Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-08@22:43:40 GMT

نوزاد ناقص‌الخلقه «ناتوی عربی»

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۰۲۹۰۵

نوزاد ناقص‌الخلقه «ناتوی عربی»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا طی اقامتش در عربستان سعودی همان جوری رفتار کرد و حرف زد که انتظارش می‌رفت اما با وجود این، نمی‌توان گفت که این حد به همان اندازه مورد توقع آل‌سعود نبود. به گزارش جهان نيوز به نقل از جوان، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا طی اقامتش در عربستان سعودی همان جوری رفتار کرد و حرف زد که انتظارش می‌رفت اما با وجود این، نمی‌توان گفت که این حد به همان اندازه مورد توقع آل‌سعود نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ تا توانست در این دو روز از اقامتش علیه ایران حرف زد و همان اتهاماتی را علیه ایران بیان کرد که نه او بلکه دیگر مقام‌های امریکا در سال‌های گذشته و به خصوص در این چند سال اخیر گفته‌اند. حمایت ایران از گروه‌های تروریستی در منطقه و بی‌ثبات کردن منطقه و کشورهای آن توسط این گروه‌ها و با دخالت ایران چیزی نیست که تنها ترامپ در این دو روز گفته باشد بلکه دست کم از زمان جورج بوش پسر به این سو نقل کلام کاخ سفید بوده و رؤسای جمهور امریکا چه باراک اوبامای دموکرات یا ترامپ جمهوریخواه هم از بوش تبعیت کرده و همگی یک خط را در اتهام‌زنی علیه ایران دنبال کرده‌اند. نکته مهم در این سفر ترامپ به عربستان این است که او با تکرار این اتهامات چه هدفی را دنبال کرده و تا چه مقدار هدفش در راستای برآورد کردن توقعات آل‌سعود بوده که بنابر برخی گزارشات، عربستان حاضر شده برای میزبانی دو روزه از ترامپ بالغ بر 40 میلیون دلار هزینه بکند.

برای یک ارزیابی کلی از دستاورد این سفر برای دو طرف ترامپ و آل‌سعود هم باید ‌نگاهی به روزهای قبل داشت و هم به وقایع این سفر و اتفاقاتی که در این روز پیش آمده است. برای نمونه، تارنمای دبکا فایل روز سه‌شنبه 16 می‌ و با انتشار یک گزارش تحلیلی مدعی شد ترامپ در سفر خود به ریاض تشکیل «ناتوی عربی- اسلامی –سنی» را اعلام خواهد کرد و ملک سلمان، پادشاه آل سعود هم برای فراهم کردن زمینه لازم این اتفاق دعوتنامه‌هایی برای رهبران کشورهای اسلامی عرب و غیر عرب فرستاده است. این تارنمای نزدیک به ارتش رژیم صهیونیستی بوق تبلیغاتی خود را به این نحو برای ملک سلمان به صدا درآورد و همین صدا از رسانه‌های مشابه آن شنیده شد اما آنچه اتفاق افتاد تحقق کامل پیشگویی‌های این رسانه‌ها نبود. ملک سلمان طبق پیشگویی ‌این بوق‌های تبلیغاتی عمل کرد و از یک طرف دعوتنامه‌های خود را فرستاد و عواملش را به کار بست تا از آمدن نمایندگان کشورهای دعوت شده به ریاض مطمئن شود و از طرف دیگر، به خزانه‌داری خود دستور پرداخت 40 میلیون دلار را داد تا خرج اقامت ترامپ در این دو روز بشود.

در واقع، ملک سلمان و دیگر حکام آل‌سعود انتظار داشتند ترامپ در حضور کشورهای دعوت شده کدخدامنشی کرده و ناتوی مورد نظر دبکا فایل و رسانه‌های همسو با آن را تشکیل بدهد.

ترامپ در سخنرانی خود ضمن ضرورت مبارزه با تروریسم اعلام کرد امریکا حاضر است «در کنار کشورهای عربی» و با هدف واحد علیه تروریسم باشد و از کشورهای اسلامی خواست تا برای مبارزه با تروریسم «همکاری و اتحاد عمل» داشته باشند. این تمام آن چیزی بود که ترامپ برای تشکیل جبهه‌ای واحد در برابر تروریسم گفت و روشن است که همین قدر کلی‌گویی آن هم بدون ارائه طرحی مشخص در حد و اندازه تشکیل ناتوی عربی نیست. شاید بیانیه ریاض در پایان سفر ترامپ نخستین گام برای تشکیل این نوع ناتو باشد اما مفاد این بیانیه هم جدای از وجهه تبلیغاتی، نمی‌تواند در زمینه نظامی در حد یک ناتوی عربی دستاورد قابل قبولی برای آل‌سعود داشته باشد. مفاد این بیانیه از تشکیل «مرکز مبارزه با ایده افراط‌گرایی» می‌گوید که مقر آن در ریاض باشد و وعده تشکیل ائتلافی به نام »ائتلاف خاورمیانه‌ای» را می‌دهدکه نه حالا بلکه شش ماه دیگر تشکیل خواهد شد و علاوه بر این، نیروی ذخیره 30 هزار نفری برای مبارزه با تروریسم در کشورهای عراق و سوریه تشکیل بشود.

تمام این موارد را می‌توان در یک عبارت کوتاه خلاصه کرد؛ وعده‌هایی کلی و مبهم که نه پشتوانه سیاسی و نه ضمانت اجرایی دارند. در واقع، آل‌سعود نه حالا و با این بیانیه بلکه دو سال قبل ائتلاف ضد تروریسم را تشکیل داد اما نتوانسته تا حالا از بطن آن ائتلاف تشکیلات نظامی در حد یک ناتوی عربی درآورد و تجربه دو سال تجاوز نظامی آل‌سعود به یمن هم نشان داده که حکام آل‌سعود آن قدر پتانسیل برای تشکیل و رهبری یک ناتو از هر جنسی، عربی یا غیرعربی ندارند. در مقابل این ترامپ بود که با عقد قراردادهای چندین میلیارد دلاری، سود کلانی از سفر خود به جیب زده است. رقم این قراردادها تا حد 480 میلیارد دلار هم گفته شده و این مقدار را باید جدای از وعده سعودی‌ها به ترامپ برای سرمایه‌گذاری در امریکا دانست که گفته می‌شود دست‌کم در حد 200 میلیارد دلار خواهد بود. در هر صورت، ترامپ توانست در این دو روز سفر به عربستان آن قدر سعودی‌ها را بدوشد که منافع این شیردوشی دست‌کم نکته مثبتی در سیاست خارجی‌اش باشد و شاید رسانه‌ها با این دستاورد مدتی فشار بر او را کم کنند اما در مقابل، آل‌سعود با وجود هزینه‌های کلان دستاوردی جز یک کاغذ و یک مشت وعده و وعید از سفر ترامپ به دست نیاورد‌ه است.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۲۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار

شیر نخوردن نوزاد چه دلایلی دارد؟ ممانعت نوزادان از شیر خوردن، والدین را نگران می‌کند و مشکل اینجاست که نمی‌توان دلیل این موضوع را از خود نوزاد پرسید! به طور کلی اصلی‌ترین دلایل شیر نخوردن نوزاد شامل موارد زیر است:

سینه‌ی مادر به طور صحیح یا کامل در دهان نوزاد قرار نمی‌گیرد. راه تنفس نوزاد آزاد نیست یا نمی‌تواند راحت نفس بکشد. شیر کافی وجود ندارد و کودک از شیر خوردن ناامید شده است. نوزاد نارس است و بلعیدن یا مکیدن برای او دشوار است. صاف یا معکوس بودن نوک سینه‌ها نیز می‌تواند یکی از دلایل شیر نخوردن نوزاد باشد. نوزاد خواب‌آلود است. دردها یا مشکلات جسمی و ناراحتی‌های پس از زایمان در نوزاد(مثل رفلاکس معده به مری، کبودی بدن، درد در شانه‌ها یا سر نوزاد و …) نیز ممکن است او را برای شیر خوردن با مشکل رو به رو کند.

در ادامه هر یک از این دلایل را بیش‌تر شرح می‌دهیم و به راهکارها می‌پردازیم.

اصلی‌ترین دلایل شیر نخوردن نوزاد و راهکارها

همانطور که در سایت nct.org.uk آمده است:

a strong or fast flow of milk, which your baby is struggling to take. a painful mouth, due to an infection like thrush or because they're teething. being more aware of their surroundings and being easily distracted, for example by noise. a change in the taste of your milk, such as that due to your menstrual cycle.

ترجمه: ممکن است دلایل شیرنخوردن کودک شما این موارد باشد: جریانِ قوی و سریع شیر که کودک شما برای بلعیدن آن به مشکل میوفتد، مشکلاتی مثل عفونت در دهان کودک، حساس و آگاه بودن زیاد به محیط اطراف که باعث حواس‌پرتی آنها می‌شود، تغییر در طعم شیر که به خاطر مواردی مثل دوران قائدگی رخ می‌دهد.

در اولین گام برای رفع مشکل شیر نخوردن نوازد، باید به بررسی دلایل بپردازیم. در این بخش اصلی‌ترین دلایل این موضوع را بررسی می‌کنیم و راهکارهایی را برای هر کدام ارائه می‌دهیم.

1ـ عدم قرارگیری صحیح سینه در دهان نوزاد

اگر نوک سینه به خوبی در دهان نوزاد قرار نگیرد، نمی‌تواند شیر را به خوبی خارج کند؛ در نتیجه ناامید می‌شود و از شیر خوردن امتناع می‌کند. به همین ترتیب شیر دادن برای دفعات بعدی دشوارتر می‌شود. پس مهم است که از ابتدا شیوه‌ی صحیح شیر دادن را آموزش ببینید. (از طریق فرد متخصص یا منابع معتبر)

راه‌حل:

هنگامی که دهان کودک کاملا باز است، او را به سینه نزدیک کنید تا بهتر بتواند نوک سینه و ناحیه‌ی قهوه‌ای رنگ اطرافش را وارد دهان خود کند. نوک سینه را به سمت سقف دهن نوزاد بگیرید. نوک سینه و بیشتر آرئول (ناحیه‌ی قهوه‌‌ای رنگ اطراف نوک سینه) باید در دهان نوزاد قرار بگیرد و در عمق دهانش باشد. بیشتر ناحیه‌ی آرئول باید از بالای لب بالایی کودک قابل مشاهده باشد؛ یعنی اگر بخش زیادی از ناحیه‌ی آرئول سینه‌تان را از زیر لب پایینی کودک می‌توانید مشاهده کنید، به این معناست که شیوه‌ی قرار‌گیری سینه در دهان نوزاد صحیح نیست. دماغ نوزاد باید نزدیک نوک سینه قرار داشته باشد. سر نوزاد را کمی به عقب برگردانید تا لب بالایی او کاملا بالای نوک سینه قرار بگیرد و بتواند دهانش را کاملا باز کند. اگر سینه به درستی در دهان نوزاد قرار گرفته باشد، چونه‌ی نوزاد به سینه فشار می‌آورد. نوزاد هنگام شیر خوردن از بینی نفس می‌کشد؛ اگر راه تنفس او آزاد نباشد یا نتواند به راحتی تنفس کند، شیر خوردن را متوقف خواهد کرد. در حالت مناسب، نوزاد باید بتواند به راحتی شیر را بمکد، قورت بدهد و نفس بکشد. اگر بینی نوزاد روی سینه قرار می‌گیرد و نمی‌تواند به راحت نفس بکشد، پایین بدن نوزاد را به خود نزدیک‌تر کنید تا سر در حالت مناسب‌تری قرار بگیرد و بینی آزاد شود. (زاویه‌های مختلف را امتحان کنید تا ببینید در کدام حالت نوزاد راحت‌تر نفس می‌کشد و بینی او در نقطه‌ی مناسب‌تری قرار می‌گیرد.) هرچه قرار گرفتن سینه در دهان نوزاد بهتر و مناسب‌تر باشد، کودک بهتر تغذیه می‌شود. اگر نوزاد در حال مکیدن شیر باشد، به مرور سرعت مک زدنش کم‌تر خواهد شد؛ علاوه بر این، می‌توانید صدای قورت دادنش را بشنوید. حالت شیر دادن هم اهمیت زیادی دارد؛ علاوه بر حالت خوابیده و نشسته، حالت‌های متفاوت دیگر را هم امتحان کنید تا مناسب‌ترین حالت را پیدا کنید. به عنوان مثال حالت کوالا برای نوزادانی که درگیر رفلاکس یا عفونت گوش هستند مناسب است. به این صورت که مادر در حالت نشسته قرار می‌گیرد (روی صندلی) و نوزاد را روی ران پا به حالت عمودی می‌نشاند؛ به طوری که پشت و سر نوزاد در حالت عمودی قرار داشته باشد. 2ـ نارس بودن نوزاد

اگر فرزندتان نارس به دنیا آمده است، ممکن است در ابتدا نتواند شیر بخورد. نوزادان نارس دهان‌های کوچک‌تری دارند؛ پس سینه به طور صحیح در دهان آن‌ها قرار نمی‌گیرد. علاوه بر این، انرژی کم‌تری برای مکیدن دارند و ممکن است قبل از سیر شدن، توانایی مکیدن را از دست بدهند.

3ـ صاف یا معکوس بودن نوک سینه‌ها

البته اکثر نوزادان مشکلی در این زمینه ندارند و می‌توانند نوک سینه و ناحیه‌ی اطراف آن را وارد دهان کرده و شیر بخورند. اما اگر فکر می‌کنید که شیر نخوردن نوزاد شما به دلیل فرم نوک سینه‌‌هایتان است، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید.

راه‌حل:

بافت سینه را عقب بکشید تا نوک سینه بیش‌تر بیرون بزند. در سایت معتبر orgبیان می‌شود که خارج شدن شیر از نوک سینه، به بیرون‌تر آمدن آن کمک می‌کند. بنابراین نوک سینه و ناحیه‌ی آرئول را ماساژ دهید تا شیر به سینه برگردد و نوک سینه را بیرون‌تر بیاورد. 4ـ تأخیر در تولید شیر

ممکن است برای برخی از مادران، تولید شیر کافی در سینه‌ها تا چند روز بعد از تولد نوزاد طول بکشد؛ در نتیجه، طی این چند روز، کودک انگیزه‌ی خود را برای شیر خوردن از دست می‌دهد و برای دفعات بعدی از شیر خوردن امتناع می‌کند.

 

5ـ خواب‌آلود بودن نوزاد

همان‌طور که می‌دانید، نوزادان در ابتدای تولد ساعات زیادی خواب هستند؛ اما روند زایمان و داروهایی که حین یا بعد از زایمان به مادر تزریق می‌شود، می‌تواند خواب‌آلودگی نوزاد را بیش‌تر کند. بنابراین یکی از دلایل شیر نخوردن نوزاد و لجبازی کودک در خوردن شیر می‌تواند خواب‌آلودگی او باشد.

البته بهتر است که از ابتدا به فکر تنظیم کردن خواب نوزاد خود باشید. همانطور که در سلام آگاهی آمده است:

هر چه کودک بزرگتر شود، آموزش مهارت خواب و تنظیم خواب شبانه او سخت‌تر خواهد شد و ایجاد این عادت، زمان بیشتری طول خواهد کشید. اما در نهایت همه کودکان این توانایی را دارند که سر ساعت مشخصی و با قاعده معینی بخوابند.

 

6ـ آسیب‌های حین زایمان

معمولا به دردهای مادر بعد از زایمان پرداخته می‌شود اما باید بدانید که ممکن است نوزاد هم درد داشته باشد. زایمان‌های سخت، کبودی‌های حین زایمان یا حتی زایمان خیلی سریع، می‌تواند برای کودک درد (به عنوان مثال سردرد) ایجاد کند.

7ـ سایر مشکلات جسمی

گاهی مشکلات جسمی دیگری همچون رفلاکس شدید معده به مری، کولیک، اسهال، باد معده، استفراغ یا بیرون‌روی نیز می‌تواند در نوزاد احساس ناراحتی ایجاد کرده و میل به شیر خوردن را در او کم کند. حساسیت‌های غذایی یا مشکلات دستگاه گوارشی در نوزادان رایج است.

نکات تکمیلی برای رفع مشکل شیر نخوردن نوزاد

همان‌طور که در بخش‌های قبل گفته شد، ابتدا باید دلیل مشکل را پیدا کنید. اما راهکارهای زیر هم می‌توانند نکاتی تکمیلی برای شیر خوردن بهتر نوزاد باشند.

ناامید نشوید و تلاشتان را ادامه دهید. ایجاد عادت‌ها زمان‌بر هستند. حالت‌های مختلف شیردهی را امتحان کنید تا ایده‌آل‌ترین حالت را بر اساس راحتی خودتان و راحت‌تر بودن نوزاد پیدا کنید. نوزادتان را در آغوش بگیرید و او را نوازش کنید. تا حد امکان برنامه‌ی ثابت و منظمی برای شیر دادن داشته باشید و در یک محل ساکت و به دور از محرک‌ها این‌کار را انجام دهید. اگر نوزاد نوک سینه‌تان را گاز گرفت، واکنش شدید نشان ندهید. چون این موضوع می‌تواند در کودک ترس ایجاد کند. رژیم غذایی مناسب را جدی بگیرید. اگر نوزادتان شیر نمی‌خورد، شیر را بدوشید؛ زیرا خالی شدن سینه‌ها محرک تولید شیر بیش‌تر است. ماساژ دادن سینه با روغن‌های گیاهی و گرم کردن آن، می‌تواند بر افزایش میزان شیر موثر باشد. در سایت org گفته می‌شود که نوزادان سینه را بیشتر از طریق حس و بو پیدا می کنند. برجستگی‌های کوچک اطراف نوک سینه شما (غدد مونتگومری) یک روغن معطر ایجاد می‌کند که به کودک شما کمک می‌کند تا سینه را پیدا کند و او را تشویق به شیر خوردن می‌کند. می‌توانید با دوشیدن مقداری شیر و مالیدن آن روی نوک سینه‌ها و اطراف آن به کودک کمک بیشتری کنید. کلام آخر

به عنوان نکته‌ی پایانی، اگر هیچ یک از راهکارهای فوق جوابگو نبود، حتما از یک فرد متخصص کمک بگیرید. تداوم مشکل می‌تواند رفع آن را دشوارتر کند. صبوری و مداومت نیز یک کلید بسیار مهم در گذر کردن از چالش‌های فرزندپروری محسوب می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار
  • رغبت کشورهای عربی نسبت به تشکیل گروه صلح‌بانان بین‌المللی برای غزه پساجنگ
  • (ویدیو) رقص بامزه و جنجالی حامد آهنگی با آهنگ عربی
  • ویژگی‌های ژئوپلیتیکی کشورهای شیخ‌نشین؛ از اختلافات پیچیده سرزمینی تا همگرایی در ساختارهای اجتماعی ـ تاریخی
  • نجات یک نوزاد دیگر از مرگ حتمی در میرجاوه
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • احیای استقلال بعد از دو سکته ناقص/ خارجی‌ها صدر را آبی نگه داشتند
  • از ۷۰ مامای نمونه استان همدان تجلیل شد
  • شهادت نوزاد نجات یافته از شکم مادر شهید + فیلم
  • فیلم/ وداع جانسوز مادر فلسطینی با نوزاد شهیدش