Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@17:19:34 GMT

مادربزرگ‌هاي سيگاري با نوه‌هاي اوتيسمي!

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۶۲۶۹۵

خبرگزاري آريا - مطالعه‌اي که درمورد کودکان انگليسي انجام شده نشان مي‌دهد احتمال ابتلا به اوتيسم در کودکاني که مادربزرگ مادري آنها در دوران بارداري سيگارمي‌کشيده، بيشتر است.

به گزارش خبرگزاري آريا ، همچنين براساس اين مطالعه، دختراني که ويژگي‌هاي خاصي از بيماري اوتيسم را نشان مي‌دهند، در مقايسه با پسران نسبت بالاتري دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به مشکلات متعددي که گزارش‌هاي نادرست درمورد علل بروز اوتيسم درپي داشته است، قبل از درنظرگرفتن هرگونه علت براي بروز اين اختلال، بايد دقت بيشتري صورت بگيرد. با اين حال اگر وجود چنين ارتباطي ثابت شود نشان مي‌دهد بايد، هم به اوتيسم و هم به تاثيرات مصرف سيگار بر جنين‌هاي درحال رشد نگاه دقيق‌تري داشته باشيم.

مطالعاتي که به‌دنبال يافتن ارتباط ميان سيگارکشيدن در دوران بارداري و بيماري اختلال طيف اوتيسم (ASD) بوده‌اند، نتايج متفاوتي داشته‌اند. از آنجا که مصرف سيگار مي‌تواند هم بر دي‌ان‌اي هسته‌اي و هم بر دي‌ان‌اي ميتوکندريايي در تخمک‌هايي که در مراحل اوليه تشکيل قراردارند تاثير بگذارد، اختلال طيف اوتيسم نيز به افزايش نرخ جهش‌هاي ژنتيک مرتبط است. پروفسور مارکوس پمبري از دانشگاه بريستول بر اين عقيده است بررسي نسل گذشته در اين زمينه که آيا مادران اين نسل در دوران جنيني در معرض دخانيات قرارداشته اند يا خير، ارزشمند خواهد بود.

بررسي يک گروه متشکل از 14هزار و 500 کودک متولد دهه 1370/ 1990 نشان داد در کودکاني که مادربزرگ آنها در دوراني که مادرشان را بارداربوده، سيگار مي‌کشيده است احتمال ابتلا به اختلال طيف اوتيسم تا 53 درصد بيشتر از کودکاني است که مادربزرگشان سيگار نمي‌کشيده است. در گزارش ساينتيفيک ريپورتز (Scientific Reports) آمده تاثير سيگارکشيدن مادربزرگ‌ها بر نوه‌هاي دختر، بيشتر از نوه‌هاي پسر بوده است. بررسي ساير فاکتورها نشان مي‌دهد دختران، در صورت سيگار کشيدن مادربزرگشان تا 67 درصد بيشتر به ضعف مهارت‌هاي ارتباطي و رفتارهاي تکراري دچار مي‌شوند.

پمبري مي‌گويد از نظر مکانيسمي، دو احتمال کلي وجوددارد. يکي آن که آسيب به دي‌ان‌اي، به نوه‌ها منتقل مي‌شود و ديگر اين که نوعي واکنش انطباقي به سيگارکشيدن باعث مي‌شود نوه‌ها نسبت به اختلال طيف اوتيسم، آسيب پذيرتر شوند. پمبري مي‌افزايد ما به طور خاص مي‌دانيم مصرف سيگار مي‌تواند به دي‌ان‌اي ميتوکندريايي ـ که شامل عوامل تنظيم‌کننده متعدد در هر سلول است ـ آسيب برساند و ميتوکندري فقط از طريق تخمک مادر به نسل بعد منتقل مي‌شود. جهش اوليه دي‌ان‌اي ميتوکندريايي، اغلب تاثيرات آشکاري بر خود مادر ندارد؛ اما اين تاثيرات مي‌توانند پس از آن‌که به کودک اين مادر منتقل مي‌شوند، تشديد شوند. نويسندگان مقاله اين تحقيق تاکيد مي‌کنند نمي‌توانند براي تفاوت جنسيتي اين تاثيرات، توضيحي ارائه کنند.

در حال حاضر نرخ تشخيص اوتيسم نسبت به دهه‌هاي گذشته افزايش زيادي يافته است. بخشي از اين افزايش يا تمام آن به‌دليل تغيير در تعريف اين بيماري و آگاهي بيشتر در مورد علائمي است که در نسل گذشته ناديده گرفته مي‌شدند. هرچند تعداد زنان سيگاري، نسبت به اوايل دهه 70 تا 50 درصد کاهش نشان مي‌دهد، اما تاثيرات اين شرايط بر سلامت، خود را نسل آينده نشان خواهد داد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۶۲۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند

بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان داد بدن زنان، توانایی بیش‌تری در تحمل سرما نسبت به مردان دارد.

به گزارش ایسنا، مدت‌ها تصور می‌شد که زنان بیشتر از مردان سرما را احساس می‌کنند، اما یک پژوهش جدید با این ایده مخالفت کرده و نشان داده است که مکانیسم‌های حفظ گرما در بدن خانم‌ها در مقایسه با همسالان مرد آن‌ها در دمای پایین‌تری کار می‌کنند.

پژوهشگران «مؤسسه ملی سلامت آمریکا» ۲۸ داوطلب جوان، سالم و لاغر را برای پژوهش خود انتخاب کردند که از این تعداد، ۱۶ نفر زن و ۱۲ نفر مرد بودند.

در حالی که شرکت‌کنندگان در معرض دمای بین ۱۷ تا ۳۱ درجه سلسیوس قرار داشتند، اقدامات گسترده‌ای روی آن‌ها انجام شد. به عنوان بخشی از این پژوهش، دمای بحرانی پایین هر شخص نیز محاسبه شد. دمای بحرانی پایین، حداقل دمایی است که یک شخص پیش از واکنش نشان دادن بدن برای گرم ماندن می‌تواند تحمل کند.

تحلیل‌ها نشان دادند که مردان مصرف انرژی را برای گرم نگه داشتن خود در حدود ۲۳ درجه سلسیوس آغاز کردند، اما این واکنش در زنان نزدیک به ۲۲ درجه سلسیوس رخ داد. همچنین، پژوهشگران دریافتند که زنان با خنک‌تر شدن محیط، بهتر می‌توانند دمای بدن خود را حفظ کنند و عایق بهتری در برابر سرما دارند.

پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که زنان ممکن است محافظت بیشتری در برابر سرما داشته باشند، زیرا چربی بدن آن‌ها بیشتر از مردان است. آن‌ها گفتند: به طور متعارف احساس می‌شود که زنان سرما را بیشتر از مردان احساس می‌کنند، اما مقایسه‌های کنترل‌شده کمیاب هستند. ما متوجه شدیم زنان دمای بحرانی پایین‌تری دارند که عمدتا ناشی از چربی بدن بیشتر در مقایسه با مردان بود.

با وجود این نتایج، تفاوت معنی‌داری بین سردترین دمای قابل تحمل گزارش‌شده برای مردان و زنان این پژوهش وجود نداشت. تفاوت معنی‌داری نیز در میزان لرز یا آسایش گرمایی گزارش‌شده با کاهش دما مشاهده نشد.

این پژوهش در مجله «PNAS» به چاپ رسید.

دیگر خبرها

  • برگزاری گردهمایی و پیاده‌روی با هدف افزایش آگاهی و فرهنگ‌سازی نسبت به اختلال طیف اوتیسم
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • حقایق جالب درباره چپ دست‌ها
  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • روایتی از تاثیرات حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها
  • گنجی که فقط کچل‌ها دارند
  • سیگار چه تاثیری بر چهره و بدن افراد می گذارد؟
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند