Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -


روابط خوب تنها عامل مهم در تعيين «شاد» بودن افراد از ديدگاه خودشان است.

طبق نظر محققان، روابط خوب تنها عامل مهم در تعيين «شاد» بودن افراد از ديدگاه خودشان است.

افراد شاد افراد سالمي هستند. افراد شاد بيشتر عمر مي‌کنند و از زندگي باکيفيت‌تري لذت مي‌برند. عملکرد آنها در سطح بالاتري بوده و در جهت سلامت خودشان و ديگران و جامعه از توانايي‌ها، مهارت‌ها و قدرت‌هاي خودشان بيشترين استفاده را مي‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها معمولاً افراد دلسوزتري هستند و درنتيجه به اخلاقيات جامعه فايده بيشتري مي‌رسانند. کمتر در معرض ابتلا به افسردگي قرار مي‌گيرند و اگر هم اين اتفاق برايشان بيفتد، بهتر آن را کنترل کرده و سريعتر بهبود مي‌يابند. کمتر دچار اضطراب، استرس و عصبانيت مي‌شوند. درنتيجه اينها، کمتر به رفتارهاي خشونت‌آميز و ضداجتماعي مبادرت مي‌ورزند. روابط قوي‌تر و بادوام‌تري داشته و درنتيجه سرمايه اجتماعي جامعه را تسهيل مي‌کنند. به طور کلي، از نظر اقتصادي، اجتماعي، اخلاقي، معنوي و رواني به جامعه کمک مي‌کنند. افراد شاد در مقايسه با افراد ناراحت و افسرده فشار کمتري بر خدمات و سازمان‌هاي بهداشتي و مراقبتي و رفاه اجتماعي، پليس و دستگاه قضايي وارد مي‌کنند و براي اقتصاد هم مفيدترند. به عبارت ديگر، ساختن سطح بالاتري از شادي و خوشبختي فردي نه تنها براي خود فرد فايده‌رسان خواهد بود، بلکه جامعه سالم‌تر و شادتري نيز خواهد ساخت.

با توجه به اين موارد و ميزان بالاي افسردگي در جوامع امروزي، آيا دليل بهتري براي جوامع، کشورها و ملت‌ها وجود دارد که به اين سوال بيشتر بپردازند: چطور مي‌توان محيطي ساخت که به بهترين شکل ممکن شادي شهروندان را فراهم کند؟ اما براي پرداختن به اين سوال، لازم است اول به چند سوال بپردازيم: چه عواملي در شادي فرد و درنتيجه آن شادي جامعه دخيل‌اند؟ جامعه چطور مي‌تواند محيطي مثبت براي ارتقاي شادي فراهم آورد؟

خوشبختانه در دهه اخير تحقيقات و مطالعات فراوان چيزهاي زيادي درمورد شادي به ما ياد داده است. اکثر تحقيقاتي که قبل از آن انجام گرفته بودند، حداقل در دنياي غرب، بر ناهنجاري‌هاي رواني، عدم کارايي و خصيصه‌هاي ذاتي تمرکز داشتند - درحاليکه شادي بعد از برآورده شدن نيازهاي فيزيکي به غذا، سرپناه و سلامتي، مهمترين هدف زندگي است. خوب، از اين تحقيقات چه آموخته‌ايم؟

روابط
اول اينکه تحقيقات مربوط به شادي نشان مي‌دهند که روابط بالاترين امتياز را دارد. در يک تحقيق محققان از افراد مختلف سوال کردند که چه عاملي مهمترين جايگاه را در تعيين شادي افراد خيلي شاد و خوشبخت دارد؟ رمز شاد بودن اين افراد «خيلي شاد» چيست؟ پاسخ مشخص است: مهمترين متغير اين بود که افراد «خيلي شاد» روابط اجتماعي خوبي با ديگران دارند. تحقيقات ديگر اين را تاييد مي‌کنند و عنوان مي‌کنند که «مي‌توان گفت روابط مهمترين عامل در رضايت از زندگي و سلامت احساسي به شمار مي‌رود.»

معنويت
دومين عامل مهم در ليست، داشتن حس معنويت است. درواقع، داشتن حس معنويت با داشتن يک زندگي خوب ارتباط دارد. اين رابطه بين شادي و داشتن نگرش ديدن تصوير بزرگتر در زندگي، در تحقيقات مختلف که روي جنسيت‌ها، سنين، مذهب‌ها و مليت‌هاي مختلف انجام گرفته است، تاييد مي‌شود. تلاش براي معنويت با داشتن سطح بالاتري از سلامت، به ويژه درمورد تاثير مثبت و رضايت از زندگي و ازدواج، در ارتباط است. تحقيقات مشخص کرده‌اند که کسانيکه اعتقادات معنوي قوي‌تري دارند شادتر بوده و در برابر افسردگي مقاوم‌تر هستند. به همين ترتيب، به نظر مي‌رسد که اين افراد با سختي‌هاي زندگي و بيماري‌هاي جسمي بهتر کنار مي‌آيند.

توانايي‌ها
محققان دريافته‌اند که وقتي ما از توانايي‌ها، منابع، مهارت‌ها و قدرت‌هايمان استفاده مي‌کنيم، با خودٍ واقعي‌مان ارتباط برقرار کرده و حس انرژي و عملکرد بهتر را تجربه مي‌کنيم. شناخت و استفاده از توانايي‌هاي فردي يک عامل تعيين‌کننده در سلامت رواني فرد محسوب مي‌شود که درمقابل با عملکرد بهينه جامعه نيز در ارتباط است. يک تحقيق که بروي گروهي افراد افسرده انجام گرفت مشخص کرد که شناخت توانايي‌هاي خود و پيدا کردن راهي براي استفاده از آنها، تاثير بسيار مثبتي بر کاهش افسردگي و تسريع روند بهبودي افراد داشته است.

بااينکه جستجوي خوشبختي مسئله‌اي شخصي و يک مسئوليت فردي است اما هر جامعه هم مي‌خواهد شهروندان آن عملکرد بهتري داشته باشند، به همين دليل بايد محيطي مناسب فراهم کند که افراد بتوانند در آن شادي و خوشبختي خود را جستجو کند. اين ما را به سوال بعدي مي‌کشاند: جوامع و دولت‌ها چطور مي‌توانند چنين محيطي فراهم کنند؟

چند توصيه
درمورد روابط، معنويت و شناخت توانايي‌ها و استفاده از آنها، براي ايجاد شادي ابتدا مي‌بايست سياست‌ها و تمرين‌هايي ايجاد شود که الف) به روابط مثبت، سالم و محترم احترام گذاشته شده و ارزش‌ داده شود، ب) ارزش‌ها و پيوندهاي خانوادگي تقويت شود، ج) به افراد آزادي ايحاد روابط سالم و شاد داده شود و د) حفظ اين روابط تشويق شود.

دوم اينکه درمورد معنويت، دولت‌ها بايد محيطي فراهم کنند که افراد در آن، الف) بتوانند آزادانه راه و مسلک معنوي خود را دنبال کنند، ب) بتوانند بدون ترس از بازخواست و مجازات اين اعتقادات را حفظ کنند، ج) بتوانند آزادانه در برنامه‌ها و مراسم‌هاي مربوط به اين اعتقادات شرکت کنند.

سوم اينکه، يک جامعه سالم و مفيد جامعه‌اي است که مشارکت شهروندان در آن برمبناي توانايي‌هاي فردي آنهاست. براي بهره بردن از اين، جامعه بايد فرصت‌هايي براي شهروندان خود فراهم کند که، الف) توانايي‌هاي خود را کشف کنند، ب) اين توانايي‌ها را رشد داده و آموزش دهند و ج) به طور مثبتي از اين توانايي‌ها استفاده کنند.

افراد شاد مشارکت بيشتري در اجتماع دارند و فشار کمتري نيز بر منابع اجتماعي وارد مي‌کنند. به همين دليل جوامع بايد تحقيقات زيادي بر روي روش‌هاي ايجاد اين شادي در شهروندان و فراهم آوردن محيطي مناسب براي تقويت شادي در آنها انجام دهند. با اين روش نه تنها تک‌تک افراد جامعه شادتر و مفيدتر خواهند بود، بلکه جامعه و دنيايي شادتر خواهيم داشت.
منبع:مردمان

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۲۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد دادستان کل کشور از تیترهای صفحه اول برخی روزنامه‌ها

دادستان کل کشور گفت:برخی از جراید و روزنامه‌ها عناوین و تیتر صفحه اول را عمداً به گونه‌ای تنظیم می‌کنند که ضمن اینکه برای معاندین خوشایند می‌شود، موجب ناامنی و مخدوش شدن امنیت روانی جامعه نیز می‌شود.

به گزارش ایسنا، جلسه شورای معاونین دادستانی کل با حضور اعضا و به ریاست حجت الاسلام والمسلمین موحدی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه دادستان کل کشور با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری، او را نمونه‌ای از انسان خردمند و عالم دانست و گفت: شهید مطهری در دوران زندگی پربرکت خویش، خدمات بسیار زیادی را به انقلاب اسلامی داشتند و انصافا انتساب روز شهادت وی به روز معلم یک عنوان مناسب است.

وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) همه آثار شهید مطهری را مفید می‌دانستند، گفت: اندیشه‌های این شهید والامقام در عرصه‌های دینی و اجتماعی بسیار گران بها بوده و اگر نسل جوان ما با نگاه دینی و سیاسی شهید مطهری آشنا شوند جامعه‌ای فرهیخته‌تر و با بصیرت خواهیم داشت.

اجرای طرح نور باید مستمر و اثربخش باشد

دادستان کل کشور در ادامه این جلسه با اشاره به طرح نور فراجا، گفت: باید فراجا و مسئولان قضایی در تمامی حوزه‌ها به وظیفه قانونی خود عمل کنند و اجرای صحیح طرح نور مستمر و اثربخش باشد.

باید قدردان حافظان امنیت بود

دادستان کل کشور، امنیت را یک نعمت الهی دانست و گفت: نفس وجود پلیس در جامعه امنیت‌ساز است و بدون حضور پلیس برای هیچکس امنیت معنا نخواهد داشت، پلیس هم امنیت‌ساز و حافظ امنیت است.

وی ادامه داد: مردم قدردان فرزندان خود در تمامی حوزه‌های امنیتی و انتظامی بوده و واقف هستند که با تلاش شبانه‌روزی حافظان امنیت است که در همه جای کشور پهناور امنیت و آسایش حرف اول را می‌زند. بنابراین، قانون هم از اقدامات آنان دفاع کرده است و تمرد از دستورات پلیس را جرم و قابل تعقیب می‌داند.

برخی در مقابل جنایات تروریست‌ها ساکت و مدافع مجرمان هستند

موحدی به انتقاد از رویه برخی افراد در حمایت از افراد مجرم پرداخت و گفت: متاسفانه عده‌ای در کشور تحت القائات معاندین از یک مجرم حمایت می‌کنند، ولی در قبال جنایات تروریست‌های اجاره‌ای که اخیرا تعدادی از حافظان امنیت را به شهادت رساندند سکوت در پیش گرفته اند. این افراد اندک، غیرت و تعصب دینی، ملی و وطنی خود را زیر پا گذاشته و البته باید بدانند اقدامات آنان رصد می‌شود.

هیئت نظارت بر مطبوعات به وظیفه خود عمل کند

در ادامه دادستان کل کشور به لزوم حفظ امنیت روانی جامعه تاکید کرد و گفت: برخی از جراید و روزنامه‌ها عناوین و تیتر صفحه اول را عمداً به گونه‌ای تنظیم می‌کنند که ضمن اینکه برای معاندین خوشایند می‌شود، موجب ناامنی و مخدوش شدن امنیت روانی جامعه نیز می‌گردد. با توجه به مسبوق به سابقه بودن این رفتار در برخی از جراید لازم است هیئت نظارت بر مطبوعات به فلسفه وجودی خود توجه کند و نظارت قانونی بر عملکرد و فعالیت مطبوعات را جدی بگیرد.

نهادهای مسئول بر فضای مجازی نظارت بیشتری داشته باشند

حجت الاسلام والمسلمین موحدی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فعالیت شبکه‌های معاند و صهیونیستی در فضای مجازی پرداخت و گفت: طبق قانون هر نوع همکاری با شبکه‌های معاند جرم است، لذا نهادهای نظارتی باید نسبت به شناسایی افرادی که با این شبکه‌ها همکاری دارند اقدام کنند و افراد مجرم را با مستندات، به دستگاه قضایی معرفی کنند

وزارت امور خارجه و ستاد حقوق بشر بیش از گذشته در میدان روشنگری و مطالبه‌گری باشند

وی با اشاره به نقض گسترده حقوق بشر در کشورهای مدعی آزادی و دموکراسی گفت: امروز غرب و هم‌پیمانانشان از رژیم صهیونیستی که حقوق ملت فلسطین را به صورت گسترده تضییع می‌کند حمایت دارند، اما در کشور خود مخالف جدی آزادی بیان و اعتراض مردم و دانشجویان به توحش رژیم صهیونیستی هستند. 

دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: این کشورها با تمام وقاحت ادعای حقوق بشری دارند و کشورهای آزاد را متهم به نقض این حقوق کرده و علیه آنان قطعنامه صادر می‌کنند، در حالی که دست پلید آنان برای مردم آزادی‌خواه عالم رو شده و دیگر اعتباری حتی در بین مردم و ملت خود ندارند. 

وی در پایان گفت: در این راستا وزارت امور خارجه و ستاد حقوق بشر ایران باید فعال‌تر از گذشته، در عرصه بین‌الملل از حقوق ملت آزادی خواه دفاع کنند و نفاق مدعیان حقوق بشر را بیشتر به دنیا معرفی کرده و از مکانیسم‌های موجود برای محکومیت آنان استفاده کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری برای سواد سلامت خبرنگاران، دارایی عظیمی برای جامعه محسوب می‌شود
  • اگر می‌خواهید شاد باشید این عادت‌ها را کنار بگذارید
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم برخوردار در زاهدان
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • انتقاد دادستان کل کشور از تیترهای صفحه اول برخی روزنامه‌ها
  • ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور
  • نیروی انسانی زمانی موفق است که رویکرد الهی، دینی و تفکر توحیدی داشته باشد
  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی
  • بهترین ورزش برای تقویت قوای جنسی چیست؟