Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@10:45:17 GMT

استاد شریعتمداری تمام عمرش را معلمی کرد

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۹۴۳۹۳

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: استاد علی شریعتمداری در تمام صحنه‌های عمرش به عنوان یک معلم وظیفه خود را ایفا ‌کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر بهروز مهرام امروز در مراسم بزرگداشت "دکتر علی شریعتمداری" که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: تمام انسان‌ها عواطف خوب و بدی را از خود بروز می‌دهند، اما استاد شریعتمداری با انسانیت انسان‌ها مواجه بود؛ گاهی ما در نظام ارزشی خود نگاه چندگانه به مخاطبان داریم اما استاد شریعتمداری نگاه یکسانی به زن و مرد، بی‌حجاب و محجبه، وزیر و یا یک فرد عادی داشت و همیشه در تمام صحنه‌های عمرش به عنوان یک معلم وظیفه خود را ایفا می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: استاد شریعتمداری متولد 1302 بودند و در زمینه فلسفه علوم تربیتی، علوم قضایی و حقوقی دارای مدرک کارشناسی و در زمینه‌های فلسفه و علوم تربیتی و برنامه درسی دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری بودند و تحصیلات حوزوی نیز داشتند.

دانشیار گروه آموزشی علوم تربیتی دانشگاه فردوسی با اشاره به تواضع و فروتنی استاد شریعتمداری، گفت: دکتر شریعتمداری در دولت دکتر بازرگان، وزیر علوم و تحقیقات و سال‌ها عضو شورای عالی انقلاب و استاد ممتاز ایران بود، اما با این حال تنها برای تدریس به یک دانشجوی دکتری از تهران به مشهد می‌آمد.

وی اضافه کرد: او در تمام شرایط و حتی در عرصه سیاست، اجتماع، فرهنگ، علمی آموزشی و کلاس‌داری به صورت یکنواخت عمل می‌کردند و نگاه عمیقی به مباحث تربیتی داشتند.

در ادامه این نشست دکتر محمود سعیدی رضوانی ازدانشجویان این استاد بزرگبا بیان اینکه از ویژگی‌های استاد شریعتمداری تعصب به علوم تربیتی و معلمان بود، اظهار کرد: ایشان همیشه اعتقاد داشتند که ما به معلمی با افتخار نگاه می‌کنیم. استاد شریعتمداری دوست نداشتند که نام دانشگاه تربیت معلم تغییر یابد اما اکنون بر خلاف علاقه استاد، نام دانشگاه تربیت معلم به دانشگاه خوارزمی تغییر یافته است.

وی به عنوان دانشجوی این استاد بزرگ گفت: از خصوصیات اخلاقی استاد می‌توان به جدیت و پشتکار اشاره کرد. ایشان صراحت کلام داشتند و از هیچ‌کس ابایی نداشتند و حتی در مقابل بی‌نظمی دانشجویانی که سمت بالاتری از ایشان داشتند، نمی‌گذشتند.

دکتر بختیار شعبانی ورکی، استاد گروه علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد نیز با اشاره به اینکه معلمی که بتواند اندیشه‌های خود را سازماندهی کند، یک معلم حرفه‌ای است، اظهار کرد: معلم الهام‌بخش، فردی است که با ویژگی‌های خود موجبات تعالی رشد خود و دیگران را ایجاد می‌کند؛ آرمان ‌استاد شریعتمداری این بود که معلم الهام بخشی باشد و زمینه توسعه را برای سایر معلمان فراهم کند.

وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های استاد شریعتمداری اصالت و وحدت است؛ اگر کسی به ارزش‌هایی که به آن معتقد است، وفادار باشد، با اصالت است و ایشان در تمامی مراحل زندگی و تاریخ، اخلاق و رفتار یکسانی داشته‌اند.

استاد گروه علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: حضور پویا در فعالیت‌های دانشگاهی،‌ آموزشی، پژوهشی و همکاری‌های علمی از دیگر ویژگی‌های این استاد بزرگ است. در تمامی آثار مشترک و مستقل ایشان، افکار و اندیشه‌شان را می‌توان یافت.

شعبانی ورکی خاطرنشان کرد: ایشان سالیان درازی در دانشگاه تربیت معلم تدریس می‌کرد و حق‌التدریس دریافت نمی‌کرد و به خاطر اخلاق حرفه‌ای از اعتماد به نفس بالایی نیز برخوردار بود.

وی با بیان اینکه استاد شریعتمداری معتقد بود هر کس علوم تربیتی می‌خواند، باید روان‌شناسی و جامعه‌شناسی بداند، گفت: فیلسوفان در عصر یونان باستان، تمامی علوم را از جمله ریاضیات، الهیات، سیاست و ادبیات می‌دانستند؛ اما پس از قرن نوزدهم بشر به سمت تک رشته‌ای شدن پیش رفت و افتخار می‌کرد که در یک زمینه تخصص دارد؛ اکنون دوباره در قرن بیستم کشف کرده‌اند که همکاری بین دانش‌ها باعث آگاهی در عمل است.

استاد گروه علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: دکتر شریعتمداری دائما در تکاپو و تلاش بود و از حرکت باز نمی‌ایستادند. او تا آخرین لحظات زندگی خود به تالیف کتاب و مقاله و سخنرانی‌ می‌پرداخت و به دلیل علاقه‌مندی به تعلیم، بازنشستگی برایش مفهومی نداشت.

شعبانی ورکی تصریح کرد: استاد شریعتمداری از صبح تا شب در شورای انقلاب فرهنگی بود و در همان مکان نیز کلاس برگزار می‌کرد. او بسیار منضبط بود و هرگز در کلاس‌هایش با تاخیر وارد نشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۹۴۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود

ایسنا/لرستان مدیر خانه گفت‌وگوی آزاد دانشگاه لرستان گفت: اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و عبودیت و بندگی خالصانه از ویژگی‌های استاد مطهری بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا خدایی در آیین تجلیل از برترین‌های آموزشی عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان و اساتید پیشکسوت این دانشگاه که به‌مناسبت گرامیداشت روز معلم برگزار شد، بیان کرد: از مهم‌ترین خصلت‌های استاد مطهری، زبان‌شناسی قرآن از و زبان‌شناسی مخاطب بود.

عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان با بازشماری خصوصیات شش‌گانه زبان‌شناسی مخاطب، جامع‌نگری در دین، مسأله‌محوری و تفکر انتقادی، روش اجتهادی در پاسخگویی شبهه‌ها، توجه و اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و عبودیت و بندگی خالصانه را از ویژگی‌های استاد مطهری دانست.

وی با اشاره به سیر عقلی مباحث استاد مطهری و کتاب مسأله‌ی حجاب ایشان، مرکز ثقل و علت العلل خصلت‌های شش‌گانه مرحوم مطهری را روحیه عبودیت و بندگی آن معلم نمونه دانست و گفت: رعایت حریم شرع، تضرع، راز و نیاز در دل سحر و احترام به خانواده و پدر و مادر از ابعاد این عبودیت و بندگی شهید مطهری بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام اسامی اساتید نمونه کشوری/ چهار معاون وزیر علوم در بین برگزیدگان
  • اهتمام به مسائل سیاسی جامعه و بندگی از ویژگی‌های استاد مطهری بود
  • شهید مطهری معلمی برای تمام دوران ها است
  • گرامیداشت روز معلم در دانشگاه فرهنگیان کرمان
  • حمایت دانشگاه‌های جهان از فلسطین یادآور رسالت معلمی در دفاع از مظلومان است
  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • آینده جامعه بشری به تلاش امروز معلمان و اساتید بستگی دارد
  • واکنش یک استاد دانشگاه تهران به ادعای وزیر: اخراجم سیاسی بود
  • یکهزار و ۵۴۸ معلم و استاد دانشگاه، حامی ایتام و محسنین استان یزد هستند
  • رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است