Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابستان فصلی است که به‌طور معمول عرق کردن در آن بالا است، امّا آیا بوی ناشی از عرق کردن پاها نیز در تابستان در بیشترین حد خود است؟

پاسخ چیز دیگری است؛ با سردترشدن هوا، پاها غالبا بدبوتر می‌شوند. حداقل این چیزی است که شواهد تجربی نشان می‌دهد.دکتر رابرت کرنفلد دکتر پاتیماری و کسی که در زمینه‌ی درمان بیماری‌های پا و قوزک پا در نیویورک فعالیت می‌کند، در این‌باره می‌گوید:

کفش‌ها و جوراب‌های ضخیم‌تری که معمولا در زمستان می‌پوشیم مقصر اصلی هستند؛ قرار داشتن پاها در محیطی بسته گرما را افزایش می‌دهد و عرق را به دام می‌اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر پا بتواند به اندازه‌ی کافی با محیط بیرون، هوا مبادله کند فضا برای فعالیت و رشد باکتری‌ها از بین می‌رود.

پاهای بدبو

پاها خود به خودی بوی بد نمی‌دهند و عامل اصلی بوی بد پاها باکتری‌هایی هستند که روی پوست زندگی می‌کنند و از ترکیبات موجود در عرق تغذیه می‌کنند.

تحقیقی در سال ۲۰۰۶ در خبرگذاری کانادایی میکروبیولوژی انجام شد که نتیجه حاصل از آن این بود که نوعی باکتری به نام استافیلوکوکوس‌اپی‌درمیس که از باکتری‌های معمول ساکن پوست است با تغذیه از آمینو اسید لوسین موجود در عرق، نوعی مادۀ بدبو به نام ایزووالمریک اسید تولید می‌کند. این ماده بویی شبیه بوی پنیر دارد.

محققان هم‌چنین دریافته‌اند که نوعی باکتری دیگر به نام باسیلوس سابتیلیس نیز در این بوی بد و تند دخیل است. این باکتری میله‌مانند در پوست و لولۀ گوارشی انسان زندگی می‌کند.شما بسته به جنس لباسی که می‌پوشید ممکن است شانس رشد این باکتری و انواع دیگر را افزایش دهید.

کتان رطوبت را جذب می‌کند و آن را تا حدودی از محیط حذف می‌نماید ولی مواد پلاستیکی رطوبت را جذب نمی‌کنند و آن را در میان الیاف خود به دام می‌اندازند. نتایج حاصل از تحقیقی که در سال ۲۰۰۷ در textile research journal منتشر شد این بود که لباس‌های پلی استری و پلاستیکی بدبوتر از لباس‌های پشمی و کتان هستند.

در تحقیق دیگری که در سال ۲۰۱۴ انجام شد محققان از افرادی خواستند که با هردو لباس کتانی و پلی‌استری تا حد عرق کردن دوچرخه‌سواری کنند. نتیجه این بود که بعد از عرق کردن لباس‌های کتان، بویی قابل تحمل‌تر و خوشایندتر از لباس‌های پلی‌استری داشتند.

دکترهای پودیاستری یا پاتیماری توصیه‌هایی برای کسانی که از بوی‌ بد پا شکایت می‌کنند، دارند.

دکتر راندریک ویلیامسون، متخصص پاتیماری از آتلانتا، می‌گویند:

من به کسانی که از بوی بد پا شکایت دارند توصیه می‌کنم به جای جوراب‌های نایلونی از جوراب‌های کتان استفاده کنند، چرا که کتان با محیط اطراف خود تبادل هوای بیشتری نسبت به نایلون دارد.

راهکار‌هایی دیگر از قبیل شست‌وشوی پا با صابون‌های ضد قارچ و ضد باکتری، استفاده از رژیم غذایی با شکر کمتر و استفاده از کرم‌های مخصوص نیز می‌تواند مؤثر باشد. لازم به ذکر است که عرق کردن بیش از حد پا گاها می‌تواند نشانه‌ی بیماری باشد.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۸۷۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند

 چشم‌ها از مهم‌ترین و حساس‌ترین اعضای صورت هستند که باید تحت مراقبت و توجه ویژه‌ای باشند تا آسیب احیانا جبران ناپذیری به آن‌ها وارد نشود.

از همین رو دکتر ناصر کریمی، متخصص و جراح چشم، فلوشیپ جراحی های پلاستیک و ترمیمی چشم و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما در خصوص «حوادث چشمی» با اشاره به این مطلب که هیچ شغلی وجود ندارد، که اصول تدوین شده بهداشت حرفه‌ای نداشته باشد، بیان کرد: رعایت اصول بهداشت حرفه‌ای هر شغل، در حفظ و سلامتی چشم‌ها نقش بسیار مهمی دارد.

او به عنوان مثال مطرح کرد: افرادی که پشت صفحه نمایشگر کامپیوتر کار می‌کنند، باید هر ۲۰ دقیقه از جای خود بلند شوند و به مدت ۲۰ ثانیه، به فاصله ۲۰ متری خود با دقت نگاه کنند، زیرا چشم‌ها در این حالت از انقباض دائمی خارج می‌شوند و استراحت می‌کنند.

ناصر کریمی به یکی از باورهای اشتباه افراد در خصوص شست‌وشوی چشم  با چای اشاره کرد و گفت: در چای ترکیباتی وجود دارد که مویرگ‌های چشم را تنگ می‌کند و باعث کمتر شدن قرمزی چشم می‌شود. اما مشکل این است که خود جوشانده چای حاوی ذرات بسیار کوچکی است که ممکن است باعث بسته شدن مسیر عبور غدد اشکی شود و دردسر جدیدی ایجاد کند، وی تاکید کرد: شست‌وشو با چای هیچگونه اثر درمانی خاصی ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که در روزهای آلودگی هوا، برای حفظ سلامت چشم‌ها چه باید کرد؟، گفت: در شهرهای آلوده به خصوص همراه با خشکی هوا، شست‌وشو با قطره اشک مصنوعی، به افرادی که چشم حساسی دارند، توصیه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • تغییر رنگ و بوی آب پکیج
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • پیام نتانیاهو به آمریکا: نمی‌توانیم به کسانی که به ما وعده می‌دهند اطمینان کنیم
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • چشم‌ها را با چای بشوییم یا نه؟/ یک توصیه‌ به کسانی که زیاد با نمایشگر کار می‌کنند
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • هشتگ «شکایت_از_بی_بی_سی» در حال پرتکرار شدن است
  • باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند