Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس:خبرگزاری فارس، فاطمه سامعی، مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت مخابرات ایران امروز به شکل متفاوتی برگزار شد.

اداره مجمع را برات قنبری معاون برنامه ریزی وزیر ارتباطات در مقام نماینده دولت در هیات مدیره مخابرات برعهده داشت.

تفاوت خواست صاحبان حقیقی سهام و سهامداران عمده، ابهامات زیاد در بند 4 صورت‌های مالی، نوع اداره مجمع و پاسخ‌های رئیس مجمع به سهامداران حقیقی باعث اعتراض سهامداران حقیقی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بند 4 صورت‌های مالی حسابرسی شده امروز جنجال‌برانگیز بود؛ زیرا در این بند مبالغ زیادی معادل یک درصد کل درآمد عملیاتی شرکت به عنوان بدهی راکد و سنواتی و ذخیره مطالبات مشکوک الوصول بلاتکلیف مانده است.

این مبالغ شامل 1318 میلیارد ریال اقلام راکد سنواتی است که 315 میلیارد ریال ذخیره مطالبات مشکوک الوصول برای آن نگه داشته شده است.

وقتی توضیح مختصر مدیرعامل مخابرات درباره این بند نتوانست سهامداران حقیقی را از روی این بند عبور دهد، کمال بیگدلی معاون مالی شرکت اعلام کرد بسیاری از مطالبات سنواتی متعلق به 40 تا 30 سال کار شرکت مخابرات ایران است که روی هم انباشته شده و برای این ارقام ابهام دار دو راهکار وجود دارد اینکه کلا با یک مصوبه هیات مدیره این اعداد حذف و در سود و زیان دیده شوند و دوم اینکه به همین وضعیت در گزارش مالی سالانه دیده شوند.

به گفته بیگدلی این مبالغ بلاتکلیف شامل 3 میلیارد و 800 میلیون تومان دعوای حقوقی مخابرات با شرکت عمران کیش، 4 میلیارد و 400 میلیون تومان منابع مشمول تحویل در اروپا، 12 میلیارد تومان بیانیه الجزایر در دعوی ایران و آمریکا، 33 میلیارد تومان طلب از کارخانجات مخابراتی، 89 میلیارد تومان مانده بدهی‌های مردم و 38 میلیارد تومان از پروژه کاشانه و چندین مورد دیگر است.

با توجه به حساس شدن بند 4 نماینده دولت از رئیس مجمع خواست تا همراه برنامه‌های توسعه تقویمی برای رفع و رجوع بدهی ها در نظر بگیرند که قنبری گفت: «به دنبال این نبوده‌ایم که به حسابرس مستقل کمک نکنیم و گزارش ریز ندهیم. مخابرات تسهیلات با نرخ بالا دارد و مشکل مدیریت نقدینگی و منابع است؛ اما قبول داریم که مواردی از جمله صندوق بازنشستگی و ساماندهی املاک روستایی را می‌توانسته‌ایم انجام دهیم و ان شالله امسال انجام می‌دهیم. »

علاوه بر این، طرح دوباره پیشنهاد افزایش تعرفه تلفن ثابت در حالی که هنوز یک سال از افزایش اخیر تعرفه تلفن ثابت نمی‌گذرد، از دیگر اتفاق‌های مهم این مجمع بود.

همواره در این مجمع مردمی که در طول سال از گرانی و افزایش قیمت ها گلایه دارند به آدم دیگری تبدیل می‌شوند و خواهان افزایش تعرفه تلفن ثابت هستند. امروز نیز این خواسته چندین بار تکرار شد. 

رسول سرائیان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در پاسخ به سهامداری که از پایین بودن تعرفه تلفن ثابت به نفع خود معترض بود، گفت: انشاءالله دولت کمک کند بار دیگر تعرفه‌ها اضافه شود اما با توجه به وجود رقبا و پایدار نبودن افزایش درآمد ناشی از افزایش تعرفه رویکرد اصلی شرکت افزایش خدمات است.

همچنین در این جلسه پس از اینکه مدیرعامل مخابرات از وضعیت به نسبت بد شرکت در سال 94 و بهتر شدن اوضاع در سال 95 با افزایش 15 درصدی درآمد عملیاتی شرکت گزارش می داد، سهامداران عمده خواستار تقسیم سود به میزان کمتر از سال گذشته بودند.

سهامداران حقیقی به تقسیم سود 50 تومانی نظر داشتند؛ نظر سازمان بورس تقسیم حداکثر سود 37 تومانی بود و سهامدار عمده در صدای بلند اعتراض سهامداران حقیقی به سود 33 تومانی رای داد. سود تقسیمی سال گذشته 45 تومان به ازای هر سهم بوده است.

قنبری در پاسخ به سوال یکی از سهامداران معترض که پرسید با وجود سهامداران عمده دارای 40 درصد سهام چرا مردم را در مجمع دعوت می‌کنید؟، گفت: «تشریفات است». که صراحت بیان وی به مزاج صاحبان حقیقی سهام خوش نیامد.

سهامداران از ابتدا تا پایان جلسه که رئیس مجمع با عجله جلسه را ترک کرد و چند سهامدار هنوز در سالن فریاد می‌زدند به این تصمیم اعتراض کردند.

آ

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۸۱۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟

محمد علی شاه حسینی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری یزد در جلسه هماهنگی برگزاری مجمع‌عمومی شرکت سرمایه‌گذاری (سهام عدالت) استان گفت: جامعه هدف ما در این انتخابات و مجمع عمومی سهامدارانی هستند که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند. دستگاه‌های اجرایی نیز باید در این زمینه همکاری داشته باشند و سهام عدالت یکی از مهم‌ترین بخش‌های اصل ۴۴ و مردمی‌سازی اقتصاد است که بخش خصوص در دولت سیزدهم مورد حمایت قرار داشته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سود سهام عدالتی که بنا بود در دو مرحله پرداخت شود، اما بدعهدی برخی از شرکت‌ها سبب شد تا سود سال مالی ۱۴۰۳ سه مرحله‌ای شود. در همین راستا هم مجید عشقی رئیس سازمان بورس گفته بود: متاسفانه با وجود پیگیری‌های سازمان بورس، ۸ شرکت سود سهام عدالت خود را به حساب‌های شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز نکردند که این سازمان اقدامات قانونی لازم را برای دریافت سود سهامداران انجام خواهد داد تا بعد از تامین وجه از سوی شرکت‌های سرمایه پذیر، مابقی سود به حساب سهامداران واریز شود.

پیش از این هم شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرده بود: شرکت‌های صنایع سیمان دشتستان، گروه مپنا و فجر انرژی خلیج فارس هیچ مبلغی را برای مراحل اول و دوم سود سهام عدالت خود به حساب‌های سمات واریز نکرده اند شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندر عباس و پارس سوئیچ نیز وجوه مرحله دوم خود را پرداخت نکرده اند.

حالا بنابر اعلام رئیس سازمان بورس احتمالا واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت خرداد ماه خواهد بود؛ در همین راستا هم مجید عشقی رئیس سازمان بورس شب گذشته در رسانه ملی گفت: مجموعه اتفاقاتی رخ داد که سبب شد برخی شرکت‌ها تخلفی داشته باشند و نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند.

او افزود: این شرکت‌ها اکثرا با کمبود نقدینگی مواجه هستند ما هم توصیه کردیم که باید سود سهام عدالت پرداخت شود امیدواریم تا خرداد بتوانیم این سود‌ها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

اما آیا با شرکت‌هایی که سود سهام عدالت خود را واریز نکردند برخوردی خواهد شد؟ در همین راستا هم، ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عدم پرداخت سود سهام که مطابق زمان بندی اعلام شده در کدال نباشد یک تخلف است.

این مقام مسئول اظهار کرد: مورد دیگر این که اگر ۸ ماهی که در قانون تجارت تعیین شده و بر اساس مصوبه سازمان بورس این ۸ ماه به ۴ ماه کاهش یافته و برخی از شرکت‌ها اساسنامه خود را تغییر دادند هم زمان بندی رعایت نشود این نیز یک موضوع قابل پیگیری است. در کل دو موضوع عدم رعایت زمانبندی پرداخت سود که در سامانه کدال منتشر شده و هم عدم رعایت زمانبندی بر اساس اساسنامه ناشران قابل پیگیری است و سازمان بورس پیگیر این موضوع خواهد بود.

نحوه دریافت سود سهام عدالت

ما همین که بحث واریز سود سهام عدالت داغ می‌شود برخی از سود جویان هم فرصت را غنیمت می‌شمارند که در همین راستا هم مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفته بود: هر زمان که موضوعات مربوط به سهام عدالت مطرح می‌شود عده‌ای از این فرصت جهت کلاهبرداری استفاده می‌کنند که لازم است سهامداران عدالت به چند نکته دقت داشته باشند. معمولا کلاهبرداران چند روش دارند؛ آن‌ها یا به افراد پیامک ارسال می‌کنند و می‌گویند برای دریافت سود سهام عدالت با این شماره تماس گرفته یا روی لینک خاصی کلیک کنید که در این خصوص باید گفت برای دریافت سهام عدالت به هیچ فردی پیامک زده نمی‌شود.

او افزود: مورد دیگر این که کلاهبرداران ممکن است در فضای مجازی سایتی را معرفی کنند که قطعا هیچ سایتی برای دریافت سود سهام عدالت وجود ندارد. نکته بعدی این که برخی از کلاهبرداران حرفه‌ای‌تر هستند و حساب کاربری افراد را هک و از طریق آن‌ها برای اطرافیان پیامکی مبنی بر این که "سود سهام عدالت را دریافت کردم به این لینک بروید و شما هم سود دریافت کنید" ارسال می‌کنند. بر همین اساس در این زمینه هوشیاری افراد بسیار مهم خواهد بود.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در ادامه اظهار کرد: در مجموع برای دریافت سود سهام عدالت به هیچ فردی پیامی داده نخواهد شد و از افراد هیچ مدرکی درخواست نمی‌شود و همچنین مراجعه به سایت و لینکی نیاز نیست.

نحوه ورود به سامانه سجام سهام عدالت با اپلیکیشن تاپ

با نصب و اجرای اپلیکیشن تاپ و ورود به صفحه اصلی، کافی است به پایین صفحه مراجعه، و آیکون بازار سرمایه را لمس کنید. بعد از ورود به بخش ثبت‌نام سجام، تایید شماره‌تلفن و واردکردن کد ملی خود، می‌توانید در سامانه توسعه ابزار بازار سرمایه، ثبت‌نام خود را انجام دهید. به خاطر داشته باشید که ورود به این سامانه برای یکپارچگی اطلاعات فعالان بازار سرمایه الزامی است.

با لمس آیکون ثبت‌نام در سجام، به صفحه جدیدی هدایت می‌شوید که باید اطلاعات هویتی خود را در آن وارد کنید. شما در مراحل مختلف، ملزم به وارد کردن بخشی از مشخصات خود برای تایید هویت هستید تا در نهایت، اجازه ورود به سامانه به شما داده شود.

ورود به سامانه سجام برای هرکسی که می‌خواهد در بازار سهام سرمایه‌گذاری کند و دارایی خود را رشد دهد، ضروری خواهد بود. خیلی‌ها دوست دارند سرمایه‌گذاری در بازار سهام را به‌عنوان شغل دوم خود و رسیدن به درآمد‌های چند میلیونی انتخاب کنند. آن‌ها باید بدانند که اجرای این تصمیم نیازمند انجام اصول و قوانینی است که حتما باید به آن پایبند باشند.

دیگر خبرها

  • افزایش دوبرابری قراردادهای تجاری ایران در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • برگزاری نشست کمیسیون‌ ورزشکاران و مربیان فدراسیون دوومیدانی
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • مقابله با فضای رسانه‌ای علیه ایران از اهداف اجلاس اتاق‌های بازرگانی مجمع همکاری آسیا
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • رئیس سندیکای صنعت مخابرات ایران : بی‌کیفیتی مودم های تولید داخل بهانه است؛ به دنبال خرید مودم های ارزان‌قیمت و بنجل چینی اند
  • علت مشکل اینترنت در برخی نقاط از زبان مدیر شرکت مخابرات
  • شرکت مخابرات ایران، پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی دریافت کرد
  • اعلام جرم علیه مدیرعامل شرکت مخابرات سیستان و بلوچستان
  • واریز ۹۴۱میلیارد تومان سود به حساب سهامداران