Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@16:55:37 GMT

خودکفایی برنج به قیمت خشک شدن منابع آبی

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۸۶۰۹۳

افزایش قیمت برنج ایرانی طی سال‌های اخیر هر زارعی را وسوسه می‌کند تا مشقت‌های کاشت، داشت و برداشت را به جان بخرد و بی توجه به بحران منابع آبی به کشت این محصول آب‌بر بپردازد.

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به آنکه برنج یکی از غذاهای اصلی مردم به شمار می‌رود از این رو افزایش قیمت برنج ایرانی طی سال‌های اخیر هر زارعی را وسوسه می‌کند تا مشقت‌های کاشت، داشت و برداشت را به جان بخرد و بی توجه به بحران منابع آبی به کشت این محصول آب‌بر بپردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گرچه سطح زیر کشت برنج در استان‌های غیر شمالی ناچیز است، اما کشت این محصول به دنبال محدودیت منابع آبی و خشکسالی‌های اخیر واکنش و انتقادات بسیاری را به همراه داشت.

براین اساس مسئولان امر کشت جایگزین در استان‌های غیر شمالی را معرفی کردند تا علاوه بر داشتن صرفه اقتصادی، در حفظ منابع آبی و درآمد کشاورزان تغییری ایجاد نشود.

کاوه خاکسار مدیر کل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گفت: در کشور ما به ازای هر متر مکعب آب ۱۲۰ تا ۲۲۰ گرم برنج برداشت می‌شود در حالیکه متوسط برداشت در دنیا ۵۰۰ گرم است.

وی افزود: با توجه به بحران منابع آبی و کاهش بهره‌وری لازم است که در استان‌های غیر شمالی از کشت‌های جایگزین استفاده شود.

خاکسار با بیان اینکه تدوین طرح کشت جایگزین در استان‌های غیر شمالی تأثیری در میزان تولید برنج نخواهد داشت، عنوان کرد: طرح افزایش ضریب خوداتکایی در حال اجرا است از این رو با افزایش عملکرد در واحد سطح میزان تولید در استان‌های غیر شمالی قابل جبران است چرا که بیشترین حجم تولید در استان گیلان و مازندران است.

مدیر کل دفتر غلات وزارت جهاد ادامه داد: با توجه به تأمین هزینه‌های تولید کشت برنج در استان گیلان و مازندران و قیمت مناسب برنج ترغیب کشاورزان به کشت این محصول را به همراه داشته است.

وی با اشاره به اینکه یکی از راه‌های افزایش ترسیم حمایت از ارقام پرمحصول است، تصریح کرد: با این وجود کشت ارقام پرمحصول در استان‌های شمالی از ۱۱ هزار هکتار سال گذشته به ۲۰ هزار هکتار در سال جاری رسیده است.

ضرورت محدودیت کشت برنج در استان های غیر شمالی

علی اکبریان نائب رئیس انجمن برنج در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی افزود: محدودیت کشت برنج در استان‌های غیر شمالی به دنبال بحران منابع آبی در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: با توجه به آنکه کشاورزان در استان‌های غیر شمالی امرار معاش دیگری ندارند از این رو کشت جایگزین برنج از سوی مسئولین امر تدوین شده است.

به گفته اکبریان علی‌رغم حمایت دولت از برنج کاران استان‌های شمالی کشاورزان سایر استان‌ها تمایلی به تولید این محصول ندارند.

ضریب خوداتکایی برنج در دستور کار قرار گرفت

دلاور حیدرپور رئیس جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی بیان کرد: سیاست وزارتخانه به دنبال محدودیت منابع آب تدوین کشت جایگزین برنج در استان‌های غیر شمالی است.

وی افزود: طی اقدامات تحقیقی و ترویجی تا ده سال آینده در نظر داریم که ۸۰ تا ۸۵ درصد نیاز کشور را در استان‌های شمالی تأمین نماییم.

حیدرپور با اشاره به اینکه افزایش ضریب خوداتکایی برنج در استان‌های شمالی یکی از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است، بیان کرد: براساس برنامه افزایش ضریب خوداتکایی پیش بینی می‌شود که تولید برنج با افزایش ده درصدی در سال جاری مواجه شود.

رئیس جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: با توجه به قیمت مناسب برنج و حمایت از برنج کاران استان‌های شمالی حدود ۷ الی ۸ هزارهکتار شالیزارهای ر‌ها شده به سطح زیر کشت اضافه شدند.

به گفته وی پیش بینی می‌شود که به دنبال تدارک کافی سم و کود، توزیع ماشین آلات و استقبال برنج کاران سطح برنج دونج (رَتون) از ۸۲ هزار هکتار سال گذشته به ۹۵ هزار هکتار در سال جاری برسد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۸۶۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش شمار جان باختگان بارندگی شدید در برزیل

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، منابع خبری از افزایش شمار جان باختگان ناشی از بارندگی های شدید و جاری شدن سیل در بریل خبر دادند.

منابع محلی اعلام کردند که شمار جان‌باختگان سیل ناشی از بارندگی‌های شدید در برزیل به ۲۹ نفر و تعداد مفقودان به ۶۰ نفر افزایش یافت. بارندگی که از چند روز پیش در ایالت ریو گرانده دو سول در جنوب این کشور ادامه دارد، خسارت جانی و مالی به همراه داشته است. بارندگی ها در ۱۵۴ شهرستان خسارات جدی وارد کرده و ۷۱ هزار و ۳۰۰ نفر از سیل آسیب دیده‌اند.

ادواردو لیت، استاندار ریو گرانده دو سول با تاکید براینکه، هنوز نقاطی وجود دارد که نمی‌توانیم به آنها دسترسی پیدا کنیم گفت، در شرایط بسیار استثنایی قرار داریم، این ویرانگرترین رویداد در تاریخ این ایالت است.

لیت با اشاره به اینکه، تعداد جان‌باختگان می‌تواند افزایش یابد، گفت: فعالیت‌های جستجو و نجات از طریق زمین، دریا و هوا ادامه دارد. با توجه به بزرگی فاجعه، تلاش جدی برای تخلیه مردم انجام می‌دهیم.

منابع خبری اعلام کردند که سدی که بر روی رودخانه آنتاس ساخته شده است، در نتیجه جریان سنگین آب فروریخته و شهرهای اطراف زیر آب ماندند.

لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل از مناطق آسیب دیده بازدید کرده و قول کمک از دولت مرکزی را داده است.

هلیکوپترها برای جستجو و یافتن افراد سرگردان به پرواز در آمده‌اند. در برخی مناطق، سیل به حدی شدید است که هلیکوپترها قادر به فرود نیستند. براساس پیش‌بینی هواشناسان احتمال بارش باران‌های بیشتری در این منطقه، با حرکت جبهه‌ای از هوای سرد وجود دارد.

موسسه ملی هواشناسی برزیل افزایش شدت و فراوانی بارندگی را به پدیده آب و هوایی ال نینو نسبت داده است.

کد خبر 6095877

دیگر خبرها

  • افزایش شمار جان باختگان بارندگی شدید در برزیل
  • کشاورزان کماکان چشم انتظار اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم
  • خلع ید ۳۳ هزار متر مربع اراضی سوادکوه شمالی
  • خلع ید بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی سوادکوه شمالی
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحدهای خوراک دام و طیور
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است