Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، در این همایش که به منظور توسعه شرکت ها و صاحبان صنایع اقلیت های قومی در چارچوب جاده ابریشم نوین چین برگزار شد، حدود 300 نماینده از 35 کشور قرار گرفته در مسیر این جاده حضور داشتند.
«علی اصغر خاجی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در سخنانی در این همایش به روابط دیرینه و دوستانه دو کشور ایران و چین به عنوان دو تمدن بزرگ قاره آسیا اشاره کرد و گفت: ایران دومین اقتصاد بزرگ منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (منطقه موسوم به منا) است که تولید ناخالص داخلی آن در سال 2016 برابر 412 میلیارد دلار رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ضمن تشریح تحولات اقتصادی ایران؛ فرصت های سرمایه گذاری برای فعالان اقتصادی چین را بر شمرد و گفت که ایران با جمعیت 80 میلیونی خود به عنوان دومین کشور پرجمعیت منطقه «منا» دارای بزرگترین بازار منطقه ای است که می تواند به فرصت مناسبی برای صاحبان صنایع و سرمایه گذاران خارجی مبدل شود و این دو ویژگی ایران را به بزرگترین بازار منطقه تبدیل کرده است.
خاجی با بیان اینکه ترکیب فعالیت های اقتصادی ایران شامل 50 درصد بخش خدمات، 9 درصد کشاورزی و 41 درصد صنعت است، ادامه داد: ایران دومین رتبه جهانی از نظر منابع گازی را در اختیار دارد و چهارمین میزان ذخایر نفتی جهان متعلق به جمهوری اسلامی ایران است.
سفیر ایران در چین در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اقتصاد مقاومتی اشاره تاکید کرد که این سیاست، به معنی ایجاد موانع و محدودیت در توسعه روابط اقتصادی و تجارت خارجی نیست بلکه به مفهوم ایجاد روابط با ثبات با کشورهای دیگر و جذب فناوری لازم و سرمایه محسوب می شود.
خاجی با بیان اینکه رشد اقتصاد ایران در سال 2016 میلادی 6.7 دهم درصد بود، گفت که تراز تجاری و تراز بودجه ایران در این سال همراه با رشد بود.
وی همچنین گفت که به دلیل افزایش درآمدهای دولت، کسری بودجه نیز در سال 2016 رشد داشت و از 1.9 درصد در سال 2015 به 1.5 درصد در سال 2016 کاهش داشت.
نماینده عالی سیاسی کشورمان در چین خاطر نشان کرد: تحولات اخیر نشان می دهد که سرمایه گذاری و صادرات غیر نفتی در پنج سال آتی نقش بیشتری را در رشد اقتصادی ایران ایفا خواهد نمود و تلاش دولت جمهوری اسلامی ایران پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، اولویت دادن به اصلاحات پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه و اجرای پیوسته آن خواهد بود.
وی در این باره توضیح داد: در برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران موارد متعدد ضرورت مدرن سازی بخش مالی مورد تاکید قرار گرفته و علاوه بر جذب 12 میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سال؛ به بهبود عملکرد بازارهای سرمایه و شرکت های بیمه با مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی و همچنین ارائه مشوق های لازم برای جذب سرمایه گذاری خارجی توجه ویژه شده است.
خاجی همچنین مدرن سازی بخش ریلی، افزایش ارزش افزوده در صنعت و معدن و اولویت دادن به بخش های صنعتی راهبردی شامل نفت، گاز، پتروشیمی، حمل و نقل، ساختمان، تکنولوژی اطلاعات، کشاورزی و افزایش نفوذ تکنولوژی های برتر در بخش ها را از جمله هدف های اقتصادی و صنعتی مهم در برنامه ششم توسعه بیان کرد.
وی یادآور شد که ایران در چارچوب برنامه های فوق، به دنبال توسعه روابط اقتصادی، سیاسی، صنعتی، بازرگانی و فرهنگی دوجانبه و چندجانبه با کشورهای دوست مانند چین است چرا که چین اولین بازار صادراتی و همچنین اولین صادرکننده کالا و خدمات به بازار ایران است.
او گفت که در سال 2016 صادرات چین به ایران برابر 16.4 میلیارد دلار و صادرات ایران به این کشور برابر 14.9 میلیارد دلار بود و تجارت دوجانبه به رقمی بیش از 31 میلیارد دلار بالغ شده است.
سفیر کشورمان یادآور شد که ایران از کشورهای موسس بانک سرمایه گذاری زیرساخت آسیا (AIIB) است و به شدت از استراتژی «یک کمربند - یک جاده» حمایت می کند و در سفر مهم «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین به ایران در سال 2016 دو طرف علاوه بر امضای 16 سند همکاری در بخش های متنوع اقتصادی، فرهنگی و تکنولوژی؛ سطح روابط خود را به مشارکت جامع راهبردی ارتقا دادند.
وی در خاتمه سخنان خود گفت که ما صمیمانه از سرمایه گذاران چینی برای سرمایه گذاری در ایران و بهره گیری از مزیت های ایران در جهت ایجاد منافع برای دو کشور، با توجه به شرایط مناسب موجود دعوت می کنیم.
رایزن بازرگانی ایران در چین نیز هدف از برگزاری این همایش را ایجاد زمینه های آشنایی شرکت های چینی با مزیت های اقتصادی و سرمایه گذاری در ایران و گسترش همکاری های مشترک بیان کرد و گفت که آشنایی شرکت های چینی با این مزیت ها، فراهم کننده زمینه های همکاری اقتصادی نیز خواهد بود.
«سید رضا سیدآقا زاده» برگزاری این همایش را فرصتی برای ایجاد گفتمان میان فرهنگ های مختلفی که در مسیر جاده ابریشم هستند، ذکر کرد و اظهار داشت: این همایش زمینه را برای همکاری بیشتر اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای در مسیر این جاده افزایش می دهد.
«هاو شی یوآن» (HAO SHIYUAN) رئیس گروه مطالعات قومی و انسانی آکادمی علوم اجتماعی چین نیز در سخنانی، ایده یک کمربند - یک جاده را فصل جدیدی از تبادلات فرهنگی و اقتصادی میان کشورهای آسیایی و اروپایی برشمرد و گفت که برگزاری چنین همایش هایی به نزدیک تر شدن فرهنگ اقوام مختلف و تعاملات سازنده کمک خواهد کرد.
«جانان موسی زای» (JANAN MOSAZAI) سفیر افغانستان در چین نیز با اشاره به خدمات طرح یک کمربند - یک جاده، به خط آهن چین - ایران - افغانستان اشاره کرد که در چارچوب این طرح به پیشرفت های خوبی نائل شده است.
او گفت که افغانستان زمینه های فراوانی در حوزه های سرمایه گذاری و همچنین بخش های مختلف دارد که می تواند با استفاده از ظرفیت های طرح احیای جاده ابریشم نوین به بالفعل درآید.
سفیر افغانستان با اشاره به حضور شرکت های فعال چینی در کشورش یادآور شد: به رغم حضور قابل توجه این شرکت ها، بازار افغانستان ظرفیت پذیرش شرکت های بیشتری را به منظور توسعه و گسترش همکاریهای دو جانبه دارد.
«یانگ یان خونگ» (YANG YAN HONG) عرب شناس معروف چین نیز در سخنان خود، از فرهنگ چینی و اسلامی به عنوان دو فرهنگ اصیل جاده ابریشم قدیم نام برد و گفت که این فرهنگ به قدری غنی و اصیل است که می توان در حال حاضر نیز حضور آنها را در کشورهای قرار گرفته در مسیر این جاده مشاهده کرد و این دو فرهنگ توانسته اند در عرصه روابط انسانی خدمات عظیمی را به دنیا و بشریت عرضه کنند.
او همچنین گفت وگوی تمدن ها را نیاز اصلی امروز جامعه بشری دانست و تاکید کرد که چین و کشورهای اسلامی می توانند سردمدار این گفت وگو باشند.
او در عین حال برگزاری نشست هایی از این دست را به عنوان موتور محرکت گفت وگوی تمدنها دانست و بر تداوم آن تاکید کرد.
گفتنی است، سفارت جمهوری اسلامی ایران نیز عصر امروز میزبان تعدادی از مسئولان شرکت ها و صاحبان صنایع اقلیت های قومی در چارچوب جاده ابریشم نوین بود که در این نشست نیز راهکارهای توسعه همکاریهای دو جانبه در قالب طرح «یک کمربند - یک جاده» مورد بررسی و گفت وگوی شرکت کنندگان قرار گرفت.
آساق**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۹۲۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش ملی «نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار می‌شود

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش علمی «ملی نماز، دانشگاه بایسته‌ها و شایسته‌ها» روز دوشنبه، 24 اردیبهشت، 1403 توسط دانشگاه خوارزمی در شهر کرج برگزار خواهد شد.

در مقدمه معرفی این همایش آمده است: نماز یکی از مبانی رفتاری و اصول بنیادین کنشی دین اسلام است که در آیات محکم الهی و در روایات ائمه هدی از آن به ستون دین و قوام مذهب نام برده اند و خداوند در قرآن کریم وظیفه حکومت صالحان را اقامه نماز و به پا داشتن این فریضه مهمه بیان داشته است.

دانشگاه به عنوان یک نهاد علمی و فرهنگی نیز باید نسبت به این فرضیه واجبه جایگاه و پایگاه خود را به دست آورد و دین خود را به نماز اداء کند. قطعا نماز در مقوله دانشگاه نیارمند یک پژوهش علمی و فنی است که نقاط قوت و ضعف نماز در دانشگاه مشخص و روشن گردد. این همایش به دنبال تبیین علمی و بررسی پژوهشی نماز در دانشگاه و سلوک دانشجویی است و در صدد بیان بایسته‌ها و شایسته‌های نماز در دانشگاه است.

* هدف برگزاری

این همایش اهدافش را از دو منظر علمی و فرهنگی دنبال می‌کند و از ابعاد علمی در صدد تبیین عالمانه پدیده نمازو مسائل مبتلی به آن در دانشگاه است و به لحاظ فرهنگی در پی ایجاد یک فضای و بستر مناسب در دانشگاه در مقوله نماز است.

* برنامه‌های جانبی

-برگزاری نشست‌های علمی از مقالات واصله قبل از اجرای همایش اصلی
-برگزاری گفتمان‌های دانشجویی و میز‌های گفتگو بین دانشجویان و اساتید صاحب نظر
-تقدیر از یاوران نماز در حاشیه برگزاری همایش علمی
- برگزاری نمایشگاه تخصصی و دانشجویی پیرامون نماز
عناوین، سرفصل و ریز موضوعات همایش جهت فراخوان مقاله:

اول:
نماز و اخلاق دانشجویی (یا نماز در آیینه اخلاق دانشجویی)
راه­کار‌های توسعه و ترویج نماز بین دانشجویان
ویژگی­ها و نوآوری­ها در مساجد و نمازخانه­های دانشجویی
نماز و اصلاح آسیب­های زندگی دانشجویی
نقش نماز در تعالی و شکوفایی و سلامت معنوی دانشجویان
نقش نماز در برون­رفت از افسردگی
نقش نماز در ایجاد و تقویت امید به آینده
روش­ها و راه­کار‌های بیان جذاب احکام و آموزش نماز به دانشجویان
نقش نماز در رضایت از زندگی دانشجویان
نقش نماز در تکمیل رشد و تعالی علمی دانشجویان
تاثیر اساتید و دروس معارف اسلامی در توسعه و ترویج نماز در بین دانشجویان
تاثیر اساتید و کارکنان در توسعه و ترویج نماز در بین دانشجویان
نقش بنیادین نماز در تحقق توصیه مقام معظم رهبری به تحصیل تهذیب ورزش
آسیب­شناسی عدم گرایش به نماز در بین دانشجویان
نقش وحدت آفرینی نماز بین دانشجویان مسلمان
فرهنگ نماز و توسعه معنویت دانشجویان با تاکید بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی
تاثیر فضاسازی محیطی در توسعه و ترویج نماز در بین دانشجویان

دوم:
آداب نماز در سلوک دانشجویی
نماز و فضایل اخلاقی (حکمت – شجاعت – عفت – عدالت)
آداب مقدمات نماز
آداب افعال نماز (نیت – قیام – قنوت – قرائت – سلام – سجود – رکوع – تکبیره الاحرام – تشهد)
آداب تعقیبات نماز
آداب باطنی نماز (اخلاص – تعظیم مخاطب – تفهم – حضور قلب – حیا – خشوع – رجا – هیبت)
رابطه نماز و عزلت
رابطه نماز و آداب عبودیت
رابطه نماز و اتحاد ذکر و ذاکر و مذکور
نماز و فقر ذاتی انسان
نماز و گفتگوی با خدا
نماز و معاشرت‌های آیینی
رابطه آداب و اسرار نماز
رابطه نماز و اضطراب و آرامش روحی روانی
نماز و اعتدال و اقتصاد در عبادت
نماز در سیر و صیرورت الی الله
آثار سبک شمردن نماز

سوم:
راه کار‌های علاقمندی دانشجویان به نماز
طراوت و زیبایی مساجد
نقش اعتدال عبادی در جدب به نماز
آداب وسلوک متولیان امر نماز و تاثیر آن بر جذب مخاطب
زیست مومنانه و همدلانه در مساجد و نقش آن در ترویج مساجد.
نق زیبایی شناختی در تسهیل پیوند نماز و دانشگاهیان

چهارم:
پرسمان دانشجویی پیرامون نماز
رابطه معنویت و عبودیت
اسرار و آداب نماز
تاثیرات نماز بر جسم وجان
نماز و ابزار‌های جایگزین
نماز و چگونگی ادای آن

پنجم:
نماز و عفاف:
ارتباط نماز و عفاف
فلسفه پوشش در نماز
تجلی عفاف در جلوه گاه نماز
عفاف در احکام عبادی
نفش نماز در عفت عمومی
نقش نماز در حیا فردی
نقش نماز در تعالی فرهنگی
راهکار جذب دانشجویان کم حجاب با اقامه نماز دانشجویی
رابطه نماز در دانشگاه و تقویت عفاف

ششم:
نماز و علم:
نماز و اقتصاد
نماز و آثار روانشناختی آن و بهداشت روانی
نماز و تی ام (ترانسندنتال مدیتیشن)
نماز و سیستم دفاعی بدن و سلامت جسمی
اسرار بیولوژیکی نماز و اوقات نماز
محاسبه تعیین اوقات نماز
تأویل باطنی نماز از دیدگاه حکما و عرفاء
نماز و ادبیات و شعر پارسی

گفتنی است که مهلت ارسال اصل مقالات مطابق سرفصل‌های همایش علمی ملی نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها تا ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ تمدید شد. از علاقه‌مندان دعوت می‌شود مقالات خود را در سامانه همایش بارگذاری و ارسال نمایند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود
  • رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد
  • برگزاری همایش بزرگ ورزش پهلوانی در نصف جهان
  • حضور وزیر کشور در غرفه کرمانشاه در نمایشگاه ایران اکسپو
  • همایش ملی «نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار می‌شود
  • رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است
  • دعوت رئیس شورای شهر از سرمایه‌گذاران برای حضور در میمند
  • حضور استان فارس در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • برگزاری دو رویداد بین‌المللی با موضوع «سمنان پایتخت جاده ابریشم»