Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@16:28:40 GMT

از محافظه کاری‌های شخصی تا ملاحظات سازمانی

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۰۸۷۸۳

از محافظه کاری‌های شخصی تا ملاحظات سازمانی

گروه جامعه: یکی از آفت‌های مدیریتی امروز برخی سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی اجتماعی و اقتصادی، محافظه کاری مدیران با زمینه ملاحظات و منافع شخصی است.

محمدابراهیم محمدی *

این نوع ملاحظات که در پوشش مصالح و منافع سازمانی صورت گرفته و تلاش می‌شود ناشیانه به بدنه مدیران میانی تزریق و تلقین شود، یکی از اصلی‌ترین شگردهای منفعت جویی شخصی و تاکتیک‌های مدیریت سودنگرانه برای مقابله با تغییرات و تحولات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاست‌هایی از این دست که از سر جبر تحمیل می‌شود، سازمان‌ها را از اهداف واقعی و بایسته جمعی دور داشته و بازیچه نگرش منفعت طلبی‌ها و کامجویی‌های کوتاه مدت مدیران فرصت طلب می‌سازد.

این شیوه موجود که سوگمندانه رو به گسترش و گه گاه پوشش دینی هم می‌گیرد جز رخوت، وادادگی، انفعال و روزمرگی برای سازمان حاصل دیگری ندارد. این طرز فکر مزمن و مخرب که در پوشش‌های غلط آمیزی چون مصلحت و منافع سازمانی، خویشتن داری‌های مدیریتی، حوصله‌مندی و احتیاطات و آینده اندیشی‌های و... صورت می‌گیرد خود ضد توسعه، رشد وحرکت در مسیر انتظارات و مطالبات است.

دور نیست اگر بگوییم بزرگ‌ترین علت مشکلات موجود در بسیاری از سازمان ها، مدیریت منفعت اندیش و با ملاحظات و مصالح شخصی است. جالب‌تر اینکه عمر این دست مدیران به دلیل همین شگردهای ملاحظه‌کاری و احتیاط و البته تظاهر و لابی‌ها و کانال‌های رسمی و غیر رسمی بیش از انتظار و فراتر از استاندارهای مرسوم مدیریتی است.

این نگاه تملکی به سازمان و توهم از دست رفتن فرصت ریاست و تشویش‌های ناشی از تزلزل جایگاهی و... جز رخوت و رکود کار و ناامیدی ارمغانی نداشته است.

اما آنچه در این میان سخت و البته دردناک‌تر است، پوشش دینی و حاشیه‌های مذهبی و عقیدتی این دست مدیریت است. استفاده‌های این چنین از صداقت، صفا و بهره‌گیری ناصواب از احساسات دینی، پویایی،رشد و شتاب را از سازمان سلب و سرخوردگی و دل مردگی را به حوزه کار و فعالیت تحمیل می‌کند.

در گفتمان مدیریتی تعبدمدار، نقد مبتنی بر صداقت و صراحت جایگاهی ندارد و جماعت مجیزه‌گوی و چاپلوس منافق‌منش پرشمار و فریبکارانه شده و فضا و فرصت برای نقدهای سازنده، تنک و شکننده می‌گردد.

این در حالی است که مدیریت باید صادقانه و با صراحت نقد شود و مدیران بی ملاحظه و محافظه کار، بیش از سایرین مورد نقد و ارزیابی عملکرد قرار بگیرند و مهم‌تر اینکه مدیریت در هر سطح و قالب و کسوت و با هر اندیشه و وابستگی به دلیل مسئولیت پذیری مورد پرسش و مطالبه باشند.

مگر می‌شود مدیریت‌ها بویژه در نظام اسلامی که امانت دینی بوده و به طور قاعده باید به خلق و خالق جوابگو باشد در حاشیه امن قرار گرفته از هر پرسش و نقدی بدور بماند؟

*فعال فرهنگی

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۸۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت‌های از دست رفته برای کردستان با کار جهادی جبران شود

 استاندار کردستان در آئین تجلیل از بازنشستگان و ایثارگران سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان اظهار داشت: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مغزافزار مدیریت استان است و اگر این مجموعه علمی و عملی با تعامل مطلوب و تاثیرگذار در استان باشد حتماً سایر چرخ‌های مدیریتی در استان بهتر می‌چرخد.

اسماعیل زارعی‌کوشا افزود: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در این دوره باید بیشتر روی برنامه کار کند تا بودجه، چرا که بودجه تابعی از برنامه‌ریزی است، اگر برنامه محور در استان حرکت کنیم حتماً نقش سلیقه‌ها، جناح‌بندی‌های گروهی، فردی و ... در تصمیم‌گیری‌ها و موضوعات کمتر و مردم بهتر و بیشتر بهره خواهند برد.

وی خاطرنشان کرد: حاکمیت سلیقه و اقتدارگرانه مدیر، مسئول و در کل افراد بالادستی لطمه می‌زند اگر دنبال پیشرفت هستیم باید بیشتر نگاه کارشناسی داشته باشیم.

استاندار کردستان عنوان کرد: ما در کردستان مسائل و مشکلات انباشته زیادی داریم و داشتیم، معتقدیم باید کار پر حجم و اولویت‌گرا در استان چندین سال استمرار داشته باشد تا به یک نقطه تعادل در مسائل و موضوعات برسیم.

استاندار کردستان خاطرنشان کرد: فرصت‌هایی از این استان ضایع شده و از دست رفته که باید با کار جهادی و تلاش شبانه روزی جبران شود.

نظارت بر روند اجرای پروژه‌های نیمه‌تمام در کردستان افزایش می‌یابد

 رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان  نیز در این آیین گفت: تمام تلاش همکاران ما در این سازمان ایجاد رضایت عمومی در جذب اعتبارات و گشایش و تسهیل گری در امور است.

اکبر محمدی اضافه کرد: در راستای عملیاتی شدن شعار سال با دستگاه‌ها و سازمان‌های مختلف در استان مکاتبات لازم انجام شده و تقسیم وظایف صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: افزایش تولید و مشارکت مردم در برنامه‌های سازمان مدیریت برنامه‌ریزی به عنوان دو راهبرد اصلی و مطالبه رهبری دنبال می‌شود.

محمدی با بیان اینکه بازنگری در توزیع اعتبارات هزینه‌ای با تعریف مدلی جدید در استان را از برنامه‌های اولویت‌دار در سازمان مدیریت برنامه‌ریزی کردستان می‌دانیم گفت: در سالجاری در کنار این مهم، نظارت بر پروژه‌های عمرانی به صورت ویژه‌تر و میدانی انجام می‌شود.

گفتنی است در پایان این مراسم از بازنشستگان سال ١٤٠٢ و ایثارگران سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان با اهداء لوح تقدیر و هدایایی تقدیر شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • تخفیف بیمه سلامت برای دهک‌‌های ۶ تا ۹ درآمدی
  • انتقال آب از سد دز به سد کرخه
  • تمجید آنروا از شجاعت خبرنگاران فلسطینی در پوشش تراژدی غزه
  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر و مجری، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • حماس: اشغالگران نتوانستند مانع از پوشش اخبار غزه شوند
  • اشغالگران نتوانستند مانع از پوشش اخبار غزه به جهانیان شوند
  • چارت سازمانی مرکز بهداشت گلشن تصویب شد
  • واگذاری سرویس مدارس شیراز به شهرداری
  • فرصت‌های از دست رفته برای کردستان با کار جهادی جبران شود
  • بین منافع پست بانک ایران و کارکنان بانک مرزی وجود ندارد