Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، الهیار ملک‌شاهی در این همایش بر اهمیت حمایت از فرهنگ عمومی و بومی گفت: باید از تولیدات فرهنگی هنری فولکلور مثل صنایع دستی و ترانه‌های فولکلور حمایت کرد چرا که اینها هویت واقعی کشور ما هستند. امروزه دارایی‌های فکری و فرهنگی در هر کشوری از مهم‌ترین عناصر رشد و توسعه آن محسوب می‌شوند و ضرورت دارد که از حقوق صاحبان و پدیدآورندگان آنها حمایت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به تنوع و گوناگونی تولیدات فکری و فرهنگی در کشور ما خوشبختانه نظام حقوقی آثار فرهنگی لحاظ شده و در کنار آن لایحه مالکیت صنعتی نیز به مجلس رفته تا پیگیری شود. در دوره نهم سعی کردیم این لایحه را به تصویب برسانیم و 140 ماده نیز برای آن تشکیل شد و به صحن علنی مجلس هم رفت اما عمر مجلس نهم کفاف حل آن را نداشت و با آغاز مجلس دهم مجدد باید همه چیز را از ابتدا آغاز کنیم.

رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: البته یک دلیل در تاخیر تصویب لایحه نظام مالکیت حقوق صنعتی این بود که مرجع اصلی آن قوه قضائیه باشد یا دولت یا سازمان اسناد. در بخش‌هایی مثل مالکیت ادبی و هنری نیز قوانینی داریم و در حال حاضر نیز لایحه دولت با موضوعیت مالکیت فکری در مجلس در حال بررسی است که لایحه نسبتا خوبی هم هست با این حال بد نیست توجه به داشته‌های فرهنگی حوزه فولکلور را نیز در این لایحه جای دهیم. لایحه مذکور باید این قدرت را د اشته باشد که از تمامی محصولات فرهنگی و هنری ما و حتی حوزه میراث فرهنگی حمایت کنند ما باید نسبت به ثبت فرهنگ عمومی خود اقدام کنیم تا مانع از جعل این فرهنگ به نام دیگران شویم. اگر ما این کار را انجام ندهیم دیگران فرهنگ عمومی و فولکلور ما را به نام خود ثبت می‌کنند.

او تاکید کرد: یکی از ویژگی‌های دارایی فکری این است که به محض انتشار و افشا در معرض خطر قرار می‌گیرد و دیگر حتی در کنترل صاحب خود نیستند یک اثر علمی و فرهنگی وقتی منتشر شد به نوعی از انحصار مالک خارج شده است. برای همین است که باید بدنه قانونی محکمی داشته باشیم تا از حق مالک و خالق دفاع شود. دغدغه‌های قانون گذاری در این حوزه به چندین دهه قبل باز می‌گردد ما در جامعه جهانی زندگی می‌کنیم اما برد قوانین ما و در محدوده داخلی است این یعنی باید به فکر این باشیم تا زمینه حمایت از آثار فرهنگی هنری خود در صف جهانی را هم فراهم کنیم. لازمه این کار پیوستن به منابع حقوقی دنیا در ارتباط با حقوق مالکیت فکری است تا به صورت دو طرفه از حقوق پدید آورندگان حمایت شود.

ملک‌شاهی گریزی نیز به پیوستن ایران به کنوانسیون‌ها و قوانین بین المللی حوزه مالکیت فکری زد و اظهار داشت: از سال 83 به بعد جمهوری اسلامی به کنوانیسیون‌های مختلفی در حوزه حقوق و مالکیت فکری ملحق شده که این مساله در کنار اینکه برای ما ایجاد تکلیف کرده حقوقی را نیز برای ما به وجود آورده است از جمله پیوستن به معاهده همکاری ثبت بین المللی اختراع که دیگر دانشمندان ما می‌توانند اختراع خود را به صورت معتبر در داخل و خارج ثبت کنند. وای‌فا و چندین و چند موافقنامه دیگر از جمله قوانین بین المللی حوزه کپی رایت است که جمهوری اسلامی به آن پیوسته است.

رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس یادآور شد: مجلس با توجه به اهمیت مقوله تولیدات فرهنگی و هنری نسبت به تصویب قوانینی برای حفاظت از حقوق پدید آورندگان آنها اقدام کرده است. به عنوان مثال حقوق مولفان و مصنفان در سال 1348 و قانون ترجمه و تکثیر در سال 53 در مجلس ایران به تصویب رسیدند اما امروز با توجه به توسعه و تغییر و تحولات دیگر این قوانین نمی‌توانند به صورت صد در صدی حافظ حقوق پدید آورندگان و پاسخگوی نیازهای این حوزه باشند. به همین دلیل دولت لایحه حمایت از قانون مالکیت فکری را به ملجس فرستاده که به صورت جدی در حال پیگیری است و سعی داریم حتی المقدور امسال قانون مذکور را به تصویب برسانیم. امیدواریم بحث فرهنگ عمومی و فولکلور نیز در حوزه مالکیت فکری گنجانده شود.

او در پایان گفت: روز 29 اردیبهشت و حضور مردم پای صندوق‌های رای روزی فراموش نشدنی بود که می‌دانم تا سال‌های سال در خاطره‌ها باقی خواهد ماند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۳۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری مهر، سکینه سادات پاد، ضمن اظهار امیدواری نسبت به تصویب این لایحه و احقاق حقوق پرستاران، گفت: مأموریت بنده این است که به سراغ طیف‌ها و مشاغل مختلف بروم و نسبت وزارتخانه‌ها و مشاغل با حقوق مردم را بررسی کنم و برای استیفای حقوق مخاطبان وزارتخانه‌ها تلاش کنم.

وی افزود: به همین دلیل در برنامه سفرهای استانی به بیمارستان‌ها نیز مراجعه و وضعیت آن‌ها را بررسی می‌کنم و ارتباطم با پرستاران در این سفرها، من را ترغیب کرد که بررسی بیشتری در خصوص وضعیت پرستاران داشته باشم.

پاد با بیان اینکه پرستاران نقش کلیدی در نظام سلامت دارند، ادامه داد: وسیع‌ترین و پرحجم‌ترین شغل را پرستاران دارند اما احساس می‌شود به نسبت این میزان اثرگذاری زیاد، ناترازی‌هایی وجود دارد. پرستاران حلقه میانی پزشکان با بیمار و بیمار با خانواده‌اش هستند اما این نقش اساسی آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفته است‌.

دستیار ویژه رئیس جمهور با اشاره به فرمایش رهبری مبنی بر لزوم وجود پیوست عدالت در همه آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها، گفت: به نظر می‌رسد در برخی حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد و در جلسه‌ای که با وزیر بهداشت داشتیم به این جمع بندی رسیدیم که باید به سراغ تدوین یک لایحه کامل برای حقوق مادی و معنوی پرستاران برویم که این لایحه تدوین و تقدیم ریاست جمهوری شد.

پاد اضافه کرد: رئیس جمهور بلافاصله دستور دادند که باید تا زمان احقاق حقوق جامعه پرستاری این پیگیری‌ها ادامه یابد. در همین راستا نیز وزیر بهداشت در زمان بسیار کوتاهی دستورات مربوطه را صادر کردند و دکتر عبادی نیز بسیار مسئولانه به پیگیری و همکاری پرداختند.

وی با اشاره به نقش مهم پرستاران در تأمین سلامت مردم، خاطرنشان کرد: شغل پرستاری انسان‌ها را منظم و مسئولیت پذیرتر می‌کند و پرستاران گوهر نظام سلامت، الگوی مهربانی، دلسوزی، ایثارگری و صبوری هستند و به همین دلیل افتخار می‌کنم که بتوانم قدم کوچکی برای استیفای حقوق پرستاران بردارم.

‌پاد با بیان اینکه فقدان توانایی انجام کار تیمی گاهی باعث می‌شود اهداف حاصل نشوند، یادآور شد: کار تیمی پرستاران بسیار ارزشمند است. در تعریفی که سازمان جهانی بهداشت از پرستار دارد او را در عین داشتن شخصیت مستقل، همکار پزشکان نیز معرفی می‌کند. حقوق بسیاری از مردم در پرتوی این که شخصیت مستقل پرستار محقق شود، تأمین می‌شود.

وی افزود: اگر به این نکات توجه نشود تا سال ۲۰۳۵ رقم کمبود پرستار در دنیا به ۹ میلیون نفر می‌رسد و اگر گام‌های خود را سریع‌تر نکنیم با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.

دستیار رئیس جمهور در زمینه پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی با هشدار نسبت به اینکه تمایل به مهاجرت بین پرستاران قائل توجه است، گفت: برخی پرستاران احساس می‌کنند عدالت در پرداخت در کشورهای دیگر بهتر است و این موضوع منجر به مهاجرت آن‌ها می‌شود. اما وقتی مساله و راهکار مشخص است، باید به حل آن مساله اقدام کرد و لایحه حقوق مادی و معنوی پرستاران نیز در همین راستا کمک کننده خواهد بود.

وی در پایان با اشاره به مجاهدت‌های پرستاران در ایام همه گیری کرونا بیان کرد: اولین شهدا در همه گیری کرونا از جامعه پرستاری بودند. در این همه گیری بیش از ۳۲۴ شهید پرستار داشته‌ایم و این موضوع ما را مصمم می‌کند که به احقاق حقوق پرستاران توجه بیشتری داشته باشیم.

کد خبر 6094475 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود
  • دولت برای تصویب لایحه حمایت مادی و معنوی پرستاران اقدام کند
  • تصویب یک طرح برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل در آمریکا
  • تصویب طرحی در آمریکا برای جرم‌انگاری انتقاد از اسرائیل
  • افشاگری کیهان از مخالفت دولت با لایحه حجاب | گیر داستان کجاست؟
  • افشاگری کیهان درباره مخالفت دولت با لایحه عفاف و حجاب
  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها منجر به کاهش حقوق می شود؟+ جزئیات
  • در برخی از حوزه‌های پرستاری پیوست عدالت وجود ندارد