Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، هاشمی آذروند عکاسی را ثبت خاطرات خوب و بد و لحظه‌هایی دانست که ممکن است از نظرها و خاطره‌ها برود، اما تنها با زدن یک دکمه ثبت خواهد شد. او ادامه داد: این هنر ‌با تکنولوژی همگام شده و با پیشرفت روز افزون این ‌صنعت، نه تنها ریشه خود را حفظ کرده بلکه نگهداری این خاطرات و ثبت آنها بهتر و آسان‌تر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او، نگاه عکاس را نگاهی دقیق‌تر و تکنیکی‌تر دانسته و بر همین اساس، افزود: یک عکاس نگرش و دید وسیع‌تری دارد، با خطای کم‌تری کار می‌کند، روی عکاسی و عکس‌ها تعصب دارد، از خود گذشتگی دارد و درعین سادگی می‌تواند ذهن بیننده را به چالش بکشد.

این هنرمند عکاس، انجام ‌وظیفه و احساس مسئولیت را دو فاکتور مهم دانست که امروزه نقش کمرنگی ‌در این‌حرفه پیدا کرده‌اند و در ادامه، ضمن ابراز تأسف از این امر که مادی‌گرایی باعث شده است که تمرکز بیشتر به سمت نتیجه مادی کار باشد در نتیجه کیفیت کار پایین بیاید، ادامه داد: عکاسی و هنر، فقط مختص به دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این رشته نیست هر کسی می‌تواند در صورت تمرین و علاقه ذاتی یک عکاس خوب باشد و باید پذیرفت که دوربین حرفه‌ای، زمینه‌سازی برای شروع و انگیزه کاری است، اما فقط ظاهر کار برای شروع کافی نیست.

هاشمی آذروند در ادامه ضمن تأکید بر این مفهوم که مسلماً تحصیلات آکادمیک ‌در هر رشته‌ای باعث تبلور یافتن آن ‌رشته می‌شود، اظهار داشت: یک عکاس موفق می‌تواند با مطالعه هرچه بیشتر و همچنین نداشتن هراس از شکست به افق موفقیت برسد. برای رسیدن به موفقیت باید بیشتر تلاش کرد، مطالعه کرد، از شکست نترسید و تا پایان راه نهایی ادامه داد.

این هنرمند عکاس تکنیک و خلاقیت را دو امر مهم در عکاسی دانست که به هم پیوسته هستند و بر همین اساس، تصریح کرد: می‌توان گفت اگر خلاقیت نباشد، پیشرفتی وجود ندارد و اگر تکنیک نباشد قطعا عکس خوبی نخواهیم داشت، پس نمی‌توانیم این دو اصل را از هم جدا کنیم.

هاشمی آذروند با اشاره به این امر که امروزه بیشتر عکاسان با مسئلۀ خلاقیت مشکل بزرگی دارند، تأکید کرد: هر کسی که فکر و حس می‌کند که مسئله‌ای، منطقی و نو است، می‌خواهد آن را ارئه دهد اما اکثریت با این مسئله، چه از لحاظ درکی و حسی مشکل دارند. هنوز با مسئله خلاقیت عرصه عکاسی مشکلات بزرگی داریم که امیدوارم به کمک نسل جدید این مشکل حل شود.

این هنرمند جوان در پایان گفت: بعضی از دوستان متأسفانه راه خلاقیت بیشتر را در عکاسی پیشه گرفته و از تکنیکی بودن کار جدا شده‌اند، اما منم معتقدم مهم‌ترین کار‌کرد عکاسی رساندن موضوع و مفهوم است و از همه مهم‌تر‌ ثبت مهم‌ترین دقایق زندگی.

تمام مناظر برای من می‌توانند یک عکس جذاب باشند

فائزه رجب از دیگر هنرمندانی است که آثار او در نمایشگاه عکاسی «تکه‌های زمان» در فرهنگسرای سرو تهران به نمایش گذاشته شده است. او در گفتگو با خبرنگار ایلنا، عکاسی را ثبت ثانیه و حتی کمتر از ثانیه دانست و ضمن تأکید بر این امر که این ثانیه‌ها باید به گونه‌ای ثبت شود که بتوان در ساعت‌ها و سال‌های طولانی آن را مورد توجه قرار داد، گفت: همه افراد مناظر زیبا را درک می‌کنند و لذت می‌برند، تنها برخی از افراد هستند که آنها را با کیفیت‌های مختلف ثبت می‌کنند، اما شاید هیچ کدام از عکس‌هایی که از آن مناظر ثبت کرده‌اند، نتواند به شکل آن لحظه و حال و هوایشان را برای خود یا دیگران زنده کند.

این دانشجوی رشتۀ طراحی صنعتی دانشگاه معماری و هنر پارس، در ادامه کسی را عکاس دانست که بتواند لحظه‌های ناب را، بدون کم و کاست و با کیفیت مطلوب ثبت کند و در همین راستا افزود: این ثبت بدان خاطر است که نه تنها ثبت این لحظه برای او لذت داشته باشد، بلکه این لذت به دیگران نیز انتقال یابد و در همین راستا، دیدن آن عکس بتواند درک نسبتاً زیادی را از منظره یا لحظۀ ثبت شده به دنبال داشته باشد.

رجب ضمن تأکید بر این مفهوم که ارتباط بین تصویر و مفهوم در ذهن یک عکاس عمیق‌تر از نگاه مردم عادی است، ادامه داد: این امر بدان معناست که یعنی شاید افراد عادی، بسیاری از صحنه‌ها را ببینند اما نتوانند پیام آن لحظه را درک کنند و این در حالی است که باید پذیرفت که ارتباط تصویری عکاس با محیط پیرامونش دقیق‌تر از دیگران است.

این هنرمند تصویرساز اظهار داشت: اگرچه قدرت دوربین در حرفۀ عکاسی از اهمیت بالایی برخوردار است اما صرفاً این قدرت دوربین نیست که یک فرد را به عکاس تبدیل می‌کند، چرا که اگر اینگونه بود جایزه مسابقه‌های بزرگ عکاسی را به حرفه‌ای‌ترین دوربین‌ها می‌دادند نه حرفه‌ای‌ترین عکاس‌ها.

وی در ادامه با اشاره به این امر که یک فرد تنها زمانی می‌تواند خود را یک عکاس حرفه‌ای بداند که توان ثبت لحظاتی را داشته باشد و کادرهایی را ببیند که دیگران حتی متوجه اهمیت آن‌ها هم نشده‌اند، تصریح کرد: تعریف امروز مردم از عکاسی تنها ثبت لحظه‌هاست است و وقتی عکاسی می‌کنند به هدف خود رسیده‌اند، گرچه عکاسی ثبت لحظه‌هاست اما هر لحظه‌ای ارزش ثبت شدن ندارد.

رجب، داشتن قدرت تشخیص را مهم‌ترین ویژگی یک عکاس برشمرد و ضمن تأکید بر این مفهوم که قدرت تشخیص این موضوع با عکاس است که می‌تواند با کنجکاوی ذاتی خود علاوه بر ثبت لحظه، زاویه، نور، ترکیب‌بندی صحیح و یا بستن کادر مناسب تعیین کند، تأکید کرد: دریافت هدف عکس در گرو رعایت چهارچوب‌های فنی عکاسی است.

وی با اشاره به این امر که شاید امروزه عکاسی از حالت انحصار عکاسان حرفه‌ای خارج شده است، گفت: افراد زیادی صرف علاقه به این حرفه و داشتن یک دوربین نسبتاً حرفه‌ای پا به این عرصه گذاشته‌اند و کم و بیش مورد پسند عده‌ای واقع شده‌اند و این امر دلیل بر خدشه‌دار شدن عکاسی حرفه‌ای و هنری نیست.

رجب با اشاره به این امر که مدت زمان زیادی از آشنایی او با عکاسی اصولی نمی‌گذرد و تا پیش از دانشگاه صرفاً براساس ذوق هنری عکاسی می‌کرده است، که در کمال تعجب چندان هم خارج از اصول نبوده است، افزود: بعد از گذراندن واحدهای عکاسی، تمام مناظر برای من می‌توانند یک عکس جذاب باشند.

وی احتیاج به بازنگری در لحظات زندگی را مهم‌ترین پیام عکاسی برای عکاسان دانسته و ضمن تأکید بر این امر که خداوند این گونه عکاسی را به انسان آموخته است، ادامه داد: خداوند به انسان یاد داد تا او با دو چشمش، تنها لحظاتی را ثبت کند که حاوی پیام‌هایی فراتر از درک دیگران است. خداوند دوربینی رایگان به انسان عطا کرد تا نخستین عکاس صحنه‌های زندگی خود باشد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۶۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری ۵۷ سارق حرفه‌ای در تهران توسط پلیس آگاهی

رئیس پلیس آگاهی از دستگیری ۵۷ سارق حرفه‌ای در تهران خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سردار علی ولیپور گودرزی؛ رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ اظهار کرد: به صورت مستمر با شرکت‌های خودروساز داخلی جلساتی را برگزار می‌کنیم‌ که شخص استاندار تهران هم حضور دارند.

وی افزود: در این جلسات نقطه نظرات خود را مطرح می‌کنیم تا معایب خودروها را برطرف کنند و البته در این راستا تولید برخی خودروها که امنیت و ایمنی لازم را نداشتند، متوقف شد.

رییس پلیس آگاهی پایتخت افزود: استفاده از وسایل و تجهیزات الکترونیکی در خودروها راهکار خوبی برای عدم سرقت خودروها بوده و سرنخ خوبی برای پیدا شدن وسیله نقلیه است.

کشف جسد خون‌آلود مرد جوان در غرب تهران/ قتل بی‌رحمانه فاش شد

سردار ولیپور گودرزی در ادامه بیان کرد: همکاران پرتلاش ما در طی چند روز گذشته و با تلاش شبانه‌روزی و بی‌وقفه، با هماهنگی کامل دستگاه قضایی، موفق به شناسایی و دستگیری 57 نفر از سارقان حرفه‌ای خودرو و محتویات آن شدند.

وی ادامه داد: از این سارقان و مالخران تعداد 20 دستگاه خودروی مسروقه و 15 دستگاه موتور و 2 هزار قطعه دزدی، کشف و ضبط شد.

ولیپور گودرزی خاطرنشان کرد: این طرح‌ها به صورت مستمر و هفتگی با موضعات مختلف در حال انجام است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تقدیر از عکاس خوزستانی‌ در مسابقه عکس روز سنندج
  • دستگیری ۵۷ سارق حرفه‌ای در تهران توسط پلیس آگاهی
  • ۵۰ هنرجوی مهابادی در دوره‌های فیلم‌سازی شرکت کردند
  • عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد/ سینما و تئاتر هنر فردی نیست
  • ماندن در سینما اهمیت دارد/ عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد
  • فوت راهدار لرستانی حین انجام‌وظیفه
  • عشق رم به ده‌روسی تله بزرگی برای او بود!
  • وظیفه یگان‌های تکاوری در مناطق کویری، تامین امنیت است
  • دوگانگی مدیریتی در منطقه آزاد اروند سبب ناهماهنگی در اجرای امور کارگری
  • این آژانس فقط پس از برپایی کشور مستقل فلسطین منحل خواهد شد