Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز، همچون تغییرات در بازار آزاد ارز، انرژی، بازار طلا، سکه، نفت و ... تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه موضوعاتی همچون ادامه روند صعودی بورس در کانال جدید، ارزان شدن سکه طرح قدیم، پیش بینی بازار نفت در هفته پیش‌رو، تثبیت قیمت ارزهای بانکی، سود میلیاردی قطع واردات بنزین، را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ادامه روند صعودی بورس در کانال جدید
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز یکشنبه 31 اردیبهشت ماه 96 با افزایش 116 واحدی به رقم 81 هزار و 194 واحد رسید. شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با افزایش 39 واحدی به رقم 27 هزار و 817 واحد رسید. شاخص کل هم ‌وزن نیز با 41 واحد افت، عدد 17 هزار و 631 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) 32 واحد کاهش داشت و به عدد 13 هزار و 799 واحد رسید. ولی شاخص سهام آزاد شناور با رشد همراه بود و با افزایش 102 واحدی به رقم 88 هزار و 695 واحد دست یافت. شاخص بازار اول نیز با افزایش 27 واحدی به رقم 56 هزار و 185 واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با رشد 566 واحدی، عدد 180 هزار و 875 واحد را به نمایش گذاشت.در بازار فرابورس نیز شاخص با افت اندک 0.30 واحدی به رقم 926.9 واحد رسید.

سکه طرح قدیم ارزان شد
در جریان معاملات بازار آزاد روز یکشنبه تهران قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با ۴۰۰ تومان کاهش به یک میلیون و ۲۱۶ هزار و ۳۵۰ تومان، هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم با ۳۰۰۰ تومان کاهش به یک میلیون و ۱۸۸ هزار تومان، نیم سکه با ۱۵۰۰ تومان کاهش به ۶۵۸ هزار و ۵۰۰ تومان و ربع سکه نیز با ۱۵۰۰ تومان کاهش به ۳۷۲ هزار و ۵۰۰ تومان رسید. همچنین سکه یک گرمی ۲۵۸ هزار تومان معامله شد.
پیش بینی بازار نفت در هفته پیش‌رو
همان طور که هفته گذشته تابناک اقتصادی به درستی پیشبینی کرد، در این هفته از یک طرف، کاهش موجودی و تولید نفت آمریکا و از طرف دیگر امیدواری تجار یه تمدید توافق اوپک برای کاهش تولید نفت و ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا از میانه سال تا ماه مارچ ۲۰۱۸، یعنی برای ۹ ماه دیگر بود. این در حالی ست که پیشتر احتمال می رفت که این توافق برای ۶ ماه دیگر، یعنی تا آخر سال ۲۰۱۷ تمدید شود. پیش بینی می شود که با بازشدن بازار ها در روز دوشنبه، آمریکا باز هم کمی از شتاب تولید خود بکاهد و با برگزار شدن صد و هفتاد و دومین نشست سران اوپک در ۲۵ می (۴ خرداد) قیمت نفت افزایش یابد.
خوشبینی قطر به تمدید کاهش تولید نفت
محمد بن صالح الساده، وزیر صنعت و انرژی قطر می گوید: خوشبین است که تمدید توافق جهانی کاهش عرضه نفت پس از ماه ژوئن می‌تواند ثبات بازار را تقویت کند. وی همچنین اعلام کرد که در ادامه این توافق تا سه ماه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی، مزیت‌هایی می‌بیند. وزیر صنعت و انرژی قطر در بیانیه ای اعلام کرد: ما خوشبین هستیم که با توجه به افزایش انتظار از تقاضای نفت در سه ماه سوم و چهارم سال جاری میلادی، تمدید توافق در نیمه دوم این سال ثبات بازار را بهبود می‌بخشد. الساده گفت: این واقعیت که وضع اقتصادی جهان به طور روز افزون بهبود می یابد، مؤید این برآورد است. به نقل از مهر، به گفته وی، تمدید توافق تا سه ماه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی نیز که تقاضای نفت در آن به طور فصلی پایین است، مزیت‌هایی دارد. وزیر انرژی قطر همچنین اعلام کرد برخی کشورهای تولیدکننده نفت در روزهای اخیر از تمدید توافق حمایت کرده‌اند. الساده همچنین اعلام کرد که پس از سه سال افزایش سطح ذخیره سازی نفت، فرایند بازگشت توازن میان عرضه و تقاضای این کالای راهبردی سرانجام آغاز شده است.
تثبیت قیمت ارزهای بانکی در روز تعطیلی بازارهای جهانی
بانک مرکزی روز یکشنبه، ارزش برابری 39 ارز عمده را اعلام کرد که به دلیل تعطیلی بازارهای جهانی، همگی بدون تغییر باقی ماندند. هر دلار آمریکا امروز 32,440 ریال، هر پوند انگلیس 42,272 ریال و هر یورو 36,345 ریال ارزش گذاری شد. همچنین هر فرانک سوئیس 33,328 ریال، کرون سوئد 3,715 ریال، کرون نروژ 3,871 ریال، کرون دانمارک 4,898 ریال، روپیه هند 503 ریال، درهم امارات متحده عربی8,828ریال، دینار کویت 106,775 ریال، یکصد روپیه پاکستان 30,951 ریال، یکصد ین ژاپن29,164 ریال، دلار هنگ کنگ 4,168 ریال، ریال عمان 84,328 ریال، دلار کانادا 24,004 ریال، راند آفریقای جنوبی 2,450 ریال، لیر ترکیه 9,062 ریال و روبل روسیه 569 ریال تعیین قیمت شد.
قطع واردات بنزین چند میلیارد تومان سود دارد؟
مدیرعامل شرکت پخش فراورده‌های نفتی ایران در پاسخ به این سوال که قطع واردات بنزین چقدر برای کشور سود خواهد داشت، پاسخ داد: نرخ بنزین فوب متغیر است و قیمت تمام شده برای ما ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ تومان است و ایران ۱۲ میلیون لیتر بنزین با این قیمت وارد می کند. بر اساس این گزارش، با توجه به نرخ عرضه بنزین در ایران، قطع واردات بنزین بین ۶ میلیارد تومان تا ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برای کشور سود به همراه دارد. منصور ریاحی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به آخرین میزان تولید و مصرف بنزین در کشور اظهار کرد: در حال حاضر تولید بنزین حدود ۶۷ میلیون لیتر و مصرف بنزین حدود ۷۸ میلیون لیتر است، به عبارت دیگر حدود ۱۲ میلیون لیتر فاصله تولید و مصرف بنزین در کشور است. وی افزود: امسال با توجه به سیاست های وزارت نفت و شخص وزیر نفت هدف این است که با به مدار آمدن فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس چهار میلیون لیتر نفت گاز و ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورور۴ به تولید کشور اضافه و در نتیجه واردات بنزین قطع شود.
گران شدن خرما در آستانه ماه رمضان
علی اصغر موسوی دبیر انجمن خرما در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به آخرین وضعیت قیمت خرما در آستانه ماه رمضان اظهار داشت: در حال حاضر هر کیلو خرما با نرخ ۱۵ الی ۲۰ هزار تومان به مصرف کننده عرضه می‌شود و این درحالی است که در ابتدای فصل هر کیلو خرما درجه یک تنها با قیمت ۲ هزار و ۵۰۰ تومان از کشاورزان خریداری می‌شود. وی افزود: طبق روال همه ساله دلالان با اقداماتی نظیر خرید و دپو خرما در سردخانه‌ها در ایام پرمصرف با به راه انداختن کمبود ساختگی اقدام به تنش قیمت در بازار می‌نمایند که این امر اجحاف در حق مصرف کننده و تولیدکننده است چرا که تنها سود بالای ۵۰ درصد نصیب عده‌ای دلال می‌شود. موسوی با بیان اینکه خرید توافقی تنها راهکار جلوگیری از تنش قیمت‌ها است، گفت: با توجه به آنکه خرید تضمینی جوابگوی هزینه کشاورزان نیست از این رو دولت با خرید توافقی و دپو در سردخانه‌ها در ایام پرمصرف می‌تواند از نابه سامانی عرضه و نوسانات قیمت در بازار جلوگیری نماید.


منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۸۳۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گوشت دوباره گران می‌‌شود؟

به گزارش «تابناک» به نقل از تجارت نیوز،  نرخ شقه گوسفندی در هفته دوم فروردین سال گذشته هر کیلو گرم ۳۷۰ هزار تومان بود و این عدد در هفته پایانی اسفند با افزایش ۶۳.۵ درصدی به ۶۰۵ هزار تومان رسید.

 این عدد در هفته پایانی فروردین بین ۶۲۰ تا ۶۵۰ هزار تومان متغیر بوده و باید دید تا پایان سال، قرار است این بازار چه وضعیت قیمتی به ثبت خواهد رساند.

کاهش مصرف

در حالی که به گفته فعالان بازار سرانه مصرف گوشت قرمز کاهش بسیاری داشته و بخشی از مشتریان به سمت بازار گوشت مرغ سوق پیدا کرده‌اند، رئیس سازمان دامپزشکی مصرف سرانه گوشت قرمز هر ایرانی را ۷ کیلو گرم عنوان کرد. پیش‌تر (سال ۱۴۰۲) مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور این عدد را ۶ کیلو گرم اعلام کرده بود. افشین صدر دادرس به مهر گفته بود طی چند سال اخیر با افزایش قیمت گوشت مصرف سرانه هر ایرانی از ۱۲ کیلوگرم به حدود ۶ کیلو گرم رسیده است.

وضعیت نجومی نرخ این کالای اساسی در سال ۱۴۰۲ که جهش‌های قیمتی را تجربه کرد قطعا سرانه مصرف را در سال ۱۴۰۲ دستخوش تغییرات بیشتر کرده است.

برنامه‌های روی زمین‌مانده

متولیان بخش دولتی و خصوصی برای ساماندهی بازار گوشت، پیشنهادهای متعدد داشته‌اند که یکی از این پیشنهادها با توجه به کمبود نقدینگی و کشتار دام‌های مولد، واردات دام پایه پروار بود. به گفته دامداران حدود ۴ ماه زمان نیاز است تا گوشت دام پایه پروار آماده توزیع د ر بازار شود.

این موضوع تا امروز هنوز محقق نشده است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در این خصوص گفت، مجوز واردات دام پایه پروار از برخی کشورها از سوی سازمان دامپزشکی صادر شده و در این خصوص مشکلی وجود ندارد. واردکنندگان و بخش خصوصی برای این امر باید اقدام کنند که استقبال نشده است.

این کشورها شامل روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند و برزیل است. البته قرار گرفتن برزیل در فهرست موجود با ارسال اطلاعات درخواستی ایران از سرویس دامپزشکی این کشور خواهد بود.

اما سرپرست معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی درباره عدم واردات دام پایه پروار، دی ماه سال گذشته گفته بود، معاونت تخصصی در حال برنامه‌ ریزی است که چه حجمی دام پایه پروار نیاز به واردات دارد. محدودیتی هم برای منابع ارزی وجود ندارد و با توجه به تولید دام پروار در داخل، میزان کسری در حال برآورد است که بر اساس آن تأمین ارز شود.

در نهایت گویا صرفه اقتصادی در واردات دام آماده کشتار و گوشت گرم و منجمد است.

عرضه ۳۰ هزار تن گوشت در نیمه دوم سال

بخشی از نیازمندی بازار گوشت قرمز به وسیله جامعه عشایر تأمین می‌شود. این عدد حدود ۲۵ درصد است. رئیس پیشین سازمان امور عشایر، مهر سال گذشته از آمادگی جامعه عشایر برای افزایش تولید گفته بود. سیاوش احمدی قائد با اشاره به طرح تولید قراردادی گوشت دام تاکید کرد، عشایر برای تولید قراردادی یک میلیون و ۴۰۰ هزار رأس دام ظرفیت دارند.

در این خصوص فضل خرم، مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان هم اظهار کرده، سال گذشته با حمایت دولت با وجود تمام تنگناها، قرارداد تأمین ۱۲۲ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز با جامعه عشایری منعقد شد.

وی اضافه کرد، تا کنون ۹۵ هزار تن نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز در اختیار جامعه عشایری کشور قرار گرفته و با توجه به انعقاد قرارداد تولید قراردادی ۵۰۰ هزار رأس دام، از اواخر خرداد دام تولیدی عشایر روانه بازار می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک ایرانیان تصریح کرده، مرحله بعدی تولید قراردادی دام از سوی عشایر اواخر تیر منعقد می‌شود که گوشت تولیدی آن در ماه‌های آذر، دی و بهمن عرضه خواهد شد.

وی ابراز کرد: امسال برای ۱.۵ میلیون رأس تولید قراردادی دام با عشایر قرارداد منعقد می‌کنیم و ۳۰ هزار تن گوشت قرمز در نیمه دوم سال به بازار عرضه می‌شود. با توجه به نزدیکی اعیاد قربان و غدیر خم (۲۸ خرداد و ۱۵ و ۱۶ تیر) نهادهای متولی باید برای تأمین بازار تدابیر لازم را اندیشیده تا همچون سال گذشته شاهد سیر نجومی قیمت‌ها در سال جاری نباشیم.

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • گوشت دوباره گران می‌‌شود؟
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • ریال عربستان در بازار آزاد ۱۶۵۶۰ تومان
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!