Web Analytics Made Easy - Statcounter

گمرک آمار واردات نخستین ماه سال 1396 را منتشر کرده است. در این آمار مشاهده می شود که برخلاف گزارش گمرک پیرامون واردات و صادرات سال 1395، واردات کالاهای مصرفی در رتبه دوم و بالاتر از کالاهای سرمایه ای قرار گرفته است.
به گزارش تابناک اقتصادی، نخستین گزارش گمرک پیرامون آمار صادرات و واردات سال 1396 که مربوط به اولین ماه از این سال است نشان می دهد که میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر 8062 هزار تن و به ارزش 2723 میلیون دلار و میزان واردات کشور نیز ارقامی در حدود 2091 هزار تن و به ارزش 2348 میلیون دلار می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین ترتیب، تراز تجاری کشور در یک ماهه نخست سال جاری، رقم مثبت 375 میلیون دلار را تجربه نموده است.

پنج کشور عمده طرف معامله در صادرات غیرنفتی کشور بر اساس ارزش در فرودین ماه سال 1396، به ترتیب کشورهای چین با سهم 22.59 درصد، امارات متحده عربی با سهم 18.23 درصد، عراق با سهم 14.26 درصد، هند با سهم 9.09 درصد و جمهوری کره با سهم 5.63 درصد می باشند. شایان ذکر است که سهم سایر کشورها از صادرات غیرنفتی ایران بر اساس ارزش در نخستین ماه سال جاری حدود 30 درصد بوده است.
همچنین در این گزارش 5 کشور عمده طرف معامله در واردات بر اساس ارزش در فروردین ماه سال 1396 به ترتیب عبارتند از: چین با سهم 20.66 درصد، امارات متحده عربی با سهم 17.12 درصد، ترکیه با سهم 7.66 درصد، جمهوری کره با سهم 6.09 درصد و هند با سهم 5.56 درصد. سهم واردات سایر کشورها به ایران در نخستین ماه سال جاری به لحاظ ارزشی حدود 43 درصد بوده است.
در بین کشورهای طرف معامله در فروردین ماه سال جاری، بیشترین تراز بازرگانی مثبت به ترتیب متعلق به کشورهای عراق، افغانستان، چین، هند و امارات متحده عربی بوده است.

نکته حائز اهمیت در این گزارش نسبت به گزارش سال 95، پیش افتادن واردات کالاهای مصرفی از کالاهای سرمایه ای است. از بین کالاهای وارد شده به کشور در فروردین ماه 96، بیش از 67.14 درصد از ارزش کل واردات به گروه کالاهای واسطه ای اختصاص داشته است. میزان کل واردات کالاهای واسطه ای به لحاظ وزنی 1835 هزار تن و به لحاظ ارزشی 1577 میلیون دلار بوده است. در گزارش صادرات و واردات سال 95، سهم این کالاها از کل واردات به کشور در حدود 64.16 درصد بوده است. این نشان می دهد که سهم واردات کالاهای واسطه ای در نخستین ماه سال جاری نسبت به گزارش سال 95، با رشدی تقریبا 3 درصدی همراه بوده است.
در این گزارش سهم کالاهای مصرفی از کل واردات 17.46 درصد عنوان شده است. میزان کل واردات کالاهای مصرفی 219 هزار تن و به ارزش 410 میلیون دلار بوده است. در گزارش سال 95، این نوع کالاها با سهم ارزشی 16.32 درصد بعد از کالاهای واسطه ای و سرمایه ای در جایگاه سوم قرار داشتند، اما در این گزارش این نوع کالاها، کالاهای سرمایه ای را پشت سر گذاشته و به رتبه دوم ارتقا یافته اند. سهم این نوع کالاها در فروردین سال 96 نسبت به گزارش سال 95 حدود 1 درصد رشد داشته است.
بعد از واردات کالاهای واسطه ای و مصرفی، واردات کالاهای سرمایه ای قرار دارند که سهم آن ها از کل واردات در فروردین 96 حدود 15.40 درصد بوده است. میزان واردات این کالاها 36 هزار تن و به ارزش 362 دلار بوده است. کالاهای سرمایه ای در گزارش سال 95 با سهمی در حدود 19.51 درصد از کل واردات کالاها در جایگاه دوم قرار داشتند. سهم واردات این نوع کالاها در فروردین 96 با کاهشی 4 درصد رو به رو بوده است.

شایان ذکر است که کالاهای واسطه ای و سرمایه ای در تولید سایر کالاها و خدمات به کار می روند و به عبارت بهتر مواد اولیه برای تولید به شمار می روند. کاهش واردات این نوع کالاها می تواند بر روی تولید کشور تاثیرگذار باشد. باید دید وضعیت کالاهای وارداتی در ماه های آینده سال 96 چگونه خواهد بود. آیا واردات کالاها به گونه ای خواهد بود که بتواند چرخ تولید را به گردش درآورد یا خیر.
برچسب ها: واردات کالاهای مصرفی ، گمرک آمار ، تابناک اقتصادی خبرهای مرتبط کالاهای واسطه‌ای صدرنشین کالاهای وارداتی در سال ۹۵

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۱۱۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد

این لایحه هیچ مخالفی نداشت و همه سناتور‌های حاضر در جلسه به آن رای موافق دادند.مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در ماه دسامبر این لایحه را تصویب کرده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که نیروگاه‌های برق هسته‌ای ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ درصد از اورانیوم مورد نیاز خود را از روسیه وارد کردند.

جان باروسو سناتور جمهوریخواه از ایالت وایومینگ در بیانیه‌ای اعلام کرد: وایومینگ اورانیوم کافی برای جایگزین کردن اورانیوم روسیه را دارد و آماده‌ایم که از آن استفاده کنیم.

وی افزود: لایحه دوحزبی ما کمک می‌کند که بودجه ماشین جنگی روسیه را کم کرده، تولید اورانیوم آمریکا را احیا کرده و سرمایه‌گذاری در چرخه عرضه سوخت هسته‌ای آمریکا را افزایش دهیم.

یک مقام ارشد آمریکایی با تاکید بر افزایش تولید داخلی سوخت هسته‌ای ایالات متحده، از مصرف‌کنندگان خارجی نیز خواست که وابستگی خود به روسیه در حوزه انرژی هسته‌ای را کاهش دهند.

«کاترین هاف» دستیار وزیر انرژی آمریکا در حوزه هسته‌ای ماه مارس در مصاحبه با رویترز گفت که کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس هسته‌ای بروکسل تلاش کردند تا سرمایه‌گذاری در زمینه تولید سوخت هسته‌ای را افزایش دهند.

وی افزود که آمریکا، ژاپن، فرانسه، کانادا و انگلیس متعهد شده‌اند ۴.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند که سهم آمریکا ۲.۷ میلیارد دلار است که «گامی تاریخی» به شمار می‌آید.

شرکت هسته‌ای روس‌اتم می‌گوید که ۱۷ درصد از سوخت هسته‌ای دنیا را تامین می‌کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد
  • رسانه عبری: جنگ غزه واردات خودرو را در اسرائیل فلج کرد
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟