Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - 24 مي (سوم خرداد) در تقويم جهاني روز «اسکيزوفرني» که برخي آن را شديدترين اختلال رواني مي نامند، نام گذاري شده است. روان‌گسيختگي، اسکيزوفرني يا شيزوفرني يک اختلال رواني است که مشخصهٔ آن ازکارافتادگي فرايندهاي فکري و پاسخگويي عاطفي ضعيف است. اين بيماري که در ميان بيماري‌هاي عمده روان‌شناختي از همه وخيم‌تر است، معمولاً خود را به صورت توهم شنيداري، توهم‌هاي جنون آميز يا عجيب و غريب، يا تکلم و تفکر آشفته نشان مي‌دهد و با اختلال در عملکرد اجتماعي يا شغلي قابل توجهي همراه است که شروع علائم آن معمولاً در دوران نوجواني است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ايسنا، اصغر باقري، مديرکل بهزيستي استان تهران مي گويد: «در حال حاضر 3 هزار و 342 بيمار اسکيزوفرني تحت پوشش بهزيستي استان تهران قرار دارند که از اين تعداد 921 نفر مجهول‌الهويه هستند؛ اين درحاليست که 27 مرکز شبانه روزي نگهداري از بيماران اسکيزوفرني نيز در استان تهران فعاليت مي کنند که اين مراکز با ظرفيت خدمت‌رساني به 2 هزار و 453 نفر و همچنين 11 مرکز خدمات در منزل با ظرفيت ارائه خدمات به 650 نفر در سطح استان تهران به بيماران اسکيزوفرني خدمات ارائه مي‌دهند؛ به اين ترتيب 25 درصد بيماران رواني مزمن کشور در مراکز توانبخشي شبانه‌روزي استان تهران نگهداري و به آنها ارائه خدمت مي‌شود.»

سيد حسن موسوي چلک، رييس انجمن مددکاري اجتماعي ايران نيز با بيان آنکه 23 تا 25 درصد مردم دست کم يک اختلال روان دارند که اين شاخص در برخي مناطق کشور بيشتر است، بطور مثال ميانگين ابتلا به اختلال روان در يکي از مناطق جنوبي تهران دو برابر ميانگين کشوري است؛ معتقد است: «دانش جامعه و حتي دانشگاهيان در مورد بيماري اسکيزوفرني کم است و در اين زمينه تلاش‌هاي بيشتري بايد صورت پذيرد.»

چالش هاي فرهنگي و اجتماعي بر سر راه بيماران اسکيزوفرني

مديرکل بهزيستي استان تهران با تاکيد برآنکه افزايش آگاهي‌ها بين افراد جامعه و مسئولان و همچنين خودآگاهي در اين زمينه از دغدغه‌هاي بهزيستي است، از عدم آگاهي عمومي نسبت به بيماريها و اختلالات رواني در جامعه گلايه مي کند و مي گويد: « متأسفانه درجامعه شاهد آن هستيم که به محض ابتلا يکي از زوجين به بيماري حاد ،ديگري اقدام به طلاق مي کند در حاليکه مي توان با فرهنگ سازي در اين زمينه تا حدي شاهد کاهش آمار طلاق در جامعه باشيم، حتي پيشنهاد مي کنم که مي توان نگهداري از زن يا مرد در صورت ابتلا به بيماري‌هاي حاد و مزمن، جزو شروط ضمن عقد گنجانده شود»ـ

باقري همچنين يکي ديگر از جنبه‌هاي برخورد با اين بيماران را شرايط محيطي مي داند و با گلايه از مخالفت برخي از مردم و مسئولان براي ايجاد مراکز نگهداري از بيماران روان در بعضي مناطق تهران، مي گويد: « برخي افراد مي‌گويند با راه‌اندازي اين مراکز قيمت منازل آنها در آن منطقه کاهش مي‌يابد و يا فرزندان آنها با اطمينان خاطر نمي‌توانند رفت و آمد کنند، که اين ذهنيت کاملاً نادرست است و براي پاک کردن آن بايد کار فرهنگي صورت گيرد».

رئيس انجمن مددکاران اجتماعي ايران نيز نسبت به برچسب زدن به بيماران اسکيزوفرني انتقاد مي کند و مي گويد: «افزايش مراکز نگهداري بيماران روان نشان دهنده پايين آمدن مداراي اجتماعي و آستانه تحمل خانواده بيماران است؛ اين درحاليست که با وجود بيماري‌هاي روان، روابط اجتماعي خانواده داراي بيمار روان با ديگران کمتر مي‌شود اما اين طور نيست که بگوييم بيماران روان چيزي نمي‌فهمند و برچسب "خل و چل" به آنها زده و از آنها فرار کنيم».
چلک همچنين با بيان اينکه بيماران روان خيلي مظلوم هستند، اظهار مي کند: «عمدتاً سازمان‌هاي غيردولتي بار نگهداري و حمايت‌هاي بيماران روان را به دوش مي‌کشند؛ متاسفانه اغلب خانواده‌ها به وظيفه خود در برابر بيمارشان عمل نمي‌کنند و آنها را در خيابان رها کرده يا به مراکز نگهداري مي‌سپارند».
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۱۳۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه

رضا تحویلیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر مهمترین خدمت ارزشمند و شاهکار دولت سیزدهم به بیماران را ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در سال ۱۴۰۱ دانست و اظهار کرد: تا پیش از ایجاد این صندوق تنها هزینه‌های درمانی پنج نوع بیماری از جمله دیالیزی، هموفیلی و ام‌اس تحت پوشش بیمه قرار داشت.

وی با بیان اینکه با ایجاد این صندوق تعداد بیماری‌های تحت پوشش از پنج به ۱۰۷ نوع افزایش یافته است، افزود: این بیماری‌ها شامل انواع سرطان‌ها، ژنتیکی، فلج مغزی، معلولیت، اوتیسم، آلزایمیر، پارکینسون، قلبی و عروقی، دیابت، سوختگی‌ها، مزمن اعصاب و روان و… است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه از نشان‌دار شدن ۳۳ هزار و ۱۰۰ بیمار خاص و صعب العلاج در این استان از زمان ایجاد این صندوق تا کنون خبر داد و گفت: این بیماران خدمات ویژه‌ای دریافت می‌کند.

تحویلیان با بیان اینکه هزینه‌های درمانی برخی از بیماری‌های صعب العلاج حتی برای خانواده‌های توانمند نیز بالا است، بیان کرد: این بیماران بعد از نشان دار شدن، دارو و خدمات درمانی در مراکز دولتی را به صورت رایگان دریافت خواهند کرد.

به گفته وی، این خدمات شامل تصویربرداری، سونوگرافی، آزمایش، جراحی، نمونه برداری و حتی فیزیوتراپی و گفتار درمانی‌های مرتبط با بیماری است.

پرداخت ۸۵۰ میلیارد ریال بابت هزینه‌های درمانی بیماران صعب العلاج در کرمانشاه

تحویلیان با اشاره به اینکه بعضی از این بیماران تمایل مراجعه به بخش خصوصی دارند، بیان کرد: ارائه خدمات درمانی در مراکز خصوصی با تعرفه خصوصی اعمال خواهد شد، اما درصد قابل ملاحظه‌ای از این تعرفه با ارائه فاکتور و بعد از بررسی تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال در سال بر اساس سرفصل خارج از شمول صندوق بیماری‌های خاص به حساب بیمار واریز می‌شود.

وی اعتبار در نظر گرفته شده برای این سرفصل به استان کرمانشاه را در سال گذشته ۱۴۰ میلیارد ریال اعلام کرد که توسط بیمه سلامت بابت خدمات خارج از شمول بیماران خاص و صعب العلاج پرداخت شده است و مابقی هزینه‌ها نیز در دست پرداخت است.

مدیرکل بیمه سلامت استان کرمانشاه تصریح کرد: این اعتبار به غیر از مبلغی است که در سامانه‌های الکترونیک به صورت اتوماتیک به حساب شرکای طرف قرارداد این سازمان همانند پزشکان، کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها و یا داروخانه‌ها واریز می‌شود.

تحویلیان اضافه کرد: تا به امروز ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار خارج از شمول در سر فصل خسارت متفرقه به حساب بیماران خاص و صعب العلاج در این استان پرداخت شده و در مجموع نیز برای همه هزینه‌های درمانی این بیماران به مراکز درمانی ۸۵۰ میلیارد ریال اعتبار پرداخت شده است.

به گفته وی، همچنین از محل صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج تا کنون به ۹ هزار بیمار در این استان تسهیلات پرداخت شده است.

تحویلیان خاطر نشان کرد: از زمان ایجاد صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ تا پایان سال ۱۴۰۲ دولت ۱۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به این صندوق اختصاص داده که سهم استان کرمانشاه از جذب این اعتبار حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال بوده است.

وی تاکید کرد: در این زمینه کرمانشاه جز استان‌های برتر در جذب اعتبار و هزینه کرده آن برای بیماران خاص و صعب العلاج است.

تحویلیان در پایان سخنانش گفت: لیست کامل بیماری‌هایی که تحت پوشش صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج قرار گرفته است در پرتال بیمه سلامت به آدرس https://ks.ihio.gov.ir قابل مشاهده است و این بیماران می‌توانند با مراجعه به دفاتر بیمه سلامت در مرکز استان و شهرستان‌ها نسبت به ثبت‌نام و نشان‌دار شدن خود اقدام کند.

کد خبر 6093918

دیگر خبرها

  • تمهیدات لازم برای نگهداری دسترنج کشاورزان خوزستانی درنظر گرفته شد
  • سقوط کمد جان پسر بچه ۷ ساله را گرفت
  • سقوط کمد جان پسر ۷ ساله را گرفت
  • افتتاح مرکز مشاورزه ازدواج و تحکیم خانواده شهرستان اسکو
  • جذب ۱۱۰۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص و صعب العلاج در کرمانشاه
  • پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید
  • کتاب روسازی راه و فرودگاه
  • خیرین و مسؤولان در رفع مشکلات مراکز نگهداری معولان کمک کنند
  • بهزیستی پیگیر تنبیه در مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست کرج است
  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز