Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخستین نشست خبری رئیس دولت دوازدهم که در مرکز همایش‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران (سالن اجلاس سران) در حال برگزاری است، به طور مستقیم از شبکه خبر سیما و برخی شبکه‌های بین المللی پخش می‌شود.

به گزارش عصر ایران، در این نشست محمدباقر نوبخت، حسینعلی امیری، شهیندخت ملاوردی، زهرا احمدی‌پور رئیس سازمان گردشگری، رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، محمد شریعتمداری، حسین دهقان و جمعی دیگر از اعضای دولت حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حسن روحانی سخنان خود را آغاز کرد.

-از ملت بزرگ ایران تشکر می کنم که با حضور ۴۲ میلیون نفری حماسه آفریدند که اگر می توانستند همه رای بدهند، به ۴۵ میلیون رای می رسید.

-حضور ۴۵ میلیونی مردم ایران پای صندوق آرا یک حضور بی نظیر در تاریخ ایران بود.

- مردم با این حضور و با این انتخاب خواستند بگویند در کشور ما تکثر به رسمیت شناخته شده است. هیچ گروهی،‌هیچ جناحی، هیچ ایده ای قابل حذف نیست، همه هستند، همه حضور دارن و از همه باید برای ساخت و آبادی ایران پر آوازه بهره بگیریم.

- مردمی که به پول نه گفتند، مردمی که می دانند آب شور، بیشتر تشنه می کند. مردمی که به درآمد ۲.۵ برابری نه گفتند، نه مردم به فریبکاران، مهمترین بخش آن بود، تلاش کردند به مردم بگویند دین مردم در خطر است. تلاش کردند بگویند سند ۲۰۳۰ که ریشه اش به ۱۹۹۰ می رسد، علیه دین مردم است، سندی است که نه ما،‌هیچ کشوری امضا نکرده است. توصیه است. سندی که دولت یازدهم نوشته است آن بخشی که با دین ما، اخلاق ما فرهنگ ما سازگار نیست، اجرا نمی شود. مردم ما متدین هستند، اما این دروغ ها کارگر نیفتاد.

- مردم ما گفتند هرکس به جای خود، هرکس به جای خود. مردم ما به نیروهای مسلح عشق می ورزند، مردم ما به رسانه ها هم علاقمند هستند. اما نمی پذیرند یک نهاد ملی و گاهی فراملی تبدیل شود به فروملی، تبدیل شود به یک جناح. گفتند اجازه نمی دهیم یک گروه اندک از یک نهادی که متعلق به کل مردم است،

- ولایت فقیه که متعلق به همه ایران است، مردم پایین آوردن مقام رهبری را، نه گفتند. پایین آوردن سپاه، بسیج و تمام نیروهای مسلح را نه گفتند. خواستند اعلام کنند یک ملت هستیم و صدای ما باید شنیده شود.

- مردم ما می دانند اقتصاد ما بدون وحدت و اتحاد پیش نخواهد رفت. می دانند اقتصاد ما بدون رقابت اقتصادی که بر مبنای کیفیت محصول باشد نه بر مبنای قدرت سیاسی، پیشرفت می کند.و می دانند که اشتغال در سایه سرمایه گذاری امکان پذیر است. سرمایه گذاری در سایه امنیت و آرامش امکان پذیر است.

- مردم ما گفتند سلیقه ها به جای خودش محترم است، اما تحمیل سلیقه، معنا و مفهومی ندارد. مردم می خواهند طبق دینشان و انقلابشان باشند. مردم بهتر از ما معنی انقلاب را می فهمند.

-مردم خواستند بگویند، ای همه مسئولین، مردم را باور کنید، مردم قدرت ملی هستند، مردم یعنی حمیت، مردم یعنی دموکراسی، زنانمان را باور کنیم، اقواممان را باور کنیم، مرزنشینانمان را باور کنیم. رای مرزنشینان را ببینید، رای حاشیه نشین ها را ببینید. آنهایی که در سختی هستند. مردم خواستند بگویند پیشاپیش ۴۰سالگی انقلاب را جشن گرفتیم، خود را برای قرن آینده آماده کردیم. خواستند بگویند در کنار شما هستیم، ملت ایران ثبات را به منطقه بر می گرداند.

- مردم پيشاپيش چهل سالگي نظام را جشن گرفته و به ملت هاي منطقه گفتند ما و دولت دوازدهم در کنار شما است و تروريسم را به حول و قوه الهي ريشه کن کرده و در چهار سال آينده ثبات را به منطقه بر مي گردانيم.
روحاني افزود: با احترام متقابل و منافع مشترک حاضريم با همه کشورها تعامل کنيم. پيام انتخابات ما همبستگي ملي و گفت و گوي بين المللي بود.

پایان سخنان رییس جمهور و آغاز پرسش‌های خبرنگاران از روحانی.

*سوال اول از روحانی: ۴سال قبل خودتان را حقوقدان نامیدید و شاید بتوانیم حل مساله هسته ای را تعبیری برای آن بدانیم. از مبارزه های انتخاباتی خودتان را وکیل ملت دانستید. منظور شما از این تعبیر چه بود و آیا می توانیم آن به معنای تلاش برای احقاق حقوق مردم در قانون اساسی بدانیم؟

روحانی در پاسخ به خبرنگار ایسنا:

یکی از اهداف ما در گذشته و امروز احقاق حقوق مردم در همه زمینه ها بوده و این را باید در سایه انسجام و اجماع ملی بدست آوریم. اگر در زمینه هسته ای توانستیم موفق شویم همه مردم پشت رهبری جمع شدند و یک اجماع درست شد و دولت توانست از تحریم هسته ای عبور کند. برای اینکه سایر حقوق ملت را پاس بداریم راهش همان انسجام ملی و اجماع همه قوای کشور پشت سر رهبری است.

*سوال خبرنگار المنار از روحانی : در دیدار اخیری که بین سران کشورهای عربی و ترامپ بود، ایارن به عنوان تهیدید برای جهان شناخته شد. به تعبیر آنها ایران باید دست بردارد از حمایت خودش از حزب الله. به نظر شما این سخنان زمینه ساز حملات و بحران جدید در منطقه است؟

پاسخ روحانی به سوال خبرنگار المنار:

- اجتماع اخیر در عربستان یک اجتماع نمایشی بود و هیچ ارزش سیاسی و عملی نداشت و نخواهد داشت. عربستان در گذشته نیز نمایش های زیادی برگزار کرده است وبرای مبارزه با تروریسم، دادن پول یک ملت به ابرقدرت ها مشکل را حل نمی کند .ملت عراق، سوریه، لبنان در منطقه مقابل تروریسم ایستاده است و ملت ایران از طریق دیپلمات ها، مستشاران نظامی به این دوملت بزرگ کمک کرده و خواهد کرد.

-چه کسی باعث شد که امروز داعش در شهرهای بزرگ عراق، مستقر نباشد ، جز ملت عراق. در سوریه نیز جز ملت سوریه کشور دیگری باعث ضعیف شدن داعش شده است ؟ چه کسی می تواند در منطقه ادعا کند که بدون ایران ثبات منطقه حفظ خواهد شد ؟

-چه کسی می تواند ادعا کند بدون ایران در منطقه امنیت کامل مستقر خواهد شد؟چه کسانی با تروریست ها جنگیدند؟ ایران، سوریه، حزب الله و روسیه !!!

-دیگران چه کار کردند، چه کسانی به تروریست ها پول می دهند؟ آنها که به تروریست ها پول می دهند، نمی توانند ادعای مبارزه با تروریست ها را بکنند. فکر نمی کنم مردم آمریکا نیز خون های 11 سمپتامبر را با میلیاردها دلار فراموش کنند.

-حزب الله یک گروه قابل قبول در لبنان است که با رای مردم لبنان در مجلس و دولت حضور دارد و مورد اعتماد غیرمسلمانان لبنانی نیز است
با اتهام زدن چیزی درست نمی شود و باید صادقانه با تروریسم مبارزه کنیم.

*سوال سوم از روحانی (تسنیم): در وعده های انتخاباتی اخیر، وعده های متنوعی برای بهتر شدن اوضاع کشور دادید، از جمله طرح کارورزی. وام مسکن زوجین را به ۲۰۰میلیون تومان افزایش می دهید، وعده دادید ۲۰۰ هزار مسکن روستایی ایجاد می کنید. وعده دادید فقر مطلق را از بین می برید، وعده دادید ماهانه به ۸ تا ۱۰ میلیون نفر سبد غذایی می دهید. وعده دادید ریشه فساد را خشک خواهید کرد. وعده دادید تا ۹۵۰هزار شغل ایجاد می کنید. چه موقع گزارش میدهید که این وعده ها بعمل کرده اید؟

روحانی در پاسخ به سوال تسنیم: من وعده هایی در انتخابات دادم و همه تلاشم این است که به وعده هایم عمل کنم همچنان که تلاش کردم به وعده هایم در دولت یازدهم عمل کنم. البته دچار کاهش نفت شدیم و مشکلاتی داشتیم اما مردم کمک کردند و قدمهایی برداشتیم.
- ما در صادرات غیرنفتی حتما برنامه ریزی و تلاش خواهیم کرد. برنامه ما این است که سالانه ۲۵ درصد بتوانیم صادرات غیرنفتی را افزایش داده و به دوبرابر برسانیم . چنین هدفگذاری ای داریم و با توجه به شرایط، شدنی است.

-البته شما اعداد را اشتباه بیان کردید و سالانه ۹۵۰ هزار شغل در برنامه ششم بیان شده که البته تحت شرایط خاصی مطرح شده است. گفته شده که سالانه چه مقدار باید سرمایه گذاری شود تا این شغلها بدست آید. گفته شد۰ ۷۷۰ هزار میلیاردتومان باید سالانه سرمایه گذاری شود تا این مساله محقق شود. ما باید تلاش کنیم سرمایه گذاری داخلی و سرمایه گذاری خارجی را جذب کنیم. بدون حضور مردم این کار محقق نمی شود.

-تلاش ما این است که مستمری نیازمندان را سه برابر کنیم که در سالهای آینده افزایش هم خواهیم داد. ما رکود را از بین خواهیم برد. هر چه گفتیم برمنبای برنامه ششم بوده و به وعده هایی که داده ام خودم را متعهد کرده ام و از همه مردم و حتی رقبا کمک می خواهم. از تمام احزاب و جناح ها کمک می خواهم. ما برای کشور و ملت می خواهیم کار کنیم. همانطور که مقام معظم رهبری گفتند اگر کسی نظام را قبول ندارد به خاطر کشورش پای صندوق بیاید. حتی اگر کسی این دولت را قبول ندارد، پای کار بیاید و کمک کند.

*سوال چهارم از روحانی (آسوشیتدپرس): موضوعاتی که از سوی کابینه ترامپ علیه ایران گفته شده؛ همچنین در عربستان دراین باره اظهار نظرهایی شده است. واکنش شما و پیام شما نسبت به این گفته ها چیست؟ و در دور دوم ریاست جمهوری شما امکان گفتگوی بین شما و آمریکا وجود دارد؟

پاسخ روحانی به سوال آسوشیتدپرس:ما منتظریم دولت جدید آمریکا به استقرار فکری درستی برسد.

-آمریکایی ها متاسفانه نسبت به منطقه ما همیشه اشتباه کرده اند. چه وقتی که به افغانستان و عراق حمله کردند اشتباه کردند. چه آن وقت که ما را تحریم کردند و چه آن وقت که به سوریه حمله کردند و ... همیشه اشتباه کرده اند .

-ما منتظریم دولت جدید آمریکا به استقرار فکری درستی برسد تا بتوانیم قضاوتی درباره این دولت داشته باشیم.

-آنهایی که به آمریکایی ها مشورت می دهند متاسفانه حاکمانی هستند که یا آمریکایی ها را منحرف می کنند یا افرادی را با پول در امریکا می خرند.

*سوال پنجم از روحانی (خبرگزاری آریا): برای خروج از رکود و موضوعات مطروحه چه برنامه های جدی و اظطراری دارید و آیا تغییراتی در کابینه شما رخ خواهد داد؟

روحانی در پاسخ به سوال آریا: من در یکی از مصاحبه های تلویزیونی گفتم که به کار بردن واژه رکود دقیق نیست چرا که ما وقتی دو فصل پشت سر هم رشد اقتصادی مثبت داریم دیگر رکود معنی ندارد. ما در سال گذشته در همه فصلها دارای رشد اقتصادی بودیم.

-ما برای اولین بار به همان رشدی رسیدیم که سند چشم انداز می گوید. همه بخشها از رکود خارج شده جز مسکن که آن هم باید خارج شود. برای رکود، من هم در کتاب برنامه دولت دوازدهم ذکر کردم که ما یک برنامه برای توسعه داریم. می خواهیم اقتصاد کشور را بزرگتر کنیم که به صادرات غیرنفتی و جذب سرمایه گذاری خارجی و... نیاز داریم . همانطور که دولت توانست در سال ۹۳ رکود را بشکند و توانست رشد اقتصادی را ادامه بدهد حتما با برنامه هایش موفق خواهد بود که به سمت رونق حرکت کند. اضافه درآمدهایی که از برجام بدست خواهیم آورد بخشی را برای بخش حمایتی و بخشی را برای توسعه اختصاص خواهیم داد.

-بخش دانش بینان ما به صورت مستقل کار خوبی انجام داده که آن را تقویت خواهیم کرد. در زمینه حمایتی تا پایان دولت دوازدهم فقر مطلق را ریشه کن خواهیم کرد. نخواهیم گذاشت حقوق بگیران حقوقشان کمتر از تورم سالانه نباشد.

*سوال ششم از روحانی (برنا): طیف بزرگی از طرفداران شما را جوانان و دختران تشکیل می دهند. آنها تحصیل کرده هستند و بیشترین مشکلات را دارند. آنها فریب وعده ها را نخوردند. مشخصا بفرمایید چه برنامه ای برای آنها دارید؟

روحانی در پاسخ به سوال برنا: مساله بسیار مهمی است. در این انتخابات شور انتخابات را عمدتا جوانان ما از دختر و پسر آفریدند. آن پیرمرد و بانوی قدخمیده آنکه با ویلچر آمده آنها که ساعتها در صف ماندند. واقعا هرچه به این مردم خدمت کنیم کم است. امیدوارم بتوانیم پیرو راه این مردم و جوانان باشیم. اشتغال جوانان یکی از مهمترین مسائل خصوصا تحصیلکرده ها است. در صد روز اول یا شایدم قبل از صدروزه اول. در زمینه کارورزی حتما اقدامات را انجام خواهیم داد.

-همه طرح ها را قبل از صد روزه یا در همان دوره آغاز خواهیم کرد. امیدوارم بتوانیم یک حرکت خوبی در زمینه اشتغال جوانان بوجود آوریم. به هر استانی که در این اواخر سفر کردیم در همانجا استانداران ما اشتغال را اعلام کردند. مهم است که در همه استان ها و همه بخش های تولیدی اشتغال را بیفزایم و به آن هدف برنامه که 950 هزار شغل است دست یابیم.

-جوانان مشکل مسکن، آزادی های اجتماعی، ازدواج و ..هم دارند و برای حل آن تلاش می کنیم.

* سوال هفتم از روحانی (الان امارات): نشست سران عرب و به طور مشخص عربستان سعودی ایران را متهم کردند که مرکز تروریسم است همواره تاکید شما بر اعتدال بوده چه اقداماتی برای پاک کردن این چهره ترسیم شده از ایران دارید؟

روحانی در پاسخ به سوال الان امارات : شما می دانید از ابتدای دولت یازدهم در همان قدم اول به دنیا اعلام کردیم ما جهان عاری از خشونت و افراطیگری می خواهیم که مورد پذیر ش جهانیان قرار گرفت. گفتیم که خشونت و افراط خطر بزرگی برای ما و جهان است. آنهایی که امروز در عربستان جمع شده اند هم به این نتیجه رسیده اند که راهی جز اعتدال وجود ندارد. دوران دخالت در امور دیگران و جنگ علیه کشورهای دیگر و پول دادن به گروه های تررویستی پایان یافته است.

-نشان داده شد که در سالهای گذشته چگونه تررویسم در مسیر اضمحلال قرار گرفته. ایران سردمدار مبارزه با تروریسم است. ما از اول هم گفته بودیم که دنبال سلاح کشتار جمعی نیستیم . آژانس انرژی اتمی هم این را تایید کرد. ما گفتیم در برابر تروریسم ایستادگی می کنیم و می جنگیم و همه دیدند که ما چگونه با تروریسم مبارزه کردیم. ما این راه را در دولت دوازدهم با کمک کشورهای منطقه ادامه خواهیم داد.

* سوال هشتم از روحانی (سی‌بی‌اس آمریکا): با توجه به اینکه ترامپ اعلام کرد فروش چند ۱۰ میلیارد دلاری تسلیحات به عربستان دارد،‌می خواهید بنیه دفاعی ایران را تقویت کنید یا تسلیحات جدید بخرید؟

پاسخ روحانی به سوال سی بی اس: عربستان قبلا هم از این ۱۰۰ میلیارد دلارها خرید کرده بود؛ در جنگ تحمیلی ۹۷ و خرده ای میلیارد دلار خرید و پول مردم عربستان را به جیب آمریکایی ها ریخت. اما نمی توانند از آنها استفاده کنند!

-مردم عربستان دوست ما هستند و ما همیشه آنان را دوست داشتیم و داریم، امیدواریم دولت عربستان نیز راه درست را انتخاب کند
راه قدرت خرید سلاح یا درست کردن سلاح نیست، بخشی از قدرت یک کشور ، قدرت نظامی است و ما حواسمان جمع است. اساس قدرت ، قدرت ملی است، و این قدرت با انتخابات و حضور ملت پای صندوق های رای درست می شود .

-ترامپ ، حضور 45 میلیون نفری مردم ایران پای صندوق انتخابات را دیدند. ترامپ اما به کشوری رفت که معنی انتخابات را نمی دانند و مردم کشورشان(عربستان) هیچ وقت صندوق آرا را ندیدند. ما امیدوارم یک روز عربستان نیز انتخابات برگزار کند و بگذارند حاکمان موروثی نباشند و آن روز قدرت عربستان به مراتب بیشتر از امروز خواهد بود

* سوال نهم از روحانی (واحد مرکزی خبر): دو روز پیش وزیر امور خارجه امریکا شما را خطاب قرارداد و گفت و انتظار این است که برنامه موشکی ایران جمع اوری شود و ایران به حمایت از گروه های تروریستی به گفته آنها، دست بردارد. در این باره چه پاسخی دارید؟

- پاسخ روحانی به سوال واحد مرکزی خبر: آمریکایی ها بدانند هر زمانی نیاز به تست موشک داشته باشیم، تست خواهیم کرد. مردم ایران برای دفاع از خودشان از کسی نخواهد پرسید.

-سلاح ما برای صلح است اگر ایران سلاح نداشته باشد یه عده دچار محاسبه خواهند شد و منطقه را به جنگ وآشوب خواهند کشید.

- ما در چارچوب برجام قدرت سلاحی خود را تقویت خواهیم کرد. من آن آقا(وزیر خارجه آمریکا) را ارجاع میدهم به برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ که آن را یکبار دیگر بخوانند.

* سوال دهم از روحانی (هفت صبح): سال ۹۲ وعده دادید که تعامل سازنده با جهان اعمال می کنید و تحریم های هسته ای را بر می دارید. اکنون گفتید تحریم های غیرهسته ای بر می دارید. چه برنامه عملی برای آن دارید؟

روحانی در پاسخ به خبرنگار هفت صبح : من در دولت یازدهم به مردم گفتم که همه تلاشم را می کنم که دیوار تحریم فرو بریزد که انجام شد

-دولت های طرف تعهد ما برخی خوب عمل کردند و برخی خیلی حداقلی عمل کردند اما در چارچوب توافق داریم جلو می رویم. نسبت به بقیه تحریم ها گفتم که اگر خواست ملت ایران باشد و اگر همه به یک اجماع برسیم و اگر مقام معظم رهبری هدایت این امر را برعهده بگیرد ما همه پشت سر رهبری عزیز خواهیم بود.

-تحریم غلط و ظالمانه است، چرا که برخلاف اصول زندگی جوامع بشری است و به ضرر همه است. چون ما تحریم را نادرست می دانیم بنابراین در مقابل عمل نادرست همیشه آماده ایستادگی هستیم.

-دولت دوازدهم این آمادگی را دارد و امیدواریم شرایط مورد نیاز آماده شود برای این کار

* سوال یازدهم از روحانی (افه اسپانیا): در دوره اول اذعان کردید خیلی ها اجازه ندادند به همه وعده ها عمل کنید، در دور دوم وعده دادید مردم به آزادی های بیشتری برسند. این درحالی است که مخالفان شما هستند. دراین باره توضیح بدهید.

روحانی در پاسخ به سوال افه: مخالفان که باید باشند ما نیازشان داریم! در جامعه ما افکار، واحد نیست. انتخابات برای چیست؟ در زمینه مسایل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی نظرات ما در کشور یکی نیست. ما ۸۰ میلیون جمعیت هستیم و با آزادی هایی که داریم نظرات متفاوتی داریم. یکسری مسایل جزو فرهنگ و دین و قانون اساسی ماست که همه قبول داریم. اما انتخابات برای این است که مردم بگویند برای چهار سال آینده چه راه و روشی را انتخاب کرده اند.

-بحث این است که اکثریت قاطع مردم ایران یک راهی را انتخاب کرده اند که همه پذیرفته ایم. اجرا بر این مبناست. بر مبنای رای اکثریت جامعه اداره می شود. البته به منافع اقلیت هم توجه می شود. منافع ملی باید مورد توجه باشد اما اداره کشور بر مبنای نظر اکثریت است که به دولت رای داده اند

* سوال دوازدهم از روحانی (شبکه خبر): در فرآیند انتخابات و پس از ان ابراز امیدواری کردید دولت دوازدهم کارامدتر از دولت یازدهم باشد. برای تحقق این مهم، چه تغییراتی در کابینه خواهید داشت؟

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۹۵۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش

به گزارش «تابناک» به نقل از سایت حسن روحانی، حسن روحانی، رئیس‌جمهور سابق از پاسخ خود به نامه شورای نگهبان برای ردصلاحیت در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در آینده‌ای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: من به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهم داد تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند. موارد ردصلاحیت یکی ادعای اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان است و دیگری عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام و… این پاسخ هم به این دلیل است که باور دارم جایگاه شورای نگهبان مقدس است و این شورا شکل گرفته تا مردم اطمینان حاصل کنند قوانین تدوین‌شده خلاف موازین اسلامی و قانون اساسی نیست.

حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم که دیروز برگزار شد، با تبریک روز کارگر و معلم به این دو قشر مهم جامعه، راه‌حل مشکلات کشور را مشارکت مردم در همه زمینه‌ها عنوان کرد و گفت: وقتی در مسائل اجتماعی و فرهنگی به نظر مردم اعتنا نمی‌کنیم، آن‌ها در مسائل اقتصادی و سیاسی حامی ما نخواهند بود. باید مشارکت واقعی در همه زمینه‌ها داشته باشیم. مگر قدرتی غیر از مردم داریم؟

رئیس جمهوری سابق کشورمان، با اشاره به روزهای سخت کشور در ۴۵ سال گذشته، از جنگ تحمیلی هشت ساله تا تحریم‌های هسته‌ای، اظهار داشت: در روزهای سخت، عمده توان ما برای عبور از مشکلات متکی به حضور مردم بود. مردم با حاکمیت همفکری و همکاری و کمک می‌کردند یا خواست حاکمیت را قبول می‌کردند. در جنگ ۸ ساله اگر مردم نمی‌آمدند و اگر بسیج نبود، ما توان آن را نداشتیم در برابر عراق بجنگیم. اگر صنایع وارد نمی‌شدند ما گلوله توپ و خمپاره نداشتیم. فقط با نیروی مسلح، ارتش و سپاه و ژاندارمری مشکلات حل نمی‌شد.

رئیس دولت تدبیر و امید با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشورهای همسایه را بخوریم.

رئیس‌جمهور ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با یادآوری وعده‌های مسئولان فعلی به مردم برای حل مشکلات اقتصادی و مقابله با فساد و راه‌اندازی سریع همه کارگاه‌های تعطیل‌شده اظهار داشت: امروز حتماً آن شرایط ویژه وجود ندارد؛ شرایط فروش نفت هم خیلی فرق کرده است. آن‌ها مدعی بودند همه با هم و یکدست هستند، به همدیگر کمک می‌کنند تا مشکلات حل شود. گفتند این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم. در این ۳۰ ماه دولت سیزدهم، ارزش بورس ۴۶ میلیارد دلار تنزل پیدا کرده درحالیکه در ۳۰ ماهه اول دولت یازدهم، ۸٫۵ میلیارد دلار رشد داشت. در ۳۲ ماه دولت یازدهم، قیمت سکه ۱۱ درصد تنزل کرد، نرخ دلار هم در طول ۳ سال اول دولت یازدهم فقط ۹٫۸ درصد افزایش پیدا کرد. در سه سال اول دولت یازدهم رشد پایه پولی ۵۲ درصد بود اما در این ۳۰ ماه اخیر، ۱۰۰ درصد شده است. تورم ۴۳ درصدی در مرداد ۹۲، در انتهای سال ۹۴ به ۸ درصد رسید و تا فصل اول سال ۹۷ هم تک‌رقمی ماند. بدانید که در تاریخ ایران فقط یک بار تورم ۴۰ درصدی در سه سال پشت سر هم را تجربه کردیم؛ آن هم زمان جنگ جهانی دوم از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۲ بود. شاید سال‌هایی تورم ۴۰ تا ۴۹ درصد هم تجربه کردیم اما اینکه سه سال متوالی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تورم بالای ۴۰ درصدی باشد را هرگز در ۸۰ سال اخیر تجربه نکرده بودیم.

روحانی دلیل بهبود شرایط اقتصادی در دولت یازدهم را امیدواری مردم و حمایت آن‌ها از حاکمیت و دولت دانست و افزود: در آن دوره انقلاب دیجیتال تحقق پیدا کرد. استارت‌آپ‌ها در آن ایام شتاب گرفتند. توسعه پهنای باند در فضای مجازی باعث شد مردم راحت شوند و بسیاری از مشاغل در آن بستر شکل بگیرد. امروز فضای مجازی چگونه است؟ در سالی که مقام معظم رهبری به عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند، برخی سکوهای اقتصاد دیجیتال را می‌خواهند حاکمیتی کنند. بخش خصوصی را قبلاً خصولتی می‌کردند، الان خصومتی می‌کنند.

رئیس دولت تدبیر و امید ادامه داد: وقتی در توزیع قدرت مردم را مشارکت نمی‌دهیم، آن‌ها در اقتصاد هم مشارکت نخواهند کرد. وقتی در مسائل اجتماعی و فرهنگی به نظر مردم اعتنا نمی‌کنیم، آن‌ها در مسائل اقتصادی و سیاسی حامی ما نخواهند بود. باید مشارکت واقعی در همه زمینه‌ها داشته باشیم. مگر قدرتی غیر از مردم داریم؟ توان هسته‌ای و موشکی جای خود، اتفاقاً رشد اصلی توان هسته‌ای و موشکی در دولت تدبیر و امید رخ داد. مشکل ما ایران‌هراسی و کاهش قدرت بازدارندگی با قطعنامه‌های فصل هفتمی شورای امنیت بود که با حمایت جهانی از پیشنهاد جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری از سوی ایران و برجام این فضا تغییر کرد. وقتی برجام امضا شد، اولین افرادی که به من تبریک گفتند دوستان منطقه‌ای ما؛ عراق و سوریه و جهاد اسلامی بودند. برجام بازدارندگی ایران را افزایش داد. در آن شرایط که مردم با ما بودند توانستیم مشکلات را حل کنیم و به سمت توسعه و پیشرفت برویم.
هفتمین رئیس‌جمهور ایران، غفلت از امر توسعه کشور را نگران‌کننده دانست و گفت: کشورهای اطراف ما در منطقه به فکر توسعه همه‌جانبه هستند اما متأسفانه عده‌ای در داخل فقط به فکر حفظ قدرت یک جناح اقلیت هستند و حتی به فکر حفظ نظام و کشور هم نیستند. کشور بدون توسعه حفظ نمی‌شود. توسعه هم بدون مشارکت مردم، ورود سرمایه خارجی به داخل و رابطه درست با دنیا امکان‌پذیر نیست. الان طرح‌های عمرانی مهمی که در دوره ما ۶۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت داشته را هم دنبال نمی‌کنند؛ فقط برخی مواردی که ما بیش از ۹۰ درصد پیش برده بودیم را به صورت محدود تکمیل می‌کنند.

روحانی خواستار حفظ کرامت مردم در عرصه اجتماعی در کنار حل مشکلات معیشتی آن‌ها شد و گفت: دو نمونه اصلی حکومت اسلامی، حکومت پیامبر عظیم‌الشان اسلام(ص) و مولا امیرالمؤمنین(ع) است؛ باید ببینیم در امر به معروف و نهی از منکر سیره آن بزرگان چه بود؟ قرآن در بحث حجاب از نگاه افراد شروع می‌کند. امیرالمؤمنین نه تنها زن بی‌حجابی که از کنار جمع یارانش عبور کرد را تنبیه نکرد بلکه به دیگران گفت چرا به او نگاه می‌کنند؟ باید بررسی کرد که دستگاه‌های فرهنگی و صداوسیما در طول ۴۵ سال گذشته توانستند دین‌داری مردم را بیشتر کنند؟ واقعاً کار پلیس این‌گونه نهی از منکر است و تعلیم این کار را دیده‌اند؟ امروز سر ساخت مسجد دعوا می‌کنند درحالیکه اول باید نمازخوان تربیت کرد، اگر نمازخوان بیشتر شد، آن‌ها خودشان مسجد درست می‌کنند. در مقولات اجتماعی کرامت و حیثیت مردم را باید حفظ کنیم. مگر در انقلاب کسی را به زور باحجاب کردیم؟ وقتی انقلاب شد بسیاری از زنان باحجاب شدند و حتی چادر به سر کردند.

او در پایان از انتشار پاسخ خود به نامه شورای نگهبان برای ردصلاحیت در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری در آینده‌ای نزدیک خبر داد و تصریح کرد: من به ایرادات شورای نگهبان پاسخ خواهم داد تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند. موارد ردصلاحیت یکی ادعای اهانت به قوه قضائیه و شورای نگهبان است و دیگری عدم ایستادگی در برابر غرب و اشکال در اجرای برجام و… این پاسخ هم به این دلیل است که باور دارم جایگاه شورای نگهبان مقدس است و این شورا شکل گرفته تا مردم اطمینان حاصل کنند قوانین تدوین‌شده خلاف موازین اسلامی و قانون اساسی نیست. اگر داوری شورای نگهبان مورد تردید قرار بگیرد، به جمهوریت و اسلامیت ما ضربه وارد خواهد شد. مجلس اقلیت، دولت اقلیت و خبرگان اقلیت به نفع کشور و نظام نیست. به همین جهت باید احساس مسئولیت کنیم، ساکت ننشینیم و مردم را به مشارکت در همه امور و پشتیبانی از نظام و کشور تشویق کنیم.

دیگر خبرها

  • اعضای شورای اسلامی فرصت خدمت به مردم را قدر بدانند
  • جذب بیش از ۱۰۰۰معلم در آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری
  • جذب بیش از یک هزار نفر معلم در آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری
  • پایه‌های «پاتریوت آمریکایی» فرو ریخت
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • رییس جمهور برتکمیل پروژه نیمه کاره مونوریل و فرودگاه قم تاکیددارد
  • اهمیت شهر مدینه و شخصیت رسول مکرم اسلام(ص)
  • تکریم زائران ایرانی در مدینه به خاطر حمله به اسرائیل
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی از سوی شورای نگهبان
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش