Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمد» به دلیل سیره اخلاقی و نتایج عملکرد خالصانه اش در مناطق کردنشین، در میان ساکنان بومی منطقه به محبوبیتی منحصربفرد دست پیدا کرد تا جایی که به «مسیح کردستان» معروف شد

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق ، «میرزا محمد پدر دره گرگی» معروف به «محمد بروجردی» به سال ۱۳۳۳ در روستای «دره گرگ» از توابع «بروجرد» در خانواده‌ای کشاورز به دنیا آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از مرگ پدرش، در خردسالی، به همراه برادرش به تهران مهاجرت کرد و در بازار به کار مشغول شد. از ۱۳ سالگی به گروه های اسلامی مبارزه مسلحانه با رژیم پهلوی پیوست و پس از مدتی ، خود به تاسیس گروهی به نام «توحیدی صف» دست زد. روز۱۲ بهمن ۱۳۵۷ شمسی، مسئولیت تامین امنیت مسیر حرکت امام، به «محمد بروجردی» و مبارزان تحت امر وی محول گردید. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، «محمد بروجردی» از فعال ترین عناصر مسلح انقلاب بود و به فاصله ی چند هفته ، از میان حلقه ی او و چند تن دیگر از مبارزان ، «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» متولد شد اما هنگامی که نوبت به انتخاب فرماندهی واحد برای این نهاد تازه تاسیس رسید ، طبیعی بود که «محمد بروجردی» به دلیل سوابق و تجربیاتش ، اولین گزینه های مطلوب باشد اما وی از پذیرش این مسئولیت سر باز زد و به حضور در اولین شورای فرماندهی «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» اکتفا نمود.
با شروع غائله تجزیه طلبان ضد انقلاب در مناطق کردنشین ، «محمد بروجردی» که در پادگان «ولی عصر(صلوات الله علیه)» در تهران، مشغول جذب نیرو و سازماندهی نخستین گردان های «سپاه» بود، عازم مناطق درگیری در غرب کشور شد و تمامی توان خود را بر سامان دادن به اوضاع سیاسی-اجتماعی کردستانات متمرکز کرد. از این پس، نام این پاسدارِ بور و خوش سیما، با «جبهه ی غرب» گره خورد و دیگر هیچ عاملی نتوانست او را از این میدان، جدا کند. حتی زمانی که پس از استعفای فرمانده ی وقت سپاه، مجددا چشم ها برای تصدی فرماندهی کل، به سوی او برگشت، وی پذیرش این مسئولیت را منوز به انتقال ستادِ فرماندهی سپاه به «کرمانشاه» نمود. «بروجردی» به دلیل سیره اخلاقی و نتایج عملکرد خالصانه اش در مناطق کردنشین، در جهت استقرار ثبات و امنیت ، در میان ساکنان بومی منطقه به محبوبیتی منحصربفرد دست پیدا کرد تا جایی که به «مسیح کردستان» معروف شد. او توانست طی چهار سال حضور مستمر خود در «جبهه ی غرب»، با تاسیس و تثبیت نهادهایی سرنوشت ساز، مانند «قرارگاه حمزه سیدالشهدا(علیه السلام)»، «سازمان پیش مرگان مسلمان کرد» و «لشکر ویژه ی شهدا» و ... ریشه های «سپاه» را در ناامن ترین مناطق کشور، استوار و ماندگار سازد و مبالغه نخواهد بود اگر، امنیت امروز در مناطق شمال غرب کشور را، مستقیما، مرهون مجاهدات او شاگردانش چون «ناصر کاظمی» و «محمود کاوه» بدانیم.

شاید بهترین وصف از روحیات ویژه ی «محمد بروجردی» از زبان مقام معظم رهبری«حضرت آیت الله خامنه ای» بیان شده باشد:

«... مرحوم شهید بروجردی بسیار فعال بود. یکبار در سال 1359 یا اوایل 1360 رفتم منطقه غرب. ایشان آن وقت در باختران بود و من از نزدیک شاهد کار او بودم.

اما چیزی که از شهید بروجردی در آنجا احساس کردم و یک احترام عمیقی از او در دل من بوجود آورد، این بود که دیدم این برادر، با کمال متانت و با کمال نجابت، به چیزی که فکر می کند، مسئولیت و وظیفه است.

برخی با احساسات شخصی و گروهی فکر می کردند یک نفر که با او موافقند، او را تقویت کنند و کسی را که با او مخالفند، با او مخالف کنند. اما شهید بروجردی هیچ گونه حرکتی که از آن حرکت، آدم احساس کند که در آن کار شکنی یا مخالفتی هست، انجام نمی داد و این، علاقه من به این شهید عزیز را خیلی بیشتر کرد.

من تصور می کنم روحیه آرامش و نداشتن حالت ستیزه جویی با دوستان و گذشت و حلم در مقابل کسانی که تعارض های کاری با او داشتند، نشانه آن روح عرفانی شهید بود. معاشرت که بتوانم جزئیات حالات عرفانی او را بدست بیاورم، متأسفانه نداشتم؛ ولی برخورده و رفتارها نشان دهنده معنویات و روحیات افراد هستند.»


«میرزا محمد پدر دره گرگی» معروف به «محمد بروجردی» سرانجام تاریخ اول خرداد 1361 در جاده مهاباد-نقده ، در حالی خلعت شهادت پوشید که مظلومانه ترین روزهای جهادی خود را، بی هیاهو و توقع طی می کرد.

گروه جهاد و مقاومت مشرق، این افتخار را دارد که در سی و چهارمین سال گشت شهادت «محمد بروجردی»، برگزیده ای از معدود تصاویر به جا مانده از وی را منتشر نماید:

روحمان با یادش شاد

هدیه به روح بلندپروازش صلوات

اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم

محمد بروجردی محمد بروجردی محمد بروجردی کلیشه ی شناس نامه ی محمد بروجردی شهید محمد بروجردی ۱-شهید محمد بروجردی ۲-شهید محمدعلی گنجی زاده ۳-شهید ناصر کاظمی شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی(نفر سمت راست) و شهید «محمود کاوه» آیت الله خامنه ای و شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی(نفر سمت چپ) و شهید «حسن آبشناسان» شهید محمد بروجردی(نفر سوم از راست) و شهید «حسن آبشناسان»(با کلاه پشمی) شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی(نفر اول از راست- امامت نماز)، شهید «محمدعلی گنجی زاده»(نفر نیم خیز)، شهید «محمود کاوه»(پاسدارِ ایستاده) شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی(نفر سمت چپ) شهید محمد بروجردی(نفر وسط) شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی(نفر سمت راست) شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی(نفر وسط) شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی(نفر نشسته که مجله در دست دارد)، «شهید داوود کریمی»(ایستاده بالای سر «شهید بروجردی») شهید محمد بروجردی(نفر سوم از راست)،‌شهید «محمود کاوه»(نفر دوم از چپ) آیت الله خامنه ای و شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی(ایستاده، نفر دوم از راست) شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی(پشت فرمان جیپ) شهید محمد بروجردی(نفر اول از چپ) شهید محمد بروجردی و فرزندش شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی(نفر وسط) و دو برادرش شهید محمد بروجردی در محضر شهید محراب، آیت الله صدوقی شهید محمد بروجردی و آیت الله هاشمی رفسنجانی شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی(نشسته، نفر دوم از راست) شهید محمد بروجردی شهید محمد بروجردی(نفر عینک به چشم) شهید محمد بروجردی(نشسته، نفر دوم از راست) محمد بروجردی در بستر شهادت

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۹۸۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسیه خزعلی حکم رئیس دانشگاه تهران را نپذیرفت

انسیه خزعلی حکم رئیس دانشگاه تهران را نپذیرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده؛ در مراسم گشایش دانشکده خانواده رئیس دانشگاه حکم عضو هیات علمی وابسته را به خانم دکتر خزعلی اعطا کرد، ولی ایشان حکم را نپذیرفت و اظهار داشت مسئولیتی که نتوانم برای آن وقت گذاری لازم را داشته باشم، نمی‌پذیرم.

دیگر خبرها

  • تصویری دیده نشده از شهید زاهدی در کنار حاج قاسم و شهید کاظمی
  • آبرسانی به مناطق مناطق محروم لامرد به همت سپاه در حال انجام است
  • ببینید | نماز جماعت بر عرشه ناو شهید ناظری سپاه
  • جزئیات اجرای زیرگذر میدان سپاه اعلام شد
  • انسیه خزعلی سمت جنجالی را نپذیرفت: وقت ندارم!
  • انسیه خزعلی حکم رئیس دانشگاه تهران را نپذیرفت
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • مراسم چهلم شهید زاهدی و یارانش فردا برگزار می‌شود
  • حمله موشکی حزب‌الله به مقر فرماندهی لشکر اسرائیل در جولان
  • شهادت مدال افتخاری که بر سینه شهید محبعلی می‌درخشد