Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@09:13:44 GMT

گمرکات کشور به ۱۲۰ دستگاه ایکس‌ری نیاز دارند

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۸۲۸۰۶

اگر بخواهیم حداقل نیمی از کامیون‌های ورودی با دستگاه های ایکس ری ارزیابی شوند، لازم است برخی از گمرکات فعال‌تر مانند گمرک شهید رجایی بندرعباس، به حدود ۴ دستگاه و گمرکات دیگر دست کم به یک دستگاه ایکس‌ری مجهز گردند.
به گزارش شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی، گمرک جمهوری اسلامی ایران نقشی اساسی در مبارزه با قاچاق کالا دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از اقداماتی که در سال‌های اخیر توسط گمرک صورت گرفته و توانسته تأثیری بسزا در افزایش میزان کشفیات قاچاق داشته باشد، بهره‌برداری از سامانه جامع گمرکی است.
بهره‌برداری از سامانه جامع گمرکی، علاوه بر مزایایی که در تسهیل فرآیند تجارت کشور داشته، از طریق اتصال سامانه‌های اطلاعاتی و همچنین حداقل کردن ارتباط حضوری کارشناسان با بازرگانان توانسته است امکان جعل اسناد و زد و بند را برای قاچاقچیان دشوار تر نماید.
اما اتکا به سامانه جامع گمرکی به تنهایی نمی‌تواند تأثیری بسزا در مبارزه با قاچاق کالا و کاهش آمار آن داشته باشد. در واقع سامانه جامع گمرکی تنها زمانی می‌تواند در مبارزه با قاچاق کالا مؤثر باشد که به عنوان بخشی از یک برنامه جامع در نظر گرفته شود؛ که برای مبارزه‌ی همه جانبه با قاچاق کالا، در تمامی مقاطع از زمان ورود کالا تا زمان خرده فروشی طراحی شده باشد.
درحال حاضر با وجود استفاده از سامانه جامع گمرکی، همچنان میزان کشفیات بخش کوچکی از کل قاچاق کالا به کشور را شامل می‌شود و کالاهای قاچاق کماکان با روندی قابل توجه از مبادی قانونی در حال ورود به کشور هستند.
یکی از الزامات پیشگیری از این اقدامات قاچاقچیان، بررسی محموله‌های وارداتی با استفاده از دستگاه‌های «اشعه ایکس» یا همان «ایکس‌ری» در زمان عبور از گمرک است. در این روش اقلام موجود در کانتینرها با دستگاه‌های ایکس‌ری اسکن شده و امکان راستی آزمایی اظهارات واردکنندگان فراهم می‌شود.
با اینحال در حال حاضر امکان عبور بخش بسیار کمی از کل کانتینرهای وارداتی از این دستگاه‌ها فراهم است. تا جایی که رهبر انقلاب در سخنان ابتدای سال جاری با ورود جزئی به مسئله مبارزه با قاچاق، از کمبود دستگاه‌های ایکس‌ری در گمرکات کشور انتقاد فرمودند.
طبق آمار گمرک در سال‌های فعالیت دولت یازدهم، تعداد دستگاه‌های ایکس‌ری کامیونی به بیش از دو برابر قبل افزایش یافته و در حال حاضر تعداد ۱۲ دستگاه ایکس‌ری کامیونی در گمرکات اجرائی در حال بهره برداری است.[۱]
طبق این آمار تا سال ۱۳۹۲ تنها ۵ دستگاه ایکس‌ری در گمرکات کشور فعال بوده و اکنون نیز تنها ۱۲ دستگاه ایکس‌ری در گمرکات کشور فعال هستند. با این حال آمار نشان میدهد در دولت یازدهم نیز همت چندانی به خرید و تجهیز گمرکات با دستگاه‌های ایکس‌ری به منظور ارزیابی محموله‌های وارداتی وجود نداشته است.
در سال گذشته بیش از ۸۸ گمرک مرزی و داخلی در زمینه واردات کالا به کشور فعال بوده‌اند. در چنین شرایطی وجود تنها ۱۲ دستگاه ایکس‌ری بسیار کمتر از حد انتظار است.
به عنوان نمونه در گمرک شهیدرجایی بندرعباس که فعال‌ترین گمرک کشور در واردات کالاست و سالانه بیش از ۳۰ درصد محموله‌های وارداتی از این گمرک وارد کشور می‌شوند، روزانه حدود ۴ تا ۶ هزار کانتینر وارد می‌شود. طبق گفته مسئولین گمرک در سال‌های گذشته تنها کمتر از ۱۵۰ عدد از این کانتینرها مورد بازبینی توسط دستگاه‌های ایکس‌ری در این گمرک قرار می‌گرفته است؛ که نشان از آمار ۳ درصدی بازبینی محموله‌های وارداتی با استفاده از دستگاه‌های ایکس‌ری در مجهزترین گمرک کشور دارد.
چنانچه گمرکات کشور به دستگاه‌های ایکس‌ری پیشرفته‌ای که سرعت بالایی دارند و قابلیت اسکن بار کامیون‌ها بدون نیاز به پیاده شدن راننده را نیز دارا هستند مجهز شوند، با هریک از این دستگاه‌ها قابلیت اسکن بیش از هزار کامیون در روز فراهم است.
بنابراین اگر بخواهیم دست کم نیمی از کامیون‌های ورودی با این دستگاه‌ها ارزیابی شوند، لازم است برخی از گمرکات فعال‌تر مانند گمرک شهید رجایی بندرعباس، به حدود ۴ دستگاه و گمرکات دیگر دست کم به یک دستگاه ایکس‌ری مجهز گردند. در نتیجه برای تهجیز تمامی گمرکات کشور لازم است بیش از ۱۲۰ دستگاه ایکس‌ری در گمرکات کشور فعال باشند و به اسکن کالاهای وارداتی بپردازند.
این درحالیست که درحال حاضر یک دهم این میزان دستگاه ایکس‌ری در گمرکات وجود دارد و مشخص نیست چه تعداد از آن‌ها قدیمی و مستعمل و چه تعداد جدید و پرسرعت هستند.
بنابراین ضروری است هرچه سریعتر گمرک جمهوری اسلامی ایران میزان دستگاه‌های ایکس‌ری خود را به حدی برساند که در تمامی گمرکات کشور بیش از نیمی از کانتینرهای ورودی از طریق این دستگاه‌ها مورد راستی آزمایی قرار بگیرند تا احتمال کشف محموله‌های قاچاق افزایش یابد و انگیزه قاچاقچیان نیز کمتر گردد.
نکته دیگر اینکه درحال حاضر به طور کامل قابلیت تولید این دستگاه‌ها با استفاده از توان متخصصان داخلی فراهم است و تولید و تعمیر و نگهداری این دستگاه‌ها میتواند اشتغال مناسبی برای تعدادی از نیروی کار تحصیل کرده کشور ایجاد نماید. بنابراین لازم است تمامی این دستگاه‌های ایکس‌ری از شرکت‌های توانمند داخلی خریداری گردد.
برچسب ها: دستگاه ایکس‌ری

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۸۲۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کولر‌های قاچاق در توقیف پلیس رودبار

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان ، سرهنگ عیسی روشن‌قلب با بیان اینکه ماموران یگان امداد حین کنترل وسایل نقلیه عبوری در محور مواصلاتی شمال به جنوب به یک دستگاه خودرو باری نیسان که در حال تردد بود، مشکوک شده و برای بررسی آن را متوقف کردند، گفت: در بازرسی از این خودرو، ۱۰ دستگاه کولر گازی قاچاق کشف شد.
وی ارزش تقریبی این کشفیات را طبق نظر کارشناسان ۳ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: متهم ۲۴ ساله برای سیر مراحل قانونی در اختیار مرجع قضائی قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • تولید فنرهای مورد نیاز صنایع ریلی و خودروسازی
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات کالا از گمرک کرمانشاه طی فروردین سال جاری
  • ناسا با دوربین ۳۶ پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود
  • رئیس قوه قضاییه: برخی قضات گله می‌کنند که پرونده‌ها با ابهامات زیاد به اجرای احکام می‌روند
  • نجات راه‌سازی با اقدام به‌موقع دستگاه قضا
  • آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟
  • کشف ۳۷ دستگاه گاز صفحه‌ای قاچاق در لرستان
  • کولر‌های قاچاق در توقیف پلیس رودبار
  • احداث تیرپارک کامیون‌ های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • نصب ۴۰ دستگاه آشکارساز چمدانی در گمرکات اجرایی کشور