Web Analytics Made Easy - Statcounter

شکوفه اویار حسینی کارشناس ارشد مشاوره خانواده در گفت‌وگو باخبرنگارحوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛بیان کرد: جویدن جداره دهان یکی از عادات غلطی است که در نتیجه استرس و اضطراب بروز پیدا می‌کند. این رفتار در حیطه روانپزشکی جز رفتارهای وسواسی-اجباری طبقه بندی می‌شود.
وی اظهار داشت: در اثر جویدن جداره دهان دندان‌ها با پوسته لب تماس برقرار می‌کنند که این امر باعث خراشیدگی دهان و زخم شده و با کندن لایه روی زخم این ضایعات عمیق‌تر می‌شوند؛ بنابراین افرادی که به طور مستمر پوسته لب خود را می‌جوند در معرض ابتلا به زخم‌های دهانی غیر قابل درمان و در موارد شدید و نادر سرطان دهان قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این کارشناس ارشد مشاوره خانواده در خصوص میزان شیوع رفتارهای وسواسی-اجباری عنوان کرد: میزان شیوع این رفتار‌ها پس از سن ۳۵ سالگی نادر است و این عادت‌ها در دوران کودکی و نوجوانی بیشتر در پسران مشاهده می‌شود و در دوران نوجوانی و جوانی تا ۳۵ سالگی در دختران از شیوع بالایی برخوردار است.
اویارحسینی در خصوص روش‌های ترک عادت جویدن جداره دهان افزود: اشخاصی که دچار این عادت هستند باید در مرحله نخست به دندانپزشک مراجعه کرده و در صورت نیاز از یک محافظ که جسمی نیمه سخت است به منظور جلوگیری از سایش دندان‌ها به هم استفاده کنند. همچنین این محافظ مانع از برخورد تیزی دندان‌ها با جداره داخلی دهان نیز می‌شود.
وی عنوان کرد: به دلیل اینکه جویدن جداره دهان در زیر مجموعه رفتارهای وسواسی- اجباری قرار می‌گیرد، بنابراین فرد با وجود اینکه می‌داند این یک رفتار ناکارآمد است، ولی به خاطر اجبار و فشاری درونی اقدام به انجام آن می‌کند.
این کارشناس ارشد مشاوره خانواده توصیه کرد: اشخاصی که پوست لب خود را می‌جوند باید برای ترک این عادت به روانشناسانی که رویکرد درمانی آن‌ها رفتار درمانگر بوده مراجعه کنند.
اویارحسینی با اشاره به اهمیت مصاحبه انگیزشی در ترک عادت جویدن جداره دهان تصریح کرد: هدف از انجام مصاحبه این است که فرد به لزوم ترک این عادت پی برده و بداند که انجام این رفتار چه صدماتی را به روابط فردی و اجتماعی وی وارد کرده است.
وی اظهار داشت: مشاور جنبه مثبت ترک عادت را به مراجعه کننده تذکر داده و به فرد می‌گوید که اگر این رفتار را انجام نمی‌داد به چه موفقیت هایی دست پیدا می‌کرد در نتیجه این امر در شخص ایجاد انگیزه می‌کند.
این کارشناس ارشد مشاوره خانواده افزود: در مرحله بعد و به کمک خود شخص با رویکرد ثبتی- نگارشی موقعیت‌های زمانی و مکانی که در آن زمان‌ها فرد جویدن جداره دهان را انجام می‌دهد شناسایی شده و از طریق جداول علت یابی دلایل پیدایش و تداوم این عادت مشخص می‌شود.
اویارحسینی با بیان اینکه در زمان انجام عادت برای مثال ناخن جویدن یا جویدن جداره دهان انجام رفتار جایگزین ضروری است، عنوان کرد: هنگامی که وسوسه انجام این کار به ذهن فرد خطور می‌کند باید به مدت حداقل ۲ دقیقه رفتار جایگزین را به همراه تنفس دیافراگمی انجام دهد؛ بنابراین با پیروی از این شیوه به احتمال بالای ۸۰ درصد دیگر آن عادت را در آن موقعیت انجام نمی‌دهد.
وی تاکید کرد: اشخاصی که عادت به جویدن جداره دهان دارند به صورت ژنتیکی، تربیتی یا محیطی مستعد اضطراب هستند بنابراین انجام روزانه ریلکسیشن (تن‌آرامی) به مدت ۳۰ تا ۶۰ دقیقه دراین گروه از افراد ضروری است.
این کارشناس ارشد مشاوره خانواده تصریح کرد: انجام فعالیت‌های شاد و لذت بخش که در آن سطح هورمون سروتونین (شادی) و هورمون آدرنالین (هیجان) فرد افزایش پیدا می‌کند نیز سبب کاهش اضطراب و استرس شده که نقش موثری در ترک عادت جویدن جداره دهان و لب دارد. همچنین احتمال بروز این عادت در خانواده هایی که سابقه خانوادگی و فامیلی وسواس فکری و عملی در آن‌ها وجود دارد، بیشتر است.
اویارحسینی بیان کرد: فرزندانی که در دوره کودکی یا نوجوانی نیازهای جسمیشان به موقع و به اندازه برطرف نشده نیز بیشتر امکان دارد که دچار عادت جویدن جداره دهان شوند.
وی افزود: انسان پنج نیاز هیجانی دارد که نیاز به دوست داشته شدن غیر شرطی (نیاز به محبت)، احساس امنیت، داشتن حس توانمندی، استقلال و کفایت، نیاز به تفریح و احتیاج به ناکامی به هنگام از جمله این نیاز‌ها محسوب می‌شوند که نیاز به ناکامی به موقع باید از سن سه سالگی به کودکان آموزش داده شود. سبک فرزندپروری سهل گیر یا سخت‌گیر به این نیازهای پنج گانه انسان آسیب می‌زند.
اویارحسینی یادآور شد: در صورتی‌که کودکی به عادت جویدن جداره دهان دچار است والدین باید از سرزنش و تحقیر کردن وی اجتناب کرده، زیرا منع کردن کودک از انجام این رفتار این حس را در وی ایجاد می‌کند که انسانی دوست داشتنی نیست. همچنین سبب تقویت احساس گناه در کودک نیز می‌شود.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۸۳۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه تولید برق آماده ورود به روز‌های اوج مصرف

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، علی اکبر محرابیان در بازدید از کارگاه‌های تعمیر توربین‌های تولید برق، با اشاره به برنامه‌های وزارت نیرو برای تأمین برق مشترکان، اظهار کرد: از سال گذشته ۱۸۰ طرح و اقدام برای اوج مصرف تابستان ۱۴۰۳ در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان این‌که این طرح‌ها در بخش‌های مختلف توسعه نیروگاه‌ها، توسعه شبکه، اصلاح شبکه و اقدامات نرم‌افزاری همچون مدیریت مصرف انجام شده است، خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین اقدامات، آماده‌سازی تمام نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در شرایط اوج مصرف تابستان است.

وزیر نیرو ادامه داد: برای این منظور، برخی نیروگاه‌ها نیاز به تعمیرات اساسی، برخی نیاز به بازبینی و برخی نیاز به اقدامات اصلاحی دارد تا بتوانیم شرایط این نیروگاه‌ها را در حالت استاندارد قرار بدهیم.

وی با بیان این‌که این اقدامات هم در نیروگاه‌های حرارتی، هم در نیروگاه‌های برق‌آبی و هم در سایر واحد‌ها صورت گرفته است، تصریح کرد: کار تعمیرات بیشترنیروگاه‌های کشور به پایان رسیده که بناست تا در ۱۵ اردیبهشت، تعمیرات همه نیروگاه‌های به اتمام برسد.

محرابیان گفت: بیش از ۹۰ درصد برنامه محقق شده و تلاش می‌کنیم با حداکثر ظرفیت نیروگاهی به استقبال شرایط اوج مصرف برق برویم.

بومی‌سازی ۹۵ درصد نیاز فنی صنعت برق

وی در رابطه با توان داخلی کشور در تعمیرات نیروگاهی، با بیان این‌که بیش از ۹۵ درصد تجهیزات، قطعات و علم و فناوری صنعت برق کشور ما داخلی است، عنوان کرد: در حوزه انرژی‌های تجدیدپذدیر نیز در حال افزایش عمق تولید هستیم تا در آینده در این انرژی‌ها به‌خصوص در انرژی خورشیدی به خودکفایی برسیم.

وزیر نیرو با بیان این‌که بیشترین صادرات خدمات فنی و مهندسی در بخش نیروگاهی انجام شده است، یادآور شد: نیروگاه‌های زیادی در خارج از کشور اجرا کرده‌ایم، اما از آن مهم‌تر این است که طی سال‌های اخیر، کار تعمیرات اساسی و نگهداری بسیاری از نیروگاه‌های خارج از کشور را که عمدتأ کشور‌های غربی اجرا کرده‌اند را به راحتی انجام می‌دهیم.

وی به یکی از طرح‌های تعمیرات اساسی نیروگاهی کشور اشاره کرد و گفت: واحد ۲۲۰ مگاواتی رودبار لرستان سال گذشته دچار مشکلات اساسی شد که نیاز به تعمیرات داشت در حالی که تجربه چنین تعمیری در کشور وجود نداشت؛ طی یک سال گذشته بررسی‌های زیادی انجام شد و به این نتیجه رسیدند که تعمیر آن در داخل امکان پذیر نیست، اما به متخصصان خود اعتماد کردیم و از این اعتماد نتیجه گرفتیم.

دیگر خبرها

  • شبکه تولید برق آماده ورود به روز‌های اوج مصرف
  • خانجانی: توئیت فضائلی درباره تذکر به مسئولان، جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرده/دولت رئیسی مدافع گشت ارشاد است
  • تکنیک‌های طلایی برای سلامت مغز
  • در جنگ روانی مُفت و مجانی نبازیم!
  • جوزپه روسی: روی کین انتخابی عالی برای انجام یک خانه‌تکانی در منچستریونایتد است
  • باکتری‌های درون دهان از تعداد کل انسان‌های زمین بیشتر است!
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • خرید تضمینی گندم و کُلزا در کهگیلویه و بویراحمد
  • شیوه ناپسند برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی!
  • ۴ تکنیک برای اینکه دیگران را راحت‌تر ببخشید