Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-02@14:03:41 GMT

تناقض های گفتاری و رفتاری ترامپ در ریاض

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۰۵۷۶۵

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا مقصد نخستین سفر خارجی خود را ریاض تعیین کرد. تحلیلگران این را یک حرکت غیرمعمول از سوی رئیس جمهوری آمریکا تعبیر می کنند. رسانه های غربی در ارزیابی اهداف ترامپ از این سفر گمانه زنی های گوناگون سیاسی و اقتصادی را مطرح می کنند اما نکته مهم از نظر بسیاری از تحلیلگران غربی، وجود تناقض در رفتار و گفتار ترامپ در ریاض است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رسانه ها سخنان ترامپ در زمینه صلح دوستی و مقابله با تروریسم را با قرادادهای چند ده میلیارد دلاری وی برای فروش تسلیحات ناهمخوان می دانند.

**تناقض رفتاری و گفتاری
تناقض در رفتار و سخنان ترامپ در خاورمیانه از محورهای مهم رسانه های آمریکایی بود. تحلیلگران سخن گفتن از صلح را در کنار فروش تسلیحات مخرب به منطقه در راه صلح بی مفهوم و غیرسازنده توصیف کردند.

تارنمای شبکه تلویزیونی «سی.ان.ان» در گزارش خود در توصیف سخنرانی ترامپ در ریاض از واژه «اظهارات مبهم» استفاده کرد و گرچه سخنان ترامپ را حاوی توصیه های برای پیشرفت و رفاه در خاورمیانه دانست اما این لفاظی ها را با رفتارهای عملی وی در تناقض دانست زیرا وی تنها تفرقه و دوری از مسلمانان را منتشر کرد.

این شبکه آمریکایی چنین تحلیل کرد: تنها چیزی که بتوان در مورد سفر دونالد ترامپ گفت این است که هیچ تردیدی در تناقض آمیز بودن خواسته های وی در سفر به عربستان وجود ندارد. او در عربستان سعودی به دنبال قرارداد تسلیحاتی ۱۱۰میلیارد دلاری بود نه ارتقای صلح و سعه صدر. هسته اصلی سخنان وی، صلح در منطقه خاورمیانه نیست بلکه بیش از همه موجب افزایش جنگ و تخریب شرایط می شود. سخنان وی به اسلام هراسی و تعصب پایان نمی بخشد.

گزارش این شبکه تلویزیونی در تبیین تناقض رفتاری ترامپ آورد ترامپ در حالی برای ایجاد صلح موعظه می کند که سلاح های آمریکایی را به سعودی ها می فروشد. وی با این کار به طور قطع به جنگ و خشونت دامن می زند. وی حتی در سخنانش به داعش و القاعده اشاره نکرد.

سی.ان.ان تاکید کرد ترامپ اکنون در خاورمیانه با تروریسم در خاورمیانه مانند یک فرصت تجاری رفتار می کند تا از آن برای ایجاد شغل در خاک آمریکا و ثروتمندتر کردن غول های صنعت دفاعی این کشور استفاده کند.

در پایان این گزارش آمد در حالی که شهروندان در آمریکا و خاورمیانه این تناقض های منفور را درک می کنند اما مخاطبان ترامپ در عربستان سعودی چنین چیزی را دریافت نکردند. برخلاف تصور حاکمان عوام فریب خاورمیانه، چیزی که ترامپ در خاورمیانه می خواهد صلح، ثبات و رفاه برای مردم منطقه نیست.

** دامن زدن به اختلاف ها در خاورمیانه
از جمله تناقض های موجود در خط مشی های ترامپ در عربستان تفرقه افکنی و دامن زدن به شکاف ها در خاورمیانه بوده است. تارنمای روزنامه «یو.اس.ای. تودی» در گزارشی با عنوان «ترامپ در عربستان سنی شد» نوشت: تغییر لحن صحبت کردن خوب است اما وقتی که این جهت گیری در طرفداری از یک فرقه مذهبی و در مقابل فرقه دیگری باشد به هیچ عنوان پذیرفته شده نیست. لحنی که«دونالد ترامپ» در ریاض برای توصیف رابطه با اسلام استفاده کرد نیاز به تعدیل دارد. وی خواستار بسته شدن راه های ورود مسلمانان به آمریکا شد ، اکنون به دنبال برقراری رابطه نزدیک به جهان اسلام است و مشارکت با جهان اسلام در مقابل افراط گرایی را براساس منافع مشترک پیگیری می کند.

گرچه این روزنامه آمریکایی تغییر لحن ترامپ در این زمینه را مثبت ارزیابی کرده است اما نقطه ضعف وی را ارائه توصیفی آشکار از خیر و شر دانست؛ در واقع ترامپ در طرفداری از عربستان و مذهب سنی سخن گفت و در برابر شیعه ایستاد.این تحلیل حمایت ترامپ از کشورهای سنی را توام با نگاهی اقتصادی توصیف کرد و دلیل انتخاب عربستان به عنوان نخستین مقصد ترامپ را فروش ۱۱۰ میلیارد دلار اسلحه دانست که باعث انتقاد برخی از کشورها هم شد.

تحلیل این روزنامه تاکید کرد دولت اسلامی در عراق و سوریه (داعش)، خطرناک ترین گروه های تروریستی جهان و القاعده ای که حملات یازده سپتامبر را رقم زدند همگی سنی بودند. بیشتر افرادی که در سال ۲۰۰۱ به برج های تجارت جهانی حمله کردند شهروند عربستان و از کسانی بودند که وهابی به شمار می روند.

این تحلیل با بیان این نکته که ترامپ هم مانند اوباما تنها می خواست در قلب جهان اسلام سخنرانی کند و برایش فرقی نمی کرد که چه برداشتی از آن می شود افزود: ترامپ نباید این نکته را فراموش کند که گروه های تندروی سنی بسیار خطرناک و از افراطی ترین تروریست های جهان هستند.

تارنمای روزنامه «واشنگتن پست» نیز سخنان ترامپ در عربستان سعودی را غیرآمریکایی توصیف کرد و نوشت: ترامپ در محل تولد اسلام در بین ده ها رهبر کشورهای اسلامی درخواست کرد تا کشتن مردم بی گناه را متوقف کنند.به نوشته این روزنامه، ترامپ در عربستان هیچ تئوری نداشت و هیچ پیشنهادی برای جلوگیری از تندروی ارائه نکرد. با وجود سخنان ترامپ در زمینه اصلاح شرایط، وی از پرداختن به موضوع هایی همچون حقوق بشر و حقوق سیاسی در جهان اسلام طفره رفت.

** انگیزه های اقتصادی-تجاری ترامپ
فروش تسلیحات و جذب سرمایه های عربی از مهمترین اهداف سفر ترامپ به منطقه ارزیابی می شود. در نخستین گام کاخ سفید توانست فروش ۱۱۰ میلیارد دلار اسلحه را نهایی کند و برای فروش بیشتر از ۳۰۰ میلیارد دلار در ۱۰ سال برنامه ریزی کرد. همچنین گفته می شود ترامپ توانسته است سرمایه گذاری چندصد میلیارد دلاری سعودی ها را در آمریکا نیز جلب کند.

تارنمای روزنامه «لس آنجلس تایمز» نوشت که دونالد ترامپ با سخنان اغواگرایانه خود برای جوانان سعودی، به معامله ای بزرگ دست یافت. اگرچه وی ظرفیت های بزرگ این منطقه یعنی جوانان را مورد خطاب قرار داد با این وجود بسیاری از مردم در عربستان در اینکه حضور ترامپ در کشورشان را پیروزی بدانند مطمئن نیستند.این روزنامه آمریکایی افزود: بسیاری از اعراب وی را با سخنان ضد اسلامی، قانون ممنوعیت مسافرت مسلمانان و تعلیق پذیرش مهاجران مسلمان می شناسند و تاکید دارند که وی نباید با چنین پیشینه رفتاری به عربستان می آمد.

این گزارش با بررسی اظهارنظرها در فضای مجازی به مجموعه ای از توافق های نظامی و اقتصادی ایالات متحده در عربستان اشاره کرد و آن را موضوع منازعه جوانانی عنوان کرد که منتظر ورود تکنولوژی و کارخانه های صنعتی به جای تسلیحات و کالاهای ساخته شده هستند.تارنمای روزنامه «دیلی تلگراف» انگلیس در گزارشی به تحلیل محتوای سخنان ترامپ در عربستان پرداخت و هشت نکته کلیدی را در آن برشمرد.

این گزارش هدف اصلی سخنان ۳۶ دقیقه ای ترامپ را طراحی مسیر جدیدی برای نقش آفرینی آمریکا در منطقه توصیف کرد. از مشخص ترین نکاتی که وی با صراحت به آن پرداخت مقابله با پدیده تروریسم، ارتقای وضعیت حقوق بشر و تغییرات دموکراتیک بود. نخستین محور مهم در سخنان ترامپ پرداختن به جامعه عنوان شد زیرا ترامپ گفت که به ریاض آمده است تا بر پایه منافع و ارزش های مشترک همکاری و مشارکتی را پیشنهاد بدهد تا آینده ای بهتر ساخته شود.

به نوشته دیلی تلگراف از دیگر محورهای مهم در این سخنرانی همکاری، تروریسم و سوریه بوده است. وی در محور حقوق بشر هم اظهار کرد مشارکت آمریکا با عربستان تنها در حوزه امنیتی نیست بلکه این رابطه باید بر پایه بازخوردهای واقعی در جهان و با انعطاف همراه باشد. ترامپ تاکید کرد «هرجا که ممکن باشد ما به دنبال تغییرات تدریجی می رویم نه دخالت ناگهانی».

از دیگر محورهای مورد توجه این روزنامه در سخنان ترامپ ایران، سوریه و حضور آمریکا در منطقه بود. ترامپ در مورد اولویت های آمریکا نیز ابراز داشت: ما توافقی تاریخی با پادشاه عربستان امضا کردیم که بر اساس آن ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری را شامل می شود. این می تواند در عربستان و آمریکا هزاران شغل را ایجاد کند. عربستان به مرکز تجارت و فرصت جهانی تبدیل می شود. این منطقه نباید جایی برای فرار و مهاجرت باشد بلکه باید تازه واردان را جلب کند.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۵۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه عبری: ریاض اسرائیل را درباره هر حمله به رفح تهدید کرد

یک رسانه عبری به نقل از یک منبع ناشناس سعودی مدعی شد که عربستان درباره هرگونه حمله اسرائیل به رفح این رژیم را تهدید و اعلام کرد که این حمله منجر به دور شدن توافق عادی‌سازی تل‌آویو و ریاض می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، درحالی که طی یک هفته گذشته اخبار متعددی درباره روند عادی‌سازی روابط عربستان و رژیم صهیونیستی و تحرکات آمریکا در این زمینه به ویژه بعد از سفر «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه این کشور به ریاض منتشر شده است، امروز پنجشنبه یک رسانه عبری مدعی شد که عربستان تهدید کرده که هرگونه حمله اسرائیل به رفح در جنوب نوار غزه موجب دور شدن قرارداد عادی‌سازی بین ریاض و تل‌آویو می‌گردد (احتمال آن را کم می‌کند).

شبکه کان رژیم صهیونیستی در این زمینه گزارش داد که یک منبع در دربار پادشاهی عربستان به این شبکه اعلام کرده که ریاض درباره هرگونه عملیات نظامی اسرائیل در رفح به تل‌آویو هشدار داده و اعلام کرده که اگر این حمله اتفاق بیفتد منجر به دور شدن قرارداد عادی‌سازی عربستان و اسرائیل می‌شود و همین مسئله اسرائیل را در برابر گزینه سختی قرار داده است.

این رسانه عبری اعلام کرد که منبع مذکور در دربار پادشاهی عربستان گفت که ریاض از طریق آمریکایی‌ها پیامی به تل آویو فرستاده و تاکید کرده است که هرگونه عملیات نظامی در رفح اشتباهی بزرگ بوده و قرارداد عادی سازی بین ریاض و تل آویو را دور می‌کند.

شبکه کان رژیم صهیونیستی به نقل از منبع سعودی مذکور که نام او را ذکر نکرده اعلام کرد که در این صورت (حمله اسرائیل به رفح) عربستان (در صورت عادی‌سازی با اسرائیل) به عنوان کشوری خائن شناخته خواهد شد.

به ادعای این رسانه صهیونیستی، این منبع تاکید کرد که در صورت عدم تشکیل کشور فلسطین عربستان نمی‌تواند روابط خود را با اسرائیل عادی کند و ریاض حاضر نیست جایگاهی که در میان کشورهای اسلامی دارد را از دست بدهد.

رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر دادگفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه

این درحالی است که 2 روز قبل یک رسانه عبری زبان ادعا کرد، پیشرفت ملموسی در روند سازش بین ریاض و تل‌آویو به ثبت رسیده است.

شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی به این منظور اعلام کرد که همه نگاه‌ها متوجه ریاض است و امیدواری محتاطانه‌ای را در مورد شکل گیری پیشرفت جدیدی در این روند می‌توان ملاحظه کرد. محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به شکل جداگانه‌ای با بلینکن و ابو مازن به گفتگو پرداخته است، در سایه مذاکرات انجام گرفته در رابطه با توافق مبادله اسرا، دولت بایدن فشارهایی را برای برقراری روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی وارد می‌کند و یک منبع نزدیک به دربار عربستان اعلام کرد نیازمند تضمین‌‌هایی برای فراهم شدن زمینه تشکیل دولت فلسطینی هستیم.

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت هم اعلام کرد که تماس‌های مربوط به سازش بین اسرائیل و عربستان که بعد از 7 اکتبر متوقف شد، با کمک و تلاش وزیر خارجه آمریکا که به ریاض سفر کرده بود، از سر گرفته شده است، این بار توافق دایره‌ای شکل است، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم می‌کندو در مقابل عربستان سعودی روند سازش را از سر می‌گیرد.

این رسانه عبری افزود که طی هفت ماه گذشته از جنگ، ارتباط بین ریاض و تل‌آویو به شکل به شدت محدودی حفظ شد، این کار از طریق نمایندگان عربستان در ایالات متحده و اروپا انجام گرفته است و در عین حال ریاض به دقت و وسواس شانس بنیامین نتانیاهو برای بقا در قدرت را سبک و سنگین می‌کند، تا اینکه در هفته گذشته بود که سخنگویان سعودی اعلام کردند که حتی با وجود نتانیاهو هم روند برقراری روابط را به پیش خواهند برد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • پیام عربستان به تل‌آویو درباره حمله به رفح
  • رسانه عبری: ریاض اسرائیل را درباره هر حمله به رفح تهدید کرد
  • تصویری از میز غذای وزیر اقتصادمان در شهر ریاض عربستان
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • توافق سازش عربستان با اسرائیل در نقاط پایانی خود قرار دارد
  • رسانه صهیونیست هدف اصلی سفر بلینکن به ریاض را فاش کرد
  • تاکید وزیر خارجه عربستان بر لزوم برقراری آتش‌بس در غزه