Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیم ملی جودو در حالی از فردا وارد رقابتهای قهرمانی آسیا می شود که میانگین سنی پائین نفرات این تیم می تواند تضمینی برای آینده روشن این رشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، بیست و ششمین دوره رقابتهای قهرمانی آسیا از فردا جمعه در ورزشگاه ولودروم هنگ کنگ آغاز می شود. حضور نفرات جوانی چون رشنونژاد، ملک زاده، بریمانلو و خجسته میانگین سنی این را نسبت به ادوار گذشته به طرز قابل توجهی پائینآورده و این امید می رود که جوانان شایسته کشورمان بتوانند از این فرصت بهترین بهره را برده و خود را مهیای حضور در رقابتهای جهانی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دوره از مسابقات به دلیل آنکه اولین دوره بعد از المپیک است و تیم ها در حال ترمیم و بازسازی برای کسب سهمیه های ۲۰۲۰ توکیو هستند می تواند شرایط ویژه ای را پیش روی جودو کشورمان قراردهد تا برنامه ریزی مناسب به فکر تشکیل تیمی با شرایط فنی مناسب باشد.

جودو ایران که در چند ساله گذشته فقط درمسابقات قهرمانی آسیا با تیمی کامل خ حضور پیدا کرده و در رقابتهای قهرمانی جهانفاقد جودوکارانی در کلاس جودو جهانی است و تنها با یکی دو جودوکار حضور می کرده، در تلاش است تا از جوانان با آتیه ای که در سه سال گذشته در رده های سنی پائین عملکرد خوبی داشتند، تیمی یکدست و خوب را فراهم کند.

اما تیم ملی کشورمان روی تاتامی آسیا جز در چند مورد، در سایر ادوار حضورموفقی نداشته و شاید بخشی ازدلیل آن حضور قدرتهای جهانی جودو از جمله ژاپن، کره، مفولستان، ازبکستان، قزاقستان و در قاره کهن بوده، ولی عمده دلیل آن مشکلات داخلی جودو کشوربوده است.

در زیر نگاهی داریم به تایخچه برگزاری رقابتهای جودو قهرمانی آسیا و شرایط حضور نمایندگان کشورمان در این رقابتها؛

میران پرمدال، میراسماعلی پرافتخار

رقابتهای قهرمانی آسیا تا کنون ۲۵ دوره برگزار شده کهدر مجموع ۲۰ دوره حضور جودوکاران ایران در این رقابتها، نمایندگان ایران موفق به کسب ۵۵ مدال رنگارنگ از جمله۱۲ مدال طلا، ۱۴ مدال نقره و ۲۹ مدال برنز شده اند.

سید محمود میران با ۱۲ سال حضور در اردوی تیم ملی و مبارزه در دو وزن با یک مدال طلا، سه نقره و هشتبرنز به تنهایی ۱۲ مدال را کسب کرده و عنوان پرمدال ترین جودوکار را یدک می کشد.

آرش میراسماعیلی هم با سه مدال طلا، یک نقره و یک برنز به لحاظ کیفیت پرافتخارترین جودوکار ایران در مسابقات قهرمانی آسیاست. ضمن اینکه محمدرضا رودکی با دو طلا و دو نقره و مسعود حاجی آخوندزاده با دو طلا ، یک نقره و یک برنز عملکرد خوبی در رقابتهای قهرمانی آسیا داشته اند.

زین العابدین حقانی،مرحوم ساریخانی، علی معلومات و جواد محجوب دیگر مدال های طلای کشورمان در این رقابتها را کسب کرده اند.

آغاز رقابتها از سال ۱۹۸۱

رقابتهای جودو قهرمانی آسیا از سال ۱۹۸۱و در پنج وزن به میزبانی جاکارتای اندونزی شکلرسمی به خود گرفتکه ژاپنی‌ها با کسب تمامی مدال‌های طلا زنگ قهرمانی را به صدا درآوردند. بیش از این سه دوره این رقابتها درسالهای ۱۹۶۶ (فیلیپین)، ۱۹۷۰ (تایوان) و۱۹۷۴(کره‌جنوبی) به صورت محدود وتنها در بخش مردان برگزار شده بود.

هر چند در سالهای نخست برگزاری، این مسابقات نامنظم و تقریبا هر چند سال یکبار بود ولی از ابتدای دهه ۹۰ رقابتهای جودو قهرمانی آسیا به صورت سازمان یافته وهر سال (به غیر از سال های بازی‌های آسیایی) برگزار شده است.

اولین حضور، اولین مدال

تیم ملی ایران برای اولین بار به پنجمین دوره این مسابقات در سال ۱۹۸۴ و به میزبانی کویت اعزام شد که دو مدال برنز توسط ویسه و خان بابایی حاصل تلاش نمایندگان کشورمان در اوزان ۸۶ و وزن آزاد بود.

در مسابقات ۱۹۸۵ توکیو، رقابتها فقط در بخش بانوان برگزار شد. از بیست و پنجدوره برگزاری این مسابقات تاکنون تیم ایران به غیر از سه دوره ابتدایی،در رقابتهای ۱۹۸۸ سوریه و ۱۹۹۷ فیلیپین حضور نداشته است. در رقابتهای ۱۹۹۵ دهلی نو که حکم انتخابی المپیک داشت تمامی نمایندگان کشورمان حذف شدند.

در مسابقات سال۱۹۹۱ - اوزاکادهقانی و زارعیان سرمربی پیشینتیم ملیدو مدال نقره برای ایران کسب کردند تا تیم ایران در مجموع رده‌بندی جایگاه ششم را کسب کند. در رقابتهای ۹۳ ماکائو خسرو دلیر یک و محمود میران دو مدال برنز کسب کردند و تیم ایران به همراه هنگ کنگ در مکان دهم ایستاد.

حقانی و میران اولین طلا ها را کسب کردند

جودو ایران که آهسته آهسته نشانه‌های پیشرفت را به نمایش می گذاشت و در جمع بزرگان قاره برای خود جایی باز می کرد چهار سال بعد در یازدهمین دوره این مسابقات مزد تلاش خود را گرفت و سکوی سوم را بعد از چین و کره جنوبی کسب کرد. در رقابتهای ۱۹۹۶ ویتنام «زین العابدین حقانی» در وزن ۶۵ کیلوگرم اولین مدال طلای ایران در تاریخ مسابقات قهرمانی آسیا را کسب کرد.

محمود میران هم که در اوج جوانی قرار داشت در همین مسابقات دو مدال دیگر کسب کرد. یک طلا در وزن آزاد و بک برنز در وزن ۹۵+ کیلوگرم. ضمن اینکه کاظم ساریخانی هم یک مدال برنز در وزن ۷۱- کیلوگرم به دست آورد.

در رقابتهای ۱۹۹۹ چین آرش میراسماعیلی یک مدال طلا کسب کرد. کاظم ساریخانی و خسرو دلیر دو مدال نقره، میران و آخوندزاده دو مدال برنز برای تیم ملی ایران کسب کردند تا در رده‌بندی کلی عنوان پنجم نصیب تیم اعزامی ایران شود.

مرحوم ساریخانی با گهواره قهرمان شد

مرحومساریخانی که از چهار سال قبل روند رو به رشدی را آغاز کرده بود در مسابقات ۲۰۰۰ اوزاکا همه رقبا را مقهور فن ابتکاری و معروف «گهواره» کرد و قهرمان شد. محمود میران دو مدال نقره و برنز کسب کرد تا تیم ایران در جایگاه چهارم بعد از ژاپن، کره و چین قرار بگیرد.

در رقابتهای ۲۰۰۱ مغولستان، مسعود حاجی آخوندزاده و آرش میراسماعیلی دو مدال طلا، مهدی ذاکری و عباس فلاح(در دو وزن) سه مدال برنز کسب کردند و تیم ایران به جایگاه سوم خود بازگشت.

بعد از چند دوره درخشش، تیم ایران در مسابقات ۲۰۰۳ جیجو کره جنوبی باافت فاحش و تنها سه مدال برنز چاه خندق، میران و یوسف کریمیان تا مکان هشتم سقوط کرد.

در رقابتهای ۲۰۰۴ آلماتی قزاقستان، چاه خندق نقره گرفت و عباس فلاح هم دو مدال برنز در اوزان ۱۰۰ و آزاد کسب کرد تا همان مکان هشتم دوره قبل تکرار شود.

تاشکند ازبکستاندر سال ۲۰۰۵ برای اولین نخستین بار میزبان جودوکاران قاره کهنبود که تیم ایران با تک مدال طلا محمدرضا رودکی، نقره آرش میراسماعیلی و برنز محمود میران در جایگاه چهارم قرارگرفت. در مسابقات ۲۰۰۷ کویت مسعود حاجی آخوندزاده به مدال طلا دست یافت. محمود میران و محمدرضا رودکی نقره گرفتند و آرش میراسماعیلی هم در جای سوم ایستاد و ایران نیز در رده بندی کلی جایگاه چهارمی خود را حفظ کرد.

اولین و تنها قهرمانی ایران در جیجو

اوج هنرنمایی جودوکاران ایران در مسابقات ۲۰۰۸ جیجو کره جنوبی بود. جایی که تیم ایران چند ماه قبل از بازی های المپیک ۲۰۰۸ پکن به ثبت بهترین نتیجه برای کسب سهمیه المپیک در اکثر اوزان نیاز داشت. این در حالی بود که محمد درخشان بعد از نزدیک به ۱۲ سال ، سکان هدایت فدراسیون را به سید عبدالجلیل رضوی سپرده بود و قبل اعزام هم تیم در داخل اردو حواشی فراوانی داشت.

حضور شش عضو تیم ایران در فینال اوزان هشتگانه باعث تعجب کارشناسان جودو شد. دو مدال طلا توسط میراسماعیلی و علی معلومات، چهار مدال نقره آخوندزاده، ملک‌محمدی، رودکی و میران و تک برنز حسین قمی باعث شد تیم ایران در بخش مردان قهرمان آسیا شده و در هفت وزن جواز حضور در المپیک را کسب کند.

خداحافظی ستاره ها

بیستمیندورهبا افت فاحش جودو ایران همراه بود. بعد از آن کسب عنوان قهرمانی در جیجو و حضور ایران در المپیک پکن، برخی ستاره های جودو ایران خواسته یا ناخواسته از تیم ملی دور مانند و با آغاز حاشیه های سریالی،تیم ایران دوباره افت فاحشی داشت و با تک مدال برنز احسان رجبی در رقابتهای ۲۰۰۹ چین تایپه تا مکان نهم سقوط کرد. تیمی که با هدایت محمود میران ، غیبت نامدارانی چون آخوندزاده ، میران ، رودکی ، ملک محمدی ، سرلک و حضور چند جوان جویای نام راهی تایوان شده بود.

بیست و یکمیندوره رقابتهای جودو قهرمانی آسیا در اولین ماه سال ۹۰ به میزبانی امارات در ابوظبی برگزار شد که تیم ایران با دو برنز معلومات و قاسمی نژاد در جای پنجم ایستاد.

رودکی دوباره طلا و عنوان سومی

تیم ملی ایران هشتم اردیبهشت ماه ۹۱ راهی بیست و دومیندوره این مسابقات در ازبکستان شد و با تک مدال طلای محمدرضا رودکی ، نقره جواد محجوب و برنز امیرقاسمی نژاد بعد از کره و ژاپن روی سکوی سوم ایستاد. سال ۹۲ تیم ملی جودو راهی بانکوک شد تا در بیست و سومین دوره این رقابتها شرکت کند. تیمی که با طلای جواد محجوب و برنز امیر قاسمی نژاد به کار خود پایان داد.

حاصل تلاش تیم ملی ایران در بیست و چهارمین دوره این رقابتها که سال ۲۰۱۵ به میزبانی کویت برگزار شد تک نشان برنز سعید ملایی بود. تیمی که با ترکیبی از جوانی و تجربه راهی این رقابتها شده بود تقریبا دست خالی به تهران بازگشت.

بیست و پنجمین دوره این رقابتها اواخر فروردین ماه ۹۵ در تاشکند برگزار شد و تیم کشورمان توسط علیرضا خجسته به یک مدال نقره دست یافت و سعید ملایی هم برنز گرفت تا تیم ایران با عنوان پنجمی جواد محجوب سه سهمیه المپیک را برای خود تثبیت کند.

اولین میزبانی هنگ کنگ

هنگ کنگ که پیش از این میزبان رقابتهای نوجوانان و جوانان آسیا بوده، اولین میزبانی خود در رده بزرگسالان را تجربه می کند. ازبکستان،ژاپن و کره جنوبی با سه میزبانی بیشترین میزبانی را در ادوار گذشته داشته اند.فیلیپین، تایوان و کویت هر کدام با دو میزبانی در مکان های بعدی قرار داشتند. سوریه، اندونزی، ماکائو، هند، ویتنام، چین، مغولستان ، امارات و تایلند هم هر کدام یک دوره میزبان مسابقات قهرمانی آسیا بوده اند.

بیست و ششمین دوره رقابتهای جودو قهرمانی آسیا از فردا جمعه پنجم خردادماه در هنگ کنگ آغاز می شود. و تیم ایران باترکیب رشنونژاد، خجسته، نوری زاده، بریمانلو، ملایی، نوری، ملک زاده، آقایی و آذرپیوند به دیدار رقبای خود می رود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۲۲۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمد نخودی اردوی تیم ملی کشتی را ترک کرد

دارنده دو نشان نقره و یک برنز وزن ۷۹ کیلوگرم جهان که به تازگی مدال طلای قهرمانی آسیا را به دست آورده، اردوی تیم ملی کشتی را ترک کرد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در حالی که یک سهمیه کشتی آزاد برای المپیک باقی مانده و قرار است محسن کاوه همراه با علیرضا سرلک به همین منظور هفته آینده راهی ترکیه شود، اردوی آزادکاران هم‌اکنون در کمپ تیم‎های ملی در جریان است.

محمد نخودی که به عنوان نفر اول چرخه 79 کیلوگرم سال 2024، فروردین ماه مدال طلای این وزن را در مسابقات قهرمانی آسیا از آن خود کرد، به دلیل آسیب‌دیدگی از ناحیه کتف اردو را ترک کرد تا کارهای فیزیوتراپی‌اش را دنبال کند.

این کشتی‌گیر سال گذشته مدال برنز جهان را از آن خود کرد و برخلاف سایر مدعیان اوزان غیرالمپیکی، وزنش را تغییر نداد و در همین وزن 79 کیلوگرم ماند.

او ملی‌پوش احتمالی این وزن ایران در رقابت‌های جهانی 2024 اوزان غیر المپیکی در آلبانی -درصورت صدور ویزا از سوی میزبان- خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • محمد نخودی اردوی تیم ملی کشتی را ترک کرد
  • ۴ مدال خوش‌رنگ سهم کشتی‌گیران نونهال کهگیلویه و بویراحمدی در مسابقات قهرمانی کشور
  • حضور شناگر سندروم‌داون مهابادی در مسابقات کشوری
  • لرستان مقام سوم مسابقات کشتی فرنگی نونهالان کشور را از آن خود کرد
  • درخشش فرنگی‌کاران نوجوان خوزستانی در مسابقات بین‌المللی
  • شناگر نابغه سندروم داون مهابادی در مسابقات قهرمانی کشور حضور دارد
  • اعزام ۱۰ تیم ورزش نابینایان البرز به مسابقات قهرمانی کشور
  • نایب قهرمانی تیم پسران ایران در شطرنج شهر‌های آسیا
  • کسب دو مدال برنز توسط بوکسور‌های نوجوان قزوینی
  • یک بار دیگر پادشاهی ایران در فوتسال آسیا به همگان اثبات شد