Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-04@04:50:41 GMT

شرایط دریافت وام مسکن برای مالکان غیر شش‌دانگی

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۸۷۴۱۰

کارشناس ارشد حقوق ثبتی گفت: تنها در صورتی به املاک دو مالکه وام تعلق می گیرد که ارزش آن ۳ دانگ از ملک، از ۱۲۰ درصدِ کل مبلغ وام بیشتر باشد.

امیرحسین عسکری، کارشناس ارشد حقوق ثبت در گفت وگو با مهر در پاسخ به پرسشی در خصوص شرایط دریافت وام مسکن برای خانه هایی که سند شش‌دانگ ندارند، اظهار کرد: خانه هایی که سند شش‌دانگ آنها به نام یک نفر نیست دو حالت کلی دارند؛ یا اینکه اصلا سند ندارند و از املاک قولنامه ای، بنچاقی و مانند آن محسوب می شوند یا اینکه سند دارند ولی دانگ ها میان ۲ نفر به صورت سه دانگ سه دانگ تقسیم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این کارشناس حقوقی افزود: در صورت اول که همه مردم از آن آگاهند، بانک‌ها اصلا وام خرید یا ساخت نمی‌دهند بلکه تنها وام جعاله مسکن به املاک بدون سند تعلق می گیرد که مبلغ آن بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، فقط یک میلیون تومان است.

وی ادامه داد: اما آنچه بسیاری از مردم نسبت به آن ناآگاهند، نحوه دریافت وام برای خانه هایی است که ۲ نفر هر کدام برای نیمی از شش‌دانگ آن ملک، سند دارند. برای این منظور، می بایست فردی که سهم دارد، همراه با متقاضی در شعبه آن بانک حاضر شده و رضایت خود را از اعطای وام نسبت به سهم متقاضی به صورت کتبی اعلام کند.

عسکری با بیان اینکه معمولا خانه‌هایی که سه دانگ سه دانگ هستند، کمتر شامل دریافت وام می‌شوند، تصریح کرد: تقسیم دانگ ها میان ۲ نفر سبب می شود تا ارزش سهم متقاضی کاهش یابد که بر اساس آیین نامه های اجرایی تسهیلات مسکن و مصوبات شورای پول و اعتبار، به واحدهای مسکونی ۲ مالکه، در صورتی که ارزش سهم متقاضی پایین باشد، وام تعلق نمی گیرد. تعیین ارزش سه دانگ برای مشمول دریافت وام شدن بر عهده ارزیاب بانک است و بر اساس آیین نامه تسهیلات بانکی، می بایست ارزش آن سه دانگ از ۱۲۰ درصد مبلغ تسهیلات بیشتر باشد.

به گفته این کارشناس حقوقی، در صورتی که بانک تشخیص بدهد که وام به آن سه دانگ تعلق می گیرد و بانک نیز با اعطای وام موافقت کند، کل شش دانگ ملک به رهن بانک می رود و مالک سه دانگ دیگر هم باید نسبت به این موضوع اعلام موافقت کند.

عسکری خاطرنشان کرد: اگر متقاضی دریافت وام خرید یا ساخت مسکن برای ملک غیر شش‌دانگی، «زوجین» باشد، به هیچ عنوان وامی به آنها تعلق نمی‌گیرد؛ زوجین تنها می‌توانند برای املاک شش‌دانگی وام بگیرند.

وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص شرایط دریافت وام مسکن برای خانه هایی که خریدار و فروشنده به ترتیب پدر و پسر باشند، اظهار کرد: قانونا تنها در شرایطی به چنین ملکی وام خرید یا ساخت مسکن تعلق می گیرد که جواز ساخت و پایان کار به اسم فروشنده (پدر) باشد؛ بنابراین اگر پدر متقاضی دریافت وام، خود نیز آن ملک را از فرد دیگری خریده باشد، خریدار (فرزند) نمی تواند نسبت به آن ملک تقاضای وام کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۸۷۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الزام ثبت قرار داد در سامانه خودنویس

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ نماینده اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان در کارگروه املاک و مستغلات استان گفت: بر اساس ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن در راستای رصد و نظارت بر بازار مسکن، ثبت تمامی معاملات املاک و مستغلات از خرید، فروش، پیش‌خرید، پیش‌فروش، رهن و اجاره مسکن برای طرفین قرار داد، در سامانه معاملات املاک و مستغلات کشور و اخذ شناسه (کد) رهگیری الزامی است.
حق شناس با بیان اینکه سامانه خودنویس به منظور نظارت و کنترل قیمت مسکن راه اندازی شده تا هموطنان بتوانند به صورت رایگان قرارداد‌های ملکی خود را ثبت کنند، افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تمامی قرارداد‌های اجاره برای دریافت کد رهگیری رایگان باید در سامانه خودنویس به آدرس https://khodnevis.mrud.ir/ ثبت شود.
وی گفت: دریافت کد رهگیری در سامانه خودنویس علاوه بر اینکه از طریق مشاوران املاک امکان‌پذیر است، از طریق خود مردم به‌عنوان طرفین قرار داد نیز رایگان قابل دریافت خواهد بود.

دیگر خبرها

  • بازدید استاندار لرستان از روند ساخت مسکن ملی بروجرد
  • (تصاویر) رونمایی چینی‌ها از تسلا سایبرتراک فیک!
  • کارنامه سیاست‌های مسکن پس از انقلاب
  • کارنامه سیاستهای مسکن پس از انقلاب و نتایج آن در یک قاب
  • شرط تأمین زمین ۹۲ هزار متقاضی مسکن ملی در کردستان+فیلم
  • ساخت مسکن کارگری در یزد/ خانه دار شدن همه کارگران
  • حمایت‌های بانک رفاه کارگران از ساخت مسکن کارگری شتاب می‌گیرد
  • الزام ثبت قرار داد در سامانه خودنویس
  • پیام مشخص از بازار مسکن؛ جمعیت خانه‌ندار‌ها چه می‌گوید؟
  • جمعیت خانه‌ندار‌ها