Web Analytics Made Easy - Statcounter

خیابان های شهر راسک به تصرف دست فروشانی در آمده که به دلیل خشکسالی های چند سال گذشته کشاورزی در روستاها را رها کرده و به شهر ها مهاجرت کرده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پاپایا، خشکسالی یک دهه گذشته در سیستان و بلوچستان و مشکلات اقتصادی خانواده های این استان مرزی باعث شده تا شاهد روانه شدن سیل جمعیتی باشیم که به امید پیداکردن کار و کسب روزی حلال روستاها را ترک کرده و به شهرهای بزرگ کوچ می کنند اما دیگر شهرهای این منطقه از کشورمان نیز توان پاسخ گویی به این جمعیت بیکار را نداشته و بسیاری از ان مهاجران بهشت گمشده ایران مجبور به اشتغال در مشاغل کاذبی چون دست فروشی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند آمار دقیقی از این کوچ اجباری در دست نیست اما افزایش روز افزون بساط های دست فروشی نشان از عمق فاجعه ای دارد که متاسفانه در سال های اخیر نه تنها مسئولین در صدد حل آن بر نیامده اند بلکه دیگر کنترل این سیل جمعیت برای هیچ کس ممکن نیست و گذر زمان نیز بر مشکلات آن افزوده است.

دوره گردی و دستفروشی را میتوان نمونه های بارزی از مشاغل کاذب دانست که در قالب فروش میوه، آدامس، انواع تنقلات، لباس های ارزان قیمت و ابزار آلات جدید و یک بار مصرف در جامعه امروز ما نمود پیدا کرده و به عقیده بسیاری از کارشناسان اجتماعی و اقتصادی با پدیده مهاجرت روستاییان ارتباط مستقیم دارد.

این روزها اگر به بازار ها و خیابان های پر تردد هر شهر و دیاری سری بزنیم شاهد اقشار مختلفی از مردم هستیم که بساطشان را کف خیابان ها و پیاده روها پهن کرده و رهگذران به سختی از میان موانع ایجاد شده و راه های باریک بین این تجمعات عبور می کنند.

در همین رابطه خبرنگار پاپایا، به بازار راسک سری زده و با مردم و دست فروشان این منطقه گفت و گو کرده است که گزیده ای از آن را در ادامه می خوانید.

فقر و بیکاری عامل اصلی افزایش دستفروشی در کشور

نورمحمد یکی از دستفروشان بازار راسک در گفت و گو با خبرنگار ما، نداشتن سرمایه و مشکلات اجاره کردن مغازه را از دلایل اصلی روی آورده به این شغل عنوان کرده و می گوید: بیش از پنج سال است که به دلیل خشکسالی و مشکلات کشاورزی، از روستای دپ کور به راسک مهاجرت کرده ام و به شغل دست فروشی در این بازار مشغول هستم.

وی که دیپلم برق کشی ساختمان دارد و خود را بهترین برق کش شهر راسک میداند، ادامه میدهد: در ابتدای مهاجرت به راسک برای پیداکردن یک شغل آبرومند دست به هر کاری زدم اما مشکلاتی چون اجاره مغازه و خرید لوازم باعث شد تا دست از تلاش برداشته و تنها با 50هزار تومان سرمایه اولین بساط دست فروشی را پهن کنم.

این جوان32ساله سربازی با تاکید بر اینکه اگر همین امروز کار دیگری پیدا کنم از دست فروشی دست خواهم کشید، بیان کرد: در طول این پنج سال نه تنها سرمایه و پس اندازی برای خود جمع نکرده ام بلکه 14ساعت از روز را در گرمای بالای 45درجه ای راسک سرکردم تا حداقل احتیاجات زندگی را مهیا کنم.

وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه شهرستان سرباز با همه دنیا متفاوت است به گونه ای که ماموران شهرداری با احترام و کمال ادب با ما برخورد کرده و همچون شهرهای دیگر با ما رفتار نمیکنند.

نورمحمد با تقدیر از شهرداران سرباز کلات و راسک، تصریح کرد: خانم بلوچزهی شهردار سرباز کلات و آقای درخشان شهردار راسک از جوانان تحصیل کرده و با شخصیت شهرستان سرباز هستند و چون از دل همین مردم انتخاب شده اند با دردها و مشکلات آنان آشنایی کامل دارند.

مشکل اساسی دستفروشی نداشتن بیمه و درآمد مشخص است

گل بی بی دهقانی معروف به بلوک سبزی فروش راسک نیز در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، اظهار داشت: بسیاری از این مردم از سر ناچاری و فشار فقر و مشکلات اقتصادی است که در این گرمای طاقت فرسای راسک در خیابان ها بساط کرده و به کار دست فروشی مشغول هستند.

وی نگاه مردم به پدیده دست فروشی را بسیار بد دانست و افزود: خیلی از افرادی که به ما دستفروشان به چشم انگل جامعه نگاه میکنند تاکنون طعم فقر و گرسنگی را حس نکرده اند چراکه اگر یک بار خود را جای این مردم بگذارند خواهند فهمید که دستفروشان مردمی شریف هستند که میتوانستند به دنبال کارهای خلاف بروند اما روزی حلال را به کارهای غیر شرعی و حرام ترجیع داده اند.

این پیرزن راسکی خاطرنشان کرد: با آن که تا همین چندسال قبل هم دستفروشی، شغلی کاذب بود و خیلی ها آن را عار می دانستند، اما برخورد خوب برخی مسئولین چون شهردار سرباز کلات با این قشر پر درد باعث شده تا این شغل باعث سیرکردن شکم بسیاری از مردم منطقه شود تنها مشکل و فرق آن هم با سایر شغل ها نداشتن بیمه و مزایا و البته درآمد مشخص است.


دولت در حل مشکلات بیکاری ضعیف عمل کرده است

یکی از شهروندان راسک در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، با گلایه از تجمع دستفروشان در مرکز شهر و بسته شدن پیاده روها، بیان کرد: راسک به شهر بدون پیاده رو معروف است و همین اندک محل های عبود مردم نیز توسط دستفروشان و دوره گردان اشغال شده است.

وی ادامه داد: متاسفانه برخی از این افراد اجناس مشکوک و تاریخ مصرف گذشته را عرضه کرده و دربرخی موارد حتی شاهد فروش مواد مخدر و شبه بخدر توسط آنان هستیم.

سعید بلوچ زهی با بیان این مطلب که دستفروشی را شغلی بد نمیداند، خاطرنشان کرد: مشکلات اقتادی بزرگترین عامل افزایش دوره گردان و دستفروشان است و درکل نمیتوان با این موضوع مخالف کرد چون بسیاری از خانواده های این افراد تنها راه درآمدی آنان این شغل است اما دربرخی موارد عدم کنترل این افراد باعث بروز مشکلات فراوانی برای شهروندان شده است.

وی افزود: دولت قول های زیادی برای حل کردن مشکلات اقتصادی مرزنشینان داده است اما باید گفت این قول ها تنها در حد یک شعار تبلیغاتی باقی مانده و هیچ اقدام مثبتی برای حل مشکلات بی کاری در استان نشده است.
این جوان سربازی در پایان اصریح کرد: امیدواریم در آینده دستفروشان شهر سامان دهی شوند تا علاوه بر حل مشکلات آنان، شهروندان نیز به راحتی در شهر تردد کرده و با خیال راحت از آنان خرید کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۳۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چینی‌ها ساخت ورزشگاه برای ایران را دبه کردند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛جواد خیابانی در برنامه سلام صبح بخیر در خصوص ساخت ورزشگاه گفت:«در این مورد از وزارت خانه دوستان خوبم با من تماس گرفتند که من گفتم من یک وظیفه رسانه ای دارم و یک وظیفه اخلاقی.اما آنچه که می شود را به مردم بگویید.آیا چینی ها زیر میز زده اند؟گفته اند نمی آییم و دبه کرده اند؟دوستان گفتند نه چنین چیزی نیست.من گفتم پس چرا اعلام نمی کنید دلیل ساخته نشدن ورزشگاه چیست؟که یک سری از نکات را گفتند و خب اسرار است.»

خیابانی ادامه داد:«من احساس می کنم یک سری از واقعیت ها به مردم گفته نمی شود.آیا از نظر مالی توان ساختن استادیوم را نداریم؟اگر نداریم اعلام کنید.ورزشگاه آزادی سال 1947 با دستان ایرانی ها و سرمایه ایرانی ساخته شد.نه چینی ها بودند؛نه آمریکایی ها و نه هندی ها.چرا ما باید وابسته به چینی ها باشیم؟آیا نفت داده ایم که برای مان ورزشگاه بسازند؛خب چرا نمی آیند بسازند؟حرف من این است که راستش را به مردم بگویید.»

251 251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899398

دیگر خبرها

  • کاروانسرای ینگی امام نیازمند مرمت هر چه سریعتر است
  • کلکسیون مشکلات اصفهان نیازمند توجه ویژه است
  • جهش تولید به نهضت مردم نیاز دارد
  • رئیسی: مشکلات آبی و برقی کشور درحال حل‌شدن هستند
  • یکی از مشکلات شهرستان اصفهان وجود نگاه برخوردار است
  • یکی از مشکلات اصفهان وجود نگاه برخوردار است
  • خودرو شخصی جواد خیابانی چیست؟
  • پورمختار: مراکز پژوهشی، راهکارهای عملی برای مشارکت مردم در جهش تولید ارائه کنند
  • جواد خیابانی چه ماشینی سوار می‌شود؟
  • چینی‌ها ساخت ورزشگاه برای ایران را دبه کردند؟