Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال سیاسی و عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام با ارائه تحلیلی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری 96 نظرات خود را پیرامون این انتخابات گفت و ضمن اشاره به دلایل پیروزی «حسن روحانی» در این رقابت ها، دلایل شکست اصولگرایان را نیز واکاوی کرد.

«محمد هاشمی رفسنجانی» در گفت و گو با خبرنگار «تابناک» نظرات خود را پیرامون انتخابات 96 اینگونه بیان کرد:

* انتخابات سال 96 به معنای واقعی کلمه "انتخابات رقابتی" در کشور بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 جریان فکری فعال در کشور در برابر هم قرار گرفته بودند اما در خلال انتخابات مسائلی اتفاق می افتاد که افکار عمومی را به سمت جاذبه یک جریان و دافعه جریان دیگر سوق می داد.

* مسئله پیشینه نامزدهای انتخاباتی خیلی در بین افکار عمومی مطرح می شد.

* جریان اصولگرا 2 نامزد اصلی داشت اقای قالیباف و رئیسی بود که پیشنه اقای قالیباف به دلیل سابقه ریاست بر نیروی انتظامی و حضور در سپاه پیشینه نظامی گری و پلیسی ایشان را تقویت می کرد. ایشان در این دوره سعی کرد تا این سابقه گذشته خود را کتمان کند ولی با دافعه مردم مواجه شد.

* از سوی دیگر آقای رئیسی پیشینه قضاوت داشتند آنچیزی که از مردم مکررا مطرح می شد آن بود که در صورت بروز حادثه در کشور نیروی انتظامی پرونده ای را تشکیل و قاضی رای آن را صادر می کند.

* ترکیب پلیس و قاضی که قصد تصدی بر مسند اجرایی کشور را داشتند جای نگرانی و سوال در بین مردم ایجاد نمود که این نامزدها با کدام تجربه اجرایی می توانند به فکر معیشت و اقتصاد ملت باشند.

* این پیشنه ها با طرح مسائلی از سوی اقای قالیباف در مناظره ها و طرح اتهامات به مسئولان در این سی و چند سال بیشتر برای افکار عمومی روشن شد و نشان داد که سبک و سیاق آقای قالیباف تخریبگری است.

* آقای رئیسی در مناظره ها معقول ظاهر شدند اما در جهت تایید قالیباف با یک ادبیات دیگر رای صادر می کردند و سخنانشان در مناظره ها،مردم را نسبت به خودشان دچار دافعه می کردند.

* در مقابل این جریان، جریان اصلاح طلبی و معتدل که نامزد اصلیشان اقای روحانی و جهانگیری بود در مناظره ها ازعملکردشان دفاع کردند و سخنان آنها برای مردم آگاه کنند بود.

* در اصل انتخابات از نگاه جامع شناسی سیاسی را می توان تجسمی بزرگ از یک دادگاه دانست که یک طرف آن پلیس و قاضی نشسته اند و طرف دیگر آن افرادی بودند که 4 سال یا بیشتر به مردم خدمت و خدماتی را برای نظام داشتند که در دادگاه مجبور شدند حساب پس بدهند.

* اگر به نظرسنجی ها، رفتار و نظرات مردم قبل از مناظره ها با بعد از هر مناظره دافعه مردم نسبت به نامزدهای اصولگرایان بیشتر می شد بطوریکه بعد از مناظره سوم مردم تقریبا تصمیم خود را گرفته بودند..

* از سوی دیگر در انتخابات 96 شاهد رفتار یکجانبه گرایانه صدا و سیما بودیم. صداو سیما در انتخابات 96 با تهیه و پخش گزارش های تخریبی مردمی سعی در تخریب دولت یازدهم داشت که مردم با هوشمندی کامل عکس تخریب ها عمل کردند و به سمت جریان اصلاح طلبی و معتدل روی آوردند.

* در انتخابات 96 همچنین اشاراتی به گذشته شد گذشته ای که به دلیل حمایت های ویژه ایت الله هاشمی رفسنجانی از دستاوردهای دولت یازدهم ، بسیار روشن و قابل استناد بود. با وجود رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی دیدگاه های ایشان همچنان در بین طرفداران و کابینه دولت همراه بود که همین مسئله ایجاد جاذبه در بین مردم می کرد.

* بار دیگر تاکید می کنم از دیدگاه جامع شناسی صحنه ای که از انتخابات 96 می توان ترسیم کرد تصویر دادگاه ناعادلانه با امکانات بیت المال بود. وقتی مردم از مطالب مطرح در این دادگاه علنی یکجانبه گرایانه با خبر شدند، تصمیم نهایی خود را به نفع جریان اعتدال اتخاذ کردند و متوجه شدند که در بین نامزدهای اصولگرا شعارهای بی پشتوانه همچون دولت نهم و دهم مطرح می شود که این امر باعث دافعه بیشترمردم از انها شد، البته یکسری افرادی که مشکلات معیشتی در زندگی خود داشتند جاذب این گفتمان شدند گفتمانی که مردم را به گذشته قبل از 92 دعوت می کرد.

* مردم کوچه و بازار چون احساس می کردند که کاندیدای اصولگرا از موقعیت حاکمیتی خود استفاده می کنند و هر تهمتی را به کاندیدای رقیب می زنند، هراس پیدا کردند.

* در نهایت مردم با وجود نواقصی که در گفتمان اعتدال بود، راه اعتدال را انتخاب کرد تا دولت بتواند روابط بین الملل را بهبود ببخشد و خطراتی که امکان ایجاد برای کشور را داشت خنثی سازد.

* البته من در روزهای واپسین انتخابات و روزی که آقای قالیباف به نفع آقای رئیسی کنار کشید به ستاد آقای رئیسی پیام دادم و گفتم که نمی دانم که چه کسانی زیر پای این سید پوست خربزه انداخته اند، رئیسی به دلیل تولیت آستان قدس احترامات و علاقه ای را در بین مردم پیدا کرده بود. همچنین در این پیام پیشنهاد کردم که برای برون رفت از این وضعیت شاید بهترین راه انصراف باشد اگر واقع بین باشید تعجب نخواهید کرد؛ چون افکار عمومی نشان می داد که جامعه به چه سمتی می رود و واضح بود که ایشان شکست خواهد خورد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۸۲۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت

به گزارش صدای ایران، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی بامداد پنجشنبه پس از بازگشت از سفر رسمی به دو کشور پاکستان و سریلانکا، در گفتگویی درباره نتایج و دستاورد‌های این سفر گفت: بخش اول سفر ما به پاکستان بود که مردم آن علاقه بسیاری به انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی دارند.


رئیس جمهور با بیان اینکه شور و شوق و نشاط مردم پاکستان نسبت به مردم ایران بالاست، افزود: علیرغم برخی محدودیت‌های امنیتی برای حضور در اجتماعات، اما در آن بخش از اجتماعات نخبگان علمی و فرهنگی که حضور یافتیم، با استقبال و شور و نشاط بالای مردم پاکستان مواجه شدیم که این مقدار ابراز علاقه به امام راحل، رهبری معظم انقلاب، انقلاب شکوهمند اسلامی و مواضع جمهوری اسلامی طبیعی بود.

رئیسی دیدار‌های صورت گرفته با مسئولان عالی پاکستان را هم عمدتا ناظر به کارها، همکاری‌ها و مسائلی دانست که در گذشته با پاکستانی‌ها دنبال می‌شد و به هر دلیلی دچار وقفه شده بود و اظهار داشت: از جمله درباره همکاری‌ها در حوزه انرژی تصمیماتی اتخاذ و مقرر شد این همکاری‌ها با قوت ادامه پیدا کند. همچنین در حوزه همکاری‌های تجاری و اقتصادی، با موافقت دو کشور رسیدن حجم مبادلات به ۱۰ میلیارد دلار در گام اول هدف‌گذاری شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه در دیدار‌هایی که با فعالان اقتصادی پاکستانی داشتیم آنها مصمم بودند کار را به نحوی دنبال کنند که در زمان کوتاهی به حجم تجارت ۱۰ میلیارد دلاری برسیم، تصریح کرد: در حوزه کار فرهنگی نیز به دلیل قرابت‌های فرهنگی و ارتباطات همسایگی قلبی و قبلی تصمیمات خوبی اتخاذ شد و در مجموع آنچه ضرورت داشت میان دو کشور در جلوه اسناد همکاری متجلی شود، انجام شد. همچنین در مذاکرات صورت گرفته با مسئولان عالی دو ایالت پنجاب و سند نیز که همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی زیادی با ایران دارند، توافق شد موانع گسترش همکاری‌ها رفع و کار با قوت دنبال شود.

رئیسی با اشاره به بخش دوم سفرش به سریلانکا، خاطرنشان کرد: اولین موضوع سفر به سریلانکا که ارتباطات خوبی با ما دارد، افتتاح طرح بزرگ و چند منظوره برق‌آبی در این کشور بود که از سوی شرکت ایرانی فرآب با تکنولوژی کاملا به‌روز و سطح بالا و پیچیده و کار علمی قابل توجه اجرا شده بود. بهره‌برداری از این سد خبر خوبی برای مردم سریلانکا بود و قرار شد نسبت به صدور خدمات فنی و مهندسی از ایران به سریلانکا کار با قوت دنبال شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ظرفیت‌های خوبی در عرصه‌های مختلف از جمله صدور خدمات فنی ـ مهندسی دارد که می‌توانیم بر اساس آنها همکاری‌های خوبی با کشور‌های همسو، همسایه و آسیایی داشته باشیم، گفت: موضوع دوم سفر به سریلانکا گسترش تجارت و همکاری اقتصادی با این کشور بود که تصمیمات خوبی درباره آنها اتخاذ شد.

رئیسی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه ارتباط با کشور‌های آسیایی به ویژه پاکستان و سریلانکا در حوزه همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بیش از پیش گسترش یابد، افزود: این سفر در مقطع فعلی می‌تواند گام مثبتی در جهت توسعه روابط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری با همسایگان و کشور‌های همسو و مستقل باشد.

رئیس جمهور همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط منطقه، تحولات اخیر و نیز مسئله غزه نَفس برگزاری این سفر چه دستاورد‌هایی داشت؟ گفت: این سفر از قبل برنامه‌ریزی شده بود، اما انجام آن در این مقطع نشان دهنده اقتدار، عزت و عزم جمهوری اسلامی برای توسعه روابط با همسایگان و کشور‌های همسو و مستقل بود. منطقه و جهان این پیام را از این سفر دریافت کردند که جمهوری اسلامی ایران کشور قدرتمندی است که هم می‌تواند از جایگاه اقتدار و عزت سخن خود را با دشمنان بیان کند و هم ارتباط خود را با دوستان تداوم و تحکیم بخشد.

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • با زور نمی‌توان دین‌داری و حجاب ترویج کرد | توئیت فضائلی جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرد | رئیسی مدافع گشت ارشاد است
  • خانجانی: توئیت فضائلی درباره تذکر به مسئولان، جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرده/دولت رئیسی مدافع گشت ارشاد است
  • نقوی حسینی: طیف پایداری، شریان و مصاف برای ریاست مجلس، روی ذوالنور به جمع‌بندی می‌رسند
  • جزئیاتی تکان دهنده از قتل یک جوان توسط ۴ برادر
  • ۱۲۰۰ شعبه اخذ رای در مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات فعال می‌شوند
  • رئیسی: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت
  • رئیسی: این سفر پیام مهمی داشت
  • (ویدیو) کنایه واعظی به آمار‌های غلط دولت رئیسی؛ مردم بهترین قاضی هستند