Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@12:42:40 GMT

ضیافت پنالتی‌ها در بازی ناجوانمردانه جعل برند!

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۰۶۳۵۴

ضیافت پنالتی‌ها در بازی ناجوانمردانه جعل برند!

وقتی در خیابان راه می‌روی، حتماً چند برند تکراری بر سردر مغازه‌ها می‌بینی! هرچند جعل نشان تجاری موضوع جدیدی نیست اما جعل برند به بازی ناجوانمردانه‌ای می‌ماند که فقط باید منتظر ماند تا حریف پنالتی‌هایش را خراب کند! اما راهکار چیست؟!

باشگاه خبرنگاران پویا - حسین نظرعلی

در کودکی‌وقتی به خیابانها می‌رفتم با دیدن برندها و نمادهای تجاری تکراری متعجب می‌شدم! از آن تعجب‌ها که روزی گردن همه ما را گرفته است ولی تکرار آن باعث شده نسبت به موضوع بی‌تفاوت شویم! دیگر نه من و نه تو، هیچکساز دیدن لگوهای تکراری تعجب نمی‌کند! هیچ‌کس داشتن نشان خاص را برای اعتماد به یک جنس کافی نمی‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیچکس نماد نشان‌های تجاری سر در مغازه را جدی نمی‌گیرد! هیچکس برای نام‌گذاری خلاق تلاش نمی‌کند و در نهایت هیچ‌کس به فکر نویسه‌های منحصر به فرد نمی‌افتد!

اما امروز پس از چندین سال بازهم سر در یکگالری مبلمان مرا متعجب کرد! روی سردر گالری از نمادی استفاده شده‌بود که به شدت برای همه آشناست. نماد برنامه تلوزیونی «دورهمی».شاید اگر از نام دروهمی استفاده می‌کرد می‌شد این تعجب مرا بی‌مورد دانست و هزار آسمان و ریسمان بافت که این گالری پیش از برنامه تلوزیونی وجود داشته است... ! گرچه وقتی لگو را می‌بینی؛ حجت تمام می‌شود. البته این اتفاق برای من یادآور چالشی خاک‌خورده بود. چالش تقلید‌های گرافیکی.

تقلید گرافیکی موضوعی است که سالها گریبان نمادهای تجاری را گرفته است. پرداختن به چنین موضوعی نیاز به شفاف‌سازی در مورد علتهای مخالفتم با تقلید گرافیکی دارد! تقلید نه تنها مرگ خلاقیت، هنر، هنرمند، برند و صاحب برند است؛ بلکه نوعی دزدی به حساب می‌آید.

برند را می‌توانیم از ابتدایی‌ترین داشته‌های بشر دانست. آنجا که اولین شخص روی زمین که امروز همه ما از نسل او‌ هستیم را آدم نامیدندو از او آدمیت طلب کردند. پس آدمیت اولین برند جهانی است که امروزه از انسانها انتظار می‌رود آن را داشته باشند اما آیا از موجودات دیگر این برند انتظارمی‌رود؟ جواب این سؤال منفی است.

نکته مهم این است که این نام‌گذاری‌ها برای اختصار در معرفی استفاده می‌شدند و اگر برندی به وجود می‌آید برای مشخص کردن یک مجموعه ویژگی است. پس اگر به هر دلیلی برندی را جعل می‌کنیم؛ در واقع هویتی را جعل کردیمو چه گناهی بالاتر از جعل هویت! واقعیت امر این است که جاعلان برند با علم کامل به موضوعات مطرح شده از دوش زحمت‌کشانی بالا می‌روند که علاوه بر سختیهاییکه برای وجه دادن به برند خود کشیده‌اند؛ از ابتدا هم برای طراحی ویژه برند خود تلاش کرده‌اند و آن را به شکلی طراحی کرده‌اند که به کاری که می‌خواهند انجام دهند شبیه باشد.

از طرفی هر برند یک تایپوگراف (نویسه تجاری) ویژه دارد. تایپوگرافی که تیمی برای طراحی آن تلاش می‌کنند و برای هر شکستگی یا انهنای آن، پارگرافها تحلیل می‌نویسد. پس تقلید اولین پیام مهم خود را برای گرافیستهایی دارد که سعی در تغییر نگرش جامعه و القای پیامها از زبان تصویر به مخاطب را دارند. جاعل چشم در چشم گرافیست در دوئلی نابرابر، تمام عقلانیت را پوچ می‌شمارد و گرافیست را وادار به خودکشی هنری می‌کند! خودکشی گرافیست شاید در لحظه اول خنده بر لبان جاعل بنشاند اما اگر گرافیست نباشد حتی جاعل هم بی‌معنی است.

دومین پیام جاعل به گوش صاحب برند می‌رسد! پیام مخابره شده به این شرح است:«بازی جوانمردانه؛ فقط یک دروغ است.» صاحب برند با مشورت از دیگران به این نتیجه رسیده بود که یک طراحی خلاق او را در اذهان جاودانه می‌کند اما امروز برند خود را با کیفیتهای مختلف دست مردم می‌بیند و نمی‌داند چگونه کیفیت خود را ثابت کند! صاحب برند به این نتیجه رسیده است که راه رسیدن به موفقیت تلاش نیست، فقط باید منتظر ماند تا حریف پنالتی‌هایش را خراب کند!

حالا بشنوید از مهم‌ترین پیامی که به مردم مخابره می‌شود! وقتی برندی با تلاش و کیفیت، خود را به مردم اثبات می‌کند؛ مردم به آن اعتماد می‌کنند و به سراغ آن می‌روند. درست در همین زمان جاعلان، برند را می‌دزدند و بعد از مدتی اعتماد مردم را از بین می‌برند! این کار مرا یاد حکایت دزدی جوانمردی می‌اندازدو باید به این جاعلان گفت: می‌‌ترسم که دیگر «هیچ سواری» به پیاده ای رحم نکند!

با این اوصاف، باید فاتحه گرافیک و تایپوگرافی‌ها را خواند. اصلاً چه معنی دارد: کسی هزینه کند، زمان بگذارد، فکر کند و تلاش کند تا یک برند بسازد. همه تقلید می‌کنیم، فقط مسئله اینجاست که اگر همه تقلید کنیم؛ پس چه کسی تولید کند و اگر کسی تولید نکند؛ چگونه تقلید کنیم!

جاعلان به بهای سود بیشتر مروت را زیر پا می‌گذارند و با تایپوگرافیهای جعل شده، از مردم کلاه برداری می‌کنند! آن هماز مردمی که همه اعتمادشان را به پای یک نشان تجاری گذاشته‌اند.

جاعان قصد ندارند تلاش کنند و از تلاش افراد سخت‌کوش استفاده ابزاری می‌کنند تا به اهداف خود دست‌یابند، ولی موضوع به اینجا ختم نمی‌شود و تا آنجا ادامه می‌یابد که جاعلان با زیرپا گذاشتن سیاستهای برند جعل شده، قدم در جاده نابودی برند می‌گذارند و برند را با خاک یکسان می‌کنند! بعد از آن، جاعلان، خم به ابرو نمی‌آورند و به سراغ برندی دیگر می‌روند!

حالا دراین اوضاع نامناسب، کسی به فکر گرافیک نیست! با این اوضاع روز به روز به گرافیک از یک هنر مردمی تبدیل به یک هنر خاص بلااستفاده می‌شود و با مرگ نشان‌های تجاری، پرکاربردترین بخش گرافیک از جلوی دیدگان مردم برچیده می‌شود. این برچیده شدن تشخیص خوب از بد را برای مردم سخت می‌کند!در این میان درست‌ترین روش برای مقابله، ایجاد یک مرجع اسان و قابل دسترس برای ثبت نشان‌های تجاری است که صاحبان نشان تجاری بتوانند با یک سامانه پویا به راحتی نشان خود را ثبت کنند و از تکراری نبودن آن اطمینان حاصل کنند. به این ترتیب اگر روزی هم از یک برند سواستفاده شد به راحتی می‌توان جلوی سواستفاده‌گران ایستاد. البته این کار نیاز به پشتوانه‌ای از طرف وزارت ارشاد دارد. که به نظر می‌رسد با توجه به سطح درسترسی مردم به اینترنت، به توان آن را به عنوان یک سایت ثبت درخواست راه‌اندازی کرد.

انتهای پیام/

R1388/P1439/S4,40/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۶۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با صعود به فینال برند ایران حفظ شد/ قهرمانی نیاز فوتسال ایران است

به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی فوتسال ایران در دیدار نهایی رقابت‌ها جام ملت‌های ۲۰۲۴ فوتسال آسیا روز یکشنبه ساعت ۱۴:۳۰ به مصاف میزبان مسابقات، تیم ملی تایلند خواهد رفت. فوتسالیست‌های ایرانی در حالی به دیدار نهایی صعود کردند که در بازی نیمه نهایی برابر ازبکستان با مشکل مواجه شدند و پس تساوی در وقت‌های قانونی و اضافه، در ضربات پنالتی به برتری رسیدند. مسأله‌ای که موجب نگرانی بسیاری از کارشناسان و اهالی فوتسال شد.

اسماعیل تقی پور کارشناس و پیشکسوت فوتسال در گفت و گو با خبرنگار مهر به بررسی شرایط تیم ملی در این بازی‌ها پرداخت و گفت: پیش از این هم گفته بودم که ازبکستان جدی ترین رقیب ما در جام ملت‌ها خواهد بود ژاپن نمی‌تواند برای ما خطرساز باشد و در دیدار برابر ازبکستان دیدیم که ازبکستان ما را به دردسر انداخت. بازی ازبکستان در همان دقایق اول نشان داد که با برنامه به مصاف ایران آمده است و روی نفرات ما شناخت کامل داشتند و سرمربی ازبک ها هم روی تیم خودش و هم روی تیم ما اشراف کامل داشت.

با صعود به فینال برند ایران را حفظ کردیم

این پیشکسوت فوتسال گفت: تیم ملی ایران با تیم ملی ازبکستان قابل قیاس نیست و نفرات ما به مراتب برتر از آنها است و ازبکستان هیچ گاه حریف قدری برای ایران نبوده است و هیچکدام از بازیکنان این تیم در حد و اندازه‌های بازیکنان ما نیستند. اما وقتی «ژوزه اوناسیو لوپز» هدایت این تیم را برعهده گرفت طوری از بازیکنان استفاده می‌کند که می‌تواند تیم ما را به دردسر بیاندازد و در این دیدار باید بگوییم که «مردیم تا بردیم!».

وی ادامه داد: اگر این بازی را نمی‌بردیم و به فینال نمی‌رفتیم برای فوتسال ایران اتفاق خیلی بدی می‌افتاد و شاید تا ۲-۳ سال نمی‌توانستیم این تیم را بلند کنیم و این اتفاق را به سختی فراموش می‌کردیم. خدا را شکر که با این پیروزی توانستیم برند خود را حفظ کنیم.

اسماعیل تقی پور بر اهمیت بهره گیری از سرعت تاکید کرد و گفت: در هر بازی باید با سبک خاصی بازی کرد. در این دیدار برخلاف دیداری مثل کویت نمی‌توانستیم با حرکات فردی به نتیجه برسیم و باید سرعت بازی را بالا می‌بردیم و هر گاه به بازی سرعت دادیم ازبکستان را با مشکل مواجه کردیم. اما مشکلی که وجود داشت این بود که در زمان‌های کمی از بازی از تاکتیک سرعت بهره گرفتیم. نفرات تیم ما برتر از سطح آسیا هستند اما حریف ما توانست طوری بازی را ببندد که نتوانستیم از روی حرکات فردی کار خاصی انجام دهیم و باید بتونیم در دیدارهایی که به این شکل به مشکل می‌خوردیم به سرعت تغییر تاکتیک دهیم.

باید کار تایلند را در نیمه اول تمام کنیم

وی ادامه داد: تایلند هم تیم خوبی است اما در حالی که از حضور تماشاگران بهره می‌گرفتند و در زمین خود بازی می‌کردند در دیدار برابر تاجیکستان به مشکل خوردند وضعیت ما و تایلند در مرحله نیمه نهایی به یک شکل دنبال شد. اما تایلند تیمی نیست که بتواند حریف ایران باشد. بازی فینال سختی‌های خودش را دارد و طبیعی است که هر دو تیم با استرس وارد زمین شوند. باید بتوانیم در دیدار برابر تایلند بتوانیم در همان ابتدای کار نتیجه را به سود خودمان تغییر دهیم و ممکن است هرچه به لحظات پایانی بازی نزدیک شویم کار برای ما سخت‌تر شود. قهرمانی نیاز فوتسال ایران است و همه باید برای شکست تایلند همت کنند. نباید با ترس به مصاف حریف برویم و در ضربات آخر باید نهایت دقت را داشته باشیم.

او در پایان به تمجید از بازیکنان جوان تیم ملی پرداخت و گفت: بازیکنان جوانی مثل بهروز عظیمی یا اکرمی بازیکنان خیلی خوبی هستند و آینده روشنی دارند. اینکه در این بازی‌ها حضور دارند و وحید شمسایی هم به آنها بازی می‌دهد که به افزایش تجربه آنها کمک می‌کند و می‌توانند در سال‌های آینده به بازیکنانی پخته و باتجربه تجربه شوند.

کد خبر 6089917

دیگر خبرها

  • رستگاری ازبکستان در ضیافت پنالتی ها/ شگفتی تاجیکستان کامل نشد
  • با صعود به فینال برند ایران حفظ شد/ قهرمانی نیاز فوتسال ایران است
  • صعود تراکتور در ضیافت پنالتی‌ها
  • یک هشتم نهایی جام حذفی، صعود چادرملو در ضیافت پنالتی‌ها
  • رستگاری در ضیافت پنالتی
  • صعود نفس‌گیر تیم ملی فوتسال به فینال در ضیافت پنالتی‌ها
  • جام ملت‌های فوتسال آسیا| صعود ایران به فینال با پیروزی مقابل ازبکستان در ضیافت پنالتی‌ها
  • صعود شاگردان شمسایی به فینال در ضیافت پنالتی‌ها
  • صعود مس رفسنجان در جام حذفی در ضیافت پنالتی‌ها
  • یک هشتم نهایی جام حذفی| صعود مس رفسنجان در ضیافت پنالتی ها