Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد>اقتصاد‌ ایران - همشهری آنلاین:
در میان افت و خیزهایی که در سال‌های گذشته بازار فرش تجربه کرده، رییس مرکز ملی فرش بهترین اتفاق در این حوزه را رفع تحریم صادرات این محصول به آمریکا دانست و اعلام کرد که مشکلات صادرات فرش دستباف به آمریکا برطرف شده است.

حمید کارگر در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه باید وجوه مثبت افت و خیزهای حوزه فرش را در نظر گرفت، اظهار کرد: در میان وقایعی‌ که حوزه فرش در این سال‌ها تجربه کرد، مهم‌ترین آن رفع تحریم صادرات فرش به آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین کشور واردکننده فرش در دنیا بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: تحریم‌های ظالمانه تا پیش از این باعث شده بود بزرگ‌ترین بازار فرش جهان را از دست دهیم اما با کوششی که دولت برای به ثمر نشستن برجام به خرج داد در بند ۲۲ این توافق به صراحت به لغو تحریم‌های صادرات فرش دستباف اشاره شد؛ به‌ طوری که در سال ۱۳۹۵ بیش از ۹۰ میلیون دلار از ایران به مقصد آمریکا فرش دستباف صادر شد.

رییس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به تاثیرات عملکرد دولت یازدهم تصریح کرد: در این دوره چهارساله شاهد بودیم که مواد اولیه بافت فرش دستباف نه تنها با گرانی مواجه نشده است، بلکه در مواردی کاهش قیمت را نیز تجربه کرد؛ به گونه‌ای که در مواردی مانند پنبه، ابریشم و پشم شاهد افزایش‌های ناگهانی قیمت مانند آنچه در دولت‌های پیش رخ می‌داد نبودیم.

کارگر دیگر دستاورد حوزه فرش در دولت یازدهم را دفاع از نام و نشان فرش دستباف ایرانی عنوان کرد و افزود: ۲۲ منطقه فرش دستباف ایران در (WIPO) سازمان جهانی مالکیت فکری به ثبت قانونی رسیده است.

وی ادامه داد: در این زمینه از دیگر ثبت‌های قانونی هم استفاده شد و به عنوان مثال شهر تبریز به عنوان شهر جهانی بافت فرش به ثبت جهانی رسید.

رییس مرکز ملی فرش ایران همچنین با اشاره به اینکه حوزه آموزش از جمله موضوعات مورد فعالیت مرکز ملی فرش بود، اظهار کرد: در دوره گذشته تاکنون ۱۰۵۵ دوره عمومی بافت فرش و ارتقای مهارت بافندگان برگزار شد که در مجموع چهار میلیون و ۴۷۶ هزار و ۵۶۷ نفر ساعت آموزش صورت گرفت و در حوزه دوره‌های آموزشی تخصصی نیز دوره‌هایی برای مربیان، طراحان و نقاشان، رفوگران و بازاریابان این حوزه برگزار شد که تعداد آنها به ۱۵۷ عدد و ۱۶۰ هزار و ۷۶۰ دوره ساعت نفر آموزش رسید.

نقدینگی در حوزه فرش به سمت کارآفرینی هدایت شد

کارگر در ادامه با بیان اینکه موضوع ارائه‌ تسهیلات به فعالان حوزه تولید فرش یکی از اقدامات موثر در دولت یازدهم بود، تصریح کرد: قبل از این دولت عموما نقدینگی و تسهیلاتی که تزریق می‌شد به کارگاه‌های زودبازده می‌رسید یا به صورت نقدینگی مستقیم به قالیبافان ارائه می‌شد که در مجموع با انحرافاتی در نحوه هزینه‌کرد مواجه بود که از آن ثمره چندانی حاصل حوزه فرش نشد، اما در چهار سال گذشته با تفاهمی که میان صندوق کارآفرینی امید و سازمان ملی فرش ایران صورت گرفت نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان وام ارزان‌قیمت چهار درصد به کارآفرینان حوزه فرش ارائه شد.

هنوز تعدادی از قالیبافان بیمه ندارند

وی افزود: موضوع دیگر که باید به آن توجه شود بهبود اوضاع معیشتی فعالان قالیباف است و با توجه به اینکه هنوز بخشی تحت پوشش بیمه اجتماعی نیستند لازم است دولت اعتباری را برای ایجاد پوشش بیمه‌ای برای نفت در نظر بگیرد.

باید بازارهای سنتی احیاء شوند

رییس مرکز ملی فرش ایران با تاکید بر اینکه نباید از بازارهای سنتی غافل شد، عنوان کرد: با آنکه صادرات ایران به آمریکا در حوزه فرش افزایش مناسبی داشته است، اما متاسفانه بخشی از بازارهای سنتی را نادیده گرفتیم. در حالی که نباید از آنها غافل می‌شدیم و نیاز است با تبلیغات گسترده و ابزارهایی مثل شرکت یا برگزاری نمایشگاه‌ها و اعزام یا پذیرش هیات‌های تجاری بتوانیم بازارهای سنتی مانند آلمان، کشورهای عربی و برخی کشورهای اروپایی را مجددا احیاء کنیم.

کارگر افزود: این در حالی است که بازار سنتی ما نیز به دلایلی با رکود مواجه است و رونق خرید فرش دستباف از میان رفته است و این انتظار وجود دارد که دولت نسبت به حمایت برای فروش فرش دستباف در داخل و البته بهبود اوضاع معیشتی مردم اقدامات موثری را انجام دهد.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۷۷۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران

به گزارش تابناک، لایحه جدیدی که به جو بایدن اختیار تشدید تحریم‌ها علیه نفت خام ایران را می‌دهد، در آستانه تبدیل شدن به قانون است. با این حال، به نظر می‌رسد رئیس جمهور آمریکا تمایلی به اعمال فوری این تحریم‌ها در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری و در شرایط حساس بازار انرژی جهانی نداشته باشد.

تحریم‌های جدید در واکنش به تنش‌ها

این تحریم‌ها که اواخر هفته گذشته توسط مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید، در پاسخ به حمله موشکی ایران به اسرائیل اعمال شده است. طبق این مصوبه، دامنه تحریم‌ها علیه صادرات نفت خام ایران گسترش یافته و بنادر، نفتکش‌ها و پالایشگاه‌های خارجی که در تجارت نفت ایران دخیل هستند نیز هدف قرار خواهند گرفت.

اما آیا بایدن ماشه تحریم‌ها را می‌چکاند؟

با وجود لحن قاطعانه قانون جدید، تحلیلگران بازار نفت معتقدند که بایدن تمایلی به اقدامی که منجر به افزایش قیمت نفت خام یا بنزین شود، ندارد. برخی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که او با اعطای معافیت‌هایی، اجرای کامل تحریم‌ها را به تعویق خواهد انداخت.

این رویکرد مشابه سیاستی است که دولت بایدن در قبال روسیه و تهاجم این کشور به اوکراین در پیش گرفته است. کاخ سفید با اعمال تحریم‌هایی علیه روسیه، سعی در محدود کردن درآمدهای این کشور دارد، اما در عین حال برای جلوگیری از اختلال در عرضه جهانی نفت و تشدید تورم، اجازه داده است صادرات نفت روسیه ادامه یابد. این ملاحظات، به‌ویژه در سال انتخابات ریاست‌جمهوری، از اهمیت بالایی برخوردار است.

علاوه بر این، آمریکا حتی با وجود تمدید تحریم‌ها، به ونزوئلا نیز اجازه داده است به صادرات نفت خود ادامه دهد. این اقدامات نشان می‌دهد که بسیاری از بازیگران بازار نفت، تحریم‌های جدید علیه ایران را چندان جدی نمی‌گیرند، چرا که انتظار دارند مشابه تحریم‌های روسیه، معافیت‌هایی برای ادامه صادرات نفت ایران نیز در نظر گرفته شود.

تأثیر نامشخص بر بازار

شورای امنیت ملی کاخ سفید هنوز در مورد جزئیات اجرای این تحریم‌ها اظهارنظری نکرده است. دولت در حال بررسی قانون جدید است، اما انتظار نمی‌رود تا پیش از پاییز، تأثیر قابل‌توجهی بر بازار نفت داشته باشد.

با این حال، بازار نفت در حال حاضر به شدت به هرگونه کاهش عرضه حساس است. قیمت نفت خام برنت در اوایل آوریل به بالاترین سطح 6 ماه گذشته یعنی بیش از 92 دلار در هر بشکه رسید. این افزایش قیمت در شرایط تقاضای جهانی بالا و تداوم طرح کاهش تولید اوپک و متحدانش رخ داده است.

دیگر خبرها

  • ۷۸ مصوبه سفر دولت به مازندران کامل اجرا شده است
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • رشد صددرصدی صادرات فرش دستباف از خراسان رضوی
  • صادرات بیش از ۵ میلیون دلار کالا از تعاونی‌های شهرستان کاشان
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • شرکت‌های دانش‌بنیان به رفع مشکل پرداخت بر پایه ارز در حوزه گردشگری بپردازند
  • مشکل بزرگ استقلال با مالک جدید پرسپولیس
  •  استفاده از ظرفیت‌های مردمی بهترین راه برای حل معضلات اجتماعی