Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- در جریان عملیات آزادسازی خرمشهر علاوه بر ایثار و فداکاری‌های بی‌شائبه مردم این شهر سرافراز و سربازان جان بر کف امام روح الله، نقش فرماندهان نیز بسیار تاثیرگذار بود؛ فرماندهانی همچون شهید صیاد شیرازی، محسن رضایی ، شهید حسن باقری، شهید همت، احمد متوسلیان، مرتضی قربانی، شهید زین الدین، رحیم صفوی، غلامعلی رشید، رضا مجیدی ، محسن غرضی، شهید بقایی ، مرتضی صفاری و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

... به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، سوم خرداد یکی از روزهای حماسی در تقویم ملی ایرانیان است؛ روزی که به نام مقاومت و ایثار و پیروزی نامگذاری شده است؛ روزی که دشمن بعثی که مجهز و مستظهر به حمایت‌های بی‌دریغ دول مستکبر بود در مقابل اراده و عزم و ایمان پولادمردان ارتشی و سپاهی و بسیجی سر تعظیم فرود آورد و دست از پا دراز‌تر با دادن تلفات بیشمار، هزیمت رفت.
در جریان عملیات آزادسازی خرمشهر علاوه بر ایثار و فداکاری‌های بی‌شائبه مردم این شهر سرافراز و سربازان جان بر کف امام روح الله، نقش فرماندهان نیز بسیار تاثیرگذار بود؛ فرماندهانی همچون شهید صیاد شیرازی، محسن رضایی، شهید حسن باقری، شهید همت، احمد متوسلیان، مرتضی قربانی، شهید زین الدین، رحیم صفوی، غلامعلی رشید، رضا مجیدی، محسن غرضی، شهید بقایی، مرتضی صفاری و...

۱۰ روز پس از اتمام عملیات فتح المبین که دستاوردهای ملموس و تعیین کننده‌ای از جمله بیرون راندن نیروهای عراقی از خاک خوزستان داشت، عملیات الی بیت‌المقدس آغاز شد. یکی از ویژگی‌های برجسته عملیات بیت المقدس که به فتح خرمشهر انجامید، حضور چشمگیر نیروهای مردمی در این عملیات بواسطه پیروزهای بدست آمده برای رزمندگان اسلام در عملیات‌های طریق القدس، ثامن الائمه (ع) و فتح المبین بود؛ به نحوی که از از مجموع ۱۷۰ گردان مورد نیاز برای عملیات مزبور، شاکله ۱۲۰ گردان را نیروهای مردمی تشکیل می‌دادند.
شش هزار متر مربع؛ این میزان مساحتی بود که دشمن بعثی با لشکر سومش در حدفاصل اهواز تا خرمشهر تصرف کرده بود؛ خانه و کاشانه مردم نیز توسط بعثی‌ها تخریب شده بود و برایشان حکم سنگر را پیدا کرده بود؛ عملیات بیت المقدس قرار بود در چنین مختصات جغرافیایی به اجرا درآید.

قرارگاه مرکزی کربلا که در عملیات فتح المبین پیروزمندانه ظاهر شده بود، به سرعت مرکزیتش را برای عملیات بیت المقدس در ۴۰ کیلومتری اهواز مستقر کرد؛ فرماندهی این قرارگاه مرکزی بر عهده محسن رضایی و صیاد شیرازی بود که نقش اساسی در هماهنگی و طرح ریزی عملیات آزادسازی خرمشهر بر عهده داشتند.
البته سپاه نیز برای عملیات بیت‌المقدس با توجه به موانع و دژهای احداث شده از جانب ارتش بعثی در حدفاصل اهواز تا خرمشهر به وسعت ۸۰۰ کیلومتر، که طبعا انجام عملیات را با اتفاقات غیرقابل پیش بینی همراه می‌کرد، یک تیم طراحی عملیات تشکیل داده بود که اعضای آن عبارت بودند از محسن رضایی، حسن باقری، رحیم صفوی و غلامعلی رشید.
شهید مهدی زین‌الدین مسئول اطلاعات قرارگاه نصر با شناسایی‌هایش به این نتیجه رسید که در صورت احداث خاکریز توسط عراق در شرق کارون، عملیات بیت المقدس با مانع جدی مواجه می‌شود، لذا انجام عملیات به جلو افتاد.
سه قرارگاه فعال در زمان عملیات فتح مبین یعنی «قرارگاه قدس» از منطقه جنوب اهواز، «قرارگاه نصر» از خرمشهر تا شلمچه به فرماندهی شهید حسن باقری و «قرارگاه فتح» به فرماندهی غلامعلی رشید از جنوب حسینیه چمران تا ایستگاه ۷ مأموریت پیدا کردند در قالب عملیات بیت المقدس، ارتش متجاوز و بعثی عراق را از خرمشهر بیرون برانند. البته در مرحله آخر عملیات، «قرارگاه فجر» نیز که تحت فرماندهی شهید بقایی و مرتضی صفاری بود به سبب کمبود نیرو به سه قرارگاه قبلی پیوست.
برای عملیات بیت المقدس، حدود ۴۰۰ دستگاه تانک و نفر بر زرهی لازم بود؛ از آنجاییکه انجام عملیات به جلو افتاده بود، زیرساخت‌های کافی از جمله خاکریز و سنگر جهت استقرار و مانور تانک‌ها و نفربر‌ها در منطقه وسیع عملیات فراهم نبود، لذا نیروهای سپاهی با اقدامات جهادی و شبانه روزی خود مقدمات عملیات را فراهم آوردند.

ساعت ۲: ۳۰ دقیقه بامداد ۱۱ اردیبهشت ۱۳۶۱ نخستین درگیری عملیات بیت المقدس، میان رزمندگان ایرانی و متجاوزان عراقی در محور تیپ ۲۵ کربلا به فرماندهی مرتضی قربانی که در ذیل قرارگاه نصر به فرماندهی شهید حسن باقری بود، روی داد.
این درگیری با پیروزی و پیشروی رزمندگان اسلام همراه شد و به موجب آن خاکریز سه متری شرق جاده اهواز ـ. خرمشهر که توسط بعثی‌های متجاوز احداث شده بود به تصرف رزمندگان اسلام درآمد و به جان پناه مطلوبی برای دفع پاتک‌های ارتش بعث عراق تبدیل گشت.

۱۷ اردیبهشت قرار بود مرحله دوم عملیات بیت‌المقدس آغاز شود؛ باران شدید و تبدیل شدن مناطق عملیات به باتلاق، استراتژیست‌های جنگی رژیم بعث را به این تصور انداخت که رزمندگان ایرانی ادامه عملیات را متوقف خواهند کرد، اما این اتفاق رخ نداد و فرماندهان ایرانی تصمیم گرفتند عملیات را حتی با کندی پیش ببرند؛ در نتیجه، در جریان مرحله دوم عملیات بیت المقدس، مناطقی همچون پادگان حمید، حاشیه هورالهویزه، جُفیر تا ایستگاه حسینیه، آزاد شدند و عراقی‌ها هم مواضع خود را در پشت منطقه طلاییه مستقر ساختند تا بدین شکل از نفوذ بیشتر نیروهای ما به سمت بصره جلوگیری کنند.
در نتیجه مرحله آخرعملیات بیت المقدس که ۲۴ روز به طول انجامید، بیش از پنج هزار متر مربع از سرزمین‌های جنوبی کشورمان آزاد شد و با به اسارت در آمدن ۱۰ هزار نظامی عراقی و کشته شدن تعداد زیادی از نیروهای بعثی، صدام فرماندهان سپاه سوم، لشکر سوم و تیپ ۱۲ و ۴۸ خود را اعدام کرد.
احمد متوسلیان در کسوت فرماندهی تیپ ۲۷ محمد رسول‌الله نقش ویژه‌ای را در مرحله اول عملیات بیت المقدس که منجر به رفع تصرف از جاده اهواز– خرمشهر شد، برعهده داشت؛ فرماندهی تیپ ۲۷ در مرحله آخر عملیات، برعهده شهید همت بود.
در جریان عملیات بیت المقدس، ۱۷۵ دستگاه تانک از کارون عبور داده شدند؛ البته طی این عملیات ۳۰ دستگاه تانک و نفربر رزمندگان اسلام توسط ارتش بعث عراق مورد اصابت قرار گرفت و طی آن رضا مجیدی و محسن غرضی از فرماندهان گردان زرهی سپاه نیز به همراه سایر رزمندگان به شهادت رسیدند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۱۴۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرماندهان آینده ارتش انقلابی در مکتب معلمان خود پرورش می‌یابند

به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با صدور پیامی، ۱۲ اردیبهشت روز معلم را به استادان و مربیان ارتش تبریک گفت.

متن این پیام به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

استادان و مربیان عزیز ارتش جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم؛

تعلیم و تعلّم از سنن الهی و موهبت حق تعالی به پیامبران، اولیای دین و معلمانی است که به فرموده رهبر عزیزمان، آینده‌ی کشور متأثر از همّت و حکمت آنان است.

روز معلم با یاد فیلسوف عالم و عامل شهید عالی مقام استاد مطهری، فرصت مناسبی است تا ضمن تبریک و خداقوت به تمامی عزیزانی که در جایگاه رفیع تعلیم و تعلم قرار دارند، مروری بر رسالت خطیر خود همسو با افق نگاه رهبر حکیم انقلاب اسلامی و فرماندهی معزز کل قوا (مدظله‌العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب داشته باشیم.

بدیهی است بزرگترین ثروت ما نیروی انسانی کارآمد و مؤمن است که با زیرساخت‌های علمی، معرفتی و مهارت‌آموزی و دانش‌افزایی توسط استادان، مربیان، فرماندهان، روحانیان و مجموعه وزین حوزه تربیت و آموزش، توفیقات ارتش در اجرای مأموریت مقدس حفظ استقلال، تمامیت ارضی و نظام اسلامی را فراهم ساخته است.

امروز اگرچه اثربخشی آموزش‌ها مشهود و افتخارآمیز است، اما بر اساس راهبرد ترسیمی فرمانده معظم کل قوا (مدظله‌العالی)، بهره‌مندی هرچه بیشتر از علم و پژوهش با برجسته‌سازی معنویت و فضیلت‌های اخلاقی، قوی‌تر از گذشته، همچنان نیاز پیش‌ِ روی ما محسوب می‌شود.

نیک می‌دانیم حفظ و ارتقای عزت و اقتدار ما در فتح قله‌های دانایی و توانایی است و از جمله مقدمات و ملزومات رسیدن به کمال مطلوب، جهاد علمی و عملی با امید به جوانان، حرکت از واقعیات به سمت آرمان‌ها، پای ارزش‌های انقلابی ایستادن، تعمیم ارزش‌های معنوی و ارتقای توانمندی‌های علمی است و دراین چشم‌انداز، استادان و مربیان متصف به صفات پیامبران و اولیای الهی در جایگاه حساس تعلیم نسل جوان و آینده‌ساز، بسیار نقش آفریدند تا اندوخته‌های معنوی، علمی و اخلاقی را بر لوح جان متعلمان حک کنند.

امروز استادان و مربیان برجسته ما با اعتقاد به تأثیر تهذیب نفس و خودسازی‌های متبلور در گفتار و رفتار و منش خود، خوب می‌دانند مردان بزرگ و فرماندهان آینده ارتش انقلابی در مکتب معلمان خودساخته، پرورش می‌یابند و با این نگاه، به تربیت و آموزش کارکنانی بصیر، عالم، مؤمن، ولایتمدار و مقاوم در برابر سختی‌ها، مبتکر در عبور از موانع و آماده در مقابله با تهدیدها و تحریم‌ها، اهتمام ورزیده و دریافته‌اند این نگاه با الهام از اندیشه عزت‌آفرین امام و مقتدای‌مان، سیره شهیدان والامقام، علوم دانشمندان، تجربیات فرماندهان و دانش طلایه‌داران اعتقادی، علمی و نظامی، ثمراتی ماندگار در قوی‌تر شدن و ارتقای قدرت ملی خواهد داشت.

از خدای متعال توفیق روزافزون یکایک استادان و مربیان خدوم در تعلیم و تحکیم گام‌های امیدبخش آحاد کارکنان ارتش و تربیت رزمندگان انقلابی در تراز نظام اسلامی و شایسته ظهور، همچنین ارتقای توانمندی علمی و دفاعی ایران سربلند اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی را خواستارم، همراهی خانواده شایسته و صبور ارتش مقتدر را ارج می‌نهم و بقای وجود پر برکت رهبر عزیزمان را تا ظهور حضرت بقیه الله (الاعظم ارواحنا فداه) مسئلت دارم.

فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران
سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی

کد خبر 6094184 هادی رضایی

دیگر خبرها

  • آیین تجلیل از جانبازان تیپ ۵۵ هوابرد
  • حمله گردان‌های قدس به مقر فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی
  • عملیات ارتش روسیه در مقر فرماندهی نیروهای اوکراینی
  • فرماندهان آینده ارتش انقلابی در مکتب معلمان خود پرورش می‌یابند
  • شهید حسین اسکندرلو را بیشتر بشناسیم
  • پیام تبریک فرمانده کل ارتش به مناسبت روز معلم
  • خاطرات نفس‌گیر از نخستین روز عملیات بیت‌المقدس
  • فرمانده‌ای که پسرخاله صدام را اسیر کرده بود
  • این سردار سپاه، پزشکان را شگفت زده کرده بود /از حضور در عملیات پارتیزانی تا آزادسازی خرمشهر
  • رزم جانانه لرها در عملیات کربلای پنج زبانزد فرماندهان است