Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@17:31:51 GMT

پوست آيينه سلامت و بيماري بدن

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۰۷۴۷۲

خبرگزاري آريا -


پوست بزرگترين ارگان بدن است. اين لايه نيم ميليمتري قادر به حفاظت از ماهيچه، استخوان و ساير اندام داخلي بدن است. تغيير رنگ پوست يکي از نشانه هايي است که بايد جدي گرفته شود. محققان مجموعه اي از نشانه هاي پوستي را شناسايي کرده اند که به محض مشاهده بايد به پزشک مراجعه کرد. برخي از علايمي که به عنوان زنگ خطر سلامتي محسوب مي شوند و در پوست قابل مشاهده هستند عبارتند از :

***** ظاهر شدن راش و زخم روي پوست
منظور از راش يا جوش پوستي، بثوراتي است که روي پوست ظاهر مي شود و معمولا با سرخي و خارش همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر اين ضايعات پوستي به طور مستمر ظاهر شود و با علايمي مانند تب، درد مفاصل و درد عضلاني همراه باشد ، نشانه اي از عفونت داخلي است. علاوه بر اين راش مي تواند به دليل آلرژي يا واکنش در مقابل يک داروي خاص روي پوست ظاهر شود.

راش مخملي تيره در ناحيه گردن و بازو يکي از مهمترين علايم بروز ديابت است. با مشاهده اين علامت بايد قند خون را اندازه گيري کرد و در رژيم غذايي تغييراتي ايجاد کرد.



راش مخملي در موارد نادري ناشي از سرطان معده يا کبد است.

راش کبود در قسمت پايين پا، در صورتي که به دارو پاسخ ندهد، مي تواند نشانه عفونت هپاتيت C باشد.

***** تغيير رنگ پوست
تيرگي و برنزه شدن پوست در افراد مبتلا به ديابت مي تواند ناشي از اختلال در سوخت و ساز آهن باشد. زرد شدن پوست و زرد شدن سفيدي چشم يکي از نشانه هاي نارسايي کبد است.

تيرگي پوست در ناحيه چروک ها و زخم ها اگر با درد مفاصل همراه باشد، نشانه يک اختلال هورموني به نام بيماري آديسون (Addison) است که بر روي غده آدرنال تاثير مي گذارد.

***** رشد ضايعه گوشتي و چربي روي پوست (برجستگي هاي پوستي )
در صورت مشاهده اين مورد حتما بايد به پزشک مراجعه کرد. اين مورد مي تواند نشانه سرطان پوست يا اختلال ژنتيکي باشد. برجستگي هاي زرد رنگ روي بازو، پا و پشت بدن eruptive exanthemas نام دارد که مي تواند به دليل افزايش سطح تري گليسيريد يا ديابت کنترل نشده باشد.

الگوي توزيع آکنه در صورت اطلاعات ارزشمندي را در اختيار پزشک قرار مي دهد. وجود ضايعات آکنه در بانوان در ناحيه فک نشانه سندرم تخمدان پلي کيستيک است که معمولا با تغيير وزن، نازک شدن مو و افزايش موهاي زايد در صورت همراه است.

***** تغييرات ناخن
تغيير در شکل و نوع ناخن يکي از مهمترين نشانه هاي سلامت ارگان هاي مختلف بدن است. تغييراتي که شبيه به عفونت هاي قارچي هستند نتيجه پسوريازيس در ناخن است. اگر اين علامت با درد مفاصل همراه باشد، ورم مفصل پسوراتيک ناميده مي شود.
گاهي اوقات تغيير رنگ ناخن مي تواند ناشي از بيماري هاي کبدي يا کليوي باشد.



***** تغيير در خشکي و سختي پوست
فشار خون بالا و مشکلات کليه در برخي موارد منجر به ضخيم شدن پوست در ناحيه ساق پا مي شود. خشکي پوست و خارش آن مي تواند به دليل مشکلات هورموني ناشي از کم کاري تيروئيد باشد.

مشاهده علايمي شبيه به اگزما و خشکي پوست در افراد بالاي 30 سال اغلب به دليل کم کاري تيروئيد است.

افراد مبتلا به بيمار خود ايمني اسکلروز سيستميک باعث تورم و سخت شدن پوست مي شود. در موارد شديدتر اين اختلال باعث سختي اندام هاي داخلي مانند قلب و ريه مي شود. از طرفي پوست نازک و شل مي تواند يکي از علايم بيماري خوني لنفوم يا ميلوم مولتيپل (Multiple Myeloma) باشد که يکي از شايعترين انواع تومور استخوان يا سرطان استخوان است.

پوست نقش مهمي در سلامتي ايفا مي کند. دفع سموم اصلي بدن توسط پوست انجام مي شود. پوست تنها رابط بدن با محيط است.

سنتز ويتامين D توسط پوست انجام مي شود و پوست تنها مسئول حس لامسه است، از طرفي پوست بدن زيستگاه هزار گونه متفاوت از باکتري هاست.

متاسفانه اکثر افراد فقط نگران پوست صورت و دست خود هستند و از حفاظت کل پوست غافلند.

جالب است بدانيد که روزانه حدود 2 ميليون سلول پوستي از بين مي روند؛ آيا تا به حال باخود فکرکرده ايد که چه بر سر اجساد اين سلول ها مي آيد؟
اين سلول هاي مرده در سطح پوست باقي مي مانند. گاهي افراد تا پايان عمر خود از وجود اين سلول هاي مرده بي اطلاع هستند و برخي نيز ترجيح مي دهند که با آنان همزيستي مسالمت آميز داشته باشند.

هر دو گروه سخت دراشتباهند چراکه فرصت تنفس به پوست خود را تا پايان عمر از دست مي دهند.

يک روش ساده براي پاکسازي پوست وجود دارد که اکثر افراد از آن هيچ اطلاعي ندارند و آن بُرِس زدن پوست است. پوست نيز مانند مو نياز به برس دارد.

برس کشيدن پوست باعث افزايش گردش خون و دفع سموم زايد بدن مي شود. دفع بخشي از سموم بدن به عهده کليه و کبد است و دفع بخش باقي مانده به عهده پوست است.

برس زدن پوست باعث بهبود عملکرد غدد لنفاوي و تحريک کانال هاي لنفي مي شود. غدد لنفاوي در سراسر بدن وجود دارند و در ارسال غذا به سلول ها کمک مي کنند.

برس زدن پوست باعث تقويت سيستم ايمني بدن مي شود.

برس کشيدن پوست از بروز برخي عفونت هاي باکتريايي و ويروسي جلوگيري مي کند و باعث افزايش انرژي بدن مي شود.

پوست بدن انسان به مرور زمان و با گذشت سن شل مي شود؛ برس زدن از شل شدگي پوست جلوگيري مي کند.

با برس زدن پوست مي توان از بروز سلوليت جلوگيري کرد.سلوليت به تجمع چربي در برخي از نقاط بدن گفته مي شود که موجب بروز ناهمواري در سطح پوست مي شود. سلوليت اغلب در اندام تحتاني بدن و معمولا در زنان ديده مي شود.

برس زدن پوست موجب رفع خستگي و افزايش آرامش مي شود و از پيري زودرس جلوگيري مي کند.



***** زمان و نحوه برس زدن پوست
بهتر است اين کار هر روز قبل از استحمام انجام شود. برس در ابتدا بايد با فشار کمي روي پوست قرارگيرد و پس از مدتي فشار افزايش يابد.

برس پوست بايد از پاها شروع شود و جهت آن به سمت قلب باشد.

مدت زمان لازم براي اين فرآيند بايد حدود 5 دقيقه باشد، در اين حالت پوست گلبهي رنگ مي شود که نتيجه اثر بخشي آن است.

برس پوست کاملا شخصي است و بايد هفته اي يک بار شسته شود.

با نگاهي دقيق مي توان دريافت که اين فرهنگ از سالها قبل در ساکنين آسيا وجود داشته است و آنان توسط يک پارچه ضخيم در حمام پوست خود را پاکسازي مي کرده اند.
منبع:irna.ir

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۷۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست

محققان بازبینی نظام‌مند از تحقیقات مشاهده‌ای و مداخله‌ای انجام دادند که رابطه بین قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای انسان را در مکان‌های مختلف آناتومیکی ارزیابی می‌کرد.

به گزارش ایسنا، آنان دریافتند که قرار گرفتن در معرض فضای سبز با افزایش تنوع و ترکیب تغییر یافته میکروبیوتای روده و پوست مرتبط است.

زمینه

در سال‌های اخیر، نتایج تحقیقات به‌طور فزاینده‌ای بر مزایای سلامتی بالقوه قرار گرفتن در معرض فضای سبز، ازجمله سلامت روان و کاهش خطر بیماری متمرکز شده است.

اگرچه یافته‌ها پیچیده هستند، میکروبیوتای انسانی که برای عملکرد سیستم ایمنی و سلامت متابولیک حیاتی محسوب می‌شود، ممکن است تحت تاثیر فضای سبز قرار گیرد. درک این رابطه می‌تواند مکانیسم‌های زیربنایی اثرات سلامت فضای سبز را مشخص کند.

بررسی نظام‌مند با هدف ترکیب شواهد مشاهده‌ای و مداخله‌ای در مورد تأثیر فضای سبز بر تنوع و ترکیب میکروبیوتای انسانی در بین جمعیت‌ها، مواجهه‌ها و نتایج مختلف، به‌دنبال شفاف‌سازی شکاف‌های دانش موجود و اطلاع‌رسانی به مداخلات و سیاست‌های بهداشت عمومی است.

روش‌ها شامل بررسی‌های قبلی و تدوین راهبردهای جستجو برای پایگاه‌های داده، با معیارهای خاص برای انتخاب تحقیق بر اساس اصول جمعیت، مواجهه، مقایسه‌ شدن، نتیجه و تحقیق بود.

دو محقق به‌طور مستقل جستجو، سوابق غربالگری و استخراج داده‌ها را انجام دادند. آنان خطر سوگیری را با ترکیب شواهد و دستورالعمل‌هایی برای بررسی‌های نظام‌مند بدون متاآنالیز ارزیابی کردند. قطعیت شواهد با استفاده از چارچوب درجه‌بندی توصیه‌ها، ارزیابی، توسعه و سنجش، نتایج و اصول تحقیق مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته‌ها

پس از چندین دور غربالگری، ترکیب کیفی شامل ۲۰ مقاله از ۳۵ کشور، ازجمله فنلاند، کانادا، ایالات‌متحده، چین، هلند، بریتانیا، هند و استرالیا بود. نیمی از تحقیقات طرح‌های مقطعی، یک تحقیق گروهی و بقیه طرح‌های مداخله‌ای شامل ۲ کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌شده بودند.

تحقیقات مشاهده‌ای از معیارهای عینی استفاده می‌کنند مانند شاخص نرمال‌شده تفاوت پوشش گیاهی، درصد فضای سبز، یا متغیرهای باینری که از تصاویر ماهواره‌ای یا نقشه‌های زمین منشأ می‌گیرند و تخصیص دقیق مواجهه با فضای سبز را تضمین می‌کند. تحقیقات مداخله‌ای شامل فعالیت‌هایی مانند مالیدن دست‌ها به خاک، مشغول شدن به فعالیت‌ در پارک، یا ایجاد فضای سبز در مهدکودک‌ها برای مدت‌های مختلف بود.

۲۰ تحقیق، جوامع میکروبی را در نقاط مختلف بدن انسان روده (۱۳ تحقیق)، پوست (۱۰ تحقیق)، حفره دهان (پنج تحقیق)، حفره بینی (پنج تحقیق)، و ناحیه چشم (یک تحقیق) بررسی کردند.

توالی ژنتیکی که ژن ریبونوکلئیک اسید ریبوزومی ۱۶ اس را هدف قرار می‌داد، با عناصر پردازش مانند بینش کمی در مورد محیط زیست میکروبی، مجموعه تجزیه و تحلیل توالی برای تحقیق روی میکروبیوتا (Mothur)، یا ابزار تجزیه و تحلیل توالی منحصر به‌فرد (Usearch) مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل بیوانفورماتیک مشترک بود. نتایج شامل تنوع آلفا، تنوع بتا و فراوانی نسبی گونه‌ها بود.

تحقیقات گنجانده شده از نظر خطر سوگیری مورد ارزیابی قرار گرفتند که سه مورد به‌دلیل سوگیری مخدوش‌کننده به‌عنوان "جدی" رتبه‌بندی شدند. چهار تحقیق دارای خطر «با احتمال زیاد» از منابع دیگر، مانند رویکردهای آماری نامناسب بودند. حجم نمونه کوچک، قابلیت اطمینان را در برخی از تحقیقات مداخله‌ای به خطر انداخت.

به‌طور کلی، تحقیقات نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض فضای سبز با تنوع زیستی آلفای بیشتر، ترکیبات کلی تغییر یافته و تغییر فراوانی نسبی گونه‌ها در میکروبیوتای روده انسان مرتبط است، همانطور که توسط ۱۲ تحقیق از ۱۳ تحقیق، شامل طرح‌های مقطعی و مداخله‌ای گزارش شده است.

مطالعات مقطعی ارتباط متنوعی از قرار گرفتن در معرض فضای سبز با تنوع آلفا، تنوع بتا و فراوانی گونه‌های خاص را نشان داد. مطالعات مداخله‌ای اثرات مثبتی بر تنوع آلفا و فراوانی گونه‌های خاص پس از مداخلات فضای سبز نشان می‌دهد.

از ۱۰ تحقیقی که رابطه بین قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای پوست انسان را بررسی می‌کند، مطالعات مقطعی و مداخله‌ای ارتباط مثبت بین فضای سبز و تنوع آلفای میکروبیوتای پوست، ترکیبات تغییر یافته و تغییرات در فراوانی گونه‌ها را نشان می‌دهد.

تحقیقات مشاهده‌ای ارتباط با پوشش جنگلی و زمین کشاورزی را برجسته می‌کند، در حالی که مداخلات افزایش تنوع آلفا و ترکیبات تغییر یافته با فعالیت‌های فضای سبز را نشان می‌دهد.

چندین تحقیق ارتباط بین قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای انسان را در حفره‌های دهان، بینی و چشم بررسی کردند. یافته‌های ترکیبی مشاهده شد؛ تحقیقات میکروبیوتای دهان افزایش فراوانی را با فضای سبز نزدیک نشان داد، در حالی که تحقیقات میکروبیوتای بینی نتایج متناقضی را گزارش کردند.

میکروبیوتای چشمی ارتباط معناداری با فضای سبز نشان نداد. تحقیقات مداخله‌ای نشان داد که فعالیت‌های فضای سبز ممکن است بر تنوع میکروبیوتای بینی تاثیر مثبتی داشته باشد.

ارزیابی قطعیت شواهد در فضای سبز و میکروبیوتای انسانی در نقاط مختلف بدن متفاوت است. رتبه‌بندی‌های اولیه بالا یا متوسط بودند، اما به‌دلیل عدم دقت و نتایج متناقض به متوسط یا پایین تنزل یافتند. به‌طور کلی، قطعیت شواهد برای فضای سبز و میکروبیوتا در تمام نقاط بدن به‌عنوان بسیار کم ارزیابی شد.

نتیجه‌گیری

این بررسی نظام‌مند ۲۰ تحقیق را در مورد قرار گرفتن در معرض فضای سبز و میکروبیوتای انسانی، بیشتر در اروپا و آمریکای شمالی ارزیابی کرد. شواهد نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض فضای سبز تنوع میکروبیوتای روده و پوست را افزایش می‌دهد و باکتری‌های مفید را نسبت به عوامل بیماری‌زا ترجیح می‌دهد.

هرچند ناهمگونی تحقیق، محدودیت‌های طراحی، و سوگیری‌ها ذکر شد اما یافته‌ها اغلب با بررسی‌های قبلی مطابقت دارند و ارزیابی جامع‌تری ارائه می‌دهند. مکانیسم‌ها شامل قرار گرفتن در معرض میکروب‌های مختلف محیطی، کاهش آلاینده‌های هوا و بهبود سبک زندگی است.

مطالعات طولی و مداخله‌ای بیشتر با در نظر گرفتن جنبه‌های مختلف فضای سبز، ویژگی‌های شرکت‌کننده و عملکرد میکروبیوتا توصیه می‌شود.

یافته‌های این تحقیق در مجله Environmental International منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • خواص جکوزی برای پوست
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید
  • فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست
  • بررسی نقش روتین پوستی در سلامت پوست