Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@16:07:23 GMT

مشهد، اصفهان و تهران « اصلاح‌طلب» شدند

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۸۵۱۱۷

مردم در بيشتر شهرهاي بزرگ از جمله كرج به نامزدهاي ليست اميد در انتخابات شوراها راي دادند آفتاب‌‌نیوز : کبوتر پيروزي روي شانه‌هاي اصلاح‌طلبان جاخوش كرده است. هنوز شيريني پيروزي حسن روحاني را هضم نكرده‌اند كه خبرهاي خوش از سراسر ايران براي‌شان مخابره مي‌شود. اصلاح‌طلبان در بسياري از شهرها توانستند اكثريت كرسي‌هاي پارلمان شهري را از آن خود كنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر در سال ٩٢ با پيروزي روحاني بسياري بر اين باور بودند كه جريان اصلاح‌طلب جان گرفته است و پس از انتخابات هفتم اسفند در تهران بسياري معتقد بودند اين جريان‌سياسي بازگشتي شكوهمندانه داشته اكنون مي‌توان گفت دست بالا متعلق به اصلاح‌طلبان است.
از يك سو پيروزي حسن روحاني، سوي ديگر حضور اسحاق جهانگيري به عنوان نماينده اين جريان كه پس از سال‌ها محدوديت صداي شان را به گوش مردم رساند. در اين ميدان اما نبرد ديگري هم در كار بود. نبردي كه در ميان شور و شوق و هيجانات انتخابات رياست‌جمهوري كمرنگ جلوه مي‌كرد اما اكنون پيروزي پررنگ و اميدبخشي را براي اصلاح‌طلبان به ارمغان آورده است. اكنون مي‌توان گفت اصولگرايان نه فقط در انتخابات رياست‌جمهوري، بلكه در انتخابات شوراهاي شهر هم شكست سنگيني را متحمل شدند. امروز ديگر پايتخت، هيچ نماينده اصولگرايي ندارد، امروز تهران «اميد» دارد، هم در بهارستان و هم در بهشت.
اصلاح‌طلبان هر ٢١ كرسي شوراي شهر پايتخت را فتح كردند و آنچه در انتخابات مجلس بر سر اصولگرايان آمد، در انتخابات شوراي شهر نيز تكرار شد. محسن هاشمي‌رفسنجاني كه نامش در صدر ليست اصلاح‌طلبان بود با كسب يك ميليون و ٧٠٠ هزار راي از شهروندان پايتخت شگفتي‌ساز شد. اما اين شگفتي فقط براي نفر نخست ليست اميد در تهران نبود. حجت نظري، آخرين نفر ليست اميد يك ميليون و ٦٠ هزار راي از آن خود كرد. به بيان ديگر آخرين نفر ليست اصلاح‌طلبان در تهران بيشتر از ابراهيم رييسي در پايتخت سبد راي خود را پر كرد. نامزد اصلي اصولگرايان تنها بيش از ٩٠٠ هزار راي در تهران كسب كرده است.
تغيير در پايتخت‌هاي اصلي اصولگرايان
پيروزي بزرگ در اين دوره از انتخابات شوراهاي شهر تنها مختص به پايتخت نبود. اصلاح‌طلبان در بيشتر شهرهاي بزرگ پيروزي‌هاي قاطعي را كسب كردند و گام‌هاي بسيار بلندي را برداشتند. اكثريت شوراهاي شهر در مشهد و اصفهان به طور كامل در اختيار اصلاح‌طلبان قرار گرفت. در اين ميان شايد مشهد مهم‌ترين گام بود. در انتخابات هفتم اسفند در ميان خبرهاي پيروزي اصلاح‌طلبان در بسياري از شهرها، مشهد براي آنها چندان خوش‌يمن نبود و نماينده‌هاي اصولگرا را، راهي بهارستان كرد. اما در ٢٩ ارديبهشت ماه اصلاح‌طلبان مشهد پيروزي بزرگي را پس از ١٢ سال براي خود رقم زدند و ليست اميد اصلاح‌طلبان در اين شهر همه ١٥ كرسي شوراي شهر را از آن خود كردند. اما پيروزي بزرگ براي اصلاح‌طلبان خراسان رضوي تنها به مشهد ختم نمي‌شود. خبرها حاكي از آن است كه، اصولگرايان نه‌تنها در مشهد، بلكه در استان خراسان رضوي شكست خورده‌اند. حسيني، رييس ستاد انتخابات استان خراسان رضوي گفت در استان ٢٨ مركز شهرستان داريم. گرايش سياسي ٧٥درصد منتخبين شوراهاي شهري استان اصلاح‌طلب و معتدل است. از اين ميزان ٨٢ نفر معادل ٥/٤٩ درصد اصلاح‌طلب و ٤٢ نفر معادل با ٥/٢٥ درصد مستقل و از جريان اعتدال هستند. ٤١نفر از منتخبين مردم در ٢٨ شهر استان معادل با ٢٥ درصد نيز اصولگرا هستند. او در ادامه گفت در ٥شهر استان ١٠٠ درصد اصلاح‌طلبان و اعتداليون حامي دولت حايز اكثريت آرا شده‌اند كه اين پنج شهر شامل مشهد، بجستان، تايباد، خواف و زاوه است. در هيچ يك از شهر‌هاي مركز شهرستان‌هاي استان اصولگرايان نتوانسته‌اند اكثريت شورا را به دست آورند. در شهر‌هاي تربت‌حيدريه ٤ نفر، تربت‌جام ٣، جوين ٣، كاشمر ٣ و گناباد ٣ نفر اصولگرا وارد شوراي شهر شده‌اند، هر چند در اين شهرها نيز اكثريت با اصولگراها نيست. حسيني همچنين گفت ساير مركز شهرستان‌هاي استان اكثريت اعضاي شوراها با حاميان دولت است، در هر يك از شوراي شهرهاي باخزر، جغتاي، خوشاب، رشتخوار، فيروزه، فريمان، مه‌ولات ٤ نفر حامي دولت حايز اكثريت آرا شده‌اند. در نيشابور ٨ نفر، فريمان ٣، چناران ٥، خليل‌آباد ٣، درگز ٣، سبزوار ٧، قوچان ٥ و كلات ٣ نفر از منتخبين از حاميان دولت هستند. مشهد و اصفهان هميشه جزو شهرهايي بودند كه اصولگرايان در آنها دست بالا را داشتند و سال‌ها پيروزي در اين شهرها سبب شده بود تا به اين شهرها لقب پايتخت اصولگرايان داده شود.
پيروزي در ديگر شهرها
با پايان شمارش صندوق‌هاي انتخابات رياست‌جمهوري و اعلام نتيجه نهايي آن، فضاي خبري به سمت نتايج شوراهاي شهر رفته است. از ديروز صبح خبرهاي خوبي براي اصلاح‌طلبان مخابره شده است كه حاكي از پيروزي آنها در بيشتر شهرهاي كشور است. بدين‌ترتيب مي‌توان گفت اصلاح‌طلبان اكثريت پارلمان‌هاي شهري را برده‌اند و برنده قطعي آنها خواهند بود. در كنار كلانشهر تهران، اصلاح‌طلبان توانستند در كرج هم پيروزي دلچسبي را كسب كنند. همه ١٣ نفر ليست اصلاح‌طلبان در اين شهر پيروز شده‌اند و كرجي‌ها حتي يك اصولگرا را هم به شوراي شهر خود راه ندادند. در حالي كه خبرهاي مربوط به اتمام شمارش و تجميع آراي كرج منتشر شده بود، ايلنا گزارش داد با وجود آنكه شنيده‌ها از پيروزي قاطع «ليست اميد» در كرج حكايت دارد، يكي از اعضاي اصولگراي هيات مركزي نظارت بر انتخابات شوراها، مدعي شده كه بروز تخلفات گسترده در اين پيروزي تاثيرگذار بوده است. با همه اينها بسياري، با توجه به اينكه خبرهاي پيروزي اصلاح‌طلبان در تهران و بسياري از كلانشهرهاي ديگر منتشر شده به زودي نتايج رسمي در كرج هم منتشر شود و اصلاح‌طلبان به صورت رسمي در كرج هم به پيروزي بنشينند. در شيراز هم هواي اصلاح‌طلبي در شهر حاكم شده است. مشاركت بالاي شهروندان شيرازي سبب شد تا سال‌ها تسلط اصولگرايان در اين شهر پايان يابد. ابتدا خبرهاي غيررسمي حكايت از پيروزي قاطع ليست اصلاح‌طلبان در اين شهر داشت. اما ديروز عصر درنهايت مشخص شد اصلاح‌طلبان ١٢ كرسي و اصولگرايان يك كرسي از ١٣ كرسي اين شهر را كسب كرده‌اند. به اين ترتيب شيراز هم به دومينوي پيروزي اصلاح‌طلبان پيوست. از ١١ كرسي شوراي شهر يزد هم، ٦ كرسي از آن اصلاح‌طلبان و ٢ كرسي از آن اصولگرايان و ٣ كرسي هم نصيب نامزدهاي مستقل شد تا در يزد هم اصلاح‌طلبان دست بالا را داشته باشند. در تبريز هم اصلاح‌طلبان با كسب ٨ كرسي از ١٣ كرسي شوراي اين شهر عنوان پيروز را براي خود كردند. در بندر انزلي و زاهدان اما اصلاح‌طلبان به طور مطلق پيروز شدند. به عبارت ديگر در اين دو شهر ليست اصلاح‌طلبان به طور كامل تمام كرسي‌هاي شوراي شهر را از آن خود كردند و اصولگرايان ناكام بزرگ ميدان بودند. در همدان و بندرعباس هم اصلاح‌طلبان پيروزي‌هايي را كسب كردند اما اين پيروزي‌ها مطلق نبودند. در همدان از ١١ كرسي تنها ٥ كرسي نصيب اصلاح‌طلبان شد و در بندر عباس، ٣ اصلاح‌طلب، ٢ اصولگرا به شوراي شهر راه يافتند و بقيه كرسي‌ها به چهره‌هاي معتدل نزديك به دولت رسيد.
اصلاح‌طلبان سال‌هاي سختي را پشت سر گذاشته‌اند و بي‌شك همين سختي‌هاست كه شيريني پيروزي اين سال‌ها را دو چندان مي‌كند. با روي كار آمدن دولت محمود احمدي‌نژاد در سال ٨٤ اصلاح‌طلبان به طور كلي از حاكميت كنار رفتند و همه‌چيز به طور كامل در دست اصولگرايان بود. با رخداد وقايع تلخ سال ٨٨ جريان اصلاح‌طلب از مركز دورتر شد. چهره‌هاي اصلي اين جريان يا در زندان بودند يا با محدوديت‌هايي رو‌به‌رو شدند. اما اين جريان در سال ٩٢ با يك ائتلاف و حمايت از حسن روحاني توانست جاني دوباره بگيرد و به عرصه بازگردد. اين گام اول اصلاح‌طلبان در مسير بازگشت به عرصه مديريت كشور بود. در هفتم اسفند ٩٤ گام دوم را هم با موفقيت چشمگير طي كردند و در تهران همه كرسي‌هاي پايتخت را از آن خود كردند و با پيروزي در بسياري از شهرها توانستند تركيب مجلس را تغيير دهند. گام سوم اما مهم‌تر و البته پيروزمندانه‌تر بود. از يك سو حسن روحاني را با رايي بالا راهي پاستور كردند و از سوي ديگر شوراهاي شهر را در بيشتر شهرهاي مهم ايران از آن خود كردند. اكنون اصلاح‌طلبان بار ديگر به صحنه مديريت شهري باز گشته‌اند و كابينه بعدي حسن روحاني مشخص خواهد كرد چقدر در مديريت كشور نقش خواهد داشت. هماي سعادت و پيروزي فعلا بر شانه‌هاي اصلاح‌طلبان نشسته و اگر كارنامه خوبي از خود ارايه دهند بي‌شك اين هماي حالا حالاها از شانه آنها برنخواهد خاست.
منبع: اعتماد

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۸۵۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصولگرایان در مجلس آینده یک فراکسیون تشکیل می‌دهند

«حسین نجابت» نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس و آرایش فهرست‌های انتخاباتی، اظهار کرد: در مورد وضعیت لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی (شانا) و ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (اُمنا) باید صبر کنیم ببینیم چه لیستی برای مرحله دوم از این دو تشکیلات خارج می‌شود و بعداً در این خصوص اظهار نظر کنیم.

وی افزود: با توجه به تاکیداتی که رهبر معظم انقلاب نسبت به برخی بد اخلاقی‌ها، نفرت‌پراکنی‌ها، درگیری‌ها و یقه‌گیری‌ها داشتند، فکر می‌کنم اقبال به لیست شورای ائتلاف (شانا) در مرحله دوم انتخابات، بیشتر از مرحله اول انتخابات باشد که البته این امر در حال حاضر یک ارزیابی و پیش‌بینی است.

نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره‌های هفتم، هشتم و نهم با اشاره به ترکیب سیاسی مجلس دوازدهم اظهار کرد: در مجلس آینده، یک گروه کوچک از اصلاح‌طلب‌ها حضور خواهند داشت که فراکسیون تشکیل می‌دهند؛ در جناح اصولگراها در ابتدا احتمال می‌دهم برای اینکه آیا یک فراکسیون واحد شود یا دو فراکسیون، چالش‌هایی به وجود بیاید اما فکر می‌کنم در نهایت یک فراکسیون تشکیل شود زیرا حتماً دوستان با مقداری خویشتن‌داری بتوانند با همدیگر کار کنند.

داوطلب عضویت در کمیسیون انرژی خواهم بود

عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اولویت خود در مجلس آینده تاکید کرد: با توجه به حوزه تخصصی‌ام، در مجلس آینده حتماً داوطلب عضویت در کمیسیون انرژی خواهم بود؛ تخصص من فیزیک ذرات بنیادی یا نزدیک به فیزیک هسته‌ای است و در کمیسیون انرژی، مطالعات و تحقیق و تجربه در سه دوره مجلس دارم که علی‌القاعده باید به آن کمیسیون بروم.

نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در رابطه با اولویت مجلس دوازدهم اظهار کرد: با توجه به تخصصم، قطعاً مسائل مربوط به حوزه انرژی باید در اولویت مجلس آینده باشد زیرا به طور عمومی در انرژی، مصرف بی‌محابا و هدررفت داریم.

وی ادامه داد: در بخش انرژی باید روی فناوری‌های جدید سرمایه‌گذاری شود و به سرعت جواب بدهد و هم مردم در مصرف انرژی باید توجه پیدا کنند که چه سرمایه عظیمی در اختیار آن‌هاست؛ بنابراین به نظرم باید انرژی و کنترل مصرف در مجلس آینده به مساله فراگیر تبدیل شود.

نجابت تاکید کرد: طبیعتاً در کمیسیون انرژی نظرات متخصصان مهم است و اعضای این کمیسیون با وزرای نفت و نیرو و نیز رئیس سازمان انرژی اتمی در ارتباط هستند و می‌توانند نظرات جامعی را ارائه دهند؛ همانطور که در مجلس هفتم ما تبصره ۱۳ معروف را دادیم که ابعاد مختلفی دارد.

وی ادامه داد: لازم است در کنار ارتقای فناوری‌ها و اصلاح شیوه مصرف به موضوع مهم تخصیص یارانه‌ها و اینکه کجا و چگونه و به چه اشخاصی تعلق بگیرد هم توجه شود؛ همه این‌ها از نظر من مسائل اساسی و نظرات مهمی است که در مجلس آینده باید به آن‌ها رسیدگی شود.

حرکت پویش مهر قابل قدردانی است

نجابت در رابطه با «پویش با مهر انتخاب کنیم» خبرگزاری مهر گفت: در پویش مهر، کار مثبتی صورت گرفته است که در اتصال با فرمایشات رهبری انقلاب، هر کسی باید آورده‌های خود را در میدان بیاورد و خبرگزاری‌ها هم باید در این خصوص تلاش و به هر میزانی که می‌توانند کمک کنند تا مردم حضور بیشتری در انتخابات داشته باشند و انتخاب آن‌ها آگاهانه باشد که قابل قدردانی است.

کد خبر 6085077

دیگر خبرها

  • اعلام فهرست کاندیداهای شورای وحدت اصولگرایان برای دور دوم انتخابات مجلس
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • اصولگرایان در مجلس آینده یک فراکسیون تشکیل می‌دهند
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی
  • آغاز تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم /رقابت ۹۰ کاندیدا برای فتح ۴۵ کرسی پارلمان
  • روایت سلیمی نمین از تندروهای مهدی نصیری / او تا نقطه سقوط کامل پیش خواهد رفت / اصلاح‌طلبان پرچم‌داری او را نخواهند پذیرفت
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است