجایی ریزی

حوزه انتخابیه کرج، اشتهارد و فردیس:

مصطفی سعیدی سیرائی

حوزه انتخابیه ورامین پیشوا و قرچک:

حسین نوش آبادی

حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف:

علی مولوی حقیقی

حوزه انتخابیه مشهد و کلات:

کاظم معتمدی فر

حوزه انتخابیه آبادان:

صادق کمائی

سید محمد مولوی

حوزه انتخابیه رامهرمز و رامشیر:

ابراهیم متینیان

حوزه انتخابیه خدابنده:

سعید رفیعی

حوزه انتخابیه زنجان و طارم:

محمد اسماعیلی

حوزه انتخابیه شیراز و زرقان:

سیداسماعیل حسینی
ابراهیم عزیزی

حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد:

سیروس سجادیان

حوزه انتخابیه کرمانشاه:

عبدالرضا مصری

جهانبخش امیری

حوزه انتخابیه گنبد کاووس:

قرجه طیار

حوزه انتخابیه خرم آباد و چگنی:

محمدرضا ملکشاهی راد

هادی هاشمی نیا

حوزه انتخابیه قائم شهر، سواد کوه و جویبار:

علی کشوری

مصطفی معلمی

حوزه انتخابیه ملایر:

احمد آریایی نژاد

کد خبر 6096795

دیگر خبرها

  • نشست رسالت صندوق بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال برگزار شد
  • صیانت از آرای مردم وظیفه اصلی است
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • توصیه مهم به مردم در خصوص دور دوم انتخابات
  • جوکار: مردم اصلح‌ترین افراد را راهی مجلس کنند
  • افزایش مشارکت ۷ درصدی مردم مشهد در انتخابات
  • ۱۰۶۴ شعبه اخذ رای در دوره دوم انتخابات مشهد و کلات فعال است
  • معاون رئیس‌جمهور: امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • فهرست نامزدهای مورد حمایت جبهه «ایران قوی» منتشر شد
  • امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است