Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@02:53:41 GMT

پيشنهادهاي تغذيه اي براي مسافران نوروزي

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۶۰۴۳۲

خبرگزاري آريا -


 
در روزهاي جشن نوروز خانواده‌هاي زيادي براي استفاده از تعطيلات راهي سفر مي‌شوند. براي اينكه در اين سفر مشكلي براي اعضاي خانواده به خصوص در مورد غذا و تغذيه آنها پيش نيايد، پيشنهادهاي زير را در نظر بگيريد:
با توجه به مدت سفر، يك برنامه غذايي براي خود تهيه كنيد. تهيه چنين برنامه‌اي در حفظ سلامت افراد، اهميت بالايي دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين برنامه بايد با توجه به فاكتورهاي مختلفي مانند تعداد افراد همراه در سفر؛ وضعيت اقتصادي و ميزان هزينه‌اي كه قرار است براي غذا اختصاص داده شود، تركيب سني افراد خانواده و نياز‌هاي تغذيه‌اي آنها وامكانات مورد دسترسي در مقصد سفر، امكان يا عدم امكان تهيه غذا در محل اسكان و... به دقت برنامه‌ريزي شود.
 
يكي از فوائد برنامه‌ريزي اين است كه امكان تهيه مواد اوليه از شهر خودتان با قيمت مناسبتر و اطمينان بيشتر از سلامت ان وجود دارد. به علاوه با مشخص بودن وعده‌هاي غذايي و آمادگي براي تهيه آنها شما مي‌توانيد از انتخاب از سر ناچاري و تصادفي غذا در طي سفر پيشگيري كنيد.
اگر چند خانواده در سفر همراه مي‌شويد مي‌توانيد مسئوليت تهيه غذا را در روزهاي مختلف بين خود تقسيم كنيد تا همه بتوانند از فراغت به وجود‌آمده براي استفاده در تفريحات و گردش‌هاي برنامه‌ريزي شده استفاده كنند.
 
براي انتخاب غذاها براي وعده‌هاي مختلف تركيب سني افراد را در نظر بگيريد. براي مثال ممكن است بين اين افراد كودكان و سالمنداني باشند كه امكان مصرف غذاهاي خاصي را ندارند و حتي ممكن است مصرف بعضي از غذاهاي خاص، آنها را بيمار كند.
در صورتي كه چنين برنامه‌اي طرح شده باشد، به شما امكان مي دهد كه با آماده‌سازي قسمتي از مراحل پخت پيش از سفر و فريز‌كردن آن در مدت آماده‌سازي غذا در هنگام سفر صرفه‌جويي كنيد.
با داشتن چنين برنامه‌اي شما مي‌توانيد بعضي از غذاهاي كم كالري و سبك را بين وعده‌هايي كه غذا مفصلتر‌ و پر كالري‌تر است قرار دهيد. همچنين اگر فرصت تهيه غذاي شما محدود است مي توانيد غذاهايي را در فهرست برنامه غذايي قرار دهيد كه سريع آماده مي شوند.
 
همچنين براي حمل لوازم كمتر مي‌توانيد غذاهايي كه ملزومات كمتري براي تهيه نياز دارند انتخاب و در فهرست خود قرار دهيد.
ممكن است علاقه مند باشيد كه در سفر به مناطق مختلف از غذاهاي محلي آنها استفاده کنيد. با توجه به اينكه در رستوران‌هاي تمام مناطق كشور معمولا چند مورد غذاي به خصوص تهيه مي‌شود امكان خريد و مصرف اين غذاها در محل وجود ندارد. فكر بدي نيست كه به تجربه آشپزيتان بيافزاييد و با استفاده از راهنمايي افراد محلي خود اقدام به پخت اين غذاها كنيد. در اين موارد سعي كنيد غذايي را براي پخت اانتخاب كنيد كه مواد اوليه و روش پخت سالمتري چه از نظر بهداشتي و تغذيه اي داشته باشد. متنوع‌ترين غذاها در اين بين، غذاهايي هستند كه در تركيب آنها سبزي به كار رفته است.
 
در اين برنامه ريزي، ميان‌وعده‌ها را در نظر بگيريد زيرا بخش زيادي از انرژي دريافتي روزانه از همين ميان‌وعده‌ها دريافت مي‌شود. درنظر گرفتن ميوه براي مصرف در ميان وعده البته با توجه به شست‌وشوي كامل انتخاب بسيار خوبي است. قابل ذكر است كه براي حمل سالم مواد غذايي بايد از ظروف و يخچال‌هاي مطمئن كه غذاها را تا درجه حرارت مطمئن سرد نگه مي دارند، استفاده كنيد و به محض رسيدن به مقصد، غذاها را دريخچال منتقل كنيد تا دماي آنها كاهش پيدا نكند و همچنان سرد بماند.
در صورتي كه در محل اسكان به هيچ عنوان امكان پخت غذا به صورت خانگي نداريد، موارد زير را در نظر بگيريد:
براي سفر، آب و موادغذايي كافي همراه داشته باشيد. و غذا را در ظروف دربسته و در جاي خنك نگهداري كنيد. همچنين، حتماً قبل از مصرف غذاي باقي‌مانده از قبل، آن را به مدت 20 دقيقه روي حرارت قرار دهيد.
بهتر است در طول سفر از موادغذايي خام يا نيم‌پز استفاده نكنيد، زيرا ممكن است آلوده به عوامل عفوني باشد. (حرارت بالا يكي از راه‌هاي از بين بردن عوامل عفوني در موادغذايي است(.
اگر مجبوريد در اغذيه‌فروشي‌ها يا رستوران‌هاي بين راه غذا صرف كنيد، از تهية بهداشتي غذاها مطمئن شويد. به نوع ظروف و وسايل مصرفي توجه داشته باشيد، بهتر است در اين‌گونه موارد از ظروف يك‌بارمصرف استفاده شود.
در طول سفر، فقط از آبي استفاده كنيد كه از سلامت آن اطمينان داريد. اگر از سلامت آن بي‌اطلاعيد، آن را بجوشانيد و سپس بنوشيد. پيشنهاد مي‌شود از آب معدني در بطري‌هاي دربسته كه، تاريخ توليد روي در آنها ذكر شده، استفاده كنيد.
كنسروها و غذاهاي كنسروي از انتخاب‌هاي سالمي هستند كه براي سفر استفاده مي شوند. با‌ اين‌همه از آنجا كه مسموميت‌هاي غذايي كشنده، از طريق كنسروهاي غذايي ايجاد مي‌شوند، حتما محتويات كنسروها را قبل از مصرف بجوشانيد. همچنين از مصرف كنسروهاي بادكرده يا زنگ‌زده خودداري كنيد.
مصرف پنير تازه، چنانچه از شير پاستوريزه تهيه نشده باشد، خطرناك است و امكان ابتلا به بسياري از بيماري‌هاي عفوني را فراهم مي‌كند. بنابر اين براي حفظ سلامتي خود و خانواده‌تان، از لبنيات و پنيرهاي پاستوريزة بسته‌بندي‌شده استفاده كنيد.
اگر به شير پاستوريزه دسترسي نداريد، لازم است شير تازه را به مدت 1 دقيقه در حال جوشيدن به‌هم بزنيد.
موادغذايي و تنقلات باز يا نوشيدني‌هايي نظير شربت يا آبميوه را از دستفروشان و مغازه‌هاي غيربهداشتي تهيه نكنيد.
منبع:salamatnews.com

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۶۰۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص تغذیه گفت: مصرف برخی خوراکی‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

دکتر یحیی پاسدار با بیان اینکه مطالعات متعدد در تمام دنیا نشان داده که مصرف برخی خوراکی‌ها می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را تشدید کند، افزود: از جمله این خوراکی‌ها، غذاهای سرخ کردنی است، زیرا در دمای بالا روغن ها سبب تولید یک نوع ماده اسیدی می شوند که احتمال ابتلا به سرطان را تشدید می کند.

وی گفت: باقی مانده سموم در میوه‌ها و یا مصرف سبزیجاتی که در محیط‌های آلوده پرورش داده شده‌اند نیز سبب افزایش احتمال ابتلا به سرطان خواهد شد.

این متخصص تغذیه مصرف ماهی یا دیگر فرآورده‌های دریایی که در آب های آلوده و یا آب هایی که فاضلاب کارخانجات وارد آن می شود، پرورش یافته‌اند را نیز در افزایش احتمال ابتلا به سرطان موثر دانست.

پاسدار با بیان اینکه توصیه می شود از مصرف خوراکی هایی که ریسک بیماری و عوامل سرطان‌زا را افزایش می دهند پرهیز شود، گفت: در مقابل پیشنهاد می شود از مواد غذایی ضدسرطان همچون سبزیجات سالم و مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان و ویتامین«سی» استفاده شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیشترین بارش چهارمحال و بختیاری در اردل با ۱۸ میلیمتر به ثبت رسید
  • تدارک ویژه صدا و سیمای گلستان در سالروز شهادت امام جعفرصادق (ع)
  • از چند ماهگی به نوزاد ماست بدهیم ؟
  • کودکان زیادی بر اثر سو تغذیه در غزه جان باختند
  • توزیع ۳۱۳ بسته معیشتی در طرح «قرار دوازدهم» رودسر
  • کودک از چه سنی می‌تواند ماست بخورد؟
  • مصرف برخی خوراکی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • توزیع بیش از ۴۰۰ دستگاه لوازم خانگی در بجنورد
  • «نان کامل» چه نانی است؟
  • تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای طرح تغذیه مصنوعی بندان