Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@06:19:48 GMT

یارانه دیگر ابزار رای‌آوری نیست

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۰۴۲۱۵

خبرآنلاین نوشت: «انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری زیر سایه اقتصاد در حالی به پایان رسید که بسیاری از شعارهای اقتصادی پیش‌بینی شده نتوانست اکثریت آرا را در این دوره از آن خود کند.

سال ۱۳۸۴ بود که برای اولین بار اقتصاد، آن هم در وسعت خرد، به شعار انتخاباتی نامزدهای ریاست‌جمهوری تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا دیگر آوردن نفت سر سفره‌های مردم نه یک شعار انتخاباتی که شوخی تلخی است که در برخی محافل اقتصادی و سیاسی تبدیل شده است. سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ در حالی گذشت که تاریخ شاهد داغ‌ترین اتفاقات نفتی بود. قیمت‌ها به شدت افزایش یافته بود و درآمد نفتی ایران از مرز صد میلیارد دلار در یک سال فراتر رفته بود. با این حال نه تنها نصیبی از نفت قسمت سفره‌های ایرانی نشد بلکه سهم شهروندان ایران تزریق نقدینگی به اقتصادی بود که پیشتر نیز از این «مار نفتی» گزیده و بیماری هلندی را میزبان شده بود.

وقتی وزیری هامانه، اولین وزیر نفت دولت احمدی‌نژاد در حال خداحافظی از وزارت نفت بود، مورد این سوال قرار گرفت: آیا از پس دو سال فعالیت دولت نهم، نفت سر سفره‌های مردم رفته است؟ پاسخ وی اما خالی از طنز نبود، گفت: «فکر می‌کنم نفت سر سفره‌های مردم رفته باشد؛ چرا که الیاف سفره ایرانی به پلاستیک تغییر کرده و پلاستیک مشتقی از نفت محسوب می‌شود.»

هر چند مردی از جنس مردم نتوانست معجزه‌ای در سفره‌های ایرانی ایجاد کند و طعم اشتغال را زیر زبان بیکاران بیاورد اما شعارهای اقتصادی همچنان یکی از مهم‌ترین شعارها باقی ماند تا همین دیروزِ تاریخ که نتیجه دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری رقم خورد. تفاوت اما در این حوزه معنادار است. اگر دوازده سال پیش شعارهای اقتصادی توانست اکثریت آرا را در صندوق‌ها از آن خود کند اما سال ۱۳۹۶، یعنی دوازده سال بعد، حتی این دسته از شعارهای اغواکننده نتوانست رای حاضران در عرصه را از آن خود کند.

آن چه در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری رقم خورد نشان می‌دهد، شعارهای اقتصادی دیگر نمی‌تواند توجه رای‌دهندگان ایرانی را که شمارشان از ۵۶ میلیون و ۴۱۰ هزار نفر فراتر رفته است، جلب کند. اگر چنین نبود جزییات برنامه‌های ارائه شده برای رای‌دهندگان اهمیت نمی‌یافت و بیکاران به امید یافتن ماهانه ۲۵۰ هزار تومان و یارانه بگیران نیز با انگیزه دریافت یارانه سه برابری رای‌شان را در سبد کاندیداهایی می‌ریختند که شعارهایی از این دست را سر دادند.

با این حال واکاوی نتیجه انتخابات سال ۱۳۹۶ می‌تواند راهگشای برنامه‌ریزانی باشد که فردای بهترین را برای ایران خواستارند.

اگر در یک تقسیم‌بندی ساده بخواهیم تصور کنیم که رای‌دهندگان به تمامی شعارهای نامزدهای ریاست‌جمهوری رای داده‌اند، می‌توان چنین تصور کرد که ۱۶ میلیون از رای‌دهندگان ایرانی دریافت یارانه سه برابری و کارانه برای دوره بیکاری را به رسمیت شناخته‌اند. در این صورت لازم است پیام‌های اقتصادی که از خلال آرای ریخته شده در صندوق‌ها به گوش می‌رسد، مورد واکاوی دقیق قرار گیرد.

در حال حاضر بیش از ۷۳ میلیون ایرانی در فهرست یارانه‌بگیران قرار دارند. به این ترتیب ۱۶ میلیون نفر به دریافت یارانه سه برابری «نه» گفتند و همین امر خود نشان می‌دهد یارانه دیگر نمی‌تواند ابزاری برای جذب رای باشد.

با این حال از میان حاضران در انتخابات ۱۶ میلیون نفر را می‌توان موافقان احتمالی و ضمنی یارانه و کارانه تلقی کرد. هر چند این افراد اکثریت جامعه ایران را تشکیل نمی‌دهند و می‌توان همین نکته را پیشرفتی اساسی در چهار سال گذشته دانست اما با این حال برنامه‌ریزی برای وصول مطالبات این دسته از اهمیتی قابل توجه برخوردار است.

از سوی دیگر باید در نظر داشت که شعارها و وعده‌های انتخاباتی از دل خواسته‌ها و مطالبات مردمی بیرون می‌آید.

از این رو می‌توان یکی از خواسته‌های اصلی در شرایط کنونی را ایجاد شغل در اقتصاد دانست. پیروز انتخابات دوازدهم بدون تردید مسئولیت پیگیری خواسته صد درصد شهروندان را عهده‌دار است. به نظر می‌رسد با توجه به این که اکثریت مطلق آرا پیگیری سیاست‌های دولت یازدهم را در دولت دوازدهم مورد تاکید قرار داده‌اند، نیاز است برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای رفع فقر، توانمندسازی اقشار کم‌درآمد جامعه و ایجاد شغل در دستور کار قرار گیرد.»

انتهای پیام

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۴۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی بانک‌ها برای استفاده از برات الکترونیکی

مهران محرمیان گفت: تا کنون دو بانک صادرات و تجارت استفاده از برات الکترونیکی را شروع و البته سایر بانک‌ها هم برای بکار گیری برات اعلام آمادگی کرده‌اند.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهران محرمیان معاون بانک مرکزی در آیین رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تامین (سپامی) اظهار داشت: در چند سال گذشته اقداماتی انجام شد که همزمان با کاهش تورم و کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها در نهایت شاهد کاهش خلق نقدینگی در بانک‌ها بودیم.

وی ادامه داد: در کنار اجرای این اقدامات، موضوعی که باعث نگرانی شده این است که در این شرایط تامین نقدینگی دچار مشکل شود، بنابراین روش‌های تامین مالی مورد توجه قرار می‌گیرد از این رو برات الکترونیکی ابزار قدرتمند محسوب می‌شود.

معاون بانک مرکزی گفت: این ابزار شاید در دوره سیاست‌های انبساطی مورد توجه نگیرد، اما امروز به عنوان ابزار کارا استفاده می‌شود و در راستای تحقق شعار سال می‌توان از آن استفاده کرد.

محرمیان در پایان گفت: تا کنون دو بانک صادرات و تجارت استفاده از برات الکترونیکی را شروع و البته سایر بانک‌ها هم برای بکار گیری برات اعلام آمادگی کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • توسعه کانال های ارتباط با مشتریان بیمه تعاون
  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی
  • آمادگی بانک‌ها برای استفاده از برات الکترونیکی
  • کاریکاتور/ کار گذاشتن ابزار جاسوسی در بدن داوطلبان کنکور توسط پزشک
  • خاندوزی: جعبه ابزار تامین مالی برای تحقق جهش تولید آماده شد
  • ۱۶۱ هزار میلیارد تومان یارانه برای نان
  • رشد۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی
  • ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید