Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-07@04:43:33 GMT

اراده یکی از ویژگی‌های زیرساختی در تربیت

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۸۴۲۱۷

اراده یکی از ویژگی‌های زیرساختی در تربیت

به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، حجت الاسلام علیرضا تراشیون در بیست و ششمین جلسه از سلسله مباحث سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی در جمع اولیاء مؤسسه پسرانه مقطع ابتدایی و راهنمایی علمی شهید محراب آیت ا... مدنی اظهار داشت: اراده، قوه مجریه بدن انسان است، یعنی انسان وقتی می تواند عملکرد خوبی داشته باشد که این ویژگی را در خود پرورش دهد که این با تربیت فرزندان گره خورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهمیت اراده بالا گفت: اگر اراده در دوران طفولیت پرورش یابد می‌تواند یک شاخص راهبردی باشد و یکی از ویژگی های زیرساختی در تربیت است.

استاد حوزه و دانشگاه در خصوص تعریف اراده عنوان کرد: اراده یعنی تصمیم گرفتن در انجام یا ترک کاری که منشأ عقلانی دارد و اینکه انسان مانع جدی در مقابلش نباشد و به هدفش برسد.

وی در ادامه در خصوص خواص اراده، افزود: اراده، پادزهر تنبلی است بنابراین باید اراده را در فرزندان تقویت کرد.

تراشیون با بیان اینکه اراده به انسان کمک می کند که کارهای مضر انجام ندهد، گفت: افرادی که اراده دارند به راحت‌تر به اهدافشان دست می یابند.

وی ادامه داد: همچنین اراده کمک می کند انسان بر موانع غلبه کرده و رفتارهای خود را کنترل کند.

این کارشناس تربیتی با بیان اینکه اراده قدرت تصمیم گیری در انسان را افزایش می دهد، افزود: اراده عاملی برای صبر و شکیبایی است؛ انسان‌های صبور کنترل بالایی دارند و بهتر می توانند کار را انجام دهند.

وی در خصوص عوامل ضعف اراده در فرزندان گفت: یکی از علل ضعف در آنها شکست های متوالی است بنابراین باید در فرزندان ایجاد انگیزه کنیم.

تراشیون ابراز داشت: جمله «شکست پلی است به سوی پیروزی» یک شعار تربیتی است، نه یک اصل تربیتی وگرنه قابل قبول نیست؛ ما باید مراقب باشیم که فرزندان زیاد در معرض شکست قرار نگیرند.

وی در خصوص دومین عامل ضعف اراده در فرزندان، تأکید کرد: خستگی های مستمر و متوالی فرزندان را در معرض شکست قرار می دهد و نداشتن برنامه ریزی مناسب سبب خستگی آنها می شود.

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اگر می خواهید فرزندانتان خستگی مفرط نداشته باشند، ساعت خواب آنها به موقع باشد، باید برای آنها برنامه ریزی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: تلاش شما اولیاء باید این باشد که فرزندانتان را در ناز و نعمت بزرگ نکنید، این نه تنها لطف نیست بلکه ظلم است چراکه اراده او را ضعیف کرده و باید با مشکلات دست و پنجه نرم کنند که این به تقویت اراده فرزندان کمک می کند.

تراشیون با بیان اینکه یکی دیگر از عوامل ضعف در فرزندان، ترس است، بیان کرد: فرزندانی که می ترسند ضعف اراده دارند و احساس وابستگی می کنند و قدرت تصمیم گیری در آنها تضعیف می شود.

وی محیط نامساعد و نامناسب و زیاد گوش کردن موسیقی را از عوامل ضعف اراده دانست و ابراز داشت: عدم علاقه به کارها زمینه و بستری برای ضعف اراده است بنابراین باید ابتدا در آنها علاقه ایجاد شود بعد به آنها کار بسپاریم.

این کارشناس تربیتی در رابطه با راهکارهای تقویت اراده در فرزندان، گفت: ارتباط مثبت با فرزندان برقرار کردن باعث انگیزش بیشتر در آنها می شود.

وی ادامه داد: همچنین دومین مورد جنب و جوش و فعالیت فرزندان است که زمینه ساز ایجاد انگیزش است، بنابراین باید کاری کنیم که فرزندان کارها را خودشان شروع کرده و به اتمام برسانند تا باعث انگیزه بیشتر در آنها شود.

تراشیون عنوان کرد: یکی دیگر از راهکارهای تقویت اراده در فرزندان این است که به آنها روش مثبت نگریستن به محیط را بیاموزیم و مثبت اندیشیدن را یاد دهیم، بنابراین اولیایی که الفاظ مثبت زیاد استفاده می کنند و جملاتی که روح امید در آن بیشتر است را به‌کار می برند اراده فرزندان در آن محیط بیشتر است.

استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر نشست و برخاست با همنشینان و دوستان بااراده اظهار داشت با کسانی که ضعف اراده دارند نشست و برخاست نکنیم چراکه فرزندان باید همبازی و رفقای شجاع داشته باشند.

وی ادامه داد: منظم بودن، اراده فرزندان را تقویت می‌کند که دارای دو حالت است یکی مهندسی کردن نظم در منزل که به اندازه نیاز امکانات در اختیار فرزندان قرار بگیرد.

تراشیون با بیان اینکه باید از افراط در تأمین نیازهای فرزندان جلوگیری کرد وهمه چیز را به اندازه در اختیارشان قرار داد، گفت: یکی دیگر از راهکارهای تقویت اراده بازگویی سرگذشت‌ افرادی با اراده‌های قوی برای فرزندان است که می‌تواند یک همزادپروری در آنها شود.

انتهای پیام/

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۸۴۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله یدالله صفری ظهر یکشنبه با حضور در مدرسه علمیه تخصصی ولیعصر در آئین گرامیداشت مقام معلم با اشاره به تبیین ارزش و جایگاه معلم اظهار کرد: جایگاه معلم بسیار بزرگ‌تر از یک شغل و منصب است چرا که انسانیت در گرو تربیت معلم است.

وی با بیان اینکه معلمان میراث‌دار راه و روش انبیا و اولیای الهی هستند، افزود: اگر امانتداری برجسته‌ترین اوصاف انسان و انسان گران‌بهاترین امانت الهی باشد پس معلم بی‌نظیرترین امین و امانتدار است چرا که وظیفه تربیت انسان را بر عهده دارد.

نماینده مردم اردبیل در مجلس خبرگان بهری به ایثار و اخلاص اساتید حوزه‌های علمیه اشاره کرد و ادامه داد: اساتید خواهر حوزوی با ایثار و اخلاص خود در مسیر تربیت فرزندان این جامعه همواره در تلاش و کوشش هستند و اجر و پاداشی خاص در نزد خداوند متعال دارند.

آیت الله صفری تصریح کرد: حوزه‌های علمیه اعم از برادران و خواهران مهمترین نقش تربیتی را در جامعه ایفا می‌کنند به‌خصوص خواهران طلبه که با ایثار و فداکاری خود نهال مقدس خانواده را آبیاری کرده و به مرحله کمال می‌رسانند.

کد خبر 6097055

دیگر خبرها

  • رسالت معلم تربیت انسان در طراز مقام توحیدی است
  • معلم میراث‌ دار انبیا در تعلیم و تربیت و انسان‌سازی
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • معلم «انسان ســـاز» است/ ترسیم مثلث «عشق، ایمان و اراده»
  • معلم‌محوری از ویژگی‌های اصلی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش است
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • معلّمان، قافله‌سالاران کاروان روشنگری
  • امام صادق (ع) جامعه بشری را هدایت کرد
  • ۳ عامل مهم در شکل‌گیری شخصیت محمد‌رضا سنگری
  • ویژگی حجاج در سفر معنوی حج/ برائت مشرکان اصل قرآنی است